Pa šta je u tome loše? Ako možeš to prodati ? Bolje da to odrade naši ljudi nego da stranci pokupuju apartmane, terene, naprave objekte pa onda sami koriste i rentaju.
Samo treba nove generacije obrazovati da im to bude dodatni pasivni prihod.
Pa šta je u tome loše? Ako možeš to prodati ? Bolje da to odrade naši ljudi nego da stranci pokupuju apartmane, terene, naprave objekte pa onda sami koriste i rentaju.
Samo treba nove generacije obrazovati da im to bude dodatni pasivni prihod.
Loše je to što se bolje živi od rente, nego od rada
Pa se pitam , tko će jedan dana išta raditi
Liječiti ćemo se preko googla, a drugo mišljenje ćemo tražiti na yahoo
Požare će gasiti valjda samo tko mora, ili ćemo sami
Sve skupa, nije da ćemo imati samoodrživost.
Vjerojatno ćemo živeći taj hrvatski san morati uvoziti radnu snagu, kao i sav odavno uljuđeni svijet
A u stvari, divno je imati nekretninu. Iduće najbolje, ili bolje od toga je dovoljno kapitala i dovoljno umješnosti za trgovanje na burzi.
Ili i trgujemo dok ne zaradimo dovoljno za nekretninu
Polako, ali sigurno.. pretvaramo se u zemlju rentijera, koje svojim radom opslužuje vojska kuhara i konobara.
Liječe nas, gase požare i održavaju red i mir samo oni koji u ovoj generaciji nisu uspjeli postati rentijeri, što je san svakog hrvatskog građanina.
Američki san na hrvatski način.
Neka nam Bog pomogne !
ja sam davno napisao da mi na jugu trebamo biti "odmaralište" za cijelu EU, oni nama neka sve proizvode, a mi im onda prodamo odmor kada se dobro narade, da ne mogu ni stajati na nogama, uzmemo im pare za dva mjeseca i svi dalje sretni živimo cijelu godinu, oni rade, mi trošimo i gradimo još smještaja za iduće godine
malo se zbog klimatskih promjena stvari pomiču prema sjeveru, tako da bi uskoro mogli švabe preuzeti i turizam, a mi bi mogli prodavati pijesak
ima!
Šta to znači ima? Kolika investicija? I koji neki cca godisnji povrat u % na tu investiciju?
kolega, pitanje ti je jako široko i traži i široki odgovor a to je pak tema za drugačiji oblik komunikacije od ovoga na forumu...uglavnom moja iskustva se slažu sa odgovorima kol. tollway i mitkko, odnosno osnovna prednost ulaganja u kontinentalni turizam(zg okolica) je cijelogodišnja sezona a popunjenost zavisi od atraktivnosti nekretnine i tvoga angažmana.
što se investicije i cijena najma tiće, velika je razlika da li već imaš teren, vikendicu, imanje ili moraš sve iz početka, da li imaš vještine i znanja da si sam nešto odradiš i koja je ciljana kategorija opremljenosti nekretnine kao i klijentele a cijena varira od 300tinjak kuna dnevno za neki osrednji smještaj u kući cca 60etak m2 pa do par100 eur za kvalitetno uređene i opremljene tradicionalne kao i modernije, pogotovo drvene kuće za 2+ obitelji, također ovisi i o klijenteli, da li je to samo za dovesti prijateljicu ili za odmor da se makneš od gradskog muvinga ili, što bi ja izbjegavao, momačke večeri, rođendani i sl. tj. veća okupljanja sa neizostavnom velikom konzumacijom alkohola.
u svakome slučaju, veći je roe u kontinentalnom turizmu nego u sezonskom jadranskom turizmu jer ti sezona traje cijelu godinu i popunjenost je nerijetko i 200+ dana ali naravno, kao i svaki posao, treba to znati odraditi, nije to samo oglasiti na njuškalu i sada će "tutisti" navaliti.
Display MoreLoše je to što se bolje živi od rente, nego od rada
Vjerojatno ćemo živeći taj hrvatski san morati uvoziti radnu snagu, kao i sav odavno uljuđeni svijet
A u stvari, divno je imati nekretninu. Iduće najbolje, ili bolje od toga je dovoljno kapitala i dovoljno umješnosti za trgovanje na burzi.
ne postoji u toj situaciji dobro ni loše, sve je stvar osobne percepcije, trenutno je takva situacija da se bolje živi od rente nego od rada i to je tako. ako si pametan naučiš jednu jednostavnu jednadžbu koja glase novac=sloboda, i naučiš plivati s piranjama ako ne, radiš i daješ državi skoro 50 posto svega.... svatko tko hoće može, pa tko se snađe, snašao se.
ja sam davno napisao da mi na jugu trebamo biti "odmaralište" za cijelu EU, oni nama neka sve proizvode, a mi im onda prodamo odmor kada se dobro narade, da ne mogu ni stajati na nogama, uzmemo im pare za dva mjeseca i svi dalje sretni živimo cijelu godinu, oni rade, mi trošimo i gradimo još smještaja za iduće godine
izgleda da nam je mile iz hladnog piva bio vizionar.... to će biti taj dan!
Display MoreDisplay MoreLoše je to što se bolje živi od rente, nego od rada
ne postoji u toj situaciji dobro ni loše, sve je stvar osobne percepcije, trenutno je takva situacija da se bolje živi od rente nego od rada i to je tako. ako si pametan naučiš jednu jednostavnu jednadžbu koja glase novac=sloboda, i naučiš plivati s piranjama ako ne, radiš i daješ državi skoro 50 posto svega.... svatko tko hoće može, pa tko se snađe, snašao se.
100% ste u pravu, da je Tahi uzimao 50% i danas bi mu pokoljenja vladala iz dvoraca Z'bregov
izgleda da nam je mile iz hladnog piva bio vizionar.... to će biti taj dan!
ženu je već ubacio, mogao bi on postati ministar turizma, barem mu glava tako djeluje da ima reference
Ja danas radim i ulažem, da bih sutra mogao živjeti od rente/dividende.
Jer sutra neću moći raditi; zbog starosti, bolesti, ljenosti...
Suštinski, nema razlike između ulaganja u dionice ili nekretnine; i jedni i drugi očekuju da im vrijednost imovine raste, i jedni i drugi žele rentu/dividendu, i jedni i drugi će je prodati pošto-poto ako zagusti.
Samo netko ima digitalni zapis u SKDDu, a netko ZK izvadak
Mislim da ti samo krivo razmišljaš, jednog dana ćemo biti mrtvi to je sigurno.. a ostalo, uvijek će biti tko će gasit požar, biti liječnik.... ako ne netko rođen u HR, doći će netko drugi,
Ja danas radim i ulažem, da bih sutra mogao živjeti od rente/dividende.
Jer sutra neću moći raditi; zbog starosti, bolesti, ljenosti...
Suštinski, nema razlike između ulaganja u dionice ili nekretnine; i jedni i drugi očekuju da im vrijednost imovine raste, i jedni i drugi žele rentu/dividendu, i jedni i drugi će je prodati pošto-poto ako zagusti.
Samo netko ima digitalni zapis u SKDDu, a netko ZK izvadak
Sve točno.
Samo što ulaganjem u nekretnine dižu cijene i nama ostalima kojim je nekretnina prostor življenja.
Danas moram dobro preplatiti životni porostor jer netko sprema novce u beton.
Mislim da ti samo krivo razmišljaš, jednog dana ćemo biti mrtvi to je sigurno.. a ostalo, uvijek će biti tko će gasit požar, biti liječnik.... ako ne netko rođen u HR, doći će netko drugi,
neki dan gledam malo onu seriju U proizvodnji, između ostaloga prikaže jednu regiju u Indiji i kako uzgajaju i beru čili papričice, ono, čisti ručni rad, puno žena (djecu su valjda posakrivali radi potrebe snimanja) a onda kaže da se na tržnici trguje 3000t dnevno, za naše pojmove i za zamisliti puno, a za obrati, ma tko, dalmatinci, slavonci, zagorci, ma bi da nije bevande, rakije i gemišta, držimo se mi rente i što nas briga tko će raditi
danas sam nakon x godina bio u nz. u centru sigeta...,ajme koliko je to tamo propalo...sjećam se ne tako davno kada se išlo u johnny na biljar, na pizzu i x drugih sadržaja a danas je to šaka jada, zatvoreno, oronulo, jedno 10etak prostora, sve izlozi sivi od dugotrajne zatvorenosti, sve na najam i prodaju, jedino onaj prvi lokal na čošku kod av dubrovnik, bipe , konzuma i suda ok popunjen a sve ostalo onak-nikak...fakat neugodno iznenađenje
Kakve lopine!
"Jedan je glumio direktora, a drugi glavnog inžinjera"
Svašta prolazi na ovakvom tržištu.
Kakve lopine!
"Jedan je glumio direktora, a drugi glavnog inžinjera"
https://www.tportal.hr/crna-kronika/c…a-kuna-20211001
Svašta prolazi na ovakvom tržištu.
Nagledao sam se takvih kojima je skupo dati 100 eura da im netko pogleda papire odnosno što kupuju i je li sve u redu. Na kraju često najskuplje prođu. Meanwhile isti iznos mi vodoinstalater uzme za instaliranje dvije špine u manje od sat vremena 🤷♂️
hitno, hitno, požurite!
nema smisla da Evergrande bude jedini balon koji puca.
zadužite se na 30 godina i samo navalite.
još malo, pa nestalo
Da, prije kad im je kontejner bio 1.600 $ nije bilo potrebe za spuštanjem cijene jer je prijevoz bio skoro đaba
hitno, hitno, požurite!
još malo, pa nestalo
Meni gospođa koja radi s građevinskim materijalom kaže da je armarura počela padati.Al će neki lupati glavom u zid.
Display Morehitno, hitno, požurite!
još malo, pa nestalo
Meni gospođa koja radi s građevinskim materijalom kaže da je armarura počela padati.Al će neki lupati glavom u zid.
Cijena željeza je brzo pala, kako je bila i narasla. Za armaturu ne znam,
ali mislim da su nekretnine trenutno u balonu. Možda griješim, ne bi bilo
prvi put
Centar Zagreba se prazni, stranci kupuju na obali, a Hrvati stanove od 50-ak kvadrata
"Već nam petinu kupoprodaje čine stranci. Oni čine većinu kupaca nekretnina u priobalju, što je utjecalo i na povećanje cijena, ali samo nekretnina na Jadranu", kazao nam je Ranilović.
Eto ga konačno smo svoji na svome nakon 1000 godina.
Neka zato barem "developeri" zgrću bogatstvo preko leđa bauštelca bosanca i korumpirane lokalne vlasti.
Centar Zagreba se prazni, stranci kupuju na obali, a Hrvati stanove od 50-ak kvadrata
"Već nam petinu kupoprodaje čine stranci. Oni čine većinu kupaca nekretnina u priobalju, što je utjecalo i na povećanje cijena, ali samo nekretnina na Jadranu", kazao nam je Ranilović.
Eto ga konačno smo svoji na svome nakon 1000 godina.
Neka zato barem "developeri" zgrću bogatstvo preko leđa bauštelca bosanca i korumpirane lokalne vlasti.
Gospodin Ranilović ima djelomično točne podatke obzirom da je interes i kupnja nekretnina na obali u puno većem obimu nego što je to trenutno evidentirano.