1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

SPAN (SPAN d.d.)

• LodeRunner
  • May 26, 2021 at 12:21 PM
  • klinjor
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • September 23, 2021 at 3:25 PM
    Quote from Mrcash

Svaka čast ko je ovdje uletio, finih 15ak posto, ovakve priče su odlične za berzu. Sad zamislite prosječnog stedisu koji je orocio 100k eura uz kamatu od 0.3 posto , sjedi on na kavi i čita u Jutrnjem kako su na tamo nekoj ZSE uzeli 15ak posto u mjesec dana na pravdi boga, a on budala drži novce za 0.3 posto godišnje ... možda taj isti stedisa ode do banke sutra i kaže dajte mi lovu , idem malo do ZSE , kamata je bolja...

Zamisli štedišu koji je malo i oprezan, pa krene čitati dalje. Naleti naš štediša na priče kako su kolege štediše na Agrokorkama prošle.....,.ide on dalje čitati....nulovanje ili skoro tako nekako dioničara Dalekovoda i razmišlja naš štediša na glas "Je..eš sve to, ziher je ziher".Tako Vam to ide kolega moj mladi.

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 23, 2021 at 3:38 PM

klinjor

Mrcash

Obojica ste u pravu i zato treba biti mudar "štediša"......

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 23, 2021 at 4:35 PM
    Impresivan početak: Prvi dan trgovanja Spanom podsjeća na ‘zlatne dane’ Zagrebačke burze
    www.poslovni.hr

Evo krenulo je od jutra, a po jutru se dan-dani poznaju, tak barem vele! Očekivanja su velika!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 23, 2021 at 4:43 PM
    Quote from MickeyM

https://www.poslovni.hr/burze/prvi-dan…e-burze-4306494

Evo krenulo je od jutra, a po jutru se dan-dani poznaju, tak barem vele! Očekivanja su velika!

iz govora tijela i stiska ruke, odmah se vidjelo da Dujmović poteže na svoju stranu i da će cijena rasti, o govoru tijela predsjednice ZB bolje ću šutjeti

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • September 23, 2021 at 5:16 PM

i zb je po uvrštenju skočila na 45 kn...pogle je sad ?(

• Mladen Milicic
    Student
    Reakcija primljeno
    118
    • September 23, 2021 at 5:50 PM

Usput rečeno Zaba je već vratila 10% uplaćenog novca za SPAN.

Quote from barbosa 2.0

i zb je po uvrštenju skočila na 45 kn...pogle je sad ?(

Usporedba nije primjenjiva.

Edited once, last by Mladen Milicic: Merged a post created by Mladen Milicic into this post. (September 23, 2021 at 5:50 PM).

Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 23, 2021 at 6:36 PM
    Quote from Huncvut

Pozdrav od malog ulagača u Span :) Kako nemam apsolutno nikakvih iskustava oko dionica i trgovanja istima, malo po malo se upućujem u stvari. Međutim, jedna stvar mi za sada nije jasna. Kupio sam dionice zadnji dan (10.9.2021.) i sve je proteklo u redu. Zvao sam SKDD što moram dalje i oni su rekli da ću dobiti poštom nekakav PIN i ostalo što mi znači da sam registriran kod njih te da onda mogu potražiti brokera (to će mi biti moja banka gdje imam račun). Poštu do danas nisam dobio poštu, a jučer (srijeda) sam ih zvao i rekli su da je jučer poslana svima. E sad pitanje na temelju toga - kako sam ja danas mogao trgovati tim kupljenim dionicama?

Mi koji smo danas trgovali vec imamo druge dionice pa tako i PIN iz SKDD-a, tako da smo vec jucer mogli registrirat dionice na brokerski racun (potreban je PIN za to) i danas su nam bile raspolozive za trgovanje...

Kad cete Vi dobit PIN nemam pojma, valjda bi ga trebali dobit danas/sutra...

P.s. morat ce te otvorit brokerski racun i onda kod brokera zatrazit registraciju SPAN dionica, nakon toga morat ce te nazvat SKDD i sa PIN-om potvrdit registraciju nakon cega ce Vam dionice bit prebacene na brokerski racun i raspolozive za trgovanje...

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • September 23, 2021 at 7:03 PM

*Parica i Huncvut, ne treba pin, e-ulagatelj na skdd i ulaziš sa tokenom banke ili osobnom, isto kao i na e-građani, dati nalog za registraciju brokeru koji ti da broj naloga i tamo potpisati tokenom i to je to

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 23, 2021 at 7:23 PM
    Quote from Huncvut

Pozdrav od malog ulagača u Span :) Kako nemam apsolutno nikakvih iskustava oko dionica i trgovanja istima, malo po malo se upućujem u stvari. Međutim, jedna stvar mi za sada nije jasna. Kupio sam dionice zadnji dan (10.9.2021.) i sve je proteklo u redu. Zvao sam SKDD što moram dalje i oni su rekli da ću dobiti poštom nekakav PIN i ostalo što mi znači da sam registriran kod njih te da onda mogu potražiti brokera (to će mi biti moja banka gdje imam račun). Poštu do danas nisam dobio poštu, a jučer (srijeda) sam ih zvao i rekli su da je jučer poslana svima. E sad pitanje na temelju toga - kako sam ja danas mogao trgovati tim kupljenim dionicama?

Trebao si odmah 10.9 potpisati sa bankom ugovor o otvaranju brokerskog računa, potom bi ti banka automatikom otvorila račun u SKDD-u(ukoliko ga nemaš), te bi kroz nekih 7-8 dana od potpisa brokerskog ugovora dobio poštom pin i lozinku za aktivaciju računa na SKDD. Ništa ti sam ne radiš.

Užasno je koliko su šalteruše u banakama neobrazovane, imaš doslovno 4-5 stranica A4 formata proizvoda koje banka nudi i ove to nisu kadre naučit, nego ljudima ama baš sve krivo govore ili im jednostavno prodaju priču kako se to ne može i otjeraju klijente.

• Huncvut
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • September 23, 2021 at 9:09 PM
    Quote from Parica

P.s. morat ce te otvorit brokerski racun i onda kod brokera zatrazit registraciju SPAN dionica, nakon toga morat ce te nazvat SKDD i sa PIN-om potvrdit registraciju nakon cega ce Vam dionice bit prebacene na brokerski racun i raspolozive za trgovanje...

Da, jasno mi je to da vi već imate sve spremno (koji imate dionice od ranije), zato sam pitao. Ok, razumijem, mada barbosa kaže da postoji i ova druga varijanta.

Quote from barbosa 2.0

Ne treba pin, e-ulagatelj na skdd i ulaziš sa tokenom banke ili osobnom, isto kao i na e-građani, dati nalog za registraciju brokeru koji ti da broj naloga i tamo potpisati tokenom i to je to

U redu, hvala. Tu opciju mi direktno iz SKDD nisu rekli, iako sam zvao u dva različita dana i pričao s dvije različite agentice.

Quote from Marin83

Trebao si odmah 10.9 potpisati sa bankom ugovor o otvaranju brokerskog računa, potom bi ti banka automatikom otvorila račun u SKDD-u(ukoliko ga nemaš), te bi kroz nekih 7-8 dana od potpisa brokerskog ugovora dobio poštom pin i lozinku za aktivaciju računa na SKDD. Ništa ti sam ne radiš.

Užasno je koliko su šalteruše u banakama neobrazovane, imaš doslovno 4-5 stranica A4 formata proizvoda koje banka nudi i ove to nisu kadre naučit, nego ljudima ama baš sve krivo govore ili im jednostavno prodaju priču kako se to ne može i otjeraju klijente.

Prvo sam išao u PBZ kako bi mi to napravili (jer sam isto dobio takve upute od nekog drugog), onda su mi rekli da moram to napraviti u ZABI gdje kupujem dionice (?). Onda su u ZABI rekli da su oni samo posrednici i da to oni ne rade, itd. Uglavnom, zbunjujuće i netočne informacije na sve strane. Čak mi je agentica u PBZ-u rekla da ne mogu telefonski povećati transakcijski dnevni limit :) Što je opet netočno. Potpuno si u pravu što se tiče svega.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 23, 2021 at 9:58 PM
    Quote from Parica
    Quote from Huncvut

Mi koji smo danas trgovali vec imamo druge dionice pa tako i PIN iz SKDD-a, tako da smo vec jucer mogli registrirat dionice na brokerski racun (potreban je PIN za to) i danas su nam bile raspolozive za trgovanje...

Dajte kakav pin, pa još nemaju ni dionice a već bi prodavali!!! ^^ ^^ ^^ i gledali na SKDD!

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • September 23, 2021 at 10:28 PM
    Quote from Huncvut

Čak mi je agentica u PBZ-u rekla da ne mogu telefonski povećati transakcijski dnevni limit

takvi info sam i ja dobio, ali bio je u pitanju mjesečni limit. i morao u poslovnicu. i u poslovnici mi rekli da je to točno, ali nisu znali odgovoriti zašto je tome tako. u uvjetima poslovanja tako stoji. nešto kao sprječavanje pranja novca. imaš na računu koliko god novaca, a mjesečni limit je 50 000 svima. bez zahtjeva. na zahtjev po želji.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • September 23, 2021 at 11:29 PM

I ja sam imao taj problem, uplatio internetom 50k više nemože taj mjesec, onda uplatiš u poslovnici što si mislio preko toga, a to može ali platiš masnu proviziju. I koja je razlika u tome, osim provizije, pa kakavo pranje novca, pa vidi se porijeklo uplatio ovako ili u poslovnici. E da ali onda nema tolike provizije

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 23, 2021 at 11:45 PM

o kojim dnevnim trensakcijskim limitima vi pričate?.....o prebacivanju sa tekučeg na brokerski unutar iste ili druge banke ili?......

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • September 23, 2021 at 11:53 PM
    Quote from tento

I ja sam imao taj problem, uplatio internetom 50k više nemože taj mjesec, onda uplatiš u poslovnici što si mislio preko toga, a to može ali platiš masnu proviziju. I koja je razlika u tome, osim provizije, pa kakavo pranje novca, pa vidi se porijeklo uplatio ovako ili u poslovnici. E da ali onda nema tolike provizije

Quote from hugh

o kojim dnevnim trensakcijskim limitima vi pričate?.....o prebacivanju sa tekučeg na brokerski unutar iste ili druge banke ili?......

Ni meni ovo nije jasno..meni je tekući i brokerski u istoj banci , odnosno radi se o istoj pravnoj osobi(brokerski poslovi su samo posebni odjel unutar banke), i nemam nikakve limite, jer se radi samo o različitim vrstama računa iste osobe,unutar banke.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • September 24, 2021 at 6:34 AM

ni ja ne znam za takvu praksu, uredno u zabi radim veće transakcije sa žiro i tekućeg samo što trebam dva puta potpisati a nisam siguran ali čini mi se da uopće ne trebaš imati ugovorenog brokera da bi prodao dionice nego je to usluga unutar banke koju posebno naplaćuju i preko 1% po transakcii, treba pitati svog bankara...

kol. Huncvut i svi drugi, idete na e-ulagatelj i Prijavite se pomoću NIAS-a (e-Građani) i imate tamo sve sve podatke o sebi i računu i svemu ostalome što skdd vodi, token banke ili e-osobna i unutra ste za pol minute...

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • September 24, 2021 at 8:32 AM
    Quote from MickeyM

https://www.poslovni.hr/burze/prvi-dan…e-burze-4306494

Ha, ha, dobro da nisu prepisali naslov s mojeg posta od jučer, malo im je falilo :)

• Miro
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • September 24, 2021 at 8:33 AM

Čini mi se da rasprava opet povela oko sporednih stvari. I kao da se mladi dioničari pokušavaju stimulirati da se čim prije riješe papira?

Općenito se na tržištu provlači taj mit o uspješnim spekulantima i neuspješnim dugoročnim ulagateljima. Čak i na ovakvim dionicama odnosno investicijama koje su zapravo predviđene za dugoročni rast i razvoj.

Nitko i ne piše o procjenama, no meni se čini da je u sljedećih nekoliko mjeseci, cijena od oko 260 kuna dohvatljiva. A možda sljedeće godine ugledamo i 3 na čelu troznamenkaste cijene. Naravno, za to treba preuzeti i rizik, ali veličina emisije, veličina dokapa i početna te trenutna cijena, kao i interes ukazuju na povoljan scenarij za dugoročnije ulagatelje.

• Huncvut
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • September 24, 2021 at 10:27 AM

Hvala Barbosa.

Dakle, što se tiče limita, pričamo o uplati s transakcijskog tekućeg računa na drugi račun (u ovom slučaju na ZABIN IBAN). Postoje dnevni i mjesečni limiti. Možda to imate povećano na neki visoki iznos pa ne morate to povećavati.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 24, 2021 at 11:36 AM
    Quote from Marin83
    Quote from tento

Quote from hugh

Ni meni ovo nije jasno..meni je tekući i brokerski u istoj banci , odnosno radi se o istoj pravnoj osobi(brokerski poslovi su samo posebni odjel unutar banke), i nemam nikakve limite, jer se radi samo o različitim vrstama računa iste osobe,unutar banke.

PBZ iz nekoga razloga ima to ograničenje, početno je mislim 50k, ali zahtjevom u banci možeš ga izmijeniti, npr, ja imam 1mil.kn dnevno i moram priznati da mi je rijetko nedostatan

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:43 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 21, 2025 at 11:43 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 469

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:01 AM
    2. Odgovora
      469
      Pregleda
      203k
      469
    3. umalo

May 21, 2025 at 11:01 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 21, 2025 at 11:43 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 11:01 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago