Nikakvi dobi izvjestaji ni dobit ne pomazu kad si na ZSE...
SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
Evo napokon pogledao izvjestaj jucer.
Kao sto ste i napisali, odlicno je.
Ako bi zanemarili ovu Microsoftovu odluku da Ukrajini daje licence besplatno (sto znaci oko 80 miliona kuna manje prihoda SPANu) i racunali jednak prihod kao prosle godine, rast ukupnih prihoda bi i ove godine bio oko 20%.
Dobit, višestruko narasla.
Jako narasli prihodi od visokoprofitabilnog dijela poslovanja (Cloud i Cybersecurity) i brzo pristizu po iznosu prihode od licenci.
TTM PE..koliko.. nesto vise od 10? Za firmu koja prihodovno raste 20ak% godisnje, a dobit visestruko raste?
Ovo vam je dugorocni best buy.
-
Jucer je doslo do novog preuzimanja firme iz Cyber security biznisa. Kupac opet americki Private equity fond Thoma Bravo LP. To je vec mislim da 4. akvizicija ovog PE koji upravlja vise od 100 milijardi USD. Multiple ove transakcije EV/revenue (u biti koliko godisnjih prihoda su platili) je oko 8.
Multipli placeni u zadnjem vrijemenu variraju od 10-16, sto znaci koliko mnogo investitorji valuiraju buduce prihode firma iz ovog segmenta.
U prilozi clanak na tu temu od S & P global.
SailPoint, Tufin go private in run of cybersecurity acquisitions by PE firmsCybersecurity has been a hot consolidation sector for some time, and it has only gained steam in recent months with several private equity firms targeting…www.spglobal.comSpan je tu u ovaj segment tek dobro usao, u H1 revenues 62 mio HRK, ali rastu 67 % godisnje. I sad kako pise u reportu, vecina novih zaposlenika zaposljavaju u ovaj segment. Vise od 100 komada (bez Ekobita) u zadnji godini. I jos trebaju, i trazijo....
-
Koliko po Vama kolega vrijedi span u nekoj prodaji ?
-
Kod valuacije treba razlikovat njihov biznis po segmentima. Licenciranje nose malu marzu, oko 2 %, najvise profitabilno je po meni Cybersecurity i Razvoj softweara i poslovnih rjesenja. Zato vrlo tezko generalno operirat sa multiplima, neki generalni multipli peer kompanija iz IT sektora su bez take over premije iznad EV/Ebitda 15. Ja mislim da mora Span jos buildat prihode u sledecih par godina, managment je jos puno godina do panzijona, i sad su tek poceli dobro rasti.
U svakom slucaju, ovaj mCap izgleda vrlo jeftin, ako tako nastave, cijeli growth je izpred njih. Da ne govorim da je to jedina growth firma u regiji koja kotira i da mora doci dan kad to vide investitori. Da to kotira v Londonu ili New Yorku, cijena bi bila vec sada 2x.
-
Kod valuacije treba razlikovat njihov biznis po segmentima. Licenciranje nose malu marzu, oko 2 %, najvise profitabilno je po meni Cybersecurity i Razvoj softweara i poslovnih rjesenja. Zato vrlo tezko generalno operirat sa multiplima, neki generalni multipli peer kompanija iz IT sektora su bez take over premije iznad EV/Ebitda 15. Ja mislim da mora Span jos buildat prihode u sledecih par godina, managment je jos puno godina do panzijona, i sad su tek poceli dobro rasti.
U svakom slucaju, ovaj mCap izgleda vrlo jeftin, ako tako nastave, cijeli growth je izpred njih. Da ne govorim da je to jedina growth firma u regiji koja kotira i da mora doci dan kad to vide investitori. Da to kotira v Londonu ili New Yorku, cijena bi bila vec sada 2x.
Rast prihoda je dvadesetak posto već minimum 5-6 godina, ono što se poboljšalo je profitabilnost.
LeoNT Da, u Security dijelu je u zadnje dve godine zaposleno brdo ljudi, i trebaju još. Taj segment doživljava ogromnu ekspanziju u zadnje dvije godine.
Npr. Kad su oformili SOC (Security operation center) kao odjel, inicijalno je bilo 4 osobe u timu.. To je bilo prije neke 3 godine.
mooji s Londonskm burzom se koketiralo par godina prije IPO-a. Na kraju je ipak listano na ZSE.
-
Nakon FI za Q2, nova procjena vrijednosti:
Preporuka za dionicu Spana “strong buy” je još dodatno pojačana s - Milan Horvat on LinkedInPreporuka za dionicu Spana “strong buy” je još dodatno pojačana s rezultatima njihovog poslovanja u prvom polugodištu ove godine. Procijenjena vrijednost...www.linkedin.comBest buy...
-
Nikako da te analize dignu cijenu na burzi 10kn a kamo li da se priblize procijenjenim vrijednostima... vjetar krivo zapuse evo ga ispod 250 odmah... a prema gore nikako...
Imam dionice spana od IPO-a.
-
Nikako da te analize dignu cijenu na burzi 10kn a kamo li da se priblize procijenjenim vrijednostima... vjetar krivo zapuse evo ga ispod 250 odmah... a prema gore nikako...
Imam dionice spana od IPO-a.
Daj bože da cijena ostane što dulje što niža, eo ja danas dokupio 25 kom. Šuti i skupljaj u tišini, očito to i drugi rade.
-
Obavijest o otpuštanju vlastitih dionica u skladu s člankom 474. Zakona o tržištu kapitala. Društvo Span d.d. otpustilo je 375 vlastitih
dionica temeljem Programa otkupa vlastitih dionica u svrhu ponude dionica radnicima društva Span d.d. i povezanih Društava u svrhu nagrađivanja, usvojenog na sjednici Uprave društva Span d.d., 14. siječnja 2022. godine. -
-
Cybersecurity is the place to be !
Why cybersecurity stocks are beating the marketSecurity spending remains robust as the war in Ukraine and emergence of hybrid workplaces keeps companies on edge.www.cnbc.com -
Obavijest o otvorenju Span centra kibernetičke sigurnosti
"Spanov centar kibernetičke sigurnosti otvoren je u suradnji s izraelskim Cybergymom i prvi je u ovom dijelu Europe. Centar će
prenositi najsuvremenija znanja s područja kibernetičke sigurnosti s ciljem podizanja kompetencija kod poslovne zajednice u
Hrvatskoj i regiji. Cybergym je vodeća izraelska tvrtka za kibernetičku sigurnost koja svoju ekspertizu temelji na vlastitom iskustvu"https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/COI-SPAN-94dff76265b2e19502f18cb9aa32644b.pdf
fantazija...
-
Upravo na konferenciji. A nemam dionice.
-
Nisam ulovio uopće da će bit event za to, možda je išao mail dok sam na GO bio
-
Nisam ulovio uopće da će bit event za to, možda je išao mail dok sam na GO bio
Sve ekipa u odijelima, vjerojatno direktorska ekipa, te svečani uzvanici i korisnici
-
Upravo na konferenciji. A nemam dionice.
Mozda vrijeme za kupiti.
-
Neka izdanja kroz cili životni ciklus namaju ovoliko akcije koliko se sprovelo tu u kratkom periodu 🤔
-
Nepoznajem ovaj biznis predobro ali od svih mojih poznatih koji rade direkt za Amere i imaju posla preko glave za besramno dobre cijene, mogu samo pretpostaviti da će ovdje FI bit dobar, ali koliko će diona to popratit tu nisam optimist.
-
https://www.hanfa.hr/SRPI/HR/2022/2022_10_31-904861_pdf.pdf
Boom...
Razvaljivanje vec po obocaju..
14 miliona kuna dobit q3
-
Sve je to lijepo... ali dionica stoji. Je, losa je situacija opcenito za burze itd. Ali dobre dionice bi trebale unatoc trzistu rasti, pogotovo ako ih prate dobri rezultati.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun