1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • April 7, 2022 at 6:47 PM
    • #6,481
    Quote from Hrx84

Vidim i US banke stalno nizbrdo.

Ne bi li njima trebale odgovarati malo veće kamate

ako i kad dođe do krize i banke če fasovat.......jučer sam slušao jednog koji kaže da bi možda commodoties kriza mogla udarit i to bi banke osjetile......

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 7, 2022 at 7:02 PM
    • #6,482

NAS100

sljedeća stanica 14.000

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 7, 2022 at 11:34 PM
    • #6,483
    Quote from hugh
    Quote from Hrx84

Vidim i US banke stalno nizbrdo.

Ne bi li njima trebale odgovarati malo veće kamate

ako i kad dođe do krize i banke če fasovat.......jučer sam slušao jednog koji kaže da bi možda commodoties kriza mogla udarit i to bi banke osjetile......

Moguce da je povezano dosta s otpisom od rusa

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • April 7, 2022 at 11:41 PM
    • #6,484
    Quote from StatusQuo
    Quote from hugh

Moguce da je povezano dosta s otpisom od rusa

nemam pojma kako točno stvari sa commoditisima funkcioniranju.......nešto u smislu da na kraju ne mogu isporučiti robu a trebali su......govorio je o tome da su neki več tražili, valjda, Europsku banku za bailout ali da su ih ovi odbili.......

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 8, 2022 at 8:41 AM
    • #6,485

Futuresi okrenuli u zeleno

Fucking bezumlje

Rat u srcu Europe, dolar nije više isključivo sredstvo plaćanja nafte, tightening najavljen u svibnju, dižu se kamatne stope, burze rastu :/

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 8, 2022 at 9:01 AM
    • #6,486
    Quote from zlocesti

Futuresi okrenuli u zeleno

Fucking bezumlje

Rat u srcu Europe, dolar nije više isključivo sredstvo plaćanja nafte, tightening najavljen u svibnju, dižu se kamatne stope, burze rastu :/

rastu dok jednog dana više neće...

ovo treba pratiti: BTCUSD, odbio se od 200 SMA linije

to je mega balon i sav višak likvidnosti milenijalaca je išla u njega, ali i pojedinih fondova i većih igrača

kad FED krene stezati, povlačenje likvidnosti trebalo bi se odraziti i na ovo

pa da vidimo ima li C. Wood pravo kad kaže da će Bitcoin na 1 mil dolara do 2030.

još je mlad

uostalom, kaj se brineš 'zasukani' Jim Cramer: Bear Market is Over

• Davorinvu
    Početnik
    Reakcija primljeno
    11
    • April 8, 2022 at 11:00 AM
    • #6,487

Societe generale

Intesa sanpaolo

Credit agricole

Sad su fino popadale te banke, divka oko 10%,

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 8, 2022 at 12:35 PM
    • #6,488
    Quote from Davorinvu

Societe generale

Intesa sanpaolo

Credit agricole

Sad su fino popadale te banke, divka oko 10%,

ne znam za talijane... kod amera imamo izvješća banaka slj. tjedan (kreće sezona) pa ćemo popratiti profitabilnost, i to ovim redom:

• srijeda: JPM, BLK
    • četvrtak: WFC, MS, GS, C

u srijedu još jedno izvješće koje mene zanima osobito jer sam short JETS

a to je Delta Air Lines, ostali tek kroz tri tjedna otprilike

da vidimo što im je napravilo gorivo s troškovima i koliko su uspjeli prebaciti cijenu na kupce ili podići prevezene milje

čuda su moguća ;)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 8, 2022 at 2:04 PM
    • #6,489

longići moji, da ne bi bilo da samo šortamo evo ideje za long

1. vijest jučer da je Barclay's proglasio TGT za top pick što se tiče retaila (TP $280): link
    2. dodano na jučer, danas imamo friški apgrejd cijene još jednog analitičara na $300 (trenutna cijena u PM $231.70) daje nekih 30% upside
    3. inače je vrlo jak već neko vrijeme cijeli sektor s COST, DG i WMT koji su već pobjegli dok mislim da TGT tek počinje, jer je na jačem prometu probio

liniju otporaiz njihovog RDiG se vidi kako zarada po dionici raste brže čak i od prihoda jer smanjuju broj dionica (ovdje pod Financing Activities, Repurchase of Stock se vidi da su aktivni svake godine ali prošle su se baš isprsili)imaju tzv. pricing power da rast cijena prebace na potrošače prvo, jer to rade i svi drugi retaileri a drugo, onaj tko voli kupovati u Targetu kupuje uvijek u Targetu

ako se još čega sjetim, dodat ću... mislim da su u dobroj poziciji

a vi koji ste tehničari i volite trejdati po grafu, pogledajte si Nutrien (NTR) nakon par dana konsolidacije u rasponu $100-$105 mislim da je spreman za next leg

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 8, 2022 at 6:27 PM
    • #6,490

Možda je ovo razlog zašto zašto se burza žilavo drži, svemu unatoč

Why Won't The Fed Be Able To Shrink Its Balance Sheet? | ZeroHedge

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 9, 2022 at 10:06 AM
    • #6,491
    Quote from accountant

longići moji, da ne bi bilo da samo šortamo evo ideje za long

1. vijest jučer da je Barclay's proglasio TGT za top pick što se tiče retaila (TP $280): link
    2. dodano na jučer, danas imamo friški apgrejd cijene još jednog analitičara na $300 (trenutna cijena u PM $231.70) daje nekih 30% upside
    3. inače je vrlo jak već neko vrijeme cijeli sektor s COST, DG i WMT koji su već pobjegli dok mislim da TGT tek počinje, jer je na jačem prometu probio

liniju otporaiz njihovog RDiG se vidi kako zarada po dionici raste brže čak i od prihoda jer smanjuju broj dionica (ovdje pod Financing Activities, Repurchase of Stock se vidi da su aktivni svake godine ali prošle su se baš isprsili)imaju tzv. pricing power da rast cijena prebace na potrošače prvo, jer to rade i svi drugi retaileri a drugo, onaj tko voli kupovati u Targetu kupuje uvijek u Targetu

ako se još čega sjetim, dodat ću... mislim da su u dobroj poziciji

a vi koji ste tehničari i volite trejdati po grafu, pogledajte si Nutrien (NTR) nakon par dana konsolidacije u rasponu $100-$105 mislim da je spreman za next leg

možda sam baš neznalica i gledam krive stvari...

ali sve mi se više sviđa ovaj TGT za long poziciju

Targetov YTD i monthly performance jako zaostaje za 'ekipom' a po meni imaju najbolji financijski setup od svih: Discount Stores na Finviz

što se i vidi po weekly performance da ih je počeo sustizati

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • April 9, 2022 at 10:18 AM
    • #6,492
    Quote from accountant
    Quote from my moon

... Inače nešto za klasičare / dummies, dionice koje rastu kako nevolje u Ukrajini rastu ( i obrnuto padaju ako se najave uspješni pregovori)

su napr Mosaics, CF i Ande.

Potonji bi po analitičarima ( vidi uvod) , bio daleko najbolja opcija za kupnju. Mislim jedino da je small caps

...

kolega my moon išao sam virnuti ovaj ANDE

i napravio listu mojih 10-ak kandidata iz consumer defensive sektora koji raste usprkos padu S&P (u prijevodu: na dobrom si mjestu bar neko vrijeme dok ne prođe bura oko FED-ovih opaski)

pa evo liste na kojoj odmah možete primjetiti da su sve dionice rasle jučer u crvenom danu :)

jedina opaska za ANDE: vrlo mala profitna marža; ako to riješe onda ok, ako ne možda je bolji izbor neka druga diona s liste?

farmacija i dalje raste, kao i umj. gnojiva iako bi potonjima mogao biti problem rast cijene plina :/

Display More

Tu ekipu sam izučavao , držao na nišanu i prva kupovima je pala 14. siječnja ove godine. Poslije sam sve zbrljao sa pokušajem trejda, trebalo je dakle ostati long (moja n@jklasičnija griješka).

Sada ću pomno proučavati ekipu, no naravnoučenje je da SLIJEDEĆU nišu koju "otkrijem" , prodiskutiram (ovdje) pokušaam zadržati dva tri mjeseca.

Tržište je ko morski psi u oblačku krvi, grize na prazno, učas pade /eto Tritona/ ili raste /etoTwitera/, logike nema, sad je Ukrajina, onda je nafta,iako su luke pretrpane i to treba razvozit kopneni i morski prometdionice padaju.

Danas guru, sutra prosjak.....

Čak mislim da je najpametnije reducirati /trejd ne short/ za 90%,odražavsti formu sa ovih 10% i zaraditi za režije.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • April 9, 2022 at 4:11 PM
    • #6,493
    Quote from accountant

naime, FED znamo diže kamatu vjerojatno i 50 bodova na slj. sastanku + čiste iz bilance $95 mlrd mjesečno!

kada bi trebala biti sjednica feda?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • April 9, 2022 at 8:59 PM
    • #6,494
    Quote from tollway
    Quote from accountant

naime, FED znamo diže kamatu vjerojatno i 50 bodova na slj. sastanku + čiste iz bilance $95 mlrd mjesečno!

kada bi trebala biti sjednica feda?

3 i 4 Svibanj.......

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • April 10, 2022 at 8:06 AM
    • #6,495
    Quote from lebowski
    Quote from accountant

kolega leb, ovo na Matsonu ne izgleda baš dobro

pa oni su pali s vrha kanala na dno u koliko? četiri trg. dana?

doduše raste i promet pa kažu znalci gdje je povećan promet blizu je i dno jer se pojavljuju kupci

ali u ovom trenu to je padajući nož samo takav

ili SB npr. užasan graf ima

EGLE, GOGL i SBLK pak ne izgledaju strašno

Display More

Slabo pratim Matson, ali on je američki lajner koji ima prioritet na ulasku/izlasku u američke luke tipa LA/LB. Mislim da je zbog toga i puno skočio. Sad bi mogao pasti jer su Ameri donijeli neki novi zakon o tarifama za prijevoznike i možda obavezi/nešto slično da moraju izvoziti kontejnere, nisam proučavao, moguće da Matson pada brže od ostalih i zbog toga.

Uglavnom, što se tiče big picturea, i dalje je congestion i sve ono što je pridonijelo rastu vozarina na kontejnerašima, a Bog Mintz kaže da dolazi vrijeme za sljedeću fazu ciklusa u kojoj bi mogli profitirati ovi sa stabilnijim biznisima poput GSL-a i DAC-a, kao i ovi što daju kontejnere na leasing Textainer i onaj drugi.

Display More

lebowski

mislio si na TGH i TRTN? oni su lease kompanije

ne izgleda dobro, oba su probila k'o od šale 200MA prema dolje na velikim prometima:

TRTN i TGH

pogledajte si svi ovaj uradak , osobito od 2:00 a onda i naglasak na 3:13 i dalje

baš je tema transport: prvo su se strmoglavili cestovni i željeznički indeks, zatim avio prijevoz i konačno spominje i vozarine za shipping

također spominje i ubrzavanje propadanja NASDAQ, skokovito, s gapovima na dolje

sukladno tome i nastavak pada na semiconductors (u gornjem videu od 14:57)

dakle pazite kud s novčekima idete drugi tjedan!

neke dionice i ETF-ovi izgledaju kao da bottomiraju ali kad pogledate indekse, vidi se da je tek počelo

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 10, 2022 at 8:43 AM
    • #6,496
    How To Find 10-Bagger Silver Stocks | Investing.com
    Commodities Analysis by Jordan Roy-Byrne, CMT covering: XAG/USD, Silver Futures. Read Jordan Roy-Byrne, CMT's latest article on Investing.com
    www.investing.com

Mi smo svi ovdje prilično bearish.

Sve više mislim da treba long u naftu.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • April 10, 2022 at 9:55 AM
    • #6,497
    Quote from accountant
    Quote from lebowski

Slabo pratim Matson, ali on je američki lajner koji ima prioritet na ulasku/izlasku u američke luke tipa LA/LB. Mislim da je zbog toga i puno skočio. Sad bi mogao pasti jer su Ameri donijeli neki novi zakon o tarifama za prijevoznike i možda obavezi/nešto slično da moraju izvoziti kontejnere, nisam proučavao, moguće da Matson pada brže od ostalih i zbog toga.

Uglavnom, što se tiče big picturea, i dalje je congestion i sve ono što je pridonijelo rastu vozarina na kontejnerašima, a Bog Mintz kaže da dolazi vrijeme za sljedeću fazu ciklusa u kojoj bi mogli profitirati ovi sa stabilnijim biznisima poput GSL-a i DAC-a, kao i ovi što daju kontejnere na leasing Textainer i onaj drugi.

lebowski

ne izgleda dobro, oba su probila k'o od šale 200MA prema dolje na velikim prometima:

TRTN i TGH

pogledajte si svi ovaj uradak , osobito od 2:00 a onda i naglasak na 3:13 i dalje

baš je tema transport: prvo su se strmoglavili cestovni i željeznički indeks, zatim avio prijevoz i konačno spominje i vozarine za shipping

neke dionice i ETF-ovi izgledaju kao da bottomiraju ali kad pogledate indekse, vidi se da je tek počelo

Display More

Paradoks je sta su udarili po TGH i TRTN jer oni (container lessori) imaju daleko najdugorocnije ugovore i trebali bi mlatiti pare dugo dugo cak i ako drasticno padnu vozarine. Ali kad je sentiment bearish a na kontejnerima je od kad su krenule ove drame na kamionima ne bira se nego se rusi sve redom.

Moguce da je ovo temporary sezonski pad, da ce indeksi i rasti radi shangaj congestiona a moguce je da je ovo pocetak kraja jedne lijepe price

Evo jedan clanak na tu temu:

Container shipping at the crossroads: The big unwind or party on?
    The debate heats up on whether this is the beginning of the end of container shipping’s bull run.
    www.freightwaves.com

Mintz se i dalje kladi na gsl, dac, tgh...ja osobno mislim da je ovaj put u krivu pa udarih bijeg, naravno sa otvorenom opcijom povratka :P

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • April 10, 2022 at 11:29 AM
    • #6,498

FNF - Fidelity National Financial, Inc.

NYSE - NYSE

Eto ta dijonica je je zlato koje sija ko dijamant i još curi ko naftna bušotina. Mislim da je u t0p 10 dijonica od svi dijonica i na SA i na Zacks.

No pada , već je probila pet faza ćuđenja zbog pada, pojašnjeno da se takav pad dogodio na zse ne bi se zazivala samo HANFA već i USKOK.

Tako da je možda vrijeme za kakv ulaz/trejd ., naravno uz potrebitu pažnju i šire sagledanje

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • April 10, 2022 at 11:33 AM
    • #6,499

Obicno za svaki pad ima razlog, samo sto se kasno sazna.

Ali svakako vrijedno pracenja.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 10, 2022 at 11:44 AM
    • #6,500
    Quote from looserst
    Quote from accountant

lebowski

TRTN i TGH

Display More

Paradoks je sta su udarili po TGH i TRTN jer oni (container lessori) imaju daleko najdugorocnije ugovore i trebali bi mlatiti pare dugo dugo cak i ako drasticno padnu vozarine. Ali kad je sentiment bearish a na kontejnerima je od kad su krenule ove drame na kamionima ne bira se nego se rusi sve redom.

Moguce da je ovo temporary sezonski pad, da ce indeksi i rasti radi shangaj congestiona a moguce je da je ovo pocetak kraja jedne lijepe price

Evo jedan clanak na tu temu:

https://www.freightwaves.com/news/container…ind-or-party-on

Mintz se i dalje kladi na gsl, dac, tgh...ja osobno mislim da je ovaj put u krivu pa udarih bijeg, naravno sa otvorenom opcijom povratka :P

Display More

Za DAC i GSL kaže da im ugovoreni FCF + scrap vrijedi više od mcap trenutno. Znam da je za zim na 45$ govorio da je u toj cijeni uračunata zarada do 1q 2022 i ništa više od toga.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 10:08 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. sitnariba

June 5, 2025 at 10:08 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 5, 2025 at 2:13 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

sitnariba June 5, 2025 at 10:08 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 5, 2025 at 2:13 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,618 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 članova (1 nevidljivih) i 10 gostiju
  • Bankar