ma desit će se "istresanje iz gaća" za najamnine, pa će lagano krenuti i otkazi (vani već jesu), a onda se ide u downward spiral.
Jakove, izdrži! (i čuvaj cash )
ma desit će se "istresanje iz gaća" za najamnine, pa će lagano krenuti i otkazi (vani već jesu), a onda se ide u downward spiral.
Jakove, izdrži! (i čuvaj cash )
Ova ljepota kod APN-a mi je do sada bila nepoznata. Međutim općepoznata je stvar da su hadezeovci svi redom poštenjačine pa tako nešto nikad ne bi zloupotrebljavali. Slučajno im se promaklo kod izglasavanja zakona.
Ipak, zakonski se može zatražiti APN i kada netko posjeduje nekretninu. Sve što ta osoba treba je ovjeriti izjavu kod javnog bilježnika da će staru nekretninu prodati u roku od dvije godine od dobivanja subvencije preko APN-a pa vjerojatno to planira i Banožić.
Ali realno koliko on moze dobiti subvencije. Ako nisam nesto krivo shvatio oni kazu 1500 eura kvadrat i max na iznos od 100 000 eura.
I neka digne na najkraci rok od 15 godina, rata je 700 eura, od toga apn da 210. Na 5 godina to je 12 000 eura. Zbog 12 tisuca eura u 5 godina se on ide sramotiti s apnom...
Jedan ministar u kupe a drugi u špade. Ne djeluju baš kao uigrana ekipa. Sad mi je jasno od koga dolazi ta blesava inicijativa.
Ova ljepota kod APN-a mi je do sada bila nepoznata. Međutim općepoznata je stvar da su hadezeovci svi redom poštenjačine pa tako nešto nikad ne bi zloupotrebljavali. Slučajno im se promaklo kod izglasavanja zakona.
Ipak, zakonski se može zatražiti APN i kada netko posjeduje nekretninu. Sve što ta osoba treba je ovjeriti izjavu kod javnog bilježnika da će staru nekretninu prodati u roku od dvije godine od dobivanja subvencije preko APN-a pa vjerojatno to planira i Banožić.
prodas roditeljima, bratu, sestri za neki kikiriki.. pa za xy godina jbga, naslijedio, ili nasljedila djeca 🤣🤣🤣🤣
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti 😅
apsolutno točno! možeš dobiti stambeni sa cca 3,50% prvih pet g fixne kta, a dalje promjenjive, sa ili bez hipoteke, ako uzmeš u obzir očekivanu inflaciju samo naredne dvije tri godine koja će biti gotovo sigurno na nivou kamate (vrlo vjerovatno i puno više), a cijene nekretnina su samo prošle g narasle oko 20%..... za razmisliti. prije desetak dana sam preuzeo novi stan. i odmah napravio predugovor za slijedeći kod istog izvođača. a i slijedečih nekoliko godina će rast nekretnina biti izraženiji i nastaviti vjerovatno i više od lanjskog.
hm, mozda cijene nastave rasti, sto cisto sumljam, ali moze rasti dok ima ekipe koja je spremna platit 3k+… za kvadrat, dok u isto vrijeme mozes si sam napravit kucu sa 2-3 stana u jednoj kuci i proc bar upola jeftinije,
Hebate 3 stana od 80m2.. znaci kuca sa 240m2 … nema sanse da potrosis 750k eura da radis neznam kojim materijalima, osim ako zelis bas tu lokaciju gdje ces teren platit pol mil. Eura
sve je to vjerovatno točno da se može prilično uštedjeti kolega, ali.....i morate imati na umu da su stanovi u trendu i u manjim gradskim sredinama. pogotovo mladima, koji ne žele imati ništa drugo osim ispitivača struje i kombinirana kliješta, a sačuvaj bože nešto drugo.
najbitnija stvar po meni.... kaj mislite koliko vremena treba od samog početka do završetka projekta i uknjižbe? računajte da su to tri godine!!! imate li toliko vremena(godišnjeg/slobodnih dana), znanja i živaca rješavati svu tu papirologiju i otvoriti nebrojeno puta jedna te ista vrata.
osobno sam krajem rujna 2021. zakapario preuzeti stan sa fiksnom cijenom kvadrata, dok su radovi bili još u zemlji, uknjižba ide krajem ožujka. prva i zadnja rata 10%, ostale 20% od iznosa. financirao prodajom dionica. očekujem konačni obračun zbog dodatnih radova po želji i nekih ugrađenih skupljih materijala.
dakle, nakon godinu i pol dana. a cijena kvadrata porasla gotovo 50% od one u ugovoru!! najmoprimci useljavaju uskoro.
zakaj treći stan? odgovor vezan na prijašnji post... najam od postojeća dva stana bez problema servisira ratu kredita. a očekujem (ne samo ja jer kontaktiram sa nekoliko ljudi koji su tu doma i na domaćem terenu jer rade pretežno lokalno, tako da imam vrlo kvalitetne info iz prve ruke) i daljni osjetni rast cijena jer novih stanova na sjeveru ima vrlo malo, a prodaju se ko halva.
eto... ako sam nekome pomogao sa svojim iskustvom..... super.
Display Morehm, mozda cijene nastave rasti, sto cisto sumljam, ali moze rasti dok ima ekipe koja je spremna platit 3k+… za kvadrat, dok u isto vrijeme mozes si sam napravit kucu sa 2-3 stana u jednoj kuci i proc bar upola jeftinije,
Hebate 3 stana od 80m2.. znaci kuca sa 240m2 … nema sanse da potrosis 750k eura da radis neznam kojim materijalima, osim ako zelis bas tu lokaciju gdje ces teren platit pol mil. Eura
sve je to vjerovatno točno da se može prilično uštedjeti kolega, ali.....i morate imati na umu da su stanovi u trendu i u manjim gradskim sredinama. pogotovo mladima, koji ne žele imati ništa drugo osim ispitivača struje i kombinirana kliješta, a sačuvaj bože nešto drugo.
najbitnija stvar po meni.... kaj mislite koliko vremena treba od samog početka do završetka projekta i uknjižbe? računajte da su to tri godine!!! imate li toliko vremena(godišnjeg/slobodnih dana), znanja i živaca rješavati svu tu papirologiju i otvoriti nebrojeno puta jedna te ista vrata.
osobno sam krajem rujna 2021. zakapario preuzeti stan sa fiksnom cijenom kvadrata, dok su radovi bili još u zemlji, uknjižba ide krajem ožujka. prva i zadnja rata 10%, ostale 20% od iznosa. financirao prodajom dionica. očekujem konačni obračun zbog dodatnih radova po želji i nekih ugrađenih skupljih materijala.
dakle, nakon godinu i pol dana. a cijena kvadrata porasla gotovo 50% od one u ugovoru!! najmoprimci useljavaju uskoro.
zakaj treći stan? odgovor vezan na prijašnji post... najam od postojeća dva stana bez problema servisira ratu kredita. a očekujem (ne samo ja jer kontaktiram sa nekoliko ljudi koji su tu doma i na domaćem terenu jer rade pretežno lokalno, tako da imam vrlo kvalitetne info iz prve ruke) i daljni osjetni rast cijena jer novih stanova na sjeveru ima vrlo malo, a prodaju se ko halva.
Kolega tollway , ako je jedan od ta tri vaša stana u onoj lijepoj, novoj zgradi u ulici Rudolfa Horvata na prodaju, ja sam ozbiljno zainteresirana za kupnju, pa kaj košta da košta 😁
Cijenjena ponuda na pp.
Display Morehm, mozda cijene nastave rasti, sto cisto sumljam, ali moze rasti dok ima ekipe koja je spremna platit 3k+… za kvadrat, dok u isto vrijeme mozes si sam napravit kucu sa 2-3 stana u jednoj kuci i proc bar upola jeftinije,
Ha cuj za takvu kucu od 3 stana je usteda parsto tisuca eura, pa bi se meni isplatilo potrosit koju godinu na sve. Al ok, za one koji zele sve i odmah, nek to i plate, posteno 😀
Treba i lokaciju gledat, nije isto zona tramvaja i autobusa koji idu svakih par minuta ili xx kilometara od grada gdje autobus ide puno puno rjedje, skuplji je , a ak se ide autom muz, zena djeca, koliko potrose na auto , benzin ili karte za prijevoz, plus vrijeme..
Naravno ima i svojih prednosti bit dalje od grada.
Ak nekog zanima.
ledice
kad isteknu dvije godine, onda vam šaljem ponudu. za 2021.g. sam platio poreza na KD veću od nečijeg portfelja. i rekao sam sebi, nikad više! sad mi se ne plača 20% na dohodak zbog razlike u cijeni. koja će biti osjetno veće.
D-artagnan
istina da se da uštedjeti ako imate dovoljno vremena i znanja. iako je istina da su marže investitorima prilično pale. ali govoriti o uštedi od par sto tisuća eura..... puno puno pretjerano.
Koliko bi te dosla kuca sa 3 stana od 80m2, na nekoj normalnoj lokaciji, ne u centru zagreba, splita, opatije?… ja mislim daleko od 750k eura ili 3k eura po m2 po koliko prodaju kvadrat stana.
Ja neznam na sta bi potrosio vise od 300-400k eura za sloziti 240m2… ok, uvijek te mogu ozeniti pa ti naplatiti postavljanje plocica, fasade, sanitarija i drugih drangulija jer eto nema majstora.
Ili ja krivo gledam jer u interijeru i sam mogu si odraditi vecinu stvari iz svog zadovoljstva i gusta jer to nisu neke slozene stvari koje ne mogu sam sebi odradit. Plocice, laninat, knauf, vodu, sanitarije pa to je igra za svakoga tko malo voli nesto radit svojim rukama.
O kojoj udaljenosti od Zagreba ili Splita pricamo ?
Prva minuta..
Genijalno, slozis ove kocke za zidove za jedan dan komplet kat, uguras armaturu zavaris i povezes, uvuces kablove, vodu, odvodnju, povezes i zalijes betonom, nema potrebe za salovanjem i dodatnu izolaciju.
Svasta ce izmisliti 😅
Da su to na baniji poslali, ljudi bi u kucama bili za par mjeseci svi i to za kikiriki cijenu.
Više od sedam milijardi eura ‘zarobljeno‘ u gotovo 50 tisuća praznih zagrebačkih stanova
Po tome se vidi koliko je to sve umjetno prenapuhano sa cijenama kvadrata.
Imas imovinu koja je nefunkcionalna i ne donosi ti profit, osim sto se nadas da ces je jednog dana imati nekom prodati po vecoj cjeni nego si kupio 🤔
Više od sedam milijardi eura ‘zarobljeno‘ u gotovo 50 tisuća praznih zagrebačkih stanova
E baš takve zombi nekretnine porez bi riješio učinkovito.
Kako se inače oporezuju takve nekretnine gdje su vlasnici stranci, koji dođu na odmor, pa onda tjedan njihova djeca, brat, sestra, pa prijatelji….. kako se to kontrolira i nadzire?
Ili je to balkandko razmisljanje, ako bi kupio apartman u alpama da bi osim za sebe na 10-15 dana… da bi ga unajmio i svim drugima
nikako...
Po tome se vidi koliko je to sve umjetno prenapuhano sa cijenama kvadrata.
Imas imovinu koja je nefunkcionalna i ne donosi ti profit, osim sto se nadas da ces jednog dana imati nekome prodati po vecoj cjeni nego si kupio 🤔
Ne donosi profit ni treci auto u kuci, vikendica koju koristimo 20 dana godisnje, zemlja od bake , umjetnicke slike, numizmatika, peti par tenisica itd..
UvIJek je neka hajka na onog tko nesto ima.
To po meni vodi u neko mracno totalitarno drustvo.
Bogatstvo se stjece godinama i generacijama.
Druga prica je da bi se drzava trebala pozabavit kriminalom, a opet jako malo ljudi poznam tko je prijavio nekoga zbog nekog kriminala.
A da istina, sve je to imovina