Sutra je lako moguća navala na građevinare, ovo tuge šta imamo još uvjek. Možda i Tehnika živne konačno.
Obnova nakon potresa u Zagrebu i Petrinji
-
-
-
Sutra je lako moguća navala na građevinare, ovo tuge šta imamo još uvjek. Možda i Tehnika živne konačno.
povratak u Ćačino doba?
i tamo je krenulo sa građevinom šta je povuklo i sve ostalo.
jedino je zaeb šta nije dugo potrajalo.
i opet bi moglo tako.
+ ministar Horvat i bomboni iz usta.
a kad bude trebalo vraćati EU kredite nazad, onda će se i Plenki zahvaliti na suradnji
-
Tko dobije posao obnove Petrinje će zaraditi. Samo je pitanje tko će to biti.
Sjetite se Gunje samo.
-
Tko dobije posao obnove Petrinje će zaraditi. Samo je pitanje tko će to biti.
Sjetite se Gunje samo.
zaradit će i onaj koji šta prije izgradi i neko montažno skladište za humanitarnu pomoć.
Kerum + Sanader.
velika muljaža se ponovno vraća na mala vrata.
narod ionako uvijek popuši, pa barem da burza ozdravi
-
Ah, kolega , svi dobro znamo za ratne profitere, u koroni su se pojavili i korona profiteri, a ovo što ste napisali u ovoj teškoj i tragičnoj situaciji za ove jadne ljude u najsiromašnijoj hrvatskoj županiji miriše mi na potresno profiterstvo, u stvarnom i figurativnom smislu.
-
Suosjecam se sa ljudima u Petrinji i okolici.
Ali evidentno je da ce slijedece godine građevinske sektor dozivjet bum. Ponajprije radi saniranja Zagreba(vec su osigurana sredstava), a sad i Petrinja.
Jedna od vecih tvrtki koja je kompetentna za ovakve radove je upravo Ingra.
-
Definitivno suosjecanje s pogodjenima potresom.
I opet, ne mogu se izbjeci pitanja tipa zasto nasi ljudi zive u kucama koje potres tipa 5 po Richteru satare, i to u ZG, pa izginu, a vani piju kavu, pokupe fascikl s poda i to je to. Zasto su bolnice u ZG, pa i djecja, de facto vecinom austrougarske kasarne, stare ciglene stracare. Sve osim Rebra i Dubrave. Kad je zadnji put napravljena bolnica kod nas? Gdje je bolnica u Blatu?
Ali zato se za bandicevske smrdestine tipa spomenik domovini ima, koliko god treba. Bravo. Samo naprijed.
-
Europski novci i Ingra, hmm
Ne znam baš.
-
I opet, ne mogu se izbjeci pitanja tipa zasto nasi ljudi zive u kucama koje potres tipa 5 po Richteru satare, i to u ZG, pa izginu, a vani piju kavu, pokupe fascikl s poda i to je to. Zasto su bolnice u ZG, pa i djecja, de facto vecinom austrougarske kasarne, stare ciglene stracare. Sve osim Rebra i Dubrave. Kad je zadnji put napravljena bolnica kod nas? Gdje je bolnica u Blatu?
Ali zato se za bandicevske smrdestine tipa spomenik domovini ima, koliko god treba. Bravo. Samo naprijed.
i ne samo to.
takve "zgrade" su skuplje po kvadratu nego stan u dobroj staroj socijalističkoj višekatnici prepunoj armature kojima ni prašina sa zida nije opala.
ali mi smo ionako zemlja apsurda.
jbg., netko štedi svaku kunu da kupi stan u kvalitetnoj gradnji, a drugi radije te novce satare na šopinge, izlaske, aute, pa živi u kasabi.
i onda si ti budala, a on faca dok mu krov doslovce ne padne na glavu.
što se tiče ljudi koji su pogođeni ovom zadnjom serijom potresa, oni imaju samo dva izbora.
ostati živjeti u lošim uvjetima i raditi za nadnicu ili otići.
jbg., mi smo svoj put davno odabrali na način da smo javni interes stavili iza interesa odabranih pojedinaca i onda u ovakvim situacijama kusamo plodove toga.
sve se raspada i svi, kao i ljudi iz Petrinje, čekamo nekog Boga iz stroja koji nikad neće doći, jer je on ovdje odavno rekao laku noć.
a narod su glupe ovce da im je lako zamarati oči dnevno političkim i sportskim glupostima, pa kraj zdravih očiju ne vidi da je hrpa zgrada u poluraspadnutom stanju, i da je u Dalmaciji izgrađena kao takva ne bi ni prvu buru izdržala, ali potres je kriv, a ne vječna nebriga i neodržavanje.
mene samo zanima koliko još potresa treba zveknuti prije nego li se uvede protupotresni tehnički pregled zgrada?
glavno da svi imamo naljepnicu koliko zgrada emitira CO2 i slične energetsko-certifikacijske gluposti, a to koliki potres može koja zgrada izdržati, koga briga za to.
ionako to većini ljudi nije bitno kod kupnje nekretnine za koju će iskrcati cjeloživotnu ušteđevinu.
bitnije je sve drugo, jer potresi se nikad ne događaju.
osim kad se dogode.
-
Već sam razmišljao o problemu starih bolnica, pošto mi je građevina i struka. Moj zaključak je da u svim velikim HR gradovima bilo koja slobodna NEizgrađena lokacija već je "zabilježena" od nekog lokalnog developera i njegovog političkog sponzora za izgradnju stanova. 😑 Drugi problem je što nijedna Vlada, bar do sada, nije gurala to kao prioritet.
-
-
Zive u takvim kucama jer su siromasni.
Suosjecam se sa ljudima u Petrinji i okolici.
Ali evidentno je da ce slijedece godine građevinske sektor dozivjet bum. Ponajprije radi saniranja Zagreba(vec su osigurana sredstava), a sad i Petrinja.
Jedna od vecih tvrtki koja je kompetentna za ovakve radove je upravo Ingra.
Proslo je 9 mjeseci od potresa u Zagdebu. Stalno se prica da ce firme izlistane na burzi dobiti posao obnove. Zbog toga su vec i narasle cca 100 posto od dna u proljece.
Pa se stalno prica o novcima EU. Za sada te novce nije nitko vidio.
S druge strane, znam puno malih obiteljskih gradjevinskih firmi koje od potresa rade od jutra do noci na obnovi privatnih kuca u Zg.
Vidjeti cemo kako ce to sve zavrsiti.
-
Ma dobiti će i one dio poslova posebno na prometnoj i javnoj infrastrukturi. No, pitanje je hoće li to samo nadomjestiti nedostatak posla na drugim projektima odnosno imaju li one dovoljno kadrovskog i financijskog kapaciteta za izvršavanje takvih radova. Kao lova nije problem, lova jest problem ako si sam u operativnom, kadrovskom i financijskom problemu. Tko će recimo firmi koja neredovito servisira dugove i ima likvidnosnih problema odobriti garanciju na 100 ili vise milijuna kuna? Ili joj dati tender neke vece vrijednosti? Znamo kako je Viadukt krenuo u posao izgradnje novog čiovskog mosta pa tko ga je na kraju dovršavao i dovršio? Pored love kadrovski problemi su jednako veliki. Na nekim građevinskim projektima u Zagrebu (tipa izgradnja višekratnih stambenih zgrada) nije bilo moguće prošle godine pronaći radnu snagu u Hrvatskoj pa ni “regionu”.... radnici se uvoze iz Ukrajine, Nepala i Bangladeša. Zbog nedostatka radne snage ti projekti nisu mogli biti dovršeni na vrijeme. Građevinci su vjerojatno prilika kad bi ih netko preuzeo i dokapitalizirao iz branše, posložio i napravio od njih prave i profitabilne firme. Ovako, nema tu neke supstance pa se onda vrti priča jer se na njoj trenutno da jedino zaraditi.
-
Ajmo, pare na sunce !
Donacije !
Pogotovo vi u građevinarima.🙃
50 kilometara od Zagreba, a tri tisuće kilometara daleko od svjetla velegrada živjeli su ljudi u potleušicama uz puteve od blata.
Sada više nemaju ni to.
Pare na sunce !!
-
Ja sam maloprije predložija mom gradonačelniku, mada dolazim iz male općine, da konkretno se zauzmemo za jednu obitelj i da in napravimo kuću.Mislim da bi bez problema to odradili, izlit ploču s jamom i gore montažni objekat... I pošto imamo puno općina, da svaka koja može to napravi puno bi napravili...recimo po selima, a gradove plenković s obitelji...
-
što ti je gradolnačelnik odgovorio?
-
-
a što reći na ovo?
jedino ovo:
Ako je Japan zemlja tisuća potresa, Finska tisuća jezera, onda je Hrvatska zemlja tisuća lopova...
-
Fascinantno, raditi kucu bez betona i armature, sa ciglom koju razbijes macolom?? A ne potresom ...
to su radile građevinske firme ili su ljudi dobili cigle pa su se sami igrali i snalazili??
-
Večeras smo uputili novi kontenjer kompletno opremljen, za jednu familiju bračni par sa dvoje male djece, i baka.Imaju dosta životinja. I dalje upirem da napravimo tu kuću, mislim da će me i poslušat, jer ako budemo čekali našu vlast, sve će se iselit....i ovako je žalosno sve, da bar to malo ljudi ostane..Sve je popljačkano, nitko ni kune nije vratija, svi osuđeni...od koga se mogu nadat...
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…moguce-15040480
Robne rezerve nula.
I nikome ništa. Ne vidim niti da je tko to opovrgnuo, niti ponudio objašnjenje. Mada se od njega ne možeš ugrijati.
Čovjeka bude frka gdje živi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k