1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • July 17, 2021 at 10:20 AM
    • #1,901

Sezona se u bitnome usložnjava. Hitne mjere koje bi trebalo uvesti je ograničenje ulaska u Hrvatsku svima koji nisu cijepljeni dvjema dozama.

Pitanje je trenutka kada će se epidemija razbuktati i bolnice početi puniti.

Osim toga zabranio bi ulaz onima koji nisu cijepljeni u kafiće, terase, restorane, državne ustanove, bolnice i trgovine.

Nitko se ne mora cjepiti i tu nema prisile, ali svatko tko svjesno narušava javno zdravlje, ekonomiju i tuđa prava treba snositi vrlo jasne posljedice. Država je nabavila dovoljno cjepiva i tu imamo zbilja sreće, međutim virus za sada vodi u utrci. Otpori napretku, otpori životu, otpori budućnosti su prejaki. Društvo je dijelom bolesno i taj dio društva sada ugrožava druge sa nekim posebnim morbidnim zadovoljstvom. Sve mjere i dotacije od države prema necijepljenima odmah ukinuti. Na stranu samo izuzetci s potvrdom dr.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    912
    • July 17, 2021 at 12:06 PM
    • #1,902

Dosadan si looserst. Nadimak ti puno govori o pogledima na stvari :)

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 17, 2021 at 12:16 PM
    • #1,903
    Quote from 5. Element

Ako izvjestaj bude stvarno dobar, a nekako je u zraku da ce tako biti, onda se mijenja kompletna slika oko buducih ocekivanja, sav oprez koji je sad prisutan pada u vodu, a krecu projekcije sve jedna veca od druge, stampedo...

I na Mojedionice ce se azurirati BVPS, ttm, sto je za vecinu ulagaca onaj CnB temeljem kojeg donose odluke o k/p.

Sta stvarno vecina kupuje na temelju mojedionice parametara? Ne zaj..as me?

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 17, 2021 at 12:30 PM
    • #1,904
    Quote from stipe_Cro

Dosadan si looserst. Nadimak ti puno govori o pogledima na stvari :)

Hvala kolega. Doprinjeli ste temi

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 17, 2021 at 12:44 PM
    • #1,905
    Quote from looserst
    Quote from Jure

Ljudi evo malo statistike i usporedbe s dionicama stranih brodara s kojima se često uspoređujemo. Usporedbu dajem u % cijene u odnosu na isti period prošle godine: DSX + 177 %, SBLK +170 %, NM+ 163 %, GOGL +146, NMM +136 %, i ATPL +93 %.

Jasno mi je kolega na sta aludirate, atpl je manje rasla pa ne treba ni pasti. Na stranu sta niko od navedenih nije peer atpl (jos trazimo pravog) ali ono o cemu ja pisem kad govorim o korekciji je cinjenica da su i dsx i gogl i svi ostali zadnja 3 tjedna pali odokativno 20% a atpl nije. Nadajmo se da ni nece ;)

Ti si slijep pored zdravih očiju, al ok je to, rjesi se svih brodara 😉

• klinjor
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • July 17, 2021 at 1:54 PM
    • #1,906

Akteri su sve napravili po zakonu kojega su dobro apsolvirali, ali im je promakla jedna sitnica .......Nisu proučili zakon ulice.

Tu ima nekih članak koji im baš ne idu na ruku.

Svaka škola košta, pa će i ova.....

• PortugalAT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • July 17, 2021 at 3:37 PM
    • #1,907

Moze odgovor zašto se isključuuje ljud sa foruma?

Primjer....Overgame?Piše stručno i nikoga ne vrijeđa...

Da li su tu neki povlašteni i udruženi?

Nije mi jasno ni zašto sam ja dobio kaznu?

Moja preporuka je da se ljude pusti da pišu i da se Renchi,Overgame,Jubito i drugi odblokiraju.

Jer ovo je kao kod Putina sloboda izražavanja....

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 17, 2021 at 5:48 PM
    • #1,908

Mala uši dubrovačka doće i tebi kraj prije nego misliš. :thumbdown:

MINISTARSTVO kulture i medija donijelo je 6. srpnja rješenje kojim je utvrdilo "prestanak svojstva kulturnog dobra za Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Dragljanima, grad Vrgorac".

Spomenik podignut 1969. godine na inicijativu tadašnje boračke organizacije izrađen je od betonskih ploča koje se lome po sredini poput knjige i na njemu su nabrojana imena 26 palih boraca iz tog kraja te 30 žrtava fašističkog terora. Riječ je većinom o ljudima koje su u operaciji Albia, pod pokroviteljstvom talijanskih fašista, pobili hercegovački četnici u vrgoračkim selima duž Napoleonove ceste, pa tako i u Dragljanima.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 17, 2021 at 8:04 PM
    • #1,909

ma daj molim te X/ , imaš višeslojne kriterije, jednima dozvoljavaš da agresivno provociraju i neprimjereno se izražavaju, nameću se i vrijeđaju (flight) i onda kada trolanjem iznervirani korisnici odreagiraju na provokaciju, ti im dijeliš packe i kazne ko kakvoj djeci u vrtiću...već sam ti davno napisao da je administriranje foruma ozbiljan i odgovoran posao a tolika količina baniranih korisnika je isključivo produkt tvoga nesnalaženja ili nekih drugih razloga što se tiče specifičnih korisnika, jer ne rješavaš uzroke problema na vrijeme, u samom nastanku, nego tek kada stvar već ode predaleko i onda umjesto da riješiš uzrok , ti prebacuješ odgovornost na izprovocirane korisnike i baniraš ih...ne radi se to tako..

...nije ti problem tehnički izvući statistiku opomenutih, kažnjenih ili baniranih korisnika i ja ti onako od oka mogu reći da će ih bar 80% biti reakcija na provokacije ili neprimjerenu komunikaciju korisnika flight.

također, kad već tu pišem, pitao bi te nešto...mene si banirao na 3 dana radi ovoga posta na opte:

"

RE: OPTE prodaja - kladionica

[…]

[…]

Ajde drukaj tako da se to ipak ne vidi iz aviona.
    lebowski
    July 12, 2021 at 11:05 AM

*lebowski, ma ne drukam, samo mi je degutantno ovo cviljenje dijela forumaša pa da ih podsjetim da može i gorije...3mj. prosjek je sasvim ok za ovu stečajušu, ako ponuda bude još viša onda još bolje... što bi danas bilo da uopće nije bilo ugovora ili da su prošli kao mi na dlkv , ovako imaš skoro ziher vrapca od 5,4kn u ruci a dalje što budeX/"

...sa napomenom "Sadržaj objave ne odgovara temi ili pod-forumu" i "Kod komentiranja dati konkretan doprinos temi." pa daj molim te, stvarno bi htio znati što nije bilo u redu u ovome postu, je onako malo "slobodniji volabular" ali tema je opte i objava ht-a o sklopljenom ugovoru te mogućoj ponudi za preuzimanje sa osvrtom na žalopojke dijela cijenom nezadovoljnih korisnika...

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 17, 2021 at 9:49 PM
    • #1,910

Oooooooo!!!!! Dosao nam drug Neo!!

Rastemo barem 50% do kraja godisnjih odmora.

Mark my words...

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • July 18, 2021 at 1:52 PM
    • #1,911
    Quote from Brunos
    Quote from forumas

Cijena dionice je pretjerano srušena s 31 kn na 28 u zadnjih par dana, a turističke brojke odlične i svaki dan sve bolje, zaraženih na kapaljku, cjepljenih svaki dan sve značajniji broj, izvješće će biti sigurno puno bolje od prošlogodišnjeg ...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-mjere-20210718

Ocito je da ni veliki broj procijepljenih ne zaistavlja pandemiju toliko efikasno kao sto su neki ocekivali. S time da je Izrael po tom pitannu puno ranije i u puno vecem postotku procijepio stanovnistvo.

Ja ocekujem slican rasplet turisticke sezone kao i lani - dakle krajem 8.mjeseca razne politicke odluke susjednih zemalja i ponovno zatvaranje. To znaci da glavna sezona ove godine mozda nece razocarati ali nece ni oduseviti. O postsezoni mozemo samo sanjati. A na jesen nas ocito ceka slicna neizvjesnost kao lani.

Po meni cijena dionice svakako ne zasluzuje 30+ cijenu i moja je procjena da ce do kraja godine prije na 25 nego na 30+ jer je i porasla na krilima preuranjenog optimizma na proljece. Ne vjerujem da ce q2 izvjestaj na to znacajno utjecati. 2q nece biti los ali samo radi spleta okolnosti: Nijemci i ostali zeljni su putovanja mnogi su cijepljeni i imaju za razliku od lani legalni mehanizam da putuju. Hrvatska se tu namece kao tradicionalna autodestinacija i zbog losih brojki u Spanjolskoj i Portugalu i Grckoj koristimo priliku samo po meni nedovoljno da nastane euforija i da mozemo govoriti o oporavku. Mislim da slijedi jos pada cijene.

Ja se nadam niskim cijenama do dokup, ali teško će doći na moju cijenu, koju nesmijem napisati jer ce me zakljucati poradi drukanja, namještanja, insiderstva, dezerterstva, jer mi kum radi u hamfi, jer sam sa gustafom popio kavu u poreču. Jednom.

Quote from Brunos
    Quote from forumas

Cijena dionice je pretjerano srušena s 31 kn na 28 u zadnjih par dana, a turističke brojke odlične i svaki dan sve bolje, zaraženih na kapaljku, cjepljenih svaki dan sve značajniji broj, izvješće će biti sigurno puno bolje od prošlogodišnjeg ...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-mjere-20210718

Ocito je da ni veliki broj procijepljenih ne zaistavlja pandemiju toliko efikasno kao sto su neki ocekivali. S time da je Izrael po tom pitannu puno ranije i u puno vecem postotku procijepio stanovnistvo.

Ja ocekujem slican rasplet turisticke sezone kao i lani - dakle krajem 8.mjeseca razne politicke odluke susjednih zemalja i ponovno zatvaranje. To znaci da glavna sezona ove godine mozda nece razocarati ali nece ni oduseviti. O postsezoni mozemo samo sanjati. A na jesen nas ocito ceka slicna neizvjesnost kao lani.

Po meni cijena dionice svakako ne zasluzuje 30+ cijenu i moja je procjena da ce do kraja godine prije na 25 nego na 30+ jer je i porasla na krilima preuranjenog optimizma na proljece. Ne vjerujem da ce q2 izvjestaj na to znacajno utjecati. 2q nece biti los ali samo radi spleta okolnosti: Nijemci i ostali zeljni su putovanja mnogi su cijepljeni i imaju za razliku od lani legalni mehanizam da putuju. Hrvatska se tu namece kao tradicionalna autodestinacija i zbog losih brojki u Spanjolskoj i Portugalu i Grckoj koristimo priliku samo po meni nedovoljno da nastane euforija i da mozemo govoriti o oporavku. Mislim da slijedi jos pada cijene.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 18, 2021 at 2:16 PM
    • #1,912

Prije bi rekao da nisu Karmu uzeli u izračun, sve prije ili kasnije u životu dođe na naplatu. Već samim tim život sa spoznajom da si go..no od čovjeka, govori kakav si.

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • July 19, 2021 at 9:56 AM
    • #1,913

... ..... .......

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 19, 2021 at 12:11 PM
    • #1,914
    Quote from Optimistcro
    Quote from Laudator

Nitko ne krivi srbe, susjede, nije bitno koliko si prodao i hvala na ponudi imamo već svoje firme nekih 20-tak godina i znamo zbrojit 2 i 2.

Kolega Laudator

.. U skoro pa u svakom postu ne možete odoliti da ne spomenete svoj saldo, novac,dionice konkretno 2 m kuna😆, firme itd... Malo vam se ljudi podsmjehuju... Nismo u osnovnoj školi pa se hvalimo čiji je tata bolji i tko ima veću kuću....

Svi koji smo ozbiljno ovdje ili na drugim temama, smo očito uspješni u svojim poslovima kad u banana državi imamo fore za ulagat na financijsko tržište, pa ne trebamo iznositi imovinsko karticu....

Dobronamjerno

Display More

Kolega,

brza lekcija iz forumskog bontona iako mislim da je za to kasno jer se neke stvari uče od malih nogu kod kuće: Ne se obraćati nekome tko vam ne može odmah odgovoriti!!!

I nadalje. Laska mi da ste od moji 300-tinjak postova upratili opravo onih nekoliko za na prste jedne ruke nabrojat gdje se "hvalim". Ja se ne sjećam niti jednog vašeg posta vrijednog moje pažnje. I još da vama i "ljudima koji mi se podsmjehuju" zasladim dan. Na Optimi sam spušio (za sada) 150.000 kn.

Samo opušteno, portfelj je u plusu. ;)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 19, 2021 at 12:23 PM
    • #1,915
    Quote from Laudator
    Quote from Optimistcro

Na Optimi sam spušio (za sada) 150.000 kn.

ti baš ne možeš da se ne hvališ, obuzelo te skroz :)

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 19, 2021 at 12:27 PM
    • #1,916
    Quote from Moller
    Quote from Laudator

Na Optimi sam spušio (za sada) 150.000 kn.

ti baš ne možeš da se ne hvališ, obuzelo te skroz :)

Šta ću, kad svi ovdje kupovali po dvi kune a prodavali po 8. Moram i ja nešto nabacit na ego.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 19, 2021 at 8:12 PM
    • #1,917
    Quote from Neo

Adris ima potencijalni double top i prijeti daljni pad. Iskreno mislim se upucati 100k minimalno al i dalje promatram.

Kolega previše crnjačite, Adris očekuje dobar 2Q, te kao sredstvo kontrole cijene imaju program otkupa dionica+ market makera. Panika od Covid ane može trajat puno.

Ovako ste paničarili(ne vi) kada je i zadnji put cijena otiša blizu 400kn,.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 19, 2021 at 8:18 PM
    • #1,918
    Quote from gigic23

Čekamo eventuqlne promjene u top 10?? Ahhhh

Možda redovnice nastupaju ili sveštenici prodaju dionice koje su dobili od države prije koji tjedan.

Nisam danas pratio burzu (ni upalio komp), ali s obzirom na atmosferu ovdje pretpostavljam da nije bilo neke sreće.

Nisam ni ja baš neke sreće (loša karma, moram ispraviti :?:), strani brodar mi pao za cca 30%, a vozarine nikad bolje. Moglo bi to opet sve poletiti kada se smiri panika vani zbog delta soja korone i inflacije.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • July 19, 2021 at 9:31 PM
    • #1,919
    Quote from tento

Mislio sam i ja, ali sam pogledao graf mittkov, još ću malo sačekati.

mittko zna kao i svi mi maestralno promasiti. Na 230 tko je prodao umjesto kupio.😬🤧 Meni se alarm upalio na 380,kupila na 340. Ide vrh sezone a sta ako je krenuo danas?u sljedeca cetri mjeseca idemo preko 600. Tko ce sada kupovati na 400 a tko opet za +200kuna

ajmo vidjeti😁

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 19, 2021 at 10:27 PM
    • #1,920

bogami , budfox je postao beliver !!!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 10:33 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 10:33 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 23, 2025 at 10:31 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. accountant

May 23, 2025 at 10:31 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 10:33 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

accountant May 23, 2025 at 10:31 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice