Ja mislim da će kratkoročno biti malo hlađenje cijena nekretnina, 10% a uslijed rasta kamata i još važnije pooštravanja uvjeta za dobiti kredit, dugoročno rast cijena nekretnina
Ja vidim hiperprodukciju izgradnje novih stanova, u uvjetima sveopće depopulacije to će dovesti do jake korekcije u cijenama nekretnina. Što se tiče stranaca oni uglavnom kupuju stare kuće(u kojima nitko ne živi) koje onda renoviraju, te se na koncu dodaju ukupnom broju stanova.
Također imamo ekspanziju novih hotelskog smještaja, što će na Jadranu ponovno gurnuti turističke stanove u stambene.
velite.... u uvjetima sveopće depopulizacije.... slažem se, ali to ne vrijedi za gradove. u njima stanovništvo samo raste, dok sela odumiru.
u kojim gradovima mislite na hiperprodukciju?
kod nas na sjeveru vž-čk-kc nedostatak novih stanova već deset godina, a cijene probijaju plafone!!! najam teško da će se naći ispod 10eura/m2 za novije stanove.
ne znam koliko pratite trendove u turizmu.... kakva ekspanzija hotelskog smještaja? na kojim lokacijama. ujutro gledao turizam.hr. nedostatak kvalitetnog smještaja od barem 35 000 ležajeva. predviđanje za ovu sezonu.
da se razumijemo. iako imam četiri nekretnine u vlasništvu (2 stana i 2 kuće) i peta zakaparena, nisam oduševljen rastom cijena.
znate li da solidna novogradnja u ljubljani stoji oko 5-5,500 eura? a kaj je ljubljana toliko naprednija od našeg zagreba? kaj mislite kaj se bu desilo? budu cijene u ljubljani padale prema zagrebačkim, ili obratno?