1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • November 30, 2021 at 11:28 PM
    • #2,441
    Quote from Marin83
    Quote from StatusQuo

Da ja se trenutno mislim izmedju lenova x1 carbon i lenovo 9i ili c940 yogeto sam zasad malo vise gledao, iako ne bi isao vjerovatno s najnovijim modelom, nikad mi to nema smisla kupovat najnoviji model kad model prije obicno je 10% losiji, a plati se dosta manje.

Ovo je kod mobitela još izraženije....ja već preko 20 godina uzimam isljučivo flagship mobitele, al ne od ove ili prošle godine, već od preklani,a cijena bude 40-50% onoga što je bila kada je tek izašao.

Ma da tako i ja razmisljam prebrzo se to mjenja i padaju cijene da se ne isplati kupovat novi model pogotovo kad ces ionako za par godina opet mjenjat ajde da oces da traje duze ali nema smisla, eto jedino kod monitora ne gledam tako i kod maticne kad kupujem pc jer mi ona poslie dozvoljava upgrade godinama poslje.

Ja sam isto ovi elitebook 840 onda platio oko 4500kn duplo jeftnije nego u ducanu kod nas preko britanije, steta sta se od njih vise ne moze narucivat ali HP kod njih je stalno dosta jeftinije nego kod nas ili njemackoj.

Eto ja sam se za vikend pocastio televizijom oledom cekam da mi dodje pa cu onda imat neki dojam o oledima

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • November 30, 2021 at 11:45 PM
    • #2,442
    Quote from StatusQuo

Ma da tako i ja razmisljam prebrzo se to mjenja i padaju cijene da se ne isplati kupovat novi model pogotovo kad ces ionako za par godina opet mjenjat ajde da oces da traje duze ali nema smisla, eto jedino kod monitora ne gledam tako i kod maticne kad kupujem pc jer mi ona poslie dozvoljava upgrade godinama poslje.

Ja sam isto ovi elitebook 840 onda platio oko 4500kn duplo jeftnije nego u ducanu kod nas preko britanije, steta sta se od njih vise ne moze narucivat ali HP kod njih je stalno dosta jeftinije nego kod nas ili njemackoj.

Eto ja sam se za vikend pocastio televizijom oledom cekam da mi dodje pa cu onda imat neki dojam o oledima

Totalno se slažem, ovo je kao i trgovanje dionicama, strpljivo čekaš da bude jeftinije (a znaš da će biti),a onaj ko je nestrpljiv i hoće sve odmah, taj je debelo preplati..inače blaženi internet, cila EU je postala jedna velika trgovina, a jesu nas prije lokalni trgovci guzili što sa nikakvim izborom, što sa bolesno visokim cijenama.

Naručim orginalni adapter za lapotop iz UK za 350 kn(sa dostavom) platio preko Revoluta u 3-4 klika, ovde u Splitu za za nekakvi zamjenski adapter( neko kinesko sranje) pitao me lik 550kn, pitam ga koliko bi me došao orginalni, on čekaj da vidim, vrati se i kaže mi 1000kn hahaha a vata zjake po servisu, jer nema prometa.

Ima par godina kupujem sve orginalne dijelove za automobili iz neke int. trgovine u Poljskoj, ti orginalni dijelovi budu jeftini od njalošijih aftermarket dijelova u lokalnim trgovinama autodijelova...zgadilo mi se sve kad sam skontao da su im marže 100-200%, i sad bi ih kao trebalo žaliti što radi svoje pohlepe propadaju.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 1, 2021 at 12:09 AM
    • #2,443

O kojoj poljskoj trgovini se radi da bacim oko

Kad smo vec kod anegdota s trgovcima, kao jucer se sjecam pukla mi plastika na kljucu od auta peugeot, uglavnom kupio preko aliexpressa onda prije 6-7 godina tu plastiku za bit ce 2-3 dolara, sad jel sam prije tu kupio ili pitao u ovlastenog ne sjecam se uglavnom u ovlastenog pitam za tu plastiku on kaze cijena negdi oko 900kn ne znam jel isla u kompletu s kljucem koji se btw samo izvadi i preseli u novu plastiku, ugl ja liku kazem da je tamo to 3 dolara, a on meni mrtav ladan da je ali da to nije orginal, ne sjecam se kad sam dozivio od nekoga takvo vrijedjanje inteligencije htio sam ga u momentu obisit koliko glup mora biti, doslovno komad plastike bez dodataka.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • December 1, 2021 at 12:45 AM
    • #2,444
    Quote from StatusQuo

O kojoj poljskoj trgovini se radi da bacim oko

Kad smo vec kod anegdota s trgovcima, kao jucer se sjecam pukla mi plastika na kljucu od auta peugeot, uglavnom kupio preko aliexpressa onda prije 6-7 godina tu plastiku za bit ce 2-3 dolara, sad jel sam prije tu kupio ili pitao u ovlastenog ne sjecam se uglavnom u ovlastenog pitam za tu plastiku on kaze cijena negdi oko 900kn ne znam jel isla u kompletu s kljucem koji se btw samo izvadi i preseli u novu plastiku, ugl ja liku kazem da je tamo to 3 dolara, a on meni mrtav ladan da je ali da to nije orginal, ne sjecam se kad sam dozivio od nekoga takvo vrijedjanje inteligencije htio sam ga u momentu obisit koliko glup mora biti, doslovno komad plastike bez dodataka.

https://moto-dynamic.com/ Radi se o trgovini isključivo za Renault auta(vidim da ima nešto sitno dijelova i za citroen)...kupovao sam već masu orginalnih dijelova, od zadnjih diskova sa ležajevima, disk pločica, kućišta termostata, nosača auspuha, pazi imaš i orginalne svićice, orginalni filter zraka, orginalni filter kabine, orginalni filter ulja, orginalnu kočionu tekućinu, orginalni antifiriz...

Pazi sad ovo kupio set zupčastog remena, kanalni remen, pumpu vode,3 l antifriza+ dostava iz Poljske za 1000kn, recimo ponuda servisa za orginalne dijelove i ruke ti je 5500kn, a ja na tih 1000kn ,dodam još 400kn za ruke čoviku od povjerenja. Pa sad ti vidi.

Prije pola godina u Furlana naručio online 4 mišelnike, i to mi žena bez beda rekla koji su DOT gume(dok drugi ne žele to reći), naručio popodne oko 3ure, došle sutradanan u podne. Te iste gume 30% skuplje u autoantonia, najvećeg vulkanizera u SDŽ.

Kod auto kreše uberem orginalne metlice brisača i orgigigi ulje kad su cijene skoro upola i tako, snalazim se...:)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 1, 2021 at 11:44 AM
    • #2,445

U svijetu interneta danas se moze snac dosta jeftinije samo treba vremena za sve

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • December 1, 2021 at 12:16 PM
    • #2,446

već kad ste se raspisali, kolege

trebam 'recenziju' za ovo: ventilator stalak

kupujem za klinca, pali se na te gadgete i stvari za laptop i tak

jel to valja kaj? koliko kužim, ovo se ušteka u USB

jedino je pitanje koliko cucla bateriju

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 1, 2021 at 12:35 PM
    • #2,447

Trebalo bi nac informaciju koliko trosi da bi tocno znao pretpostavljam 10% vise potrosnje vjerovatno s tih 5 ventilatora bar, ovisno i na kojoj brzini se vrte

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • December 1, 2021 at 12:43 PM
    • #2,448
    Quote from StatusQuo

Trebalo bi nac informaciju koliko trosi da bi tocno znao pretpostavljam 10% vise potrosnje vjerovatno s tih 5 ventilatora bar, ovisno i na kojoj brzini se vrte

5 ventilatora, brzina vrtnje 1000-2500 okr/min

glasnoća 25 decibela

to je sve

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 1, 2021 at 1:36 PM
    • #2,449
    Quote from accountant
    Quote from StatusQuo

5 ventilatora, brzina vrtnje 1000-2500 okr/min

glasnoća 25 decibela

to je sve

moj sin to ima, ali je trenutno u školi da ga pitam,

možda ovi noviji stvaraju manje buke i šuštanja,

ono što sam ja primijetio kada je sve uključeno kao da radi u mlinu, osim što nema prašine :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 3, 2021 at 4:43 PM
    • #2,450

Vrijeme je za novi osobni rekord u mrtvom dizanju. Da bi se sve izvelo kako treba vazno je dobro zagrijavanje, ali nista manje nije vazno ni dobro nabrijavanje.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • December 11, 2021 at 10:44 PM
    • #2,451
    Quote from StatusQuo

Nisam nikad gledao te docking portove ali cini mi se da je sve na slici, baseus je kvalitetna kineska firma, neke portove jos dobijes s monitorom, zakrivljene ekrane nisam gledao, ja iman trenutno dva od 27, kod ekrana je uvik najbitnija kvaliteta slike, a to prati cijenu, danas ti oledovi postaju sve jeftiniji kakav je za radit ne znam ali kazu da jeftiniji oledovi imaju problem kad je svjetlost u prostoriji jaka tu odnosu na ips osim ako oled nema veliku brightness da to kompenzira, postoje stranice koje dosta dobro obradjuju testiranja monitora tipa http://www.rtings.com i opet ovisi oce se ekran korisit i za gejming pa onda treba jos neke stvari gledat.

Što ti se čini od ovoga čuda Asus ROG Strix XG43VQ https://rog.asus.com/monitors/above…x-xg43vq-model/

Može ga se naći za 6150kn

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 12, 2021 at 12:11 PM
    • #2,452
    Quote from Marin83
    Quote from StatusQuo

Nisam nikad gledao te docking portove ali cini mi se da je sve na slici, baseus je kvalitetna kineska firma, neke portove jos dobijes s monitorom, zakrivljene ekrane nisam gledao, ja iman trenutno dva od 27, kod ekrana je uvik najbitnija kvaliteta slike, a to prati cijenu, danas ti oledovi postaju sve jeftiniji kakav je za radit ne znam ali kazu da jeftiniji oledovi imaju problem kad je svjetlost u prostoriji jaka tu odnosu na ips osim ako oled nema veliku brightness da to kompenzira, postoje stranice koje dosta dobro obradjuju testiranja monitora tipa http://www.rtings.com i opet ovisi oce se ekran korisit i za gejming pa onda treba jos neke stvari gledat.

Što ti se čini od ovoga čuda Asus ROG Strix XG43VQ https://rog.asus.com/monitors/above…x-xg43vq-model/

Može ga se naći za 6150kn

Ne znam bitno je sta ti ocekujes od monitora za sta ti treba i sta ti je bitno kod monitora na to prvo moras sam dati odgovor ovo je usmjereno vise za gejming koliko vidim ako ti gejming nije bitan onda ga placas puno jer kupujes opcije koje neces koristit, a ni sam ne znam te zakrivljene sta bi mislio o njima neman iskustva s tim da bi mogao komentirat.

Taj Asus je VA panel, moras vidit koju tehnologiju panela bi ti htio svaka ima prednosti i mane procitaj malo po netu o razlikama

ima ovdi neki review

Asus ROG Strix XG43VQ Monitor Review
    www.wepc.com
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 13, 2021 at 12:28 PM
    • #2,453

Fade to Black

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • December 16, 2021 at 7:58 PM
    • #2,454
    Tužno gledajući u pod, Vučić priznao energetski kolaps u Srbiji: ‘Objesio bih se na najbliži luster‘
    ‘Slušao sam sve moguće ekologe, lažne stručnjake i strance koji su dolazili da mi sole pamet...‘ - rekao je Vučić
    www.jutarnji.hr

Malo za razbibrigu... ali to je tako kada se politicare pita za odluke po pitanju energetike. Tko zna mozda i u KP Kine nastupi koji ovakav promasaj sa procjenama kolicine ugljena. Obavezno kliknite i na video.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • December 18, 2021 at 10:20 PM
    • #2,455
    Hoće li Dalmatinac u nedjelju postati predsjednik Čilea? Kad se Ive Borić 1897. otisnuo s Ugljana u Južnu Ameriku teško da je mogao zamisliti kako će mu se 124 godine kasnije praunuk naći u 2. krugu predsjedničkih izbora
    Kad se Ive Borić te davne 1897. otisnuo s rodnog otoka Ugljana na daleki i neizvjesni put u Južnu Ameriku, skrasivši se u Čileu – skupa sa ženom Božicom,…
    slobodnadalmacija.hr

Mogli bi čiileanci dobiti(valjda neće) svog tomaševića ,koji će ih povest u socijalistički raj i krenut putem venezuele . Šteta bi bilo jer su jis uvijek jedini svjetionik u j americi . A novinar je toliko odusevljen ,sto se vidi po hvalospjevima o dotičnom

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 18, 2021 at 11:36 PM
    • #2,456
    Quote from zm1

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…-izbora-1152352

Mogli bi čiileanci dobiti(valjda neće) svog tomaševića ,koji će ih povest u socijalistički raj i krenut putem venezuele . Šteta bi bilo jer su jis uvijek jedini svjetionik u j americi . A novinar je toliko odusevljen ,sto se vidi po hvalospjevima o dotičnom

ovo su, u biti, ključni izbori za emerging markets.

ako ovi "naš" pajdo pobijedi, to će biti putokaz i za cijenu zlata, jer će značiti da ponovno dolazi vrijeme otimačine i protjerivanja stranog kapitala iz rudarske industrije.

to će značiti i bacanje gomile novaca na neproduktivne resurse i totalni raspad valute zbog printanja novca.

btw., sve ove zemlje imaju i gomilu dolarskog duga kojeg će, zbog svega navedenog, sve teže moći otplaćivati.

Kina je u neke od takvih zemalja već uletila i osigurala se dugogodišnjim koncesijama na ista ta bogatstva odakle su ovi najurili zapadne kapitaliste.

rekao bi naš general Pedemija Krstičević, hibridni rat :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 23, 2021 at 9:51 AM
    • #2,457

kolegice zlocesti

evo za Vas jedna ideja za ove blagdane :S

Od 1879. do danas francuski nacionalni desert se izmijenio: dok se nekada radio s kremom od čokolade, vanilije i maslaca, sada je često napravljen od povrća
    Nekoć su Francuzi na Badnju večer palili drvene cjepanice u kaminu protiv zle sudbine, a danas tradicija od njih zahtijeva da, poput njihovih predaka na…
    slobodnadalmacija.hr

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • December 23, 2021 at 1:35 PM
    • #2,458

Sutra lansiranje James Webb Space Telescope-a. Bdw ovaj će teleskop biti 100 puta jači od Hubblea, putovat će mjesec dana do L2 orbite , udaljen će biti 1.5 miljuna kilometara od zemlje. I tu dolazimo do problema, jer se teleskop mora rastvoriti poput origamija, a ljudske posade je nemoguće poslati na tu udaljenost za popravke, kao što je bio slučaj kod Hubble-a.

Sam teleskop je toliko jak, da će navodno moći vidit umjetna svjetla u atmosferama planeta od obližnjih zvijezda, naravno ukoliko ista postoje...

l2.2.jpg

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • December 23, 2021 at 3:16 PM
    • #2,459
    Quote from Marin83

Sutra lansiranje James Webb Space Telescope-a. Bdw ovaj će teleskop biti 100 puta jači od Hubblea, putovat će mjesec dana do L2 orbite , udaljen će biti 1.5 miljuna kilometara od zemlje. I tu dolazimo do problema, jer se teleskop mora rastvoriti poput origamija, a ljudske posade je nemoguće poslati na tu udaljenost za popravke, kao što je bio slučaj kod Hubble-a.

Sam teleskop je toliko jak, da će navodno moći vidit umjetna svjetla u atmosferama planeta od obližnjih zvijezda, naravno ukoliko ista postoje...

l2.2.jpg

Drzimo figevda se otvori ,jer ovo je vec ozbiljna stvar za istrazivanje dubina svemira . A mozda i registrira koje umjetno svjetlo ko zna ,mozda nam kažu a možda i ne

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 23, 2021 at 3:18 PM
    • #2,460
    Quote from zm1
    Quote from Marin83

l2.2.jpg

Drzimo figevda se otvori ,jer ovo je vec ozbiljna stvar za istrazivanje dubina svemira . A mozda i registrira koje umjetno svjetlo ko zna ,mozda nam kažu a možda i ne

možda nam dođu i neki novi ulagači na ZSE, nikad se ne zna :S

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 4:34 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 4:34 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 6 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt