1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • January 27, 2021 at 3:26 PM
    • #1,621

po mom nekom na putu smo do 7.50-8.20kn, mozemo se vratiti da potvrdimo do 5.70 ali kontam da necemo nego idemo gore

Backdraft ja sam isto za A5, odmah mi je osmijeh od uha do uha ;) ali ako kontam povuci se u mirovinu za dvije godine morat cu ga preskociti neko vrijeme :)

Edited once, last by airfire: Merged a post created by airfire into this post. (January 27, 2021 at 3:29 PM).

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • January 27, 2021 at 3:37 PM
    • #1,622
    Quote from Backdraft

Zovem cijeli dan Porsche Inter Auto da vidim kakav A5 imaju na lageru, ali zauzeto. Niste valjda svi krenuli u shoping 😁

ja kupujem brod😎

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • January 27, 2021 at 4:09 PM
    • #1,623

Ja vozim audi, star deset godina.Odličan.Radije kupite nekakav poslovni prostor koji će te sutra moć iznajmiti....Ali zato kombi vozila kupujem stalno, jer su mi potrebni za rad.Kupim ispod cjene, vozim godinu, i prodam za iste pare.Tako stalno radim, nekad prodam odmah, i zaradim koju tisuću eurića...Osobna vozila mi nisu napeta, mada bi mogao uzet lip auto...to je mrtvi kapital na kojem se brzo gubi...

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • January 27, 2021 at 4:59 PM
    • #1,624
    Quote from Milo

Ja vozim audi, star deset godina.Odličan.Radije kupite nekakav poslovni prostor koji će te sutra moć iznajmiti....Ali zato kombi vozila kupujem stalno, jer su mi potrebni za rad.Kupim ispod cjene, vozim godinu, i prodam za iste pare.Tako stalno radim, nekad prodam odmah, i zaradim koju tisuću eurića...Osobna vozila mi nisu napeta, mada bi mogao uzet lip auto...to je mrtvi kapital na kojem se brzo gubi...

Mili Milo, sve točno, ali ipak u lipom autu se lipo i sigurno voziti, u stvari ovi luksuzni i skupi vrijede pola vozača jer mijenjaju brzine, koče umjesto tebe, ne daju ti preticati ako nije slobodno, paze na pješake na zebri i ostalih sto čuda rade za tvoju i sigurnost drugih na cesti pa ko to more platiti nek vozi , nije sve u novcu, nešto je i u autu.😀

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 27, 2021 at 5:09 PM
    • #1,625
    Quote from Ledica
    Quote from Milo

Mili Milo, sve točno, ali ipak u lipom autu se lipo i sigurno voziti, u stvari ovi luksuzni i skupi vrijede pola vozača jer mijenjaju brzine, koče umjesto tebe, ne daju ti preticati ako nije slobodno, paze na pješake na zebri i ostalih sto čuda rade za tvoju i sigurnost drugih na cesti pa ko to more platiti nek vozi , nije sve u novcu, nešto je i u autu.😀

onda Vas može voziti i robot :D

što manje tehnike, manje toga se ima za pokvariti, a užitak u vožnji je daleko veći ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • January 27, 2021 at 5:13 PM
    • #1,626

Znači ovo je postao topic o autima.

Pa dobro, da se i ja pohvalim sa svojim - vozim svoj auto od 1996. godine, prvi kupac.

Ove godine puni 25 godina i službeno postaje oldtimer. Svašta smo prošli on i ja.

Bilo je tu i lijepih i ružnih i "vrućih" dogodovština. :P

Sve gledam ove novotarije i ništa mi baš previše ne zapinje za oko. Zapravo mi se jedino sviđa Mazda CX-3, tj. Mazda CX-30, ali previše je skupa za komad plastike i nešto željeza.

Ali moj me i dalje služi. Mazim ga, pazim ga, a on me vozi od točke A do točke B, preveo je građevinskog materijala i svakakve opreme za jednu kuću sagraditi u tih 25 godina.

Ove danas kupiš i za dvije godine izgleda kao da ima 5, a vrijedi pola od onog što si platio.

Kad bi Opte prošla za 10+ kuna onda bi si gledao kupiti kakav električni autić ili hibrid.

Inače, bez uvrede, ali svaki novokomponovani rvat i domoljub ili cigo vozi golf, audi, mercedes ili bmw, to je zadnje što bih kupio.

Kvare se više nego Dacia, a popravci koštaju kao novogodišnje putovanje u New York. :D

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • January 27, 2021 at 5:32 PM
    • #1,627
    Quote from st-brajo
    Quote from Ledica

onda Vas može voziti i robot :D

što manje tehnike, manje toga se ima za pokvariti, a užitak u vožnji je daleko veći ;)

Pa ima ugrađen mali robotić, staviš ga na autocesti na auto pilot i vozi sam, možeš ubit oko što bi rekli vi Dalmatinci, ali škrtica daje ti samo dvije minute, a onda uredno daje žmigavac , parkira se desno i na displeju ti nacrta šalicu kave.😀

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • January 27, 2021 at 8:17 PM
    • #1,628
    Quote from Milo

Ja vozim audi, star deset godina.Odličan.Radije kupite nekakav poslovni prostor koji će te sutra moć iznajmiti....Ali zato kombi vozila kupujem stalno, jer su mi potrebni za rad..Tako stalnoKupim ispod cjene, vozim godinu, i prodam za iste pare radim, nekad prodam odmah, i zaradim koju tisuću eurića...Osobna vozila mi nisu napeta, mada bi mogao uzet lip auto...to je mrtvi kapital na kojem se brzo gubi...

Milo

Ti bi nam mogao biti svima savjetnik da se ne mučimo bez veze sa dionicama.

"kupim, prodam za iste pare, i zaradim koju tisuću eurića".

Edited once, last by abc1: Merged a post created by abc1 into this post. (January 27, 2021 at 8:22 PM).

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • January 27, 2021 at 8:26 PM
    • #1,629
    Quote from Jubito

Znači ovo je postao topic o autima.

Pa dobro, da se i ja pohvalim sa svojim - vozim svoj auto od 1996. godine, prvi kupac.

Ove godine puni 25 godina i službeno postaje oldtimer. Svašta smo prošli on i ja.

Bilo je tu i lijepih i ružnih i "vrućih" dogodovština. :P

Sve gledam ove novotarije i ništa mi baš previše ne zapinje za oko. Zapravo mi se jedino sviđa Mazda CX-3, tj. Mazda CX-30, ali previše je skupa za komad plastike i nešto željeza.

Ali moj me i dalje služi. Mazim ga, pazim ga, a on me vozi od točke A do točke B, preveo je građevinskog materijala i svakakve opreme za jednu kuću sagraditi u tih 25 godina.

Ove danas kupiš i za dvije godine izgleda kao da ima 5, a vrijedi pola od onog što si platio.

Kad bi Opte prošla za 10+ kuna onda bi si gledao kupiti kakav električni autić ili hibrid.

Inače, bez uvrede, ali svaki novokomponovani rvat i domoljub ili cigo vozi golf, audi, mercedes ili bmw, to je zadnje što bih kupio.

Kvare se više nego Dacia, a popravci koštaju kao novogodišnje putovanje u New York. :D

Display More

A dobro, moj je iz 97, a čekam još malo da postane oldtimer, onda će mu vrijednost početi rasti.

I imao sam samo dva kvara osrednje vrijednosti.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • January 27, 2021 at 8:41 PM
    • #1,630

da se onda i ja pohvalim... vozim svoju plavu vilu opel vectru 98-te (uvezena iz belgije stara 2 g) evo 21 g. bez ikakve veće greške uz normalno održavanje koje je jeftino. niska potrošnja, udobna, elegantna, limarija tek sada (!!!???) počela ozbiljnije cvasti.... prošli sito i rešeto preko 300 000 km, prevezli tereta i tereta. i dan-danas pije ispod 7 litara (dakle manje nego ja). evo danas prodao excelsu, i bojim se da nam se bliži vrijeme rastanka. treći auto mi stvarno ne treba. jedino što mi ga žao, možda posluži za poljoradove i ribolov.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • January 27, 2021 at 8:56 PM
    • #1,631
    Quote from Jubito

kaže se da je sintagma "bez uvrede, ali" samo uvertira za najgore uvrede. valjda bi svi trebali voziti mazdu

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • January 27, 2021 at 9:04 PM
    • #1,632
    Quote from abc1
    Quote from Milo

Ja vozim audi, star deset godina.Odličan.Radije kupite nekakav poslovni prostor koji će te sutra moć iznajmiti....Ali zato kombi vozila kupujem stalno, jer su mi potrebni za rad..Tako stalnoKupim ispod cjene, vozim godinu, i prodam za iste pare radim, nekad prodam odmah, i zaradim koju tisuću eurića...Osobna vozila mi nisu napeta, mada bi mogao uzet lip auto...to je mrtvi kapital na kojem se brzo gubi...

Milo

Ti bi nam mogao biti svima savjetnik da se ne mučimo bez veze sa dionicama.

"kupim, prodam za iste pare, i zaradim koju tisuću eurića".

Očito ti treba malo više da shvatiš.Ali evo, kupim kombija ispod cjene, vozim godinu i radim s njim, prodam ga za isti iznos za koji je kupljen.Ponekad ga kupim i odmah prodam, za koju tisuću eurića više, i nije mi jasno šta ti nije jasno? Ako treba još ću na jedan način🙃

• airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • January 27, 2021 at 9:07 PM
    • #1,633

A sve je pocelo sa A5 od Backdrafta :) , inace imam dva auta jedan 97 drugi 2007 oba vw, zena moze biti sa sela ali auto mora biti iz njemacke :D . Inace aute mijenjam u roku dvije-tri godine kupujem za 1-2 t eura vozim prodam ili na otpad. A5 je ipak auto koji je vrijedan divljenja ali vidit cemo kako su raspolozeni kupci, moraju biti jako darezljivi da bi ga kupio s obzirom da sam investitor vec 24 godine.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 27, 2021 at 9:43 PM
    • #1,634

da doprinesem temi :)

Mercedes – voze ga seljačine i jeftina radna snaga na radu u inozemstvu kako bi lagala ovdašnju raju da im dobro ide. Poseban odnos s njim imaju ljudi iz Hercegovine.

BMW – statusni simbol. Voze ga oni koji imaju para i tatini sinovi. Ima nešto malo i pravih zaljubljenika.

Audi – bahati vozači koji nemaju para za BMW, a žele se praviti važni.

Opel – voze ga škrtice koji žele voziti Nijemca, ali ne žele trošiti na gorivo.

Tesla – novi statusni simbol. Voze ga oni koji lažu da razmišljaju o okolišu, a samo žele pokazati da imaju para.

Porsche - voze ga oni koji žele pokazati da imaju para, ali ne prate trendove, jer da prate kupili bi Teslu.

Honda – vlasnici ovih automobila stalno seru ostalima kako su Japanci bolji od Nijemaca.

Toyota – vlasnici ovih automobila stalno seru vlasnicima Honde da je Toyota bolja. Jeste primijetili da svi teroristi voze Toyotu HiLux s prikačenom strojnicom?

Hyundai – voze ga ljudi koji lažu sebe i ostale da je Hyundai isto što Honda i Toyota. Nije isto ljudi! Nije!

Suzuki / KIA – voze ih ljudi koji ne znaju zašto su ih kupili, ali su zadovoljni njima.

Ford – voze ga ljudi koji ne znaju zašto su ga kupili, a neki lažu da su zadovoljni njim.

Mini - voze ga ljudi koji ne znaju zašto su ga kupili, ali svi redom lažu da iznutra nije malen kao što izgleda.

Dacia – vlasnici ovog auta se tješe kako Dacia postaje nova Škoda, od krame postaje dobar auto.

VW – dobri, ali najdosadniji automobili u povijesti. Stvoren za mase bez mašte.

Škoda – voze ga ljudi koji nemaju para za VW pa lažu sebe i ostale kako između Škode i VW nema razlike.

Fiat / Seat – vlasnici ovih auta ne vole pričati o njima, jer nemaju što pričati. Posebno su čudni vozači Fiatove Multiple. Uglavnom ga voze djevci koji to planiraju ostati.

Alfa Romeo – sekta koja je jako osjetljiva ukoliko im se dirne u svetinju. Stvarno misle da je Alfa dobar i poseban auto.

Lancia – vozači ovog automobila potajno mrze Alfu. Animozitet traje još od Lancia Delta Integrale.

Peugeot – lijep izvana, smeće iznutra. Voze ga žene i tipovi koji misle da će ženskim autom privući komade.

Volvo – suprotno od Peugeota: dobar iznutra, izvana ružan. Vlasnici vole pametovat kako voze "najsigurniji auto na svijetu".

Citroën – voze ga čudaci i pokoji ludi Francuz.

Renault – auto koji budi nostalgiju s Renault 4. Ostalo zanemarimo.

Lada – voze ga svi koji više posjećuju šumu nego asfaltirane ceste. Uglavnom lovci, krivolovci, kradljivci tuđih drva i slična ekipa.

Jeep - vlasnici ovog auta dijele neobičnu osobinu niskog rasta.

Zastava / Yugo – kod nekih budi nostalgiju jer im je bio prvi auto, inače auto koji je termin 'govno na kotačima' doveo do nove razine - nepravedno, jer za svoje vrijeme nije bio baš tako strašan.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • January 27, 2021 at 9:57 PM
    • #1,635
    Quote from mitkko

Mercedes – voze ga seljačine i jeftina radna snaga na radu u inozemstvu kako bi lagala ovdašnju raju da im dobro ide. Poseban odnos s njim imaju ljudi iz Hercegovine.

BMW – statusni simbol. Voze ga oni koji imaju para i tatini sinovi. Ima nešto malo i pravih zaljubljenika.

Tesla – novi statusni simbol. Voze ga oni koji lažu da razmišljaju o okolišu, a samo žele pokazati da imaju para.

Porsche - voze ga oni koji žele pokazati da imaju para, ali ne prate trendove, jer da prate kupili bi Teslu.

Honda – vlasnici ovih automobila stalno seru ostalima kako su Japanci bolji od Nijemaca.

Toyota – vlasnici ovih automobila stalno seru vlasnicima Honde da je Toyota bolja. Jeste primijetili da svi teroristi voze Toyotu HiLux s prikačenom strojnicom?

Hyundai – voze ga ljudi koji lažu sebe i ostale da je Hyundai isto što Honda i Toyota. Nije isto ljudi! Nije!

Suzuki / KIA – voze ih ljudi koji ne znaju zašto su ih kupili, ali su zadovoljni njima.

Ford – voze ga ljudi koji ne znaju zašto su ga kupili, a neki lažu da su zadovoljni njim.

Mini - voze ga ljudi koji ne znaju zašto su ga kupili, ali svi redom lažu da iznutra nije malen kao što izgleda.

Dacia – vlasnici ovog auta se tješe kako Dacia postaje nova Škoda, od krame postaje dobar auto.

Škoda – voze ga ljudi koji nemaju para za VW pa lažu sebe i ostale kako između Škode i VW nema razlike.

Fiat / Seat – vlasnici ovih auta ne vole pričati o njima, jer nemaju što pričati. Posebno su čudni vozači Fiatove Multiple. Uglavnom ga voze djevci koji to planiraju ostati.

Alfa Romeo – sekta koja je jako osjetljiva ukoliko im se dirne u svetinju. Stvarno misle da je Alfa dobar i poseban auto.

Lancia – vozači ovog automobila potajno mrze Alfu. Animozitet traje još od Lancia Delta Integrale.

Peugeot – lijep izvana, smeće iznutra. Voze ga žene i tipovi koji misle da će ženskim autom privući komade.

Volvo – suprotno od Peugeota: dobar iznutra, izvana ružan. Vlasnici vole pametovat kako voze "najsigurniji auto na svijetu".

Lada – voze ga svi koji više posjećuju šumu nego asfaltirane ceste. Uglavnom lovci, krivolovci, kradljivci tuđih drva i slična ekipa.

Zastava / Yugo – kod nekih budi nostalgiju jer im je bio prvi auto, inače auto koji je termin 'govno na kotačima' doveo do nove razine - nepravedno, jer za svoje vrijeme nije bio baš tako strašan.

Display More

Bravo mitkko, lijepo ste to opisali , moj put je započeo od zadnjeg s liste, a završio na prvom i drugom mjestu, bilo je nešto i između, ali zadnjih par godina najviše koristim bicikl i nordijske štapove za brzo hodanje.🤪

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 27, 2021 at 10:00 PM
    • #1,636

I ja imam ovaj sto sam vozi, drugi na listi :) Nisam neki zaljubljenik, samo mi je lijep :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 27, 2021 at 10:05 PM
    • #1,637

meni je uvijek zanimljivo pogledati nešto novo, ponekad ne trgujem nego pregledam što ima novo i što se nudi na tržištu, ne može se reći da ova reklama nije zanimljiva, https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=…=desktop_ticker,

a tek onaj Astratex, ma ta me izbaci na pola sata iz trgovanja, nemam pojma jesam prodao ili kupio i koliko sam što platio

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 27, 2021 at 10:18 PM
    • #1,638

ja sam ponosni vlasnik Suzuki-a već 10-u godinu :)

za po gradu i otvorenu cestu dušu dao (na autoputu se već malo muči).

a još me više razveseli redovni godišnji servis za oko 1 k kuna.

nema neke vele elektronike, pa se nema šta ni pokvariti.

od redovnog održavanja treba samo kontrolirati tlak u gumama.

da sam češće na putu, ciljao bi neku sedan limuzinu.

rado bi kupio nešto novo, al jednostavno mi ništa nije toliko napeto 🤷

da ima neka opcija, najradije bi ovome svome napucao motor :D

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • January 27, 2021 at 10:31 PM
    • #1,639

Bmw x1 ilo x2 ? X2 na dobro akciji..

https://www.bmw.hr/hr/topics/deta…sDrive-18d.html

https://instagram.com/stories/bmwhrv…d=1j6sk1kxro68h

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • January 28, 2021 at 9:01 AM
    • #1,640
    Quote from mitkko

Display More

Haha. Vrhunski👍👍🤣

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt