YTM na 1g obveznice RH probio 7%. Znači li to da će AP uvaliti trezorce za kupon recimo 4.5%?🤣
ne znam što će napraviti, al tko god ovo ne kupi, nije normalan.
objasnit ću na temi trgovanje u USA i zašto
YTM na 1g obveznice RH probio 7%. Znači li to da će AP uvaliti trezorce za kupon recimo 4.5%?🤣
tko god ne kupi trezorce ili 1y?
Nemam namjeru. Čak ni pod cijenu da me proglase nenormalnim.
Nakon dobrog iskustva sa narodnom obveznicom građanima stižu ‘trezorci’, pitanje je kada.
“Mi ćemo do kraja 10. mjeseca iznijeti plan i detaljno pojasniti građanima na koji način ćemo plasirati i narodne trezorske zapise. Očekujemo taj plasman, početkom ili sredinom 11. mjeseca”, kazao je ministar. Još se ne zna ni u kojem iznosu će to biti.
eto, jos malo se moramo strpiti
Što kasnije dođe biti će po većim kamatama
ma iskreno, nisam siguran da ce biti vece kamate nego na obveznicu, iako bi po svim parametrima trebalo biti
ja ocekujem oko 3.5%
ovih su se dana intenzivirale priče o tome da će uskoro biti objavljena javna ponuda za trezorski zapis namijenjen građanima koji je ministar financija Marko Primorac najavio još tijekom ljeta, piše Večernji list. prinos od 3,7 do 3,9 posto.
Neće biti poreza...
Upis samo u Fini?! Hoće li se potvrda za uplatu dobiti isklesana u kamenu ploču?
Neće biti poreza...
https://www.poslovni.hr/hrvatska/minis…00-eura-4416166
Upis samo u Fini?! Hoće li se potvrda za uplatu dobiti isklesana u kamenu ploču?
vidiš ti koji su ovo mozgovi.
znači, sad je bila prilika za doslovce izvući ljude na tržište kapitala i ovi uvedu upis samo preko FINA-e, umjesto da se upis moga vršiti i putem poslovnih banaka, preko Hrvatske pošte i, naravno, preko ZSE.
majke ti, nek nas kupi USA, napravi od nas europski Portoriko i spasi nas od svih ovi glupih političara 🤦
Neće biti poreza...
Imam nekih 5000€ u kuverti, budem upisao, čisto da vidim kako ide procedura...
Display MoreNeće biti poreza...
znači, sad je bila prilika za doslovce izvući ljude na tržište kapitala i ovi uvedu upis samo preko FINA-e, umjesto da se upis moga vršiti i putem poslovnih banaka, preko Hrvatske pošte i, naravno, preko ZSE.
majke ti, nek nas kupi USA, napravi od nas europski Portoriko i spasi nas od svih ovi glupih političara 🤦
Izgleda mi kao da favoriziraju institucionalce, nije im vise stalo do onih penzića koji su se naguravali po bankama da prebace svoje ušteđevine u narodnu obveznicu .😥
nije im vise stalo do onih penzića koji su se naguravali po bankama da prebace svoje ušteđevine u narodnu obveznicu .😥
Pa umirovljenici su prva udarna brigada na Fini, tko god je bio makar jednom na Finu to zna...
Jel zna netko koliko su naknade u fini?
Jer ako se velike to može pojesti kamatu
Display MoreNeće biti poreza...
moraju i finci nekaj delat, pa nemreju cele dane besposleni sediti za 1000 novih penez
Kažu do 10000 €, bez naknade...
Izgleda mi kao da favoriziraju institucionalce, nije im vise stalo do onih penzića koji su se naguravali po bankama da prebace svoje ušteđevine u narodnu obveznicu .😥
pa institucionalci će svakako kupit.
nije čak stvar ni penzića ni ne-penzića, već financijske pismenosti.
btw., zašto i firme ne bi višak cash-a na računu ovdi uložili, a ne da moraju oročavati?
to samo govori da veze s vezom oni nemaju ni o financijama niti o tržištima kapitala 🤦
Kažu do 10000 €, bez naknade...
Da, i mene zanima kolika je naknada za iznose iznad 10k €.
nije im vise stalo do onih penzića koji su se naguravali po bankama da prebace svoje ušteđevine u narodnu obveznicu .😥
Pa umirovljenici su prva udarna brigada na Fini, tko god je bio makar jednom na Finu to zna...
Hvala kolega, sad i to znam, inače u Finu nisam kročila duuugi niz godina, ali u banku sam ponekad vodila majku i činilo mi se da su tamo klijenti uglavnom umirovljenici. Ja ni u banku nemam potrebe ulaziti već godinama, sve riješim online.
Valjda je max naknada 9.95€ ili je ovo nešto drugo?
Pa sta nije samo upis u fini? Znaci upises, dobijes papir i uplatis XY prek9 naloga u banci… zasto bi bila ikakva naknada u fini osim za nalog u banci? Jedino da donese kes u finu ☺️