Pa sta nije samo upis u fini? Znaci upises, dobijes papir i uplatis XY prek9 naloga u banci… zasto bi bila ikakva naknada u fini osim za nalog u banci? Jedino da donese kes u finu ☺️
Da, možda je i tako. Zbunjujuće je u tekstu članka.
Pa sta nije samo upis u fini? Znaci upises, dobijes papir i uplatis XY prek9 naloga u banci… zasto bi bila ikakva naknada u fini osim za nalog u banci? Jedino da donese kes u finu ☺️
Da, možda je i tako. Zbunjujuće je u tekstu članka.
ne uzimaju naknadu samo do 10 tisuca eura, kao sto pise u tekstu, znaci da preko uzimaju
i oni ti uzmu naknadu i jos ti banka uzme naknadu jer ces to morat uplatiti
samo treba vidjet kolko je to
Hm, ma ne vjerujem, kad je ekipa upisivala obveznice nije bilo naknada, a to je ista stvar, samo su sad na finu prebacili 🤔
PO PRVI PUT U HRVATSKOJ
Ako uplatu žele obaviti na šalteru banke ili putem internet bankarstva, uvjeti ovise o pojedinoj banci, napomenuo je ministar.
Hm, ma ne vjerujem, kad je ekipa upisivala obveznice nije bilo naknada, a to je ista stvar, samo su sad na finu prebacili 🤔
nije bilo naknada (za gradjane) jer su specificno rekli da ce trosak upisa i naknada prebaciti na sebe i da gradjani nista nece platiti
po ovome sto pise u clanku, prvo moram u finu ici upisat, onda u banku platit jer ce mi doci jeftinije nego preko fine
izgubiti cu 9 godina zivota od zivciranja dok budem cekao u redu u oceanu penzica
PO PRVI PUT U HRVATSKOJ
Država građanima nudi novu priliku za zaradu: Ministar objasnio kako možete do 1000 eura
Ako uplatu žele obaviti na šalteru banke ili putem internet bankarstva, uvjeti ovise o pojedinoj banci, napomenuo je ministar.
znaci : Ministar objasnio kako možete do 1000 eura
a odgovor je bio : uplatite 963,95 eura pa cete za godinu dana dobit 1000 eura
IDEM SE RANIT MODEMOM
Nekkao mi mršavih ovih 3,75%
Al za one kojima je to OK - POWERPOINT prezentacija izdavatelja:
i popis poslovnica gdje to mozete obaviti :
posto nema fine u mojoj zgradi nisam siguran dal cu uplatit
a 3,75 je ok, barem meni. s obzirom da najvisa kamata je 3.2? i to kod kenta...a 3 kod hpba
jedino me tlaci taj upis, ne znam hocu li imat volje izgubiti cijeli dan
a vec imam PTSP od toga da mi teta na salteru kaze "fali vam jedan papir"
evo gledam ovu prezentaciju i da , bio sam u pravu:
1: u finu upisat
2: u banku platit
dodao bih jos
3: u kafic zapit
• izmjenama Zakona o porezu na dohodak koje se primjenjuju od 1. siječnja 2024. ulaganje u Trezorske zapise neće se oporezivati porezom na dohodak
Kako ukidaju parcijalno porez na dohodak, kako im odgovara
a 3,75 je ok, barem meni. s obzirom da najvisa kamata je 3.2? i to kod kenta...a 3 kod hpba
sa time da je 3,75% neto iznos kamate, a 3,2 i 3% bruto.
sa time da je 3,75% neto iznos kamate, a 3,2 i 3% bruto.
da, to je 12% razlike u ovom slucaju, sto stvarno nije malo
Mogli bi reći da je brutto kamata 4,25 % .
4,25 x 0,88 = 3,74
mislim da bi bolje prosli da su rekli da je kamata 4.25 i da nisu makli porez na trezorce
jer doslovce nitko ni ne spominje porez kada se radi o kamatama na bankarske depozite ili dividende opcenito
svi kazu samo broj i to uzimaju kao mjerodavno
Trezorac neto kamata 3.75%
HPB neto kamata 2,64%
Ulaganje u trezorac donosi 42% veći kamatni prihod..... samo
Ono sto ne pise u prezentaciji… ovu prezentaviju kao da su amateri radili, pa nisu jos neke stvari naveli…
Isplata ide na racun sa kojeg je uplaceno? A ako je uplaceno u fini?
Trezorci su vidljivi u SKDDu kao obveznice, pa se otvara racun u SKDDu?
Kupoprodaja trezoraca prije isteka ide preko ZSE kao obveznice?
ma pise ali ne direktno, vec se da zakljucit iz prilozenih informacija
na stranici br 6 pise da su potrebni podaci : IBAN jer tamo ide isplata po dospijecu, znaci das bilo koj IBAN gdje zelis da ti sjedne isplata, i broj SKDDA ako imaju racun i znaju podatak znaci da ce biti upisani/dodani na tvoj SKDD racun (ako ne budu ti otvorili automatski jer se moraju tamo pohraniti vrijednosni papiri)
a na stranici dva vidis po grafu da ce biti uvrsteni u redovito trziste zagrebacke burze, znaci tamo ces ih moci prodat/kupit do dospijeca
Aha, moja greska, povrsno preletio preko prezentacije ☺️
na stranici br 6 pise da su potrebni podaci : IBAN jer tamo ide isplata po dospijecu, znaci das bilo koj IBAN gdje zelis da ti sjedne isplata, i broj SKDDA ako imaju racun i znaju podatak znaci da ce biti upisani/dodani na tvoj SKDD racun (ako ne budu ti otvorili automatski jer se moraju tamo pohraniti vrijednosni papiri)
a na stranici dva vidis po grafu da ce biti uvrsteni u redovito trziste zagrebacke burze, znaci tamo ces ih moci prodat/kupit do dospijeca
ako ih broker uvrsti u ponudu . Erste npr nikad nije uvrstio drzavne obveznice pa cisto sumnjam da ce uvrstit trezorce.
mozes kupit telefonom sa "simbolicnom naknadom"
a na stranici dva vidis po grafu da ce biti uvrsteni u redovito trziste zagrebacke burze, znaci tamo ces ih moci prodat/kupit do dospijecaako ih broker uvrsti u ponudu . Erste npr nikad nije uvrstio drzavne obveznice pa cisto sumnjam da ce uvrstit trezorce.
mozes kupit telefonom sa "simbolicnom naknadom"
Baš si razmišljam napisati prigovor( ne brokerskom odjelu) već banci, kako reklamiraju kupnju obveznica preko njih na ZSE, a u praksi ne drže to.
I t r.
Da li je netko upisao trezorce rh pa da podijeli iskustvo s nama. Kako je prošlo , jeli bio neki problem, dali se dobije iban na koji treba uplatit s banke itd.
Da li je netko upisao trezorce rh pa da podijeli iskustvo s nama. Kako je prošlo , jeli bio neki problem, dali se dobije iban na koji treba uplatit s banke itd.
evo ja sam danas isao upisat . doso u finu - ne mozes na sve saltere jer nemaju svi ovlastenja za upis. na salteru je pisalo da prima prijave za upis trezoraca.
das teti osobnu. najcesce cim ukuca OIB odma vidi i tvoj broj racuna pa pita koji da upotrijebi. Meni nije odma izbacio broj Ibana pa sam joj ja dao IBAN na koji zelim da mi se isplati za godinu dana iznos.
pita te za mail-i telefon.
pita te koliko komada zelis. znaci ako zelis 10000e kazes 10 komada . Svaki komad vrijedi 963,95€ . Ona ti da potrvdu o zaprimljenoj ponudi i da ti uplatnicu koju kešom mozes odma kod nje platit ili otic u banku to platit. ja sam otisao doma to uplatit internet bankarstvom i poslo zenu nazad u finu po repete
uplatis za tih 10 komada 9639,50€ i za godinu dana imas 10.000€.
i to je to.
Sutra ocekujem izjavu ministra "kako do 10.000€"
odgovor ce biti: "uplatite u drzavni proracun 9639€
PS. pitanje. Gdje cu ja na kraju vidjet te svoje trezorce? ak ih ZSE broker uvrsti ocu moc njima odma trgovat ili cu morat javit SKDD da to prebaci na brokera? ne msilim trgovat nego me samo zanima.,