ok, kol Mark85 i kako je onda to bezpovratna potpora ako drž na osnovu potpore napravi rekapitalizaciju...
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
Koliko bi tu razvodnjavanje moglo ići? Ova cijena na berzanu je još ispod 1:5 omjera razvodnjavanja u odnosu na sadašnju nominalu. Bude li tako, a nekako sumljam da bi bilo žešće od toga, sve ispod 4 kn je bomboncic
-
Ako je Europskoj komisiji plan restrukturiranja bio u redu, jasno je da će se ići sa dokapitalizacijom i da će Vlada to odraditi. Bili bi ludi da sada od svega odustanu. MORH ima svoje potrebe te će biti nositelj oporavka...Poanta je da uz novu likvidnost ne može doći do stečaja i da je ĐĐ spašen.
to je vjerojatno izgledno, ali nije isto postanete li dioničar nakon što se firma spasi ili ste dioničar sada.
ako ste dioničar sada, vaše će se dionice, skupa s onim dokapitaliziranim, posušiti za iznos gubitaka.
što će biti kad i ako se firma spasi, to nitko ne može predvidjeti.
al bitno je da ljudi koji su trenutno unutra znaju da njihove dionice potezom pera mogu ispariti.
-
Obzirom da se i ovdje zaziva primjer koji je nedavno odradjen u PTKM (otimačina uz blagosov vlade!) molio bih zagovarače otimačine/prevare/kradje da se očituju na odredbe Ustava RH i to Članka 3, Članka 48 i posebno Članka 49 koji pored ostalog kaze;
„Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.„
-
Predsjednik Uprave Kekez
Ja sam u posljednja dva i pol mjeseca tri puta bio u MORH-u, svaki put na njihov poziv, a podsjećam i da smo 17. veljače potpisali ugovor s MORH-om o proizvodnji novih borbenih vozila. Prema nama se sada svi odnose drugačije nego do sada, dobili smo jamstva države, proizvodnja je nastavljena i MORH računa na nas. Potpisali smo nastavak ugovora o poslovima revizije tenka M-84, postoji najava proizvodnje borbenih vozila Bradley i vjerujem da ćemo i u budućnosti imati dobru suradnju s Ministarstvom obrane.
-
Obzirom da se i ovdje zaziva primjer koji je nedavno odradjen u PTKM (otimačina uz blagosov vlade!) molio bih zagovarače otimačine/prevare/kradje da se očituju na odredbe Ustava RH i to Članka 3, Članka 48 i posebno Članka 49 koji pored ostalog kaze;
„Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.„
kolega, ovo što ja navodim je realnost.
ti "strateški investitori" su i prije od ove firme bježali kao vrag od tamjana.
ako mislite naći nekoga da ovdje ulupa 150 M kuna, taj će sigurno željeti clean start, a to znači firmu bez ikakvih dubioza i većinski vlasnički udio (čitaj: PTKM)
-
Danas je vjerovatno masno zaradio svaki imalo kvalitetni tehnicar.
Eto prijavljujem sudjelovanje u rallyu.
Prvi sam probijao skriveni nalog na 2.68kn.
+21500 kom
Krajem dana preferiram cash pa sam iskrcavao od 3.1 do 3.2 svih 21500 kom.
Iako po TA moze to do 3.8 kn.
Al ipak 1000 eura profita za samo 3h...ja prezadovoljan.
Ova godina portfelj ATH od 1.1.2020.g.
Na visokih 34.3%.
Nadam se ukidanju poreza na kapitalnu dobit jer stvarno morao bi masno platiti.
-
kolega,u ptkm, kroz dva kruga sniženja temeljog kapitala, spajanja dionica i zatim povečanja temeljnog kapitala, nije došlo do umanjenja prava dioničara!
-
Prava dioničara su kroz smanjenje temeljnog kapitala spajanjem dionica su se smanjila za 93%.
U istom periodu novi većinski vlasnik, poslije spajanja dionica, je za cca 7 puta povećao svoju imovinu!
Dakle, imovina nije nestala nego se samo otimačinom i prevarom prelila u nove dzepove.
Što je se dogodilo u zadnje dvije godine i da cijena dionice poraste za 400%. Plin i naftu pretvaraju u zlato ili nešto drugo?
Nitko, koliko mi je poznato, nije odgovarao i završio u zatvoru na dozivotnoj robiji.
Dogodila je se sozializacija gubitka skupljanog godinama neodgovornom politikom većinskog vlasnika i uprave i privatizacija dobiti uskog kruga kumova i njihovih poznanika!
-
kolega buMBum, ja se slažem s tobom, međutim odluke su po ztd uredno izglasane na gs. i to ti je to...nego, sada mi padne na pamet, nije bivši predsjednik Upravnog odbora Petrokemije Đuro Popijać sad predsjednik NO u đuri...ajme majko moja
-
-
kolega buMBum, ja se slažem s tobom, međutim odluke su po ztd uredno izglasane na gs. i to ti je to...nego, sada mi padne na pamet, nije bivši predsjednik Upravnog odbora Petrokemije Đuro Popijać sad predsjednik NO u đuri...ajme majko moja
Jel stvarno je u Djurici Đuro??? A Djurica danas raste ko gnojem pogonjena, ufff kako su se te dvije snage udružile
-
Je je, Popijač je došao još početkom godine, tik nakon štrajka, prvo kao član, a onda i kao predsjednik NOa.
Što će biti s brojem dionica, pravima dioničara i ostalim povezanim pričama je apsolutno nebitno.
Ako se ĐĐ ne promjeni na način da od kune prihoda ostane 10 lipa zarade, uzalud vam trud svirači.
Uzalud onda i 150 milijuna i 300 milijuna. Uzalud onda spajanje dionica u bilo kojem omjeru. Uzalud sve, jer se u biti ništa promijenit neće.
Očito je da posla ima, ali je i očito da ga ne rade efikasno; kooperanti kupe kajmak, radnici su tihi dok plaća dolazi, uprave se mijenjaju bez da ikome polože račune pa dok ide ide.
-
Mogu , i te kako mogu, na primjer radi zaštite održivosti poslovanja u društvu od sistemskog značaja za RH te zbog održanja likvidnosti , održivosti i stabilnosti poslovanja i sve to u općem , javnom interesu .
Tako nekako je glasilo opravdanje za donošenje Lex Agrokora , sve odgovara i za jedan Lex Đuro.
-
Mogu , i te kako mogu, na primjer radi zaštite održivosti poslovanja u društvu od sistemskog značaja za RH te zbog održanja likvidnosti , održivosti i stabilnosti poslovanja i sve to u općem , javnom interesu .
Da, znam!, ali to u gore citiranoj odredbi Ustava ne piše!
Čemu sluzi Ustav ako ne garantira nikakvu pravnu sigurnost?
-
ako me feeling ne vara, pbz mirovinac je taj koji je prodavao u petak i danas, na dalekovodu on je pola prometa učinio u četvrtak. ako je i ovdje obrazac bio isti, ostalo mu je zanemarivo malo, ne više od 50k diona. stoga sutra opet palim T84 made in djuro, i ponovo u napad.
nije nagovor na druge tenkiste da me prate u pohodu, jer u ratu se ponekad može i poginuti
-
ja sam ulazio na 2.68kn..izisao isti dan prosjek 3.14kn...lijepo postao i sutra sam opet na kupnji na 2.65kn..nekako ocekujem retest na 2.6-2.65kn.
Pa lijepo sam napisao rast ce...al i Dlkv i Ddjh ce se moci istrejdati bar 5x.
P.s. Dugorocno me isti ne zanimaju.
-
SLAVONSKI BROD - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetit će Đuro Đaković grupu i razgovarati s predstavnicima Uprave i Nadzornog odbora, a nakon što je Europska komisija dala odobrenje za državno jamstvo slavonsko brodskoj kompaniji. Komisija je u prošli petak odobrila odluku hrvatske Vlade, iz siječnja ove godine, o državnom jamstvu za kredit Đuro Đaković Grupi u visini od 300 milijuna kuna, koji bi trebao pokriti njezine hitne potrebe za likvidnošću u sljedećih šest mjeseci (10,30 sati početak sastanka, nakon kojega su, oko 12,30 sati, predviđene izjave za medije, prostorije sjedišta Đuro Đaković grupe, Ulica dr. Mile Budaka 1).
Izvor: https://www.lider.media/poslovna-scena…-nastave-131394
-
Koliko života Djuro ima?!:)
"Prošle godine sklopljen je memorandum o razumijevanju i sporazum o suradnji o tehničkoj potpori za ovaj projekt između Uprava američke grupacije BAE Systems i Đure Đaković Specijalna vozila. No, nakon toga uslijedio je muk, nema puno informacija jesu li radnici iz Đure Đaković prošli obuku u BAE Systemsu, a nisu, kako je bilo najavljeno, isporučena ni prva borbena vozila na servisiranje i dovođenje u operativno stanje.
Neslužbeno se čuje da se za tu prvu fazu suradnje čekalo sređivanje stanja u Đuri Đakoviću, koja bi trebala uslijediti nakon dobivenog zelenog svjetla EK za državnu potporu.
Ako je za suditi iz najave u dnevnom redu za skupštinu, menadžment ima na raspolaganju osmisliti nekoliko modela koji će otvoriti vrata i ulasku strateškog partnera u vlasničku strukturu, uz mogućnost smanjenja ili povećanja temeljnog kapitala tvrtke.
Za izradu programa već je angažiran PricewaterhouseCoopers (PwC), a prvi draft programa bi vrlo skoro trebao biti prezentiran Ministarstvu gospodarstva, te već do kraja lipnja upućen na razmatranje i odobravanje Europskoj komisiji."
-
Koliko života Djuro ima?!:)
Vise nego dionicari
-
Zovite Klausa & comp.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor