hvala našo sam.. i importirao.. ali ima grešaka kod importa....
Kako kupiti knjigu dioničara
-
-
-
1) Snimi tekst file na komp, zapamti gdje
2) Otvori excel, file / open / otiđi na mjesto gdje si snimio dokument / all files / odaberi dokument / ENTER
3) delimited / UNICODE (UTF - / next / kvačica na OTHER, unesi # / next / FINISH
To bi bilo to.
-
kolege, ako se kupi knjiga dionicara , smije li se ona slati dalje ( NE JAVNO OBJAVLJIVATI KAO LINK DOSTUPNA NA WWW ) nego nekome na mail i slicno ?
-
Smije dok nas ne uhvate
-
kolegice ja ozbiljno i lijepo pitam. mislim zasto bi svatko placao ono. ne objavljujem javno niciji OIB i slicno nego proslijedjujem drugima. i kako me mogu uhvatiti ? jedino da znaju ako je taj dan bas kupila samo jedna osoba hahahahaha
nadalje, postoji li mogucnost u excelu sortiranja da lijepo uhvati Č Ć Ž i slično? kolega st-brajo je lijepo objasnio ali nemam Č Ć Ž i slično
-
Ma nemate brige.
Dijelite.
Ne smijete javno objaviti. Sve drugo smijete.
-
Smije dok nas ne uhvate
Zloćka, neda mi se tražiti, ali gdje piše da se knjiga dioničara ne smije dijeliti dalje i kakvog smisla ima ta zabrana ako si knjigu kupio i platio?
Nešto sto kupiš i platiš tvoje je i možeš s time raditi sto hoćeš pa je svako ograničenje raspolaganja apsolutno neprihvatljivo s jedinom svrhom veće zarade na prodaji knjiga od strane onih koji imaju monopol na tražene podatke .
Sram ih bilo, pa nije knjiga dioničara državna tajna , klasificirani dokument, uostalom top10 koji je važniji podatak svima je dostupan na vise platformi.
Ja gledam na hr. investiramo
-
kolegice ja ozbiljno i lijepo pitam. mislim zasto bi svatko placao ono. ne objavljujem javno niciji OIB i slicno nego proslijedjujem drugima. i kako me mogu uhvatiti ? jedino da znaju ako je taj dan bas kupila samo jedna osoba hahahahaha
nadalje, postoji li mogucnost u excelu sortiranja da lijepo uhvati Č Ć Ž i slično? kolega st-brajo je lijepo objasnio ali nemam Č Ć Ž i slično
možda bi se to moglo uporediti s internet piratstvom, zakonski nije legalno, ali te zakon neće dirati sve dok ne počneš zarađivati na račun toga ili masovno okolo slati... ja sam poslao nekoliko putem maila, a ni ovo nije loša opcija: mega.nz
i nema OIBa i tih tragova, jedva su napravili onu šugavu datoteku a kamoli da ugrađuju nevidljive tragove/markove
možda to gledaju kao intelektualno vlasništvo
-
Za cč... selektiraj sve i izaberi drugi font koji ima te znakove..
-
kolega, ako danas narucim knjigu, dakle ovog trena. imam li podatke od ponedjeljka ili od petka tko je kupio / proda u petak ili u ponedjeljak ?
hvala
-
-
kolega, ako danas narucim knjigu, dakle ovog trena. imam li podatke od ponedjeljka ili od petka tko je kupio / proda u petak ili u ponedjeljak ?
Od ponedeljka ako ne kasne s obradom podataka.
Osim ako kupujes za Optimu. Tu su podaci za tebe tajni..
-
Od ponedeljka ako ne kasne s obradom podataka.
Osim ako kupujes za Optimu. Tu su podaci za tebe tajni..
te knjige nista ne valjaju.. kupio za tehniku i isto je... a znamo da je bila jedna transakcija cini mi se... e sada osim ako nih nije bilo vise..tj vise naloga... ko tu koga..knjiga daje lazan broj komada?
-
Potrebno je imati dvije knjige. Za usporedbu.
Idući mogući problem je što ako netko u istom danu kupi i proda dionicu, na kraju dana ima prvotni boj komada. Nema promjene u knjizi.
-
Za sve one kojima ce mozda trebati "Knjiga dionicara", a do sada nisu imali potrebu za ovom informacijom te nisu upoznati s nacinom kako doci do tog izvjestaja, priredila sam "Uputu" kako to napraviti. Pokusala sam to napraviti detaljno, ali ako netko primjeti da nesto nedostaje neka javi pa cemo nadopuniti.
Uputa je u privitku ovog posta. Mozete je spremiti na svoj disk jer cete vjerojatno zaboraviti gdje se nalazi ova tema. :))
Trenutna cijena ovog izvjestaja je 100 kn + PDV = 125 kn
-
Pozdrav, htio bih kupiti knjigu dioničara za jedan d.d., a što nikad prije nisam radio. Molim za savjet iskusnijih kolega kako to čim jednostavnije učiniti, pokušao sam preko portala e-Ulagatelj ali nisam se baš snašao...
-
Pozdrav, htio bih kupiti knjigu dioničara za jedan d.d., a što nikad prije nisam radio. Molim za savjet iskusnijih kolega kako to čim jednostavnije učiniti, pokušao sam preko portala e-Ulagatelj ali nisam se baš snašao...
Izvještaji - Naruči - Odabir vrste izvještaja - Vrijednosni papir - Uplatiš 125 kuna i to je to...
-
Izvještaji - Naruči - Odabir vrste izvještaja - Vrijednosni papir - Uplatiš 125 kuna i to je to...
PAZI!!!
Nemoj placat mobilnim bankarstvom jer cekas 48h da ti proknjize uplatu i isporuce knjigu...plati karticom i odmah dobijes knjigu...
-
PAZI!!!
Nemoj placat mobilnim bankarstvom jer cekas 48h da ti proknjize uplatu i isporuce knjigu...plati karticom i odmah dobijes knjigu...
Hmmm ovo uopće nije točno...i kad platiš karticom treba im da proknjiže cca 48h, a knjigu dobijem odmah ...problem kod platnog naloga je druge naravi, a to je ako ga zadaš poslije 16h, on će se provest tek sljedeće jutro ili ako je vikend tek u ponediljak ujutro.
Ovo je zato jer kartičarske kuće rade int. transakcije 24/7,a banke samo pon-pet 8-16h, naravno ako ti je račun u istoj banci kao i SKDD onda se internet plaćanje provodi trenutno. Druga solucija je "instant SEPA plaćanje" platnim nalogom, ali ovu uslugu zasada podržavaju samo 3 banke, PBZ, HPB i Partner banka, ne znam što drugi čekaju. Šteta s obzirom da se radi o usluzi koja je aktiva 24/7/365, a novac sjeda na račun primatelja u par sekunda.
EDIT: Datum kojeg izabereš za knjigu dionice je stanje od dva dana prije, dakle knjiga od 08.06.22, prikazuje stanje u 16h na dan 06.06.22.
-
PAZI!!!
Hmmm ovo uopće nije točno...i kad platiš karticom treba im da proknjiže cca 48h, a knjigu dobijem odmah ...problem kod platnog naloga je druge naravi, a to je ako ga zadaš poslije 16h, on će se provest tek sljedeće jutro ili ako je vikend tek u ponediljak ujutro.
Ovo je zato jer kartičarske kuće rade int. transakcije 24/7,a banke samo pon-pet 8-16h, naravno ako ti je račun u istoj banci kao i SKDD onda se internet plaćanje provodi trenutno. Druga solucija je "instant SEPA plaćanje" platnim nalogom, ali ovu uslugu zasada podržavaju samo 3 banke, PBZ, HPB i Partner banka, ne znam što drugi čekaju. Šteta s obzirom da se radi o usluzi koja je aktiva 24/7/365, a novac sjeda na račun primatelja u par sekunda.
EDIT: Datum kojeg izabereš za knjigu dionice je stanje od dva dana prije, dakle knjiga od 08.06.22, prikazuje stanje u 16h na dan 06.06.22.
Ja sam uzeo 2x knjigu preko mobilnog bankarstva i cekao sam uvijek minimalno 48h...zadnji put je narucena i placena 17.02. (cetvrtak), a isporucena je 21.02.
Evo prepiske i kod kupnje prve knjige...
Ili mislis da sam fotoshopirao ove privatne poruke...
-
Ja ništa ne sporim, samo kažem da tome razlog nije sporo knjiženje banke...jer banka jednako sporo knjiži kartične transakcije, kao i ove na platnim nalozima. Kad platim karticom na netu, dođe mi popup obavijest od banke tek nakon cca dva dana, nekad i tri.
Jedina razlika je što ti kod kartičnih transakcija, kartičarske kuće odmah plate za tebe (zato se odmah i dobije knjiga dioničara)..mislim nije ni čudo s obzirom kolike provizije uzimaju po transakciji. VIS-a kartice tuku u prosjeku 1.45%, Maestro 0,82%, a MasterCard 0.97%.https://www.aztn.hr/naknade-za-pla…rosjecnih-u-eu/
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun