hmm.
braemar crveni
index futures crven
egle-gogle-matx-panl-glbs-dsx- svi crveni u premarketu..
mislim da cu ipak malo pricekat s kupnjama
bolje izgubit dobit nego dobit....po tamburi
hmm.
braemar crveni
index futures crven
hmm.
braemar crveni
index futures crven
Ne znam koji premarket ti vidis meni su svi osim gogl closed jos uvijek ?
Display Morehmm.
braemar crveni
index futures crven
Ne znam koji premarket ti vidis meni su svi osim gogl closed jos uvijek ?
upss.
moja greska
ja jos nisam satove pomakao
Da bi nafta konačno rasla....
ja sam prilično izložen u GLP. Baš bi volio da nafta raste.
imam i vir , on mi je lijepo potegao
Da li ima neki ETF koji ima sastavnice komapnija koje su integrirane za proizvodnju oruzja, dronova, himarsa, raketa, oklopnih vozila, protuzracne opreme, radarskih sistema … tipa Lochead Martin, turski Barjaktar i drugih koji rade bilo sta sta ce se u narednom razdoblju dobrano raditi da nadoknade ovo sto se trosi u Ukraiji i obnavlja naoruzanje? Da li je turski Barjaktar privtna igracka i kasica erdogana?
Da li ima neki ETF koji ima sastavnice komapnija koje su integrirane za proizvodnju oruzja, dronova, himarsa, raketa, oklopnih vozila, protuzracne opreme, radarskih sistema … tipa Lochead Martin, turski Barjaktar i drugih koji rade bilo sta sta ce se u narednom razdoblju dobrano raditi da nadoknade ovo sto se trosi u Ukraiji i obnavlja naoruzanje? Da li je turski Barjaktar privtna igracka i kasica erdogana?
upiši defence & aerospace ETF, pa biraj sa stranice ETF db šta ti paše 🤷
Kud će nafta?
Bilo je razmljivo da će past jer su rusku ograničili na 60 dolara.
Onda je bilo razumljivo da će Rusi banat zemlje koje su u tom kružoku za ograničavnjae (g7, EU, Australia i nešto još), pa bi nafta trebala rast.
Još se priča da USA mora zanovit strateške rezerve koje je nekud nekamo nedavno potrošila ( spominju se neki 30 godišnji minimumi itd)
pa bi opet trebala rast.....
Trebala bi padat da se dokaže da je ekipa oko g7 u pravu.
ja zapravo ovisim o američkoj domaćoj nafti (West Texas Intermediate (WTI) pa mi je zapravo ta priča o rezervama zanimljivija. no nafta je nafta.
Ovako nekak odoka, obzirom da je rokala dolje, nafta, sad bi bio red na neki odbijanac. Uf da hoće prema 90 dolara.
E , da, COVID Kina i to sve oko točenja tamošnjih skutera isto treba uzet u obzir
Display Morehmm.
braemar crveni
index futures crven
zapamtio sam samo Scorpio i išao je ap, mislim da su i drugi išli ap, negdje sam an zac s u našao to
Eto, olabavljuju mjere.
Sad će ispast da Kina olabavkjuje mjere ssmo da bi gorivo iślo gore, jer Rusiji odgovaraju viśe cijene goriva...
Sad će ispast da Kina olabavkjuje mjere ssmo da bi gorivo iślo gore, jer Rusiji odgovaraju viśe cijene goriva...
Misliš da su Kinezi toliko friendly nastrojeni prema Rusima? Ne bih se kladio. Pa Kinezima super odgovara price cap.
Ma ima tu svega, no mantra je bila ako Kina popusti, nafta raste, no i nije im baš neki zalet
još će biti sell on news
Asian markets gain, oil prices rise after deal to cap Russian crude prices - MarketWatch
Znao sam!. Izdajice!!!
nafta raste no energetski sektor oko nule. zapravo su toliko kilavi da smrde na pad.
dosad su plesali kako je nafta svirala
Znao sam!. Izdajice!!!
nafta raste no energetski sektor oko nule. zapravo su toliko kilavi da smrde na pad.
dosad su plesali kako je nafta svirala
gledaj ovo: XOP vs USOIL relative
od početka listopada, možda poguran i dobrim izvješćima, XOP indeks naftnih kompanija gura naprijed +17%, dok istovremeno cijena nafte pada cca -2%
tako da... nije da indeks (i cijene dionica) ne reagiraju na naftu, već su u zadnje vrijeme više rasle
jel to po analogiji znači da će sada padati, ukoliko nafta bude i dalje stagnirala, ne znam
ja samo crtam
Postao sam koji post prije članak kako je nafta " pala viśe od energetskih dionica" [ dokad, tada se pitalo].
nadao sam se nekom odbijancu no ovo je bio krvavi džepni nožić.
sad mi uletio sqm.
joś pecam neke druge nasitno.
Udraih i ja. EC, PBR, YPF pa sta bude
evo ga, krenulo 'vaganje'
sa $106 na $47, sa sell preporukom
Royal Caribbean Cruises (NYSE:RCL - Get Rating) was downgraded by stock analysts at JPMorgan Chase & Co. from an "overweight" rating to an "underweight" rating in a research note issued to investors on Tuesday, Briefing.com reports. They presently have a $47.00 price target on the stock, down from their previous price target of $106.00. JPMorgan Chase & Co.'s target price points to a potential downside of 20.90% from the stock's current price.
sad ćemo vidjeti što kaže 'glasačka' mašinerija, na burzi
popunjavanje gapa između $49.50 i $46.30 je realno
ovaj žuto označeni gap je Powellovo maslo, to bi trebali brzo poništiti
zašto je uopće rastao RCL nakon Q3 izvješća i inicijalnog zarona u premarketu... meni i dalje ostaje nepoznanica (graf RCL)
ta je kompanija dužna k'o Grčka
Nafta ide prema $70 i tu bi se trebala konsolidirati. Pa onda dalje. Problem je što ne znam kud?
Što je Buffett vidio na OXY? On ne gleda cijenu nafte već FCF koji će mu generirati. OXY će vraćati novac i kad nafta ode na $35.
I tako... dok se mi gubimo u trejdu i zamaramo cijenom, on uvijek zna zašto će nešto platiti i koliko. Tako nam se može činiti da ne zna što radi. Ali zna... jako dobro zna, stari lisac!
(čitam Snježna gruda - Warren Buffett i posao življenja pa se malo referiram...)
Nafta ide prema $70 i tu bi se trebala konsolidirati. Pa onda dalje. Problem je što ne znam kud?
Što je Buffett vidio na OXY? On ne gleda cijenu nafte već FCF koji će mu generirati. OXY će vraćati novac i kad nafta ode na $35.
I tako... dok se mi gubimo u trejdu i zamaramo cijenom, on uvijek zna zašto će nešto platiti i koliko. Tako nam se može činiti da ne zna što radi. Ali zna... jako dobro zna, stari lisac!
(čitam Snježna gruda - Warren Buffett i posao življenja pa se malo referiram...)
Imate jos koju knjigu za preporucit ?
Ja od danas shortam. no još stidljivo.