1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 22, 2023 at 3:23 PM
    • #4,501
    Quote from havi
    Quote from Junius

Jao, koja patetika :D ...ljudima su puna usta prave države i pozivanja na rad prave države i sad kad je ta pravna država pokazala rad na njihovog primjeru kmečanje i patetika...bdw za Pelnkovićev HDZ ne bih glasao da mi je zadnje u životu...

Bas imamo puno za birat :)

Ovo dole namjerno pisem malim slovima ;)

mozemo..............................tomasevic

Kao na Hugu

Display More

Ajde i ovi Možemo-vci vole trgovati, doduše ne na burzi, ali volje trgovati robljem...baš su progresivni , napravili su puno krug i vratili se na atlantsku trgovinu robljem...

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 22, 2023 at 3:33 PM
    • #4,502
    Quote from BudFox

U nedostatku trgovanja i prometa na burzi jedna sretna vijest, Joža Manolić danas slavi 103. rođendan :thumbup:

https://www.vecernji.hr/vijesti/s-19-g…odendan-1666166

P.S. On se vjerojatno još sjeća one stare burze prije 2. svjetskog rata, na mjestu gdje je sada Hrvatska narodna banka :)

Trgovalo se dionicama i drugim vrijednosnicama, valutama i robom, a tijekom I. svjetskog rata Zagrebačka burza ne posluje, da bi 1918. ponovno započela s radom pod nazivom 'Zagrebačka burza za robu i vrednote' (Pravila su odobrena 3. 12. 1918.). Burza je uživala ugled stranih klijenata, osobito iz Beča i Praga, postavljajući tako temelj jakog domaćeg bankarskog i financijskog sustava uopće.

Godine koje su slijedile bile su izuzetno uspješne te 1923. počinje gradnja nove Burzovne zgrade prema nacrtu Viktora Kovačića, oca moderne hrvatske arhitekture.

U nove prostore Burza se preselila 1927. U središnjoj burzovnoj dvorani bile su smještene 52 telefonske kabine za posjetitelje pa je Zagrebačka burza tom modernom tekovinom nadmašila sve tada postojeće europske burze.

Godine 1945. Zagrebačka burza je zatvorena, a arhiv Burze većinom uništen, no o toj ranoj povijesti Burze možemo reći da je imala izuzetno značajnu ulogu u uklapanju hrvatskog gospodarstva u kontekst europske ekonomije.

https://zse.hr/hr/povijest-do-1945/2157

Display More

Poslje 45 nema Hrvatske povijesti. Do Domovinskog rata. I to su satrali osloboditelji

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 22, 2023 at 3:45 PM
    • #4,503

Za kolegu StipuCro koji mi udara dislajke

Zambijski MUP: Dokumenti Hrvata o posvajanju su lažni, djecu treba vratiti u Kongo
    U ŽENEVI je održana sjednica UN-ova odbora, na kojoj je bilo riječi i o slučaju Hrvata uhapšenih u Zambiji.
    www.index.hr

Ovo je vrhunac ironije, Dalija Pintarić koja je vodila kampanju protiv trgovine djecom, je optužena i vjerojatno će biti i osuđena za trgovinom pazi sad djecom...

"Božanska" providnost u ovom slučaju baš ima smisla za satiru.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • March 22, 2023 at 4:36 PM
    • #4,504

Trgovina robljem i trgovina djecom ozbiljne su optužbe.

Nije za se njima razmetati olako...

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 22, 2023 at 9:59 PM
    • #4,505
    Quote from stipe_Cro

Pogotovo kad je ………. Dickson Matembo, državni tajnik zambijskog ministarstva unutarnjih poslova i unutarnje sigurnosti te voditelj izaslanstva rekao …….

OVO NIJE BIO PRVI PUT DA JE OVA SKUPINA S DJECOM PREŠLA GRANICU.

Ako je ova tvrdnja istinita, onda je krunski dokaz da se ipak radi o trgovanju djecom već

pronađen.

Prestrašno !

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 23, 2023 at 11:34 AM
    • #4,506
    Quote from Ledica
    Quote from stipe_Cro

Pogotovo kad je ………. Dickson Matembo, državni tajnik zambijskog ministarstva unutarnjih poslova i unutarnje sigurnosti te voditelj izaslanstva rekao …….

Ako je ova tvrdnja istinita, onda je krunski dokaz da se ipak radi o trgovanju djecom već

pronađen.

Prestrašno !

Display More

A ako je to istina onda je netko unutar MUP RH također pripadnik organiziranog kriminala trgovaca djecom i bijelim robljem. Ako je to istina, onda je izdavanje putovnica, na neviđeno, modus operandi kojim se obavlja ova kriminalna djelatnost. Ako je to istina, pitam se kuda su ta djeca završavala i kamo bi ta djeca išla. Ako je to istina, a Zambija i Kongo tvrde da je istina, zašto Hrvatska tvrdi da to nije istina. Kome vjerovati ? Postoji li kakva evropska policija, Interpol ili netko tko se bavi ovakvim ogavnim kriminalom ? Narkodileri su moralne vertikale za ovu vrstu kriminala. Ovo samo psihopati mogu raditi. Za šverc droge ne moraš biti psihopat. Mislim da za to postoje i znanstveni dokazi. Zna li netko što se tamo zaista zbilo ?

Zašto ministar MUP ne odgovori na pitanje tko je i zašto djeci izdao putovnice ? Ima li takvih novinara koji će to pitati onog Božinovića ? A i pripremiti se prije toga i pročitati obiteljski zakon i zakon o usvajanju stranih državljanja i kada MUP izdaje putovnice. Kako sam ja shvatila iz tog zakona tek kada Ministartvo obitelji i soc skrbi tj soc rad izdaju dozvolu za usvajanje.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 23, 2023 at 12:06 PM
    • #4,507

koliko ja vidim tu se ne radi o bjelom nego crnom roblju. što se tiče evropskih zakona nedavno je na slobodu pušten jedan britanski parlamentarac nakon samo 18 mj. zatvora. preziva se nekako chan ili khan i bio je osuđen za pedofiliju. tri tjedna poslije njegov rođeni brat je kao tužilac ICC u hagu podigao optužnicu protiv putina i ruske dječje pravobraniteljice. vidiš koja slučajnost !?

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 23, 2023 at 2:48 PM
    • #4,508
    Quote from renchi
    Quote from Ledica

Gotovo kad je ………. Dickson Matembo, državni tajnik zambijskog ministarstva unutarnjih poslova i unutarnje sigurnosti voditelj izaslanstva rekao je …….

pronađen.

Prestrašno !

A ako je to istina onda je netko unutar MUP-a RH također pripadnik organiziranog kriminala trgovaca djecom i bijelim robljem. Ako je to istina, onda je izdavanje putovnica, na neviđeno, modus operandi kojim se obavlja ova kriminalna djelatnost. Ako je to istina, pitam se kuda su ta djeca završila i kamo bi ta djeca išla. Ako je to istina, a Zambija i Kongo tvrde da je istina, zašto Hrvatska tvrdi da to nije istina. Kome vjerovati ? Postoji li kakva europska policija, Interpol ili netko tko se bavi ovakvim ozbiljnim kriminalom? Narkodileri su moralne vertikale za ovu vrstu kriminala. Ovo samo psihopati mogu raditi. Za šverc droge ne moraš biti psihopat. Mislim da za to postoje i znanstveni dokazi. Zna li netko što se tamo zaista zbilo?

Zašto ministar MUP-a ne odgovara na pitanje tko je i zašto je djeci izdao putovnice? Ima li takvih novinara koji će pitati onog Božinovića? A i pripremiti se prije toga i pročitati obiteljski zakon i zakon o usvajanju stranih državljana i kada MUP izdaje putovnice. Kako sam ja shvatila iz tog zakona tek kada Ministarstvo obitelji i soc skrbi tj soc rad izdaju dozvolu za usvajanje.

Display More

Kada ste svjedočili da je u RH netko odgovoran i kažnjen, svi se hvataju funkcija, a kad postaviš pitanje odgovornosti onda si najveći neprijatelj RH

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 23, 2023 at 9:17 PM
    • #4,509

Uvatio se zadnjih desetak dana gotovo sam renovirati kupaonicu...

Samo da stavim ove dole na slici kupaonske indikatore i da sve izgleda kao da se nije ništa radilo, trebalo mi je tri dana :D ...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji dva okvira, tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 23, 2023 at 9:38 PM
    • #4,510
    Quote from Junius

Samo da stavim ove dole na slici kupaonske indikatore i da sve izgleda kao da se nije ništa radilo, trebalo mi je tri dana :D ...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...

:D ...dobro došao u moj svijet...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 23, 2023 at 9:44 PM
    • #4,511

bravo, momci!

ja znam samo usitno nešto popravit :/

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 23, 2023 at 10:09 PM
    • #4,512
    Quote from st-brajo

bravo, momci!

I ja samo nešto sitno znam popraviti, suprug ni to. 😂

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 23, 2023 at 10:14 PM
    • #4,513
    Quote from st-brajo

bravo, momci!

Ja dok sam studira mene je stari vuka po gradilištima, tu bi stavljali struju, vodu, bravariju, štemali, radili sa melom, ovisno koji je posal pogodija. Ja osobno se trudim sve sam radit, uzmem u starog alat i odradim, ako mi treba pomoć zovem njega...prije svega par sati interneta, ako mi nešto nije jasno i da vidim što je sada aktualno.

Quote from barbosa 2.0
    Quote from Junius

Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...

Display More

Radiš sebi ili drugom???

Edited once, last by Junius: Merged a post created by Junius into this post. (March 23, 2023 at 10:15 PM).

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 23, 2023 at 10:26 PM
    • #4,514
    Quote from Junius

Ja dok sam studira mene je stari vuka po gradilištima, tu bi stavljali struju, vodu, bravariju, štemali, radili sa melom, ovisno koji je posal pogodija. Ja osobno se trudim sve sam radit, uzmem u starog alat i odradim, ako mi treba pomoć zovem njega...prije svega par sati interneta, ako mi nešto nije jasno i da vidim što je sada aktualno.

Quote from barbosa 2.0

Radiš sebi ili drugom???

pa sebi kolega ali imam i majstore, predugo traje sve sam a imam i drugih obaveza, ovo spavaću sobu sam sve sam ali zidovi su bili ok... pp. je bio koma, u dijelu obložen pločicama a to dovesti natrag u zid je bome posao...

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 23, 2023 at 10:26 PM
    • #4,515
    Quote from Ledica
    Quote from st-brajo

bravo, momci!

I ja samo nešto sitno znam popraviti, suprug ni to. 😂

popravljam sve. čak sam se i u struju krenuo petljati. smatram da je to obveza sviju nas da nas ne naprave potrošačkim robovima. materijal koji koriste se stvarno teško popravlja. obično smeće. više košta transport nego što to vrijedi.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 23, 2023 at 10:42 PM
    • #4,516
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Junius

Radiš sebi ili drugom???

pa sebi kolega ali imam i majstore, predugo traje sve sam a imam i drugih obaveza, ovo spavaću sobu sam sve sam ali zidovi su bili ok... pp. je bio koma, u dijelu obložen pločicama a to dovesti natrag u zid je bome posao, ne ide to sam...

Meni je sada poslije kupaone sljedeći cilj motorizirat sve rolete, znači bit će kopačine, ugradnja tipkala kraj svakog prozora i razvlačenje kablova po zidovima. Onda na lito, cilu kužinu do golih zidova demolirati( ovde mi mora ARNT pomoć).

Još lani sam krenio sa radovima, kada sam dva WC-a sebi prespojit na svoju vodu iz hidropaka, bilo je posla ajme, samo 50 metara cijevi van kuće je trebalo položiš, šta u zemlju, šta u zid.

I onda dva puta složit ovo, dva glavna ventila, jedan nepovratni ventil, te kutni i sve to montirati u 40 cm. Zelena cijev voda iz hidropaka, pocinčana cijevi voda iz vodova. Račun za vodu 40% manji, neki zaključak bi se mogao izvući iz ovoga, recimo da puno kenjam. ^^

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • March 23, 2023 at 11:24 PM
    • #4,517
    Quote from Junius

j motorizirat sve rolete, znači bit će kopačine, ugradnja tipkala kraj svakog prozora

Imamo to u firmi. Veću glupost nisam vidio.
    Umjesto 1-2 sekunde da potegneš onaj remen treba čekat 15-20 sekundi i držat to tipkalo, a i za jedno i drugo se treba ustat ...
    Ako će bit na neki daljinski još i mogu razumjet. Ovako = debilana.

Imaš nekih motora za rolete sa ugrađenom baterijom i malim solarom za punit. Onda ne moraš kopat.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 23, 2023 at 11:35 PM
    • #4,518
    Quote from etoimene
    Quote from Junius

j motorizirat sve rolete, znači bit će kopačine, ugradnja tipkala kraj svakog prozora

Imamo to u firmi. Veću glupost nisam vidio.
    Umjesto 1-2 sekunde da potegneš onaj remen treba čekat 15-20 sekundi i držat to tipkalo, a i za jedno i drugo se treba ustat ...
    Ako će bit na neki daljinski još i mogu razumjet. Ovako = debilana.

Imaš nekih motora za rolete sa ugrađenom baterijom i malim solarom za punit. Onda ne moraš kopat.

Imaš sa wifi upravljanjem, gdje može jednostavno sve rolete dignit, spustit, određeni postotak, ili samo pojedinačno iz fotelje, iz grada, sa planine itd.....dobro nama mamlazima to ni ne treba, ali djeca i žene baš ne mogu sve rolete jednostavno dignuti...a tipkala moraš stavit kako god okreneš.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • March 24, 2023 at 9:15 AM
    • #4,519
    Quote from Junius

Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji dva okvira, tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...

kolega, što fali ovima: prekidač

bezvremenski dizajn a bome jača i mišiće ^^

(tko ih još ima negdje priliku koristiti, zna o čemu pričam)

ovi tvoji imaju fensi tinjalicu al ne znaš koji je za što, no ovim starima sve ti piše hahahaha

uostalom, svijetle i oni

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 24, 2023 at 10:12 AM
    • #4,520

napredni su prevazišli burek

Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
    ZAGREB - Konzumacija kokaina porasla je u cijeloj Europi, pokazala je danas studija otpadnih voda diljem EU. Najviše razine ostataka kokaina pronađene su u…
    www.seebiz.eu

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 767

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 3:08 PM
    2. Odgovora
      767
      Pregleda
      419k
      767
    3. bjane

June 6, 2025 at 3:08 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

bjane June 6, 2025 at 3:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt