nisam primjetio da je bilo promjena u ponašanju Pivaca na zse kada je umro najstariji brat 2019., uostalom ako bih se kladio, rekao bih da je SPAN odabir ulaganja mlađe generacije Pivaca, recimo Miljenka...
SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
ova iznenadna smrt je dodatno pogurala papir prema dolje
Pitanje hoće li netjak i drugi buraz nastaviti istim smjerom
Ma daj?
Zasad se jos ni jedna dionica nije protrgovala od kad je on umro.
-
nisam primjetio da je bilo promjena u ponašanju Pivaca na zse kada je umro najstariji brat 2019., uostalom ako bih se kladio, rekao bih da je SPAN odabir ulaganja mlađe generacije Pivaca, recimo Miljenka...
Neven Pivac je onaj koji je prvi kupio dionice Span. Ne znam kada, ali imao je 2000 dionica na svoje ime prije sto je Grupa pocela kupovat. Verovatno je uzeo u IPO. Mislim da tu nece biti promijene strategije.
-
Tako je, Neven se time bavi. Kupuje po nekim svojim modelima koji su samo njegoviž
-
Ove finte sa 500 komada na kupnji i prodaji sa razlikom od 1 EUR, idu mi malo na živce!
-
Ove finte sa 500 komada na kupnji i prodaji sa razlikom od 1 EUR, idu mi malo na živce!
To je Intercapital Market Maker
-
Ako se jucer ukljucio u kupnju Trezor mora biti danas objava. To bi znacilo da nece pustit cijenu da padne izpod 65-66 eur. Isto je bilo prosli put.
-
Kako Span u sljedecem periodu treba jos novih zaposlenika govori i ovo :
-
po oznaci profesionalac na forumu, pretpostavljam da ovdje niste od jucer...
Vi stvarno do sada niste culi za market maker?
-
po oznaci profesionalac na forumu, pretpostavljam da ovdje niste od jucer...
Vi stvarno do sada niste culi za market maker?
Rekao sam samo da mi idu na živce, stave 500 kom na prodaju po 66,60, a prvi slijedeći je tada bio na 68,00 (sada je još ispred njega samo 50 kom na 67,80).
Sve u svemu, usporili su povratak cijene na stanje od prošlog tjedna, što je jednostavno manipuliranje tržištem!
Na burzi sam dugo, a na forumima od 2008.
-
-
Na kraju q2, Span je imao 817 zaposlenika.
Ako hoces velike projekte, moras imati ljude. Nema ljudi, nema rasta.
Sada ljudi ima, slijedeci korak je da postanu profitabilni.
-
Sad vidimo da će ove godine biti pad dobiti kako je i predviđeno.
Analiza iz prošle godine je pokazivala da ni 2024. neće biti bolja od 2023.
Tako da treba vidjeti što će biti s cijenom dionice dalje. Vani je cijeli IT otpuštao masovno od početka ove godine zbog pada aktivnosti.
-
Tako da treba vidjeti što će biti s cijenom dionice dalje. Vani je cijeli IT otpuštao masovno od početka ove godine zbog pada aktivnosti.
Jedino što SPAN ne otpušta, nego uzima nove ljude!
-
U SPAN slučaju se ne radi o otpuštanju već o većem broju, zapošljavanju novoosposobljenih ali da li se ne događa i hrvatska praksa odlaženja. Tako i iz SPANA dobro osposobljenih za višim novčanim prihodima. U izvješćima se to ne spominje.
-
Span, kupnja vlastitih dionica
-
Evo gledam Marka Rakara, govori o Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti koji se sukladno odrednicama NIS2 mora donijeti do listopada 2024. i koji je trenutno u javnom savjetovanju do sredine kolovoza.
Zakon, u odnosu na NIS koji je snazi i koji obuhvaća uglavnom entitete iz oblasti bankarstva, telekoma i energetike, dramatično širi broj korisnika tako da će sve srednje velike i velike tvrtke u HR biti obveznici Zakona.
Procjena je da će kompanije koje već primjenjuju NIS povećati izdvajanja iz informatičkih budžeta za dodatnih 11-12%, a kompanije koje ulaze u NIS2 20-25% svojih informatičkih budžeta će morati trošiti na kibernetičku sigurnost.
I na kraju je rekao da u HR ima sjajnih tvrtki koje mogu odraditi taj posao
Sad je valjda jasno zašto je ta tema bila bitna na Skupštini i zašto SPAN zapošljava toliko info stručnjaka koji su mu, za sada, samo trošak.
Najbitnija informacija sa skupštine jučer je nova direktiva Evropske komisije koja se zove NIS 2. To je bilo usvojeno u 12. mjesecu prošle godine, i dosta se u suštini pisalo u tome na početku godine. Stvarno ne znam kako nam je to tu na forumu pobjeglo.
Preporučam svima da si to pročitate jer je po meni stvarno game changer za industriju kibernetičke sigurnosti i odgovor na to zašto je SPAN zaposlio par stotina novih IT stručnjaka u zadnji godini i pol. I još traži nove i nove.
U kratko… EU komisija je postavila nove kriterije i odredila koja poduzeća u svakoj državi članici su dio kritične infrastrukture i koje moraju imati puno jači sistem kibernetičke sigurnosti ko sada. Vlade moraju usvojiti ovaj Zakon najkasnije do 10. mjeseca 2024. Kazni za preduzeča ak neče poštovat Zakona če bit ogromne….do 7 mio EUR ili čak do 1,4 % globalne prodaje. Zakon uključuje javne i privatne entitete iz sledečih industrija : Transport, Energy, Banking and financial market infrastructure, Healthcare, Water supply, Public administration (central and regional levels), Waste management, Postal and courier services.
Navodno samo u Hrvatskoj, lista preduzeča kritične infrastrukture po NIS 2 broji par 100 entiteta, a nema puno IT kompanija koje su u stanju odraditi ovaj posao.
Očigledno sve šta je SPAN radio u zadnje 2 godine je bila priprema na to
-
Evo gledam Marka Rakara, govori o Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti koji se sukladno odrednicama NIS2 mora donijeti do listopada 2024. i koji je trenutno u javnom savjetovanju do sredine kolovoza.
Zakon, u odnosu na NIS koji je snazi i koji obuhvaća uglavnom entitete iz oblasti bankarstva, telekoma i energetike, dramatično širi broj korisnika tako da će sve srednje velike i velike tvrtke u HR biti obveznici Zakona.
Procjena je da će kompanije koje već primjenjuju NIS povećati izdvajanja iz informatičkih budžeta za dodatnih 11-12%, a kompanije koje ulaze u NIS2 20-25% svojih informatičkih budžeta će morati trošiti na kibernetičku sigurnost.
I na kraju je rekao da u HR ima sjajnih tvrtki koje mogu odraditi taj posao
Sad je valjda jasno zašto je ta tema bila bitna na Skupštini i zašto SPAN zapošljava toliko info stručnjaka koji su mu, za sada, samo trošak.
Najbitnija informacija sa skupštine jučer je nova direktiva Evropske komisije koja se zove NIS 2. To je bilo usvojeno u 12. mjesecu prošle godine, i dosta se u suštini pisalo u tome na početku godine. Stvarno ne znam kako nam je to tu na forumu pobjeglo.
Preporučam svima da si to pročitate jer je po meni stvarno game changer za industriju kibernetičke sigurnosti i odgovor na to zašto je SPAN zaposlio par stotina novih IT stručnjaka u zadnji godini i pol. I još traži nove i nove.
U kratko… EU komisija je postavila nove kriterije i odredila koja poduzeća u svakoj državi članici su dio kritične infrastrukture i koje moraju imati puno jači sistem kibernetičke sigurnosti ko sada. Vlade moraju usvojiti ovaj Zakon najkasnije do 10. mjeseca 2024. Kazni za preduzeča ak neče poštovat Zakona če bit ogromne….do 7 mio EUR ili čak do 1,4 % globalne prodaje. Zakon uključuje javne i privatne entitete iz sledečih industrija : Transport, Energy, Banking and financial market infrastructure, Healthcare, Water supply, Public administration (central and regional levels), Waste management, Postal and courier services.
Navodno samo u Hrvatskoj, lista preduzeča kritične infrastrukture po NIS 2 broji par 100 entiteta, a nema puno IT kompanija koje su u stanju odraditi ovaj posao.
Očigledno sve šta je SPAN radio u zadnje 2 godine je bila priprema na to
Tako je. Ove brojke je na skupstini spomenuo i Nikola Dujmovic. Oko 500 entiteta samo u HR iz javnog i privatnog sektora bude pod NIS2. Izdvajanja za Informaticki budzet se moraju po procjeni povecati za 15% (ako si vec pod NIS) odnosno za 25 % ako sada ulazis u NIS2.
p.s. Navodno su Pivci poceli jako gurati PODR ( ova rast i promet do 129 eur). Vidjet cemo promjene uskoro u SKDD. Mozda se nesto slicno sprema i na SPAN-u, sad kad je Neven Pivac preuzeo sve.
-
Span kupuje za trezor i dalje. Ima bid na trzistu na 65 eur. https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/51139
-
Pivac mesna industrija nastavlja i dalje kupovati na Zse, maloprije je stigla obavijest.
-
Pivac mesna industrija nastavlja i dalje kupovati na Zse
Možda i prodaju, pa prebacuju u Podravku...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner