ulazi Biblija, ulazi Bakić, američki fond nakon njih to skuplja kao da ne postoji sutra...
Možda su Bilbija i Bakić na naki način u dogovoru? Bilo bi zanimljivo znati kakvu ulogu su igrali Amerikanci nakon njih dvojice.
ulazi Biblija, ulazi Bakić, američki fond nakon njih to skuplja kao da ne postoji sutra...
Možda su Bilbija i Bakić na naki način u dogovoru? Bilo bi zanimljivo znati kakvu ulogu su igrali Amerikanci nakon njih dvojice.
Ma kakav americki fond. To su najvjerojatnije opet neki Slovenci. I to sa KORF i svime ostalim je bila ekipa iza slovenskih fondova sakrivena iza State Street kao globalnog skrbnika pa se puštala priča, a iza su bili Janezi.
Već smo ovdje povezali Fimu, i osobe u njoj sa kakti analitikom i Spanom. To sto izvode je potpuno netransparentno i cisti je sukob interesa koji se nije smio niti dogoditi. Sami ste vidjeli da su pojedini korisnici najavljivali da će biti ovaj ili onaj veliki kupac i sl. i dionica rasti ovaj ili onaj dan. Tko zna sto se ovdje sve izdogađalo. Problem je taj sto su obicno iza tih stranaca ekipe koje odrađuju lokalne dilove a onda pune fond ili druge investitore pričom da podrže rast, a znamo sto tada čine sa svojim dionicama.
Span je lijepo odradio, al Span nije nikakva svemirska firma koja će poharati Europu ili svijet neviđenim rezultatima i biznis modelom. Najsmješnije je sto su izvorni vlasnici prodali vece količine dionica po dvostruko nizim cijenama. Sigurno nisu očekivali da će cijena ovdje, barem ne tako brzo. A i pitanje je da su ih prodavali na burzi, gdje bi tada cijena završila. Kako god, trenutna je cijena za sve vlasnike, puna šaka brade. I na njoj bas nitko ne gubi.
Ma kakav americki fond. To su najvjerojatnije opet neki Slovenci. I to sa KORF i svime ostalim je bila ekipa iza slovenskih fondova sakrivena iza State Street kao globalnog skrbnika pa se puštala priča, a iza su bili Janezi.
Već smo ovdje povezali Fimu, i osobe u njoj sa kakti analitikom i Spanom. To sto izvode je potpuno netransparentno i cisti je sukob interesa koji se nije smio niti dogoditi. Sami ste vidjeli da su pojedini korisnici najavljivali da će biti ovaj ili onaj veliki kupac i sl. i dionica rasti ovaj ili onaj dan. Tko zna sto se ovdje sve izdogađalo. Problem je taj sto su obicno iza tih stranaca ekipe koje odrađuju lokalne dilove a onda pune fond ili druge investitore pričom da podrže rast, a znamo sto tada čine sa svojim dionicama.
Span je lijepo odradio, al Span nije nikakva svemirska firma koja će poharati Europu ili svijet neviđenim rezultatima i biznis modelom. Najsmješnije je sto su izvorni vlasnici prodali vece količine dionica po dvostruko nizim cijenama. Sigurno nisu očekivali da će cijena ovdje, barem ne tako brzo. A i pitanje je da su ih prodavali na burzi, gdje bi tada cijena završila. Kako god, trenutna je cijena za sve vlasnike, puna šaka brade. I na njoj bas nitko ne gubi.
ne znam što oni čine sa svojim dionicama, ali korf je nakon takvih njihovih pretpostavljenih igara (ako je ovako bilo kao što kažete) narastao cca 500-600%...uglavnom, neka njih i njihovih igara za nas manjinske dioničare
ne znam što oni čine sa svojim dionicama, ali korf je nakon takvih njihovih pretpostavljenih igara (ako je ovako bilo kao što kažete) narastao cca 500-600%...uglavnom, neka njih i njihovih igara za nas manjinske dioničare
Stranci su itekako dobrodošli!
Sjetimo se, tko se sjeća, situacije s početka ovog tisućljeća pa do krize!
Neka ih samo, i euro pomaže u tome!
Pa poanta je da to uopće vjerojatno i nisu stranci, nego lokalna ekipa koja možda odrađuje “kombinaciju”.
Mislim, ja ništa ne tvrdim jer nemam dokaza. Nisam ja istražitelj, al čim sam vidio neizravnu vlasničku povezanost Spana s investicijsko-brokerskom kućom, više-manje, neke kockice su se jednostavno posložile.
Lijepo je da se firma razvija i cijena dionice raste. To nije uvijek linearna povezanost već ima svoje anomalije. Ne, ključno je da te anomalije nisu isprovocirane namjerom i manipulacijom. I za to veliku odgovornost pored regulatora nosi i uprava same kompanije.
Pa poanta je da to uopće vjerojatno i nisu stranci, nego lokalna ekipa koja možda odrađuje “kombinaciju”.
Mislim, ja ništa ne tvrdim jer nemam dokaza. Nisam ja istražitelj, al čim sam vidio neizravnu vlasničku povezanost Spana s investicijsko-brokerskom kućom, više-manje, neke kockice su se jednostavno posložile.
Lijepo je da se firma razvija i cijena dionice raste. To nije uvijek linearna povezanost već ima svoje anomalije. Ne, ključno je da te anomalije nisu isprovocirane namjerom i manipulacijom. I za to veliku odgovornost pored regulatora nosi i uprava same kompanije.
ne vidim da itko od insajdera prodaje već ostaje i vjeruje u cijelu priču, ne kužim uopće onda o čemu pričamo?...a i Dujmović je izjavio da neće u mirovinu prije nego cijena ode na tadašnjih 1000kn
E da je više Spanova na burzi
Toliko opet nekih rijeci o tome zasto je par pojedinca iz menedzmenta prodalo mali dio svojih dionica pre 6 mjeseci. Morate znat da su to inzenjeri, koji su radili 30 godina da su konacno osjetili neke pare na racunu. Od njih jedan ima tezko bolest. Jos jednom - Inzenjeri su, njima finansijske valuacije nisu jaka stran. Prodali su po cijenama koje su bile tada na trzistu.
Jedini covjek iz menedzmenta - uprave Spana, koji zna nesto o valuacijama je Dragan Markovic. On nije prodao ni jednu dionicu.
To je jedino bitno :
ne vidim da itko od insajdera prodaje već ostaje i vjeruje u cijelu priču, ne kužim uopće onda o čemu pričamo?...a i Dujmović je izjavio da neće u mirovinu prije nego cijena ode na tadašnjih 1000kn
Neki dan smo imali "Pitaj Upravu" event, pa se i o tome pričalo kako je to u šali dobacio cifru kad su ga pitali kad će u mirovinu, al da se preračunao jer ovom dinamikom rasta cijene će morati puno prije u Mirovinu nego je planirao
@ mooji
Lijepo od vas sto nas informirate tko sto zna i tko je i koliko prodavao ili nije? Al kako vi to znate? Kao i o navodnim poslovima i natječajima po CG i gdje već?
Pitam onako usput, za prijatelja!
Je, lijepo je i maštati i pisati lijepe zelje. Al treba pogledati u oci realnosti. A ta je da je relativno gledano valuacija Spana dostigla odnosno čak i prestigla valuaciju ERNT. Ne kažem, Span može možda u buducnosti vise rasti od Tesle, al za to će trebati puno puno raditi i izboriti vece marže. Koliko je to realno i u kojem obujmu, pokazat će vrijeme.
No, cini se i svakodnevno pokazuje da neki ovdje znaju vise od drugih, a onda se čovjek zapita, kako to Span upravlja informacijama ili se na forumu pojavljuju dezinformacije? Ne znam, dosta buke i šumova u komunikacijskom kanalu, a uprava Spana i dalje ništa ne poduzima?
Kad pada ne valja, kad raste ne valja jer raste zato što možda netko namješta da raste. Dabogda namjestili sve dionice da rastu
@ mooji
Lijepo od vas sto nas informirate tko sto zna i tko je i koliko prodavao ili nije? Al kako vi to znate? Kao i o navodnim poslovima i natječajima po CG i gdje već?
Pitam onako usput, za prijatelja!
Je, lijepo je i maštati i pisati lijepe zelje. Al treba pogledati u oci realnosti. A ta je da je relativno gledano valuacija Spana dostigla odnosno čak i prestigla valuaciju ERNT. Ne kažem, Span može možda u buducnosti vise rasti od Tesle, al za to će trebati puno puno raditi i izboriti vece marže. Koliko je to realno i u kojem obujmu, pokazat će vrijeme.
No, cini se i svakodnevno pokazuje da neki ovdje znaju vise od drugih, a onda se čovjek zapita, kako to Span upravlja informacijama ili se na forumu pojavljuju dezinformacije? Ne znam, dosta buke i šumova u komunikacijskom kanalu, a uprava Spana i dalje ništa ne poduzima?
Kolega havi , nemojte obeshrabrivati kolegu mooji , neka on nama prenosi info koje su mu poznate,a nama interesantne i korisne, a nisu poslovna tajna, men’sečini da od onih više stotina zaposlenika barem nekoliko njih prate ovaj forum, kolega je moguće njihov djelatnik, ili njegova supruga, sestra, brat….
Vjerojatno tko kupuje je uračunao da će valuacija biti manja kada se pridoda kupljena Tarkvara, a ne treba zanemariti da su na vrijednost poduzeća za prošli kvartal utjecali troškovi koje SPAN ima zbog pomoći Ukrajini. Ne znam do kada je ta pomoć određena. Nije mi za povjerovati da tko sada na veliko kupuje dionice SPAN-a da nije upućen kakvo će Izvješće za Q1 biti.
Kolegice Ledica
Zna se o čemu se smije a o čemu ne smije pisati u javnosti i koje su to informacije koje se smatraju povlaštenima. Uprava je odgovorna za upravljanje ali i za zastupanje društva prema klijentima i investitorima. I njihova je odgovornost da poslože stvari kako treba i pokažu da znaju i kadri su upravljati povlastenim informacijama. To sto se netko očinski ponaša prema zaposlenicima i organizira otvorene dane je lijepo, al čak i tada treba voditi računa o svojim pravima i obvezama prema investitorima i opcenito javnosti. I nikad ne smetnuti s uma da prema vani on je zastupnik i kanal prema svim stake holderima. A ako to ne može, ne zna ili ima bilo kakav problem s time uvijek se može povuci u NO, imenovati ili zaduziti novog uoravitelja i od tamo nadgledati poslovanje i sve ostalo vezano uz Društvo.
Tu je i program otkupa vlastitih dionica ove i slijedeće godine za koji je SPAN odvojio priličnu svotu iz koje kada se izračuna prosječna cijena po dionici, ta cijena ispada prilično veća od ove koja je sada.
Kolega havi
Sve informacije koje postam, su javno dostupne. Sve je na internetu. Ako bi uradili domaču zadaću in uložili malo napora (pratili web) znali bi sami. Al najlakse je bit negativan per se kad drugi zaradjuju, a vi ne.
A kaj se tice valuacije…Jel niste bas vi ili je to bio neki vas prijatelj pisali na tom forumu pre par tjedna da ne mozes usporedzivati Ernt i Span? Sad je dobar moment da se donosi odluka o tome. A mozda da sacekamo 15 dana ? Mozda ce bit lakse. Ko bi znao.
Tu je i program otkupa vlastitih dionica ove i slijedeće godine za koji je SPAN odvojio priličnu svotu iz koje kada se izračuna prosječna cijena po dionici, ta cijena ispada prilično veća od ove koja je sada.
U pravu ste. Te teme vec dugo nije niko spominjao. Ali
Span je 31.3. 23 otpustio 6415 trezorskih dionica, tako da jih ima jos 13614 komada. Sad slijede otpuštanje za nagradu upravi (prošle godine u 6. mjesecu 7191 komada) i na jesen još 4500 komada za 10 % bonus onima zaposlenicima koji su upisali ESOP v IPO. Po ovim brojkama su prakticki ispraznili trezor. A trebaju svake godine za nagrade i ESOP oko 15.000 dionica. Treba bo pocet polako kupovat.
Herve Tessler CEO Noventiq (Cloud, Cybersecurity, Digital Transformation, Business Solutions) -
Microsoft partner
- Veliki globalni SPAN
"I want to double our business every two years, I call that the two-by-two strategy,"
"We want to double profit, double revenue, double EBITDA, and double our customer base."