ove vijesti baš su supač za vladajuće..... s današnjim rezultatima popisa broj cijepljenih jako je porastao a i bdp će rasti još više...... ....
Aktualno (vijesti)
-
-
-
Mene je ipak iznenadio grad Zagreb sa smanjenjem broja stanovnika.
Inače, za okrenuti ovaj trend, stanovništvo u reproduktivnoj fazi bi trebalo stvoriti po paru, minimalno četvero djece, po mogućnosti i više,
i to u jedenom dužem vremenskom razdoblju.
Koliko je to realno, znamo i sami!
Inače, ja imam četvero, a plan je bio pet.
Eto i ja sam pobacio.
-
Cetvero
svaka cast
-
Inače, za okrenuti ovaj trend, stanovništvo u reproduktivnoj fazi bi trebalo stvoriti po paru, minimalno četvero djece, po mogućnosti i više,
Problem je isključivo ideološke prirode, a za preokrenuti trend treba min 3, a optimalno 4 djece i da se to održi barem sljedećih 20 godina. Pošto bi trebalo razmontirati cijelo društvo i ponovno ga sastaviti na totalno drugačijim zasadama, od toga nema ništa.
I još jedan veliki, veliki problem su zelene politike koje na depopulaciju gledaju kao nešto pozitivno(primjer Tomšević i ukidanje naknada majkma odgojiteljicama), tako da ne da neće ništa poduzimati da promjene navike, već će poticati još više neimanje djece.
-
Problem je isključivo ideološke prirode, a za preokrenuti trend treba min 3, a optimalno 4 djece i da se to održi barem sljedećih 20 godina. Pošto bi trebalo razmontirati cijelo društvo i ponovno ga sastaviti na totalno drugačijim zasadama, od toga nema ništa.
I još jedan veliki, veliki problem su zelene politike koje na depopulaciju gledaju kao nešto pozitivno, tako da e da neće ništa poduzimati da promjene navike, već će poticati još više neimanje djece.
Bogat čovjek je onaj koji ima puno djece, a ono ostalo su brojke na ekranu!
-
Europska komisija poručila da nije bilo odbijenice: 'Hrvatske vlasti nisu ni tražile produljenje rokova' - Novi listZAGREB - Europska komisija nije zaprimila od hrvatskih vlasti nikakav službeni zahtjev za produljenjem roka za korištenje Fonda solidarnosti Europske unije (EUSwww.novilist.hr
Ova institucija drzave zaduzena za EU fondove, a koju neki elementi zele razmontirati nam je bas super. To nikako ne dirati, jer je efikasna u povlacenju novca i nadasve korisna.
-
I još jedan veliki, veliki problem su zelene politike koje na depopulaciju gledaju kao nešto pozitivno(primjer Tomšević i ukidanje naknada majkma odgojiteljicama), tako da ne da neće ništa poduzimati da promjene navike, već će poticati još više neimanje djece.
Tako nekako. Cijeli zapad ima isti problem. Ljudima jednostavno djeca više nisu prioritet i tu rješenja nema. Trebalo bi promijeniti kompletni društveni mindset i napraviti doslovno kopernikanski obrat, a šanse za to su mikroskopske.
Davno je to Gunnar Myrdal skužio i opisao, al jbga istina je bolna i nikome se ne sluša.
-
Krajevi u kojima živimo se polako pretvaraju u velike indijanske rezervate gdje europljani gledaju uljepšanu sliku života na Mediteranu kakav je navodno nekad bio. Ista situacija je u južnoj Italiji, Grčkoj i cijelom Balkanu.
To su procesi koji idu svojim tokom i nemoguće ih je promijeniti.
-
Na temu demografije: mislim da i nije najvažnije živi li u RH 4 ili 3 ili 2 mil ljudi. Sredinom 19 stoljeća broj je bio tek malo preko 2 mil, pa opet eto nas.
Veći problem je prosječna starost a sad je oko 45 godina, ne znam tko će nam zarađivati za mirovine za 10-15 godina.
Normalno je da smo sad u prosjeku stariji nego prije 200 god., medicina je napredovala, cjepiva čuda rade, pa opet prosjek od 45 je puno.
Izbor nam nije veliki, možemo ili prizivati novi virus da nas riješi penzića ili poticati žene u reproduktivnoj dobi da rađaju ranije i više.
Muški, imam lošu u vijest. Koliko god se mi voljeli hvaliti veličinom i izdržljivošću u priči o demografiji to je nevažno. Svaka budala posluži. Načini da se podmladimo su ili potaknuti žene da rađaju ili nagovoriti mlade da se ne iseljavaju. Za jedno i drugo treba penez. A uhljebi svoje ne daju.
-
Papa je lipo rekao nekidan, al niko ne želi čut. Tzv moderni ljudi radije sebi omogućavaju supstitut nego djecu, jeli to pas, gmaz, ptica itd. nebitno. Zašto je to tako neznam, nisam pametan. Sebičnost, komocija...?
-
-
ma nije vrag tako crn kao što ga određeni krugovi prikazuju. svake godine nam govore da nas ima manje 25-30 000. tijekom deset g to ispada 250-300 000 ljudi. taj problem ima cijeli razvijeni svijet jer prosjek g se sve dalje sve više povećava. čak i imigrantima usprkos. a onda još naši vele da se iz hr iselilo oko 250 000 stanovnika!! koliko ja znam računati, onda nešto tu ne štima sa brojkama.
Papa je lipo rekao nekidan, al niko ne želi čut. Tzv moderni ljudi radije sebi omogućavaju supstitut nego djecu, jeli to pas, gmaz, ptica itd. nebitno. Zašto je to tako neznam, nisam pametan. Sebičnost, komocija...?
....tempo i stil života, bijeg od odgovornosti, financije.....
-
Život je brz i težak. Stalno moramo sve pratiti, puno čitati, obrazovati se.
Podignuti jedno dijete je teško, dvoje još teže. Za više od toga bi trebao logističku mašineriju, sluge, dide, babe..
Teže je uzdržavati četvero djece i skakat oko njih nego igrati za Real Madrid.
-
Podignuti jedno dijete je teško, dvoje još teže. Za više od toga bi trebao logističku mašineriju, sluge, dide, babe..
Nije tako teško.
Treba zasukati rukave, a ne razmišljati tko će učiniti nešto umjesto mene, dok buljim u sve vrste ekrana, i visim po kavama!
Djeca pružaju veliku satisfakciju.
S jednim djetetom je najteže, jer ga se mnogo puta i nenamjerno razmazi, a to je onda problem.
S više djece je zapravo na neki način lakše.
Sve je u glavi!
-
Nije tako teško.
Treba zasukati rukave, a ne razmišljati tko će učiniti nešto umjesto mene, dok buljim u sve vrste ekrana, i visim po kavama!
Djeca pružaju veliku satisfakciju.
S jednim djetetom je najteže, jer ga se mnogo puta i nenamjerno razmazi, a to je onda problem.
S više djece je zapravo na neki način lakše.
Sve je u glavi!
tako nekako i je......valjda svi koje znam ili djelomično poznajem a imaju jedno dijete u "sto su problema" pa bi se složio da je tu ipak problem u glavi.......ja imam troje školaraca.......žena i ja oboje radimo, aktivno svakodnevno sudjelujemo u njihovom obrazovanju i odgoju.......uz to "dangubim" i na burzi,sport, druženja, izalsci (da i u koroni sve do ranih jutarnjih sati).......kažu neki da se to nemože a ja vam kažem da se to može ......sve možemo i stignemo i nemamo nikakvih problema.......samo poneki izazov koji te čini boljim i jačim.......ali tu nema mjesta sebičnosti i sve štima.......svi sretni i uspješni i nikom ništa ne fali.......nekima su financije problem za jedno ili više djece a nekima neprelazna želja za izbjegavanjem ogovornosti i problem "glave".......
-
Mene je ipak iznenadio grad Zagreb sa smanjenjem broja stanovnika.
i to u jedenom dužem vremenskom razdoblju.
Koliko je to realno, znamo i sami!
Inače, ja imam četvero, a plan je bio pet.
Eto i ja sam pobacio.
I ja podbacio, imam troje, a plan bio četvero😀
-
I ovi podbacili.
Još neka mi itko ikada kaže da nisam zadovoljila na poslu
--------Europska je komisija, kako je Jutarnji objavio, poslala Vladi dopis u kojemu im jasno piše da su rokovi za isplatu sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije 18 mjeseci od dana primanja sredstava, iako su se u Banskim dvorima nadali da će moći produljiti taj rok, o čemu je i premijer Andrej Plenković nedavno govorio.To znači da Hrvatska ima rok do 17. lipnja kako bi potrošila 5,1 milijardu kuna, a do danas smo isplatili samo 119 milijuna kuna, odnosno mizernih 2,3 posto, pa je jasno da ćemo morati vratiti dio od tih milijardi Fondu. --------- https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…0-kuna-15145821
-
Ne znam je ovo za ovde, ali stavim...
Net average monthly salary (adjusted for living costs in PPP)
I onda kažu da smo predzadnji iza Bugarske...a naši radnici imaju veći standard življenja od radnika sljedećih zemalja: Rumunjske, Bugarske, Mađarske, Latvije, Portugala, Grčke i Slovačke.
Još kad bi se u ovo ukalkuliralo posjedovanje nekretnine i brojna primanja koja naši radnici primaju uz plaću, a nisu dio neto plaće...ali jebiga trava je zelenija vani, pa odeš u UK za realno 40% veću plaću, a standard ti padne 30%, jer pola daš za najam stana i onda se čude ,kako to, kao to, ko moja ex npr...hehhe
EDIT: Politika i Gospodarstvo treba biti obvezatan predmet od 5 razareda OŠ, te cijelu srednju školu.
-
Nisam simpatizer niti pokojnog Bandica niti mi je ta mjera majke odgajateljice bila bas najsimpaticnija. Mislim da vecina takvih novaca zavrsi kod jedne nacionalne manjine koja djecu radja zbog drzavnih novaca, ali zgrozilo me sto su ljudi pisali u komentarima na portalu.
Vecinom su umirovljenici pisali necemo mi placati tudju djecu, ajte delati, Konzum trazi radnice, nama nije niko nis daval i sl.
Zanimljivo ti umirovljenici bi htjeli da necija tudja djeca rade za njihove mirovine.
-
Nisam simpatizer niti pokojnog Bandica niti mi je ta mjera majke odgajateljice bila bas najsimpaticnija. Mislim da vecina takvih novaca zavrsi kod jedne nacionalne manjine koja djecu radja zbog drzavnih novaca, ali zgrozilo me sto su ljudi pisali u komentarima na portalu.
Vecinom su umirovljenici pisali necemo mi placati tudju djecu, ajte delati, Konzum trazi radnice, nama nije niko nis daval i sl.
Zanimljivo ti umirovljenici bi htjeli da necija tudja djeca rade za njihove mirovine.
A čija djeca bi trebala raditi za njihovu mirovinu ? To nije srednji vijek pa da financijski uzdržavaš svoga roditelja .
To je, navodno, moderan mirovinski fond u koji se uplaćuje privatni novac i taj isti se isplaćuje kada istekne ugovoreno vrijeme uplata premije. Ako je fond neuspješan tada je pitanje gdje je nestala premija i gdje su dobitci. Ako su to pokrali ili s njim nesavjesno raspolagali i upravljali upravljači mirovinskim fondom tada ti isti trebaju u zatvor. Članovima obaveznog fonda je, u pravilu, svejedno tko puni fond. Oni znaju da su oni, velike novce do sada uplatili.
Demografska politika nije plaćanje nekoga da ne radi do 18 godine života najmlađeg djeteta. Dokaz je da je to promašeno i neuspješno je demografska negativna spirala u gradu Zagrebu. Samo su brojevi bitni.
A po ovoj vašoj logici nama niti ne trebaju mirovnski fondovi. Kako vidimo, a i po vašim komentarima to vidimo , nije za guske sijeno. Po ovoj logici za ljude na ovim prostorioma nisu mirovinski fondovi.
Mogli bi svatko uzdržavati svoje roditelje ili svatko dobiti svoga umirovljenika pa neka ga sam plaća. -
A čija djeca bi trebala raditi za njihovu mirovinu ? To nije srednji vijek pa da financijski uzdržavaš svoga roditelja .
To je, navodno, moderan mirovinski fond u koji se uplaćuje privatni novac i taj isti se isplaćuje kada istekne ugovoreno vrijeme uplata premije. Ako je fond neuspješan tada je pitanje gdje je nestala premija i gdje su dobitci. Ako su to pokrali ili s njim nesavjesno raspolagali i upravljali upravljači mirovinskim fondom tada ti isti trebaju u zatvor. Članovima obaveznog fonda je, u pravilu, svejedno tko puni fond. Oni znaju da su oni, velike novce do sada uplatili.
Demografska politika nije plaćanje nekoga da ne radi do 18 godine života najmlađeg djeteta. Dokaz je da je to promašeno i neuspješno je demografska negativna spirala u gradu Zagrebu. Samo su brojevi bitni.
A po ovoj vašoj logici nama niti ne trebaju mirovnski fondovi. Kako vidimo, a i po vašim komentarima to vidimo , nije za guske sijeno. Po ovoj logici za ljude na ovim prostorioma nisu mirovinski fondovi.
Mogli bi svatko uzdržavati svoje roditelje ili svatko dobiti svoga umirovljenika pa neka ga sam plaća.Niste shvatili moj post i napisala sam da nisam zagovornik ideje majka odgajateljica.
Mi imamo sustav medjugeneracijske solidarnosti i sadasnji umirovljenici primaju mirovine iz tog fonda. Ja ne zagovaram taj sustav, ali nije da me netko pita.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner