Nitko ne može mirno spavati , nigdje, u situaciji kada je market slijep za dugoročne posljedice rata u Ukrajini.
Plus sve češće pominjano povećanje kamatnih stopa za više od prvotno najavljenog
Jučer sam bila u marketu, vrećica Ledo smrznutog špinata 19 kn ??? Nije da bih ga kupila i za 5 kn, al' ako nam je to budućnost na jesen
Meni ovo liči na 1929. I onda je market imao reprizu ATH, a poslije toga su skakali kroz prozore. Liči mi na 1929 zbog činjenice da su svi u papirima do nosa, u uvjetima obilja novaca. 1929 su ih ubili margini. Sada će valjda tightening.
A sve je otislo u neke cudne vode, raskupusalo se sve… a sve je krenulo sa naftom i plinom i spekulacijama cijena. Bolesno je da se nesto prodaje za 10… i pod tom cijenom rade ok i ok zarađuju proizvodaci.. i onda to ode na 20,50, 100+…. Jer ??? Sta povecal8 su se troskovi? Mos misliti, umjetno pumpanje i igre
Meni je bilo cudno da sve prelazi na obnovljive izvore i baterije, bez ratova… da ce nafta i plin postati sporedni energenti