IPO - objava rezultata danas u 11h
woo hoo kako napeto
woo hoo kako napeto
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/COI-SPAN-15dc5c9d513e5afb582d5564cc0bd41b.pdf
evo objave. .
23.09. trgovanje
woo hoo kako napeto
Preporučujem gledati live prijenos, jer se može
dosta naučiti iz njega.
Jako simpatična ekipa, želim svima puno sreće .
simpa lik ovaj Dujmović...
871 mali investitor je kupio prosječno 236 dionica. (oko 41000 kuna prosječno)
242 radnika je kupilo prosječno 202 dionice.
Dosta je to dioničara, moglo bi biti likvidno.
40% veca potražnja od dostupnih dionica na cijeni od 175 kuna.
Upisan Span na skdd
Šta nisu danas rekli vratit višak novca s upisa?
Šta nisu danas rekli vratit višak novca s upisa?
Ne brinite, pa nije to kokošarenje to ZABA vodi vratiti će expresno! Iako sam se prije na temu malo šalio!
Šta nisu danas rekli vratit višak novca s upis
" Preplaćena sredstva biti će Vam vraćena najkasnije do 29.9.2021. godine, na račun koji ste naveli u Vašoj Izjavi o prihvatu ponude"
sutra je početak trgovanja. kakva se cijena očekuje?
U jucerasnjem Dnevniku o SPANovom izlasku na ZSE:
..najavljuje se širenje na još neka tržišta...
I to kao udarna vijest odmah na otvaranju dnevnika u 19.30
Do 290 kuna rast pa onda sporo padanje tokom vremena , stabilizacija pa opet rast ovisno o izvještajima veći ili manji. Uzeo sam 200 dali mi 180 dakle 10% su vraćali. Nije mi izgledao veliki interes za dionicu ali obzirom da mi moja firma ovisi o Spanu..... bar ću malo više biti (prisilno) informiran.
Do 290 kuna rast pa onda sporo padanje tokom vremena , stabilizacija pa opet rast ovisno o izvještajima veći ili manji. Uzeo sam 200 dali mi 180 dakle 10% su vraćali. Nije mi izgledao veliki interes za dionicu ali obzirom da mi moja firma ovisi o Spanu..... bar ću malo više biti (prisilno) informiran.
pre optimistično. čak i za mene
Zar im EPS nije oko 4 kune? Očekujete P/E od 70+ prvi dan trgovanja?
A zašto je toiko EPS bitan? Ja bih se prije priklonio Ebitda i EV/Ebitda. Na EPS se uvijek može donekle utjecati, na EBITDA-e, teže.
Eto jedan kraći osvrt.
U članku uopće nema analize, samo konstatacije,
Eto jedan kraći osvrt.
A zašto je toiko EPS bitan? Ja bih se prije priklonio Ebitda i EV/Ebitda. Na EPS se uvijek može donekle utjecati, na EBITDA-e, teže.
Na 290 kuna bi EBITDA bio oko 20, ako se dobro sjećam brojki kad sam radio procjenu isplativosti, u glavi mi je cca 32 mil. kuna i 2 mil. dionica. Mislim jasno mi je da je to IT firma, ali po toj multipli se trži Apple (i po manjem P/E). Nadam se da ćete zaraditi, ali meni je i ova cijena malo skupa za ulaz. Rekao bih da skoro pa duplanje na prvom danu trgovanja nije izgledno.
Cijena od 290 možda jest naoko skupa, al 175 nije. Ja sam malo proučavao inozemne valuacije i iako se radi o dosta većim firmama, pandan SPAN-a tim firmama trebao bi biti vrednovan od 240 do 280 kuna po dionici. Kada uključimo u kalkulacije netom prikupljeni kapital.