Dionica je malo van fokusa od kada više nije na burzi, ali čini se da joj slijedi finale. Za one koji nisu pratili prije malo više od godine dana je nuđen otkup po pravičnoj nakladi od 191,81 kn. I to malo nakon što je Erste DMF u bloku ušao sa 30000 komada po 195. Bez njih prosjek bi bio 180 kn, a da su računali ona tri mjeseca dok ih je grad blokirao i tada proglasili delistiranje mogli su i po 160 delistirati. Tu su skupili 7,5% koje su u 11. mjesecu poništili. Na HITA OTC je odmah pala na 130-140, i onda zbog korone po ljetu je prošlo još petstotinjak komada po 100-110. Već neko vrijeme je visilo 173 komada na prodaji po 140 kn. Prije par dana je spušteno na 120 kn i dok sam razmišljao uzeti šezdesetak ili ne danas ujutro su kupljeni. Kada sam stigao doma dočekalo me u kasliću objašnjenje - Lukšići opet nude 191,80 po dionici. Netko će se danas - sutra kada mu dođe poštar osjećati strašno glupo.
I sada je pitanje što Lukšići žele reći sa time. Nekako sumnjam da tu cijenu nude samo iz dobrote svoje duše, vrlo su blizu 95%, ako otkupe od države na 94,63%. Knjigovotstvena vrijednost je vjerojatno ispod 100 kn. 2019 je bio EPS 7 kn snižen zbog problema sa koncesijom, 2018 i 2017 je bio oko 10. 2020 će vjerojatno biti katastrofa budući da je Dubrovnik imao nikakvu szonu, nisu ni otvarali žičaru do 6. mjeseca negdje. Nakon dvije relativno pristojne ponude bojim se da bi na squeez outu ponudili manje i da nam ovako pružaju časnu odstupnicu. Sviđa mi se firma i htio sam ostati dugoročno dok kapa dividenda, ali sada mi počinje izgledati kao prevelik rizik.
Ima li još njihovih dioničara ovdje? Nekih pametnijih mišljenja od moga?