1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • July 12, 2021 at 3:57 PM
    • #8,641

Ma nije problem ni u procesu prodaje ni u Zakonu ni u regulatoru...problem ste vi (vecina) sami...

1. Opte je prodana, nastupila je obveza za preuzimanje, zna se minimalna cijena (5,36kn) i okvirni rok za isplatu (8mj)

2. Multipla po kojoj je prodana je ispod ocekivanja, ni prvi ni zadnji put...sto je tu je, ocito ne vrijedi vise, prodavala se 3 godine...nije drzavna firma i dobilo se najvise sto se moglo (ili stvarno mislite da su ZABA i HT pogodovali kupcu???)

3. Premiju (debelu) ste vec dobili buduci cete dobit vise i od HT i ZABE sto je kuriozitet i prvi takav slucaj na nasem TK-u

4. Cudite se prodavacima na -7% diskonta koji ne zele cekat novca 6mj-8mj i koji se ne zele izlagat riziku neizglasavanja ZEM-a...a sami niste kupovali tone SUKC-a na -8% diskonta mjeseca dana prije objave ponude (2,5 mj prije isplate)...

5. Lude izjave da ce netko krenut skupljat 25% (za koje bi trebao platit barem 130 mil kn na burzi) su toliko nebulozne da ih je tesko i komentirat...pa za te novce je A1, da je htio, mogao dobit vecinsko vlasnistvo u posljednje tri godine (koliko je trajao proces prodaje)...ali ocito nije zelio

6. Ako se izglasa ZEM, ovo je game over, UG ce imat svaku GS preko 75% glasackih prava...moze vas samarat kako pozeli

7. Pogledajte kretanje cijene VERN, HUPZ, HMST, HIMR, BD82, VLEN, JDRN nakon zavrsetka ponude...bit cete pametniji sto raditi...

Sretno svima...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 12, 2021 at 3:59 PM
    • #8,642

Ne čudim se ja ničemu, al postupak neće trajati 6-8 mjeseci, u to sam prilično siguran. Najviše 3-4.

A ovo kaj pojedinici pišu su uglavnom gluposti. I ja više nemam ni volje opovrgavati kojekkakve ideje koje nemaju veze s vezom.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 12, 2021 at 3:59 PM
    • #8,643

Parica zato i cekamo javnu ponudu

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • July 12, 2021 at 4:05 PM
    • #8,644
    Quote from Flight

Ne čudim se ja ničemu, al postupak neće trajati 6-8 mjeseci, u to sam prilično siguran. Najviše 3-4.

A ovo kaj pojedinici pišu su uglavnom gluposti. I ja više nemam ni volje opovrgavati kojekkakve ideje koje nemaju veze s vezom.

Pa samo se ceka cca. 45 radnih dana od objave ponude do isplate...a prije toga Sabor, pa AZTN (ovo iz glave bacam, ali na LRH se AZTN cekao barem 45 dana)... isplata nece bit prije veljace...

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 12, 2021 at 4:09 PM
    • #8,645
    Quote from Parica

3. Premiju (debelu) ste vec dobili buduci cete dobit vise i od HT i ZABE sto je kuriozitet i prvi takav slucaj na nasem TK-u

Jeste li sigurni u to??? Koliki je udio HT i ZABE u dugu Optime?? Možda su im obećali još i platiti(zatvorit) dug prema njima, pa otud taj diskont u kupoprodajnoj cijeni?!

• funkydonky
    Početnik
    Reakcija primljeno
    7
    • July 12, 2021 at 4:13 PM
    • #8,646
    Quote from Marin83
    Quote from Parica

Jeste li sigurni u to??? Koliki je udio HT i ZABE u dugu Optime?? Možda su im obećali još i platiti(zatvorit) dug prema njima, pa otud taj diskont u kupoprodajnoj cijeni?!

A zasto bi jednoj banci (ZABI) odgovaralo da netko zatvori dug prije vremena i da ne pokupe kamatu?

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 12, 2021 at 4:21 PM
    • #8,647
    Quote from Flight

Sto dana je minimum računajući i poštujući sve zakonske rokove do isplate malih dioničara, a to je 3,5 mjeseci.

Telekom firme još imaju ishoditi i razna druga odobrenja specifična za tu branšu.

ZEM će sigurno biti izglasan u jesen u najkraćem mogućem roku.

Ja mislim da ovo odugovlačenje i stvaranje privida neizvjesnosti oko donošenja ZEM-a nije bilo slučajno, ( sjetite se izjava ministrice Nine Korzinek proljetos o dva , tri tjedna ), više u svrhu rastjerivanja izmučenih potencijalnih kupaca i raščišćavanje prostora za podobnog i željenog kupca.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 12, 2021 at 4:21 PM
    • #8,648

Ma to je game over.

Kome to nije jasno nije za burzu.

I uopce ne gleda kako nesto zaraditi nego sam sebi i drugima pokusava dokazati neke nebulozne poante.

Game over. Gotovo. Bok.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 12, 2021 at 4:44 PM
    • #8,649
    Quote from funkydonky
    Quote from Marin83

A zasto bi jednoj banci (ZABI) odgovaralo da netko zatvori dug prije vremena i da ne pokupe kamatu?

Možda da skinu rezervacije koje imaju na ta potraživanja?!

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 12, 2021 at 5:29 PM
    • #8,650
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Pa samo se ceka cca. 45 radnih dana od objave ponude do isplate...a prije toga Sabor, pa AZTN (ovo iz glave bacam, ali na LRH se AZTN cekao barem 45 dana)... isplata nece bit prije veljace...

Isplata će biti prije NG. Što znači da pisma dioničarima stižu na kućne adrese najkasnije u studenom.

A to i nije toliko presudno. Bitno je da bude.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 12, 2021 at 5:35 PM
    • #8,651
    Quote from Flight
    Quote from Parica

Isplata će biti prije NG. Što znači da pisma dioničarima stižu na kućne adrese najkasnije u studenom.

A to i nije toliko presudno. Bitno je da bude.

Ajde se okladite. :))

Parica - - > veljaca

Flight - - > do Nove Godine

Tko izgubi mora 3x reci da je ovaj drugi pametniji. :)

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • July 12, 2021 at 5:38 PM
    • #8,652

Tko izgubi mora pokloniti 444 komada dionica OPTE pobjedniku. :P :D

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • July 12, 2021 at 6:09 PM
    • #8,653

Ja mislim da će biti do kraja listopada kad otpadne lišće. :D

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • July 12, 2021 at 11:51 PM
    • #8,654
    Quote from Flight

A čime bi ti ponderirao prosječnu cijenu osim volumenom? Čime je još moguće ponderirati

Meni je logicnije raditi podneriranje po dnevnom prometu... Nacin na koji se sada racuna ponderirani prosjek je obicna aritmeticka sredina, nema veze sa ponderiranjem, tako da ne znam sta uopce zbunjuju raju sa izrazom 'podnerirani' u zakonu... Samo se prave pametni...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • July 13, 2021 at 8:52 AM
    • #8,655

eto i ovo se bliži kraju.. ispada da smo ovdje neke više cijene očekivali ali ispao je mačak u vreći.. iako ako se gleda Opte sa odmakom od koju godinu i ako je ulaz bio dosta niži moglo se i ovdje fino zaraditi.. čini mi se da je ovdje više napravljen valuacijski hype na forumu nego što je ona stvarno vrijedila (pa se spominjale cijene preko 10, 15, 20kn) - nepostojeći kapital, veliki dugovi, opadajuća baza korisnika.. i bez obzira na to mislio sam da će HT i ZABA tražiti i dobiti više - ali nisu?? Pa vjerojatno nisu jel su se naplatili već na neke druge načine, a i odnos HT-a i UG-a će i dalje postojati u budućnosti i neke klauzule su sigurno dogovorene koje će definirati kako i na koji način će se taj tržišni kolač dalje dijeliti i HT će svoju premiju u ovoj prodaji sigurno naplatiti.. a UG je dobio bazu korisnika ono što je njima u ovom trenutku najvažnije.. a di su mali dioničari? Ako regulatorno sve prođe kako treba, imamo 3mj prosjek, a nekim čudom i više - makar to meni nema logike da su oni kupili paket od AH i samim time si uvećali otkupnu cijenu.. a već imaju kontrolni paket.. no vidjet ćemo kako će se to do kraja odigrati..

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 13, 2021 at 8:58 AM
    • #8,656

svi često spominju AH... pa zar nitko od barem 50-ak ovdje stalno prisutnih forumaša nema knjigu dioničara neposredno nakon prodaje i vidi gdje su ti papiri završili!!?? tko se novi pojavio? pravna osoba, fizičke osobe, skrbnički račun.... mora biti više njih kad se u top 10 nije nitko novi pojavio kad je nestalo AH.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 13, 2021 at 9:00 AM
    • #8,657
    Quote from Kivi

eto i ovo se bliži kraju.. ispada da smo ovdje neke više cijene očekivali ali ispao je mačak u vreći.. iako ako se gleda Opte sa odmakom od koju godinu i ako je ulaz bio dosta niži moglo se i ovdje fino zaraditi.. čini mi se da je ovdje više napravljen valuacijski hype na forumu nego što je ona stvarno vrijedila (pa se spominjale cijene preko 10, 15, 20kn) - nepostojeći kapital, veliki dugovi, opadajuća baza korisnika.. i bez obzira na to mislio sam da će HT i ZABA tražiti i dobiti više - ali nisu?? Pa vjerojatno nisu jel su se naplatili već na neke druge načine, a i odnos HT-a i UG-a će i dalje postojati u budućnosti i neke klauzule su sigurno dogovorene koje će definirati kako i na koji način će se taj tržišni kolač dalje dijeliti i HT će svoju premiju u ovoj prodaji sigurno naplatiti.. a UG je dobio bazu korisnika ono što je njima u ovom trenutku najvažnije.. a di su mali dioničari? Ako regulatorno sve prođe kako treba, imamo 3mj prosjek, a nekim čudom i više - makar to meni nema logike da su oni kupili paket od AH i samim time si uvećali otkupnu cijenu.. a već imaju kontrolni paket.. no vidjet ćemo kako će se to do kraja odigrati..

Al spomenuta je prodala mimo burze, pa ta transakcija ne utječe na prosječnu burzovnu cijenu. I za nju se očito i dizala cijena na burzi da se ta transakcija vanburzovno opravda. Tko je kupio i pošto će prebaciti, prodati, zapaliti ili što već učiniti s dionicama, van domašaja je prosječnog Dode. Gotovo sam siguran da UG nije kupio te dionice, al to ne znači da one na kraju neće završiti u UG-ovom portfelju.

Quote from tollway

svi često spominju AH... pa zar nitko od barem 50-ak ovdje stalno prisutnih forumaša nema knjigu dioničara neposredno nakon prodaje i vidi gdje su ti papiri završili!!?? tko se novi pojavio? pravna osoba, fizičke osobe, skrbnički račun.... mora biti više njih kad se u top 10 nije nitko novi pojavio kad je nestalo AH.

Pojavio se skrbnički račun što i sam možeš provjeriti jer se račun nalazi u popisu najvećih 10 dioničara OPTE. A i burzi je izdano priopćenje sljedećeg sadržaja: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4eef510cf93.pdf

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (July 13, 2021 at 9:04 AM).

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 13, 2021 at 9:28 AM
    • #8,658

hvala kolega, vjerovatno sam zaboravio. što ćeš.... godine čine svoje :)

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 13, 2021 at 9:43 AM
    • #8,659

koje bajke ovdje ljudi pišu, ljudi priznajte si osnovnu grešku kod investiranja, emocionalno vezivanje za dionicu. Kad se toga oslobodite biti će te bolji trejderi, investitori... štagod.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 13, 2021 at 9:49 AM
    • #8,660

Kakve su se sve gadarije odigrale na zse, mi smo cak i dobro prosli.

Podvit cemo rep, par dana lizati rane i onda u nove gubitke 😁

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost