Cijena dionice je pretjerano srušena s 31 kn na 28 u zadnjih par dana, a turističke brojke odlične i svaki dan sve bolje, zaraženih na kapaljku, cjepljenih svaki dan sve značajniji broj, izvješće će biti sigurno puno bolje od prošlogodišnjeg ...
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
A i ovu dionicu je netko u sijecnju napucao na 32 kune(vjerojatno mirovinski fondovi) kada smo bili u lockdownu, imali propusnice, potres i valjda 0 stranih turista. Sada cerp rasprodaje svoje dionice kada su im puni hoteli i kampovi.
Mislim da je ovo dionica gdje veliki odredjuju igru. Mi ovdje mozemo samo pisati.
Pametno, to im je sad ili nikad. BVPS je svega 16,23 kn
Također prodaje i kapitalni fond.
Kolega, njihove nekretnine i imovina vrijede 25 kuna po dionici i da imaju 0 turista.
Kuda ce sezona ne znam i necu predvidjati.
Sretno svima koji cekaju te neke razine od 15-20 kuna. Samo mi se kazem cini da to ovisi o fondovima.
I po prometu ovih dana bih rekla da se to veliki loptaju. Nisu to mali niti kupovali niti prodavali.
-
Kolega, njihove nekretnine i imovina vrijede 25 kuna po dionici i da imaju 0 turista.
Nekretnine vrijede onoliko koliko je kupac spreman platiti. Valamarovi objekti koji generiraju stotine milijuna dobiti vrijede X više nego iste te Valamarove nekretnine koje rade gubitak. Slično je tu kao sa stanovima u užem središtu Zagreba prije nekoliko godina i danas. Jučer skupo, danas jeftino i upitno. Nekretnine mogu generirati i gubitke kao npr. započete gradnje ili zatvoreni objekti. Problemi su vrlo opširni od radne snage pa dalje, ali ako se padne na testu cijepljenja onda uopće nema naprijed.
-
Nekretnine vrijede onoliko koliko je kupac spreman platiti. Valamarovi objekti koji generiraju stotine milijuna dobiti vrijede X više nego iste te Valamarove nekretnine koje rade gubitak. Slično je tu kao sa stanovima u užem središtu Zagreba prije nekoliko godina i danas. Jučer skupo, danas jeftino i upitno. Nekretnine mogu generirati i gubitke kao npr. započete gradnje ili zatvoreni objekti. Problemi su vrlo opširni od radne snage pa dalje, ali ako se padne na testu cijepljenja onda uopće nema naprijed.
Eh, nadala se ja da ce pasti cijene nekretnina u centru Zagreba. Nista od toga
Isto tako i sa nekretninama na moru.
-
Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪. Ne čine mi se nezadovoljni kretanjem dionice i brojem osoblja koje ih poslužuje. No šta oni znaju o "ovoj ugrozi". Btw. Ovaj objekt je lani bio zatvoren. Koliko očekujete slabiji 2.kv od 2020.?
-
Ja mislim da bi najracionalnije bilo prekinuti sva masovna dogadjanja na obali jer su sa njih potjecu veliki brojevi.
Lijepo se u Zadru zapocelo sa sportskim dogadjajima, zabavama i sl pa se sada cude. I onda nije kriv stozer, nego mladi. Tipicno izbjegavanje odgovornosti ljudi na vlasti, sada se ide sa represijom prema poduzetnicima. Jadno.
Vidim da je Istra ovdje kolateralna zrtva, koja je trebala biti u debelon zelenom po brojevima. Dobro je da se Institut Robert Koch vodi svojim kartama gdje su Hrvatsku podijelili po zupanijama.
Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪. Ne čine mi se nezadovoljni kretanjem dionice i brojem osoblja koje ih poslužuje. No šta oni znaju o "ovoj ugrozi". Btw. Ovaj objekt je lani bio zatvoren. Koliko očekujete slabiji 2.kv od 2020.?
Ocekujem bolji i 2Q i 3Q od 2020 godine, losiji od 2019 godine.
-
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…sifSim=rivp-R-A
koliko ja vidim cerp je zadnje prodavao prije cca 3 tjedna, a i to nesto sitno
koliko ste sigurni da su oni?
prije bi rekao da prodaje kolega barikb
-
Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪.
Istraživanja i navike potrošača su pokazala da se kokteli više piju navečer i/ili noću, a manje preko dana. U normalnoj sezoni Rusi ne bi sada pili koktele jer bi legli pred jutro, ali ovo je novo normalno. Nažalost i u tome segmentu je strašno osakaćena potrošnja jer je radno vrijeme ograničeno strogo objekti i u hotelima rade ograničeno neki su zatvoreni pa šalju goste za obroke u druge objekte koji su prilagođeniji itd uglavnom zavrzlame i manja profitabilnost i potrošnja. Rusi zato moraju krenuti izjutra ako žele uživati u koktelima, jer kasno navečer i noć nema ništa. Usporedba bi bila broj prodanih koktela 2019, 2020, 2021 itd... TUI ugovori u Rapcu su poništeni. Između Rusa i Britanaca bila bi neizvjesna borba u ispijanju alkohola. Do penala. Nije Girandella mjesto za takav megdan.
-
Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪.
Istraživanja i navike potrošača su pokazala da se kokteli više piju navečer i/ili noću, a manje preko dana. U normalnoj sezoni Rusi ne bi sada pili koktele jer bi legli pred jutro, ali ovo je novo normalno. Nažalost i u tome segmentu je strašno osakaćena potrošnja jer je radno vrijeme ograničeno strogo objekti i u hotelima rade ograničeno neki su zatvoreni pa šalju goste za obroke u druge objekte koji su prilagođeniji itd uglavnom zavrzlame i manja profitabilnost i potrošnja. Rusi zato moraju krenuti izjutra ako žele uživati u koktelima, jer kasno navečer i noć nema ništa. Usporedba bi bila broj prodanih koktela 2019, 2020, 2021 itd... TUI ugovori u Rapcu su poništeni. Između Rusa i Britanaca bila bi neizvjesna borba u ispijanju alkohola. Do penala. Nije Girandella mjesto za takav megdan.
Možda je ovim Rusima ovo zadnji koktel prije spavanja. Koliko galame vjv je.🤣
-
Nalazim se usred svega turizma..Ev ovako je moje skromno misljenje. do prije ove promjene boje na tv-u u zuto sve je izgledalo kao da se radi 70-75% od 2019 ..po glavama na suncu, ali dan nakon objave vidim nagli pad svega pa i glava na suncu. Raste samo nervoza kod moneymakera. Zakljucak ocito te "boje" turisti prate kao je hitler izdao zapovjed..
-a u boje se svrstava svaka trakavica i viroza kojih inace po ljetu bude i 10X vise brojcano.
-
-
kolegice, ako ste pratili preuzimanje liburnije znate dobro u čemu je kvaka. tako da ovo napisano baš i ne stoji. generiranje novaca iz poslovanja je alfa i omega svih valuacija.
-
Cijena dionice je pretjerano srušena s 31 kn na 28 u zadnjih par dana, a turističke brojke odlične i svaki dan sve bolje, zaraženih na kapaljku, cjepljenih svaki dan sve značajniji broj, izvješće će biti sigurno puno bolje od prošlogodišnjeg ...
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-mjere-20210718
Ocito je da ni veliki broj procijepljenih ne zaistavlja pandemiju toliko efikasno kao sto su neki ocekivali. S time da je Izrael po tom pitannu puno ranije i u puno vecem postotku procijepio stanovnistvo.
Ja ocekujem slican rasplet turisticke sezone kao i lani - dakle krajem 8.mjeseca razne politicke odluke susjednih zemalja i ponovno zatvaranje. To znaci da glavna sezona ove godine mozda nece razocarati ali nece ni oduseviti. O postsezoni mozemo samo sanjati. A na jesen nas ocito ceka slicna neizvjesnost kao lani.
Po meni cijena dionice svakako ne zasluzuje 30+ cijenu i moja je procjena da ce do kraja godine prije na 25 nego na 30+ jer je i porasla na krilima preuranjenog optimizma na proljece. Ne vjerujem da ce q2 izvjestaj na to znacajno utjecati. 2q nece biti los ali samo radi spleta okolnosti: Nijemci i ostali zeljni su putovanja mnogi su cijepljeni i imaju za razliku od lani legalni mehanizam da putuju. Hrvatska se tu namece kao tradicionalna autodestinacija i zbog losih brojki u Spanjolskoj i Portugalu i Grckoj koristimo priliku samo po meni nedovoljno da nastane euforija i da mozemo govoriti o oporavku. Mislim da slijedi jos pada cijene.
-
kolegice, ako ste pratili preuzimanje liburnije znate dobro u čemu je kvaka. tako da ovo napisano baš i ne stoji. generiranje novaca iz poslovanja je alfa i omega svih valuacija.
prema izračunu bilance na 31/3/2021 za 25 hrk po dionici im nedostaje cca 1 mldr HRK, molim Vas da potkrijepite tu tvrdnju.
dug imovina je 5,55 mlrd HRK
obveze fin 3,4 mlrd HRK
neto dug imovina 2,1 mlrd HRK, odnosno 16,9 HRK/pershare
-
I onda nas sistem naplatnih kucica i dalje stvara goleme kolone i cekanja 😒
-
Netocna informacija. Taj objekt je radio duze i preuzimao goste od ostalih zatvorenih objekata do duboko u jesen.
-
Prijedlog dokapitalizacije Imperial Riviere...Valmara prebacuje nekretnine vrijedne 352 milijuna kuna na HIMR, te mirovinci ovo prate sa 336 milijuna kuna keša....o čemu se ovde radi, imovina odlazi u HIMR, a dugovi ostaju u RIVP?!
Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu, priopćili su iz Valamar Rivijere.
Meni ovo za manjinske dioničare RIVP nikako nije dobra stvar...
-
Prijedlog dokapitalizacije Imperial Riviere...Valmara prebacuje nekretnine vrijedne 352 milijuna kuna na HIMR, te mirovinci ovo prate sa 336 milijuna kuna keša....o čemu se ovde radi, imovina odlazi u HIMR, a dugovi ostaju u RIVP?!
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39013
Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu, priopćili su iz Valamar Rivijere.
Mogli ste proučiti i koje nekretnine prelaze.
Neiskorišteno / poluiskorišteno zemljište oko hotela Tirena i Valamar Club i neobnovljeni kamp. Piše da će ići nova izgradnja i rekonstrukcije, tako da će vjerojatno biti slična priča kao u Poreču prije dvije godine - Valamar će im vjerojatno prodati Tirenu i/ili Valamar club koji trebaju obnovu za koju nema kreditnog kapaciteta, smanjiti svoj dug, a kada se ovi hoteli obnove i nešto novo izgradi će više zarađivati od naknade za upravljanje nego što sada zarađuje dok su njihovi. Zemljište je dobar dio njihovog dijela Babinog Kuka, čini mi se skoro sve što nije dio Lacrome, Argosy-a i Presidenta. Plus su još skoro 50% vlasnici tako da im iz dobiti ide dividenda.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39013
Neiskorišteno / poluiskorišteno zemljište oko hotela Tirena i Valamar Club i neobnovljeni kamp. Piše da će ići nova izgradnja i rekonstrukcije, tako da će vjerojatno biti slična priča kao u Poreču prije dvije godine - Valamar će im vjerojatno prodati Tirenu i/ili Valamar club koji trebaju obnovu za koju nema kreditnog kapaciteta, smanjiti svoj dug, a kada se ovi hoteli obnove i nešto novo izgradi će više zarađivati od naknade za upravljanje nego što sada zarađuje dok su njihovi. Zemljište je dobar dio njihovog dijela Babinog Kuka, čini mi se skoro sve što nije dio Lacrome, Argosy-a i Presidenta. Plus su još skoro 50% vlasnici tako da im iz dobiti ide dividenda.
Kolega planira se dokapitalizacija u vidu unosa nekretnina u HIMR od strane RIVP. Nema nikakve prodaje ni smanjivanja duga.
Brzinski sam izračunao trenutni BVSP po dionici HIMR je 729kn, nakon dokapitalizacije će biti 781kn. don't shoot the messenger kolega.
-
Kolega planira se dokapitalizacija u vidu unosa nekretnina u HIMR od strane RIVP. Nema nikakve prodaje ni smanjivanja duga.
Unosi se samo zemljište oko ta dva hotela i kamp i nešto sitno građevina, hoteli Tirena i Valamar Club i čestice na kojima su oni nisu preneseni, a to zemljište bez njih nema neku perspektivu ni smisla.
-
Ima vremena do 9 mjeseca...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-