Meni je ove godine prinos 5 posto. A s dividendama 8. Ne mogu bit nezadovoljan. Zašutili i ovi koji se kleli na nasdaq i ameriku. A i kriptoopptimista je sve manje.
Kolike prinose ostvarujemo
-
-
-
Sa dividendama 11,96% ( crypto ne računam jer sam uloženo i dio ostvarenog dobitka vratio peglajući binanceicu - ovo što je ostalo unutra je čisti dobitak - sve manji ).
-
Budući da je Crobi -4,78% i svi naši dionički fondovi gdje rade "profesionalci" u žešćem minusu 2022. osim energije, mojih +7,37% plus dividende mi djeluje OK gledajući sveukupno stanje kod nas i vani, sa svim po svijetu i Ukrajini.
Iako moram priznati da sam očekivao sredinom godine puno više od ATPL, bar duplo od sadašnje cijene. Al šta je tu je. Nek to odradi sljedeće godine pa joj sve opraštam . tj. nek ona samo pozitvno zarađuje, pa će i cijena to popratiti
Ugodni blagdani, puno zdravlja i svako dobro u sljedećoj godini
-
Kod mene je sada -1,5%. I zadovoljan sam tim rezultatom jer sam imao -7% tamo u srpnju. Cijelu godinu bio vrlo defanzivan te držao preveliku keš poziciju. Igrao bunker kao Grčka. Nadrljao ozbiljno na kontejnerašima, ostalo je ispalo ok.
-
2020.
Dosla je napokon kraju ova govno godina...
Bruto prinos (prije PKD) ove godine 26,9%...ostvaren vecinom u trejdu sa CROBEX10 sastavnicama...na nijednoj dionici nisam ostvario neki znacajni prinos...sve su skoro odradile podjednako, mozda su mi ERNT i ATGR malo jace potegle (ali su bili i jaci ulazi)...
Na smecu nisam bajno prosao...nesto sitno se zaradilo, ali obzirom na rizik i nestabilnost bolje da nisam nista s tim radio...ATPL i DLKV (na kraju godine) su mi dobru paru izbili, nesto se sredinom godine zaradilo na VIRO, IGH...
Uglavnom, definitivno nije bila godina spekulativnih dionica (mozda mjesec dana su bile u fokusu)...
Teskasi i fundamenti su rasturili i tako i treba bit...mozda to postane novonormalno...
Sretnu i uspjesnu 2021., od srca, zelim svima...
2021.
Prinos u ovoj godini 77,6% bruto, na sve treba platiti PKD, bruto zarada 630 tis kn (neto cca. 560k kn). Sve dividende su reinvestirane.
Oko 40% prinosa ove godine donjeli su mi brodari, ostatak su odradili KODT, HPB, ATGR, SPAN, VLEN (pocetak godine), RIVP i ERNT.
SAPN sam izasao na 500kn sa manjom kllicinom kao i KOEI na 700kn, steta...
ADRS i HT su mi najvece pozicije zadnja 3 mjeseca (cca 30% portfelja) i teska su pusiona😃😃😃, a uz to imam i 30% keša...
Jedini los mjesec mi je bio studeni jer sam se prerano poceo vracat u ATPL
U ovoj godini zaradio sam 150% na ulozeni kapital...
Sljedeca godina je godina turista i tu treba bit pohlepan...vruca roba (uvijek) su brodari...a mogla bi i HPB iznenadit, ostalo je dosta raslo i rasti ce i dalje, ali manje nego ove godine...IMHO
Sretnu i uspješnu 2022. Vam od srca zelim i nek bude bolja od ove....🍾🍾🍾🍾
Završila je godina "bedak"...
Zašto bedaka, pa zato što su samo "bedaci" rasli odnosno normalne dionice su ove godine bili "bedaci"...
Neto prinos (sa uključenim dividendama i kad se odbije PKD) je 13%, u apsolutnom iznosu oko 210 tis kn bruto, odnosno 190 tis kn neto (nakon što platim PKD-a)...obrnuo sam točno 27 mil kn što znači da mi je avg ROI po transkaciji bio neto oko 1,4%...trenutno cash 35%...
Na kraju sam ipak zadovoljan pogotovo što sam skoro cijelu godinu bio pogrešno pozicioniran, od početka godine sam bio jako izložen turistima (i to RIVP, ARNT i ADRS (ko prstom u govno)) jer sam očekivao super sezonu koja se i dogodila, ali cijene turista su išle suprotno rezultatima...
Nakon početka rata prodao sam sve "bedake" i ušao u cash i blue chipove što se opet pokazalo potpuno pogrešno (npr. imao sam VIRO, LKRI, VLEN, SLRS pa cak i INGR (nista pretjerano, možda ukupno 10% portfelja)).
Ostatak portfelja je bio pozicioniran u ATGR, KODT i SPAN i u stalnoj potrazi za trejdom...
Što je najludje od svih blue chipova samo PODR nisam imao nikako tokom godine, opet teški promašaj...TPNG sam se igrao i stalno planirao jače ući ali nije mi se žurilo jer se ipak radilo o groznoj dionici (ne firmi) pa sam pogrešno procijenio da imam vremena....
Uglavnom sad kad ovo čitam ipak sam prezadovoljan rezultatom, očito su mi trejd i SPAN spasili godinu...
Sad malo odmora i juriš u nove pobijede....Sretnu, zdravu i uspješnu Novu želim svima....
-
Dobar promet imas, ZSE ti treba dati neku nagradu za najaktivnijeg dionicara, jer da te nema to bi onda bila letargija od prometa 🤣🤣🤣.
Ja sam tako malo mjenjao da me sram reci koliko prometa 😅, slabo brokeri zaradili 🫣. uglavnom turiste, vecinu optimu, nesto sitno saponije pocetkom godine prebacio i pojacao jdpl, vlen i atpl uz ostale pozicije i cekao da svi porastu, i jos cekam😅
-
Dobar promet imas, ZSE ti treba dati neku nagradu za najaktivnijeg dionicara, jer da te nema to bi onda bila letargija od prometa 🤣🤣🤣.
Ja sam tako malo mjenjao da me sram reci koliko prometa 😅, slabo brokeri zaradili 🫣. uglavnom turiste, vecinu optimu, nesto sitno saponije pocetkom godine prebacio i pojacao jdpl, vlen i atpl uz ostale pozicije i cekao da svi porastu, i jos cekam😅
ma briga te, ne moraš na doček
-
Zašto bedaka, pa zato što su samo "bedaci" rasli odnosno normalne dionice su ove godine bili "bedaci"...
Neto prinos (sa uključenim dividendama i kad se odbije PKD) je 13%, u apsolutnom iznosu oko 210 tis kn bruto, odnosno 190 tis kn neto (nakon što platim PKD-a)...obrnuo sam točno 27 mil kn što znači da mi je avg ROI po transkaciji bio neto oko 1,4%...trenutno cash 35%...
Na kraju sam ipak zadovoljan pogotovo što sam skoro cijelu godinu bio pogrešno pozicioniran, od početka godine sam bio jako izložen turistima (i to RIVP, ARNT i ADRS (ko prstom u govno)) jer sam očekivao super sezonu koja se i dogodila, ali cijene turista su išle suprotno rezultatima...
Nakon početka rata prodao sam sve "bedake" i ušao u cash i blue chipove što se opet pokazalo potpuno pogrešno (npr. imao sam VIRO, LKRI, VLEN, SLRS pa cak i INGR (nista pretjerano, možda ukupno 10% portfelja)).
Ostatak portfelja je bio pozicioniran u ATGR, KODT i SPAN i u stalnoj potrazi za trejdom...
Što je najludje od svih blue chipova samo PODR nisam imao nikako tokom godine, opet teški promašaj...TPNG sam se igrao i stalno planirao jače ući ali nije mi se žurilo jer se ipak radilo o groznoj dionici (ne firmi) pa sam pogrešno procijenio da imam vremena....
Uglavnom sad kad ovo čitam ipak sam prezadovoljan rezultatom, očito su mi trejd i SPAN spasili godinu...
Sad malo odmora i juriš u nove pobijede....Sretnu, zdravu i uspješnu Novu želim svima....
Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.
-
Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.
Eh da nema provizija gdje bi mi bio kraj...broker je dobio svoju placu, 81k kn (27mil kn×0,3%)...i neka je...nek svima u lancu srece bude dobro...da se kolo nastavi vrtit😉😉😉
-
Eh da nema provizija gdje bi mi bio kraj...broker je dobio svoju placu, 81k kn (27mil kn×0,3%)...i neka je...nek svima u lancu srece bude dobro...da se kolo nastavi vrtit😉😉😉
I tako malo brokeri, malo PKD, malo porez na divku i ode pola terenca. A neki tvrde da malo dajemo društvu nazad i da nas treba jače oporezivat.
-
-
+13,6 %
Bia bi zadovoljan za ovu godinu i sa -15% 😮💨
-
Nita.
Ni krilca, ni nogice 🙃
Pozicionirala se defanzivno.
Izgubljena godina
-
Pa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.
Kako?
Pa vas bi svaka investiciono društvo uzelo za savjetnika.
Koliko tek zarađujete kad je s&p500 +30% ?
Najmanje 150% !!!
-
Pa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.
Ako netko misli da je u gadnom minusu neka samo procita slijedece. Odmah ce mu biti osjetno lakse u zivotu.
QuoteThe company led by Michael Saylor now holds 132,500 BTC, acquired for about $4.03 billion at an average price of $30,397 per bitcoin. As a result, the Virginia-based firm currently faces an unrealized loss of over $1.8 billion
MicroStrategy Adds 2,500 Bitcoin To Holdings Despite Tax-Loss Harvesting | ZeroHedge
-
Kako?
Najmanje 150% !!!
Ne znam čemu ovakav upis??? Više manje svi su prijavili oko 0-15% dobiti za ovu godinu...što je i realno, jer imalo se fore sve do 6 mjeseca da se pokrate dionice koje su bile na ATH, i to nakon što je vani počelo sve padat 6-8 mjeseci ranije.
-
1123kn nakon plaćanja poreza
-
Kako?
Najmanje 150% !!!
Ne znam čemu ovakav upis??? Više manje svi su prijavili oko 0-15% dobiti za ovu godinu...što je i realno, jer imalo se fore sve do 6 mjeseca da se pokrate dionice koje su bile na ATH, i to nakon što je vani počelo sve padat 6-8 mjeseci ranije.
Ja nisam kratio već sam prerano počeo dokupljivat ADPL (največu količinu sam kupio na 80kn), imao sam grešku sa ATPL (gubitak od 2500 eura, i neznam koji me vrag natjerao na to), prodao sam NEdividenduše (LKPC, SLRS, VLEN, SLPF) i pojačao sam poziciju dividenduša (ERNT, KODT2, RIVP, ARNT), i u 2023 godini opet očekujem da ću probiti ATH od dobivenih dividendi😁 (u 2022 godini sam dobio 6940 eura dividende😁)
-
Ja stvarno ne znam kako ti to sve stignes popratit i potrgovat uz sve obaveze pravi si market maker
-
Ja stvarno ne znam kako ti to sve stignes popratit i potrgovat uz sve obaveze pravi si market maker
Ma Parica je kralj, meni je teško dokučiti kad sam šta kupio i prodao a kamoli neke dodatne postotne izračune ...da nema onoga prinosa na Agramu skoro ne bi znao ni koliko sam u plusu/minusu...ali ne ide mi loše...
-
Ma Parica je kralj, meni je teško dokučiti kad sam šta kupio i prodao a kamoli neke dodatne postotne izračune ...da nema onoga prinosa na Agramu skoro ne bi znao ni koliko sam u plusu/minusu...ali ne ide mi loše...
Ovisi koju aplikaciju za brokerski imaš...neke su baš intuitivne i u par klikova dolaziš do svih relevantnih podataka. Također ni promet nije teško izračunat, jer neki brokeri šalju na kraju godine koliko su ukupno naknada naplatili.
Recimo ja sve radnje vodim u posebnim fajlovima i u par klikova su mi dostupe sve kupnje i prodaje, kao i sve moguće potvrde, uplate isplate love itd....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
CKML (Čakovečki mlinovi) 531
- Kvark