Ono sta ja primjecujem da svi dry bulk brodari su pali do nekog otpora gdje su se zaustavili ili odbili, a ovi koji su preko 10-15 posto u minus presli su ujedno i oni koji su prethodno probili vrh i vecina ih ima neki gap u ovim padu, s obzirom kako se ove tech sastavnice ponasaju ne cini mi se ovo kao neki siri market sell off, na dosta izdanja smo vec neko vrijeme u nekom range kretanju ?
DRY BULK
-
-
-
Ono sta ja primjecujem da svi dry bulk brodari su pali do nekog otpora gdje su se zaustavili ili odbili, a ovi koji su preko 10-15 posto u minus presli su ujedno i oni koji su prethodno probili vrh i vecina ih ima neki gap u ovim padu, s obzirom kako se ove tech sastavnice ponasaju ne cini mi se ovo kao neki siri market sell off, na dosta izdanja smo vec neko vrijeme u nekom range kretanju ?
Sutra će vjerojatno biti u prosjeku + 5%...vikinzi će pokazati smjer.
-
Sutra će vjerojatno biti u prosjeku + 5%...vikinzi će pokazati smjer.
Na kraju ovisi kako ce ffa krenit vjerovatno
-
Braemar je danas jako pao, zna li tko zašto sve FFA vozarine toliko padaju, a sezonski bi trebale rasti?
https://www.braemarscreen.com/
Brodari vani danas isto jako padaju, NM u jednom trenutku -18,5%, DSX -10%
Ffa je kladionica. Klade se da ce BDI pasti zbog lockdowna u Kini. To je ocekivano.
Pravi BDI ne mora to pratiti.
Ffa cape za may su jos puno vislje nego danasnji BCI. Ffa cape za may je 25k$, a BCI danas 16k$.
-
Shipping stocks in crosshairs as fears mount on China, war, inflation https://www.freightwaves.com/news/shipping-…nel=tw-31128798
-
Shipping stocks in crosshairs as fears mount on China, war, inflation https://www.freightwaves.com/news/shipping-…nel=tw-31128798
CodeNastavio je: “Ono što će vjerojatno ublažiti utjecaj na [suhi rasuti teret i tanker] brodarstvo, po našem mišljenju, su znatno veće trgovačke udaljenosti zbog rusko-ukrajinske krize i niskog rasta flote.” “Jedan važan čimbenik za potražnju za brodarstvom je duljina putovanja. Ako se prosječne nautičke milje povećaju, to bi moglo nadoknaditi manji volumen. I za suhi rasuti teret i za tankere, vidjeli smo produljenje prosječne udaljenosti trgovanja zbog smanjenog ruskog izvoza. Nizak temeljni rast flote također znači da je usporavanje gospodarskog rasta manje zabrinjavajuće nego u prethodnim razdobljima.” Clarksons procjenjuje da bi rat Rusije i Ukrajine mogao smanjiti ukupnu pomorsku trgovinu za 0,9% ove godine u tonama. Međutim, budući da se teret prevozi na veće udaljenosti, predviđa se da je potražnja za otpremom mjerena u tona-miljama (volumen pomnožena s udaljenosti) "ostala vrlo slična prethodnim projektima, na čvrstih 4%, unatoč smanjenju na količine", rekao je Mørkedal .
Izdvojeno iz članka..sve u svemu opet lažna uzbuna.
-
Double top: shipping markets hit 30-year record highs, says Clarksons | TradeWindsShipbroker notes trade recovery, congestion and low fleet growth boosting markets, as Ukraine impacts also start to be feltwww.tradewindsnews.com
Shipbroker notes trade recovery, congestion and low fleet growth boosting markets, as Ukraine impacts also start to be felt
-
Iako nije dry bulk, vrijedno je ovo staviti jer su i kontejneraši padali ovih dana ko blesavi.
https://www.seatrade-maritime.com/containers/mae…SRC-AS-RSS-feed
Dakle, Maersk je podignuo procjenu ovogodišnje zarade za još 6 milijardi dolara na 30 milijardi dolara. -
Iako nije dry bulk, vrijedno je ovo staviti jer su i kontejneraši padali ovih dana ko blesavi.
https://www.seatrade-maritime.com/containers/mae…SRC-AS-RSS-feed
Dakle, Maersk je podignuo procjenu ovogodišnje zarade za još 6 milijardi dolara na 30 milijardi dolara.znači, podebljavanje Maersk, ZIM, DAC, Matson
-
Kina lockdown, rat, inflacija....
Pretjerivanje i prodavanje magle ili zraka u limenkama kada je dry bulk u pitanju?
Kina je u lockdownu kao sto je bio i cijeli svijet prije nje i sve se je rjesilo pa ce i u kini
Rat i dalje traje,nikada nije stao od 2014, sada je pojacao pa ce opet oslabiti i tako u krug
Svijet se vec sreo sa inflacijom vise puta
Biti ce posljedica, treba mudro birati, za mene je shipping mudriji izbor iz vise razloga ponovljenih vise puta do sada.
Cekamo da ih netko pokusa demantirati i da ponudi svoje alternative za koje misli da su bolji izbor od shippinga.
Jucer dry bulk -10% dok je cijeli usa market +1%?
Za taj cijeli market ne vrijedi kina rat inflacija?
Dobro je kolegica Marielena napisala, tako to ide na shippingu, tko zeli moze se pridruziti i iskoristiti ovakve prilike.
Nedavno u par dana gogl sa 11 na 14$ +30%
Jucer opet na 11$.
sada i ukrcano.🏄♀️
+Poucak da ne treba biti prepohlepan na bidu jer da nisam digla bid sa 11 na 11,30$ jucer opet nebi kupila. 😅
Danas ili "sutra"gogl opet 12 ili 13$😅
Kod nas ce isto biti nekih igrica i prilika.
ima dosta glasina da su se i jucer nakon objave BDI ugovarale jos vece cijene bez obzira na FFA sto dokazuje da pocinje glavna sezona usprkos kineskom lockdownu.
Kinezi ce kasnije u toku godine sve nadoknaditi i jos vise podici vozarine.
Promatrajmo
-
-
Treba cekati otvaranje Kine za znacajniji rast BDIa.
-
Braemar je danas jako pao, zna li tko zašto sve FFA vozarine toliko padaju, a sezonski bi trebale rasti?
https://www.braemarscreen.com/
Brodari vani danas isto jako padaju, NM u jednom trenutku -18,5%, DSX -10%
Breamer nije pao ni 10%. Jest da smo očekivali rast. Pada zbog lockdowna u Pekingu i FEDa i svjetske recesije i općeg veltšmerca i lošeg sjećanja, sve propada, sutra ne postoji, što smo Bogu skrivili...
Pao je skoro 10%, pa se ne računa ako nije bar dvoznamenkasto
Danas je dan počeo s blagim minusom FFA vozarina
https://www.braemarscreen.com/?fromweb=true
Također i Vikinzi u blagom minusu, samo -2,5%
-
Treba cekati otvaranje Kine za znacajniji rast BDIa.
Treba čekati Joakimov znak............
-
Na domaćim bulkerima JDPL i ATPL nema razloga za strah i smjer je samo up up up .
Malo me brine slaba kupnja na JDPL, ali za ATPL nema zime, kupnja je postojana u svim
vremenskim uvjetima kao trovremenski Taft
ULPL je pola tankeraš, a pola bulker, pa mi nekako sjedi na dvije stolice, a i PSN još
nije gotova . Ajde Plinio je kupio, pa valjda zna što radi . Samo po plinu, a
znamo koliko je plin skup u zadnje vrijeme
TPNG-a sam se nakupovao, kao i ATPL i čekam put za mjesec. To the moon .
Samo neka TPNG probije razinu 50 kn i put je siguran i točan kao švicarski sat ili
sir, nisam siguran
-
Moglo bi biti do kraja i zeleno😂
Aha, moze i hajduk bit prvak
Kolega, ipak je činjenica, da su neke stvari nemoguće!
Ponosni sam vlasnik JDPL, i volim te ljude u Splitu, ali.............
-
Nice nova djetelina za nas bullseve i bullserice? 🐂🐃🤠
3 ili 4 lista who cares?😅
Zeleno je i odmara oci? ✔️💵🤑🤭
3 weeks high
Promatrajmo dalje
Baltic index hits over three-week high on capesize gains | Hellenic Shipping News Worldwide
-
BCI 5TC 17991 1382 ( + 8,32% )
-
Na domaćim bulkerima JDPL i ATPL nema razloga za strah i smjer je samo up up up .
Malo me brine slaba kupnja na JDPL, ali za ATPL nema zime, kupnja je postojana u svim
ULPL je pola tankeraš, a pola bulker, pa mi nekako sjedi na dvije stolice, a i PSN još
Samo neka TPNG probije razinu 50 kn i put je siguran i točan kao švicarski sat ili
sir, nisam siguran
Ne pisati gluposti kolega ..........Predstečajni sporazum je potvrđen prije 16 mjeseci..........
-
sir, nisam siguran
Ne pisati gluposti kolega ..........Predstečajni sporazum je potvrđen prije 16 mjeseci..........
Da, sada vidim, nisam baš pratio, isprika na netočnoj informaciji, nemojte se žestiti
Kako vidim dolje, od sada teku samo med i mlijeko morima kojima plovi Uljanik plovidba
Svi vjerovnici, a tako se i glasalo, podijeljeni su u tri skupine prema načinu namirenja. Jedini djelomični otpust predviđen je u drugoj skupini, kojom su obuhvaćene poslovne banke i vjerovnici temeljem zakonske subrogacije radi plaćanja po kreditima poslovnih banaka. Tako se od ukupnih kreditnih obveza u iznosu od 719 milijuna kuna predstečajnom nagodbom bivšoj Uljanik plovidbi otpisuje malo manje od 90 milijuna kuna, i to od strane banaka, dok sve ostalo ide u reprogram, a planirano je i da se jedan manji iznos, oko četiri milijuna kuna, isplati u roku od nekoliko mjeseci od zaključenja predstečajnog sporazuma.
Bivša pulska Uljanik plovidba na sudu zaključila predstečajnu nagodbu, država i banke dali brodaru novu šansu - Novi listPULA - Na Trgovačkom sudu u Pazinu zaključena je predstečajna nagodba za Alpha Adriatic, bivšu Uljanik plovidbu. Time je ova pulska brodarska kompanija dobila šwww.novilist.hr -
Jucerasnji periodi ne naznacuju nekakvu promjenu jos
2022-04-25 PERIOD 'Green K-Max 2' 2020 80840 dwt dely China 25 May/10 June 5/7 months redel worldwide $30,000 - cnr 2022-04-25 PERIOD 'Yuanning Sea' 2004 55580 dwt dely Samalaju 27 Apr 3/4 months redel Singapore-Japan $33,000 - CCS 2022-04-25 PERIOD 'ES Honesty' 2014 37052 dwt dely Aratu 3/9 May 3/5 months redel worldwide $31,500 - Ultrabulk -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti
September 18, 2020 at 8:28 PM - Tržišta kapitala - USA