1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • naim
    Guest
    • September 8, 2020 at 12:14 PM

Misliš da će imati pozitivnu Ebitdu?

Quote from Batka
    Quote from naim

A jel bi se usudio procijeniti i neto i operativni rezultat?

prihode očekujem oko 750 mil. kn, ebitda oko 130.

Kad sam probao staviti brojke na papir, realnije mi se čini 35% prihoda.

To mi se ne cini tako loše, ako će Ebitda biti 130 milijuna kuna. Znaci, ciljaš neto gubitak na 400-450 milijuna kuna. Odnosno 3,2-3,6 kuna po dionici?

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • September 8, 2020 at 12:39 PM
    Quote from naim

Misliš da će imati pozitivnu Ebitdu?

Quote from Batka

prihode očekujem oko 750 mil. kn, ebitda oko 130.

Kad sam probao staviti brojke na papir, realnije mi se čini 35% prihoda.

To mi se ne cini tako loše, ako će Ebitda biti 130 milijuna kuna. Znaci, ciljaš neto gubitak na 400-450 milijuna kuna. Odnosno 3,2-3,6 kuna po dionici?

Prem zadnjim najavama od politike, očekujem velike uštede na troškovima plaća (državni poticaji + uštede na bonusima), orijentir mi je Q2. Ako ostali troškovi ostanu u sličnim omjerima kao prošle godine, u odnosu na prihode od prodaje, ispadne mi oko 130 mio. Ne znam što će napraviti sa kamatama i ostalim financijskim prihodima/rashodima. Kalkulirao sam sa 65% popunjenosti u 8. mjesecu - nadam se da tu nisam bio previše optimističan.

• naim
    Guest
    • September 8, 2020 at 12:53 PM

A oni su morali zatražiti reprogram odnosno odogodu kod banaka. Jer vjerojatno neće generirati toliko gotovine da će sve moći uredno servisirati. Ne znam kakva je točno rocnost i struktura duga pa bi se s time dalo malo “poigrati”.

Kao problem vidim ne rezanje troškova osoblja, linearno svima, a nelinearno menadžmentu. Možda će pokusati prodati neku imovinu, al u ovim uvjetima to neće biti lako, a vjerojatno niti bez gubitaka.

Al čak i ako sve bude tako, kako mi pisemo.... ključ opstanka je sljedeća sezona i brzina odnosno jačina oporavka emitivnih tržišta u nadolazećim godinama. Ako to bude “V-oblik oporavka neće biit većih problema, no ako ne bude, onda će vrednovanje i slika kompanije morati “promijeniti izgled”.

• istriano
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    244
    • September 8, 2020 at 1:16 PM

Ovih dana Porečom kruže glasine o prodaji hotela Pical Arapima... Gdje ima dima trebalo bi biti i vatre.

Bolje je imati praznu vreću nego vraga u njoj!

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • September 8, 2020 at 1:28 PM
    Quote from istriano

Ovih dana Porečom kruže glasine o prodaji hotela Pical Arapima... Gdje ima dima trebalo bi biti i vatre.

Ja sam najprije čuo Rusima, pa Adrisu... Arapi su već treći :)

• naim
    Guest
    • September 16, 2020 at 9:14 AM

Zanimljivo, Imperial Riviera u ova zeznuta vremena kupuje HTP Orebić.... koju posluku porati?

https://zse.hr/userdocsimages…wnpdgrU2A==.pdf

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 16, 2020 at 9:27 AM
    Quote from naim

Zanimljivo, Imperial Riviera u ova zeznuta vremena kupuje HTP Orebić.... koju posluku porati?

https://zse.hr/userdocsimages…wnpdgrU2A==.pdf

Puni smo para...ne bojimo se drugog vala🙃🙃🙃

• naim
    Guest
    • September 16, 2020 at 9:37 AM

Tesko, ne bi kupovali na ovisno društvo. Očito tamo jedino imaju prostora za zaduživanje. Vjerojatno su to davno utanačili pa nisu mogli odustati. Ili nisu zeljeli.

• Lavrentije
    Student
    Reakcija primljeno
    125
    • September 24, 2020 at 2:44 PM

"U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini."

https://zse.hr/userdocsimages…Ui7WQvRng==.pdf

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 24, 2020 at 2:56 PM
    Quote from Lavrentije

"U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini."

Divno......oko duplo lošije od loših očekivanja......taman kad se i cijena smanji duplo bit ce prihvatljiva onima koji ulažu svoje novce........

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • September 24, 2020 at 3:26 PM

točno toliko sam prognozirao stranicu prije

pripremite novčiće jer je ovo nekima šok

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • September 24, 2020 at 3:29 PM

hugh

duplo lošije od kojih i čijih očekivanja? gledali su se podatci s eVisitora o noćenjima na oko 50% za kolovoz i dio srpnja

odmah su neki dobronamjerno upozoravali da je ta slika iskrivljena, jer zbog epidemije su vlasnici apartmana morali prijavljivati sve, nedajbože da se netko razboli pa mora prijaviti gdje je odsjeo

osobno sam očekivao 35-40% za hotele, kod Valamara bliže gornjoj granici

ali ranije zatvaranje očito je učinilo svoje

više me zabrinjava što očekuju, kako kažu, normalizaciju u godinama 2022.-2023.

i to možete komotno otpisati ako se ne podijeli cjepivo

dakle, da vidimo kako gospoda upravljaju troškovima, dok se trošilo - trošilo

to je sad najvažnije

• nenad
    Početnik
    Reakcija primljeno
    25
    • September 24, 2020 at 3:46 PM

A neki su ocekivali i bankort. A imamo ovu izjavu: "Prilagodbom poslovanja i uz podršku dioničara, banaka i ostalih investitora osigurana je dovoljna likvidnost za amortizaciju krize u naredne tri godine." A ne vjerujem da ce potrajati tri godine.

Naravno da se necemo skroz oporaviti iduce godine ali cemo se oporavljat.

"Hrvatska je kao turistička destinacija pokazala stabilnost i atraktivnost u novonastalim uvjetima te ima priliku realizirati snažniji oporavak turističkog prometa već iduće godineiako će poslovanje i dalje biti pod utjecajem krize."

Cjepivo vise, po meni, ne igra toliku ulogu. Virus je slabiji od ocekivanja i pusteno je da se prirodno procijepimo. U nekom sporijem ritmu jer imamo mjere zastite (udaljenosti i maske), ali nema zakljucavanja. Prema nekim procjenama, a ja se slazem s tim, mi smo na 8-9% onih s imunitetom. Dolaskom zime u sijecnju i veljaci, kad ce i intezitet zaraze biti veci i brzi vjerujem da cemo doci do nekih 40ak% sto ce biti dovoljno da virus znacajno usporimo i svedemo ga na ono sto su nam i ostali virusi prehlade.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • September 24, 2020 at 3:58 PM

Znaci oko

660 mil prihod

Ebitda oko 0

na trzisnu kapitalizaciju 3 mlr i dug 3,2 mlrd lijepo izgleda nema sta, bitnije od svega su ocekivanja za 2021, a ona nece sigurno nadmasit 2019

s 3,2 mlrd duga bankama na pretpostavljenu 10 godisnju otplatu s kamatama to je min bar 390 mil godisnje samo za dugove

Kolika su ocekivanja 2021 da li je realno ocekivat oko 35 % manje prihoda nego 2019 to je oko 1.4-1.5 mlrd prihoda okvirno ocekivanje i recimo da je pretpostavljena Ebitda marza oko 27% to daje EBITDA u okvirima oko 400mil, znaci da je ova i sljedeca godina doslovno prezivljavanje s ovakvim pretpostavkama, jos da nije bilo moratorija bilo bi zeznuto, a gdje su tu dionicari u svemu tome.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • September 24, 2020 at 4:02 PM

koliko onda vise manje realno vrijedi firma ?

https://hr.investiramo.com/ZSE/RIVP/

• naim
    Guest
    • September 24, 2020 at 4:17 PM
    Quote from havi

koliko onda vise manje realno vrijedi firma ?

https://hr.investiramo.com/ZSE/RIVP/

A sto je to vrijednost?

Ja je ne bih plaćao vise od 20 kuna, al ja mislim da većina kljucnih investitora zna i prati situaciju pa ja ne mislim da će njima ova najava biti veliko iznenađenje. To je po mojem sudu 15-tak posto lošije od prvotnih procjena. Uz reprogram kredita, firma će preživjeti i nastaviti normalno poslovati, a pod pretpostavkom da sljedeće godine ostvari 80% prihoda iz 2019. vrlo vjerojatno sljedeće godine možemo očekivati potpunu stabilizaciju poslovanja i rastući trend cijene prema 30 kuna.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • September 24, 2020 at 7:00 PM
    Quote from Lavrentije

Zar sam samo ja primjetio ovaj dio teksta " pozitivnu razinu operativne dobiti" ?.

Zar nismo očekivali gubitke u stotinama milijuna kuna?

A sada ono "pozitivna nula"?

• naim
    Guest
    • September 24, 2020 at 7:46 PM

Pa bit će neto gubitak, vjerojatno u stotinama milijuna kuna. Operativni rezultat (Ebitda) mogla bi biti blago pozitivna.

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • September 24, 2020 at 7:50 PM
    Quote from darac11
    Quote from Lavrentije

Zar sam samo ja primjetio ovaj dio teksta " pozitivnu razinu operativne dobiti" ?.

Zar nismo očekivali gubitke u stotinama milijuna kuna?

A sada ono "pozitivna nula"?

Turizam je prvenstveno kapitalano intezivna djelatnost.

Ako se uz državnu pomoć (plaće), ne bi držala operativna dobit iznad nule, bilo bi to zaista strašno.

Pitanje je tu što će biti s kreditima, dokle će trajati državna pomoć, i a ako oporavak bude spor (par godina) - kako financirati buduće investicije

• naim
    Guest
    • September 24, 2020 at 8:43 PM

Turizam je prvenstveno kapitalna djelatnost?! Ma daj, a otkad to? Možda ako želiš imati najnovije i najbolje kapacitete.... obzirom na udjel rada u ukupnim troskovima ja bih prije rekao da rad čini znacajan ponder.... no nebitno.

Mislim, ovdje se svi ponašaju kao da se mora jako puno investirati..... ne mora. Pored toga, ako povrat bude los odnosno nezadovoljavajuć, svima će biti los pa nitko neće jako puno investirati.

Inače, dug se da smanjiti i prodajom imovine, a ne samo iz operativnog poslovanja. Pod uvjetom da sva imovina nije pod razlučnim teretom. Druga je stvar koliko se može trenutno dobiti za “turisticku” imovinu.

I konačno, kreditori će djelomično ili u cijelosti reprogramirati kredite. Neće oni potopiti kompaniju jer oni također žive od nje. A na kraju, vjerujem da bi se za ovako potentnu i kvalitetnu turisticku kompaniju našlo zainteresiranih za dokapitalizaciju, al mislim da je to trenutno krajnja opcija i da je validna samo ako uistinu oporavak turisticke potrošnje bude trnovit i dugotrajan.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago