Sindikat je u ovoj firmi odavno na platnoj listi uprave, nikad nisu radili svoj posao a na posljednje smanjivanje prava od strane uprave nisu se čak ni očitovali. Mene jedino čudi da još uvijek imaju članove kojima uredno skidaju članarinu sa plaće.
INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)
-
-
-
To smanjenje na 60% place nije nigdi objavljeno ?, koja manjina je zasad zaobidjena tim smanjenjem ?
-
Nije bilo niti je najavljeno takvo smanjenje, ali je dosta toga srezano, dio radnika ide na čekanje na 75% plaće, ukinut regres, smanjena božićnica i skinut dodatak na palću od 400 kn. To je za početak.
-
Nije bilo niti je najavljeno takvo smanjenje, ali je dosta toga srezano, dio radnika ide na čekanje na 75% plaće, ukinut regres, smanjena božićnica i skinut dodatak na palću od 400 kn. To je za početak.
Znači da nisu u stanju izvršavati svoje obveze prema zaposlenima što opet znači da su nastupili uvjeti za primjenu lexa. E sad imamo situaciju da je sama država jedan od dioničara i da bi praktički sama sebi trebala nametnuti prinudnu upravu. Zato i sad opet hoće još jedan novi zakon o izvanrednim okolnostima kako bi izbjegli novu primjenu Lex Agrokora u sličnim situacijama koja im zasigurno ne bi odgovarala u predizborno vrijeme. Napominjem još jednom, u Agrokoru su radnici bili zaštićeni 100% cijelo vrijeme, jasno ne zbog njih samih nego zbog slike zakona u javnosti jer mu je to bilo skoro jedino pozitivno.
Kod nas je zakonski nered vladao i ranije a u vremenu krize postaje još puno veći.
-
Bome nam INA pati zbog korone!
Izvješće na kvartalu je prilično zabrinjavajuće, ali sve se to može dostignuti do kraja godine.Cijena derivata na ovoj vrijednosti stvarno odavno nije bila, a ujedno niti tako mala potražnja.
"Grupa je ostvarila negativan rezultat što je najvećim dijelom posljedica revalorizacija zaliha u
skladu s eksternim okruženjem" Znači kada se ovo dovede u normalu, a vjerujem uskoro, možemo za Q2očekivati sasvim drugačije izvješće... na kraju ne brinem se previše oko toga, sve bude dobro
-
Koliko bi vrednovali Inu u eventualnom drzavnom takeoveru?
U mlrd kuna za 100% kapitala.
-
Krenuli otkazi, stsi i crosco kolko do mene dopiru vijesti. I ide se džonom, bez milosti.
-
pa što nije Štern izjavio da cijela kompanija vrijedi mlrd Eura?
to bi bilo 3 do 4x manje od sadašnje tržišne cijene
-
Grubisic je sad dao “moju procjenu”.
Lapo od trenutne trzisne valuacije.
-
Grubisic je sad dao “moju procjenu”.
Lapo od trenutne trzisne valuacije.
to bi ispalo da se nismo maknuli od cijene iz IPO-a, čak će ispasti i manje.
opet će biti no bueno za male dioničare.
-
-
Lipo su svi potopili ministra u Otvorenom, posebno Štern sa svojom idejom o antiugljik firmi. Ugodno veče.
-
Meni se nameće samo jedna opcija glede Ine... Sanader je uzeo lovu da se Ina proda, a sad očito netko treba uzeti lovu da se Ina otkupi nazad.
-
Lipo su svi potopili ministra u Otvorenom, posebno Štern sa svojom idejom o antiugljik firmi. Ugodno veče.
Meni se nameće samo jedna opcija glede Ine... Sanader je uzeo lovu da se Ina proda, a sad očito netko treba uzeti lovu da se Ina otkupi nazad.
ovo može biti dobar potez jedino ako opet nekad dođe neko novo mini ledeno doba (što nije nemoguć scenarij), al ne bi me začudilo da se ovdje na kraju odvrti i neki scenarij s Rusima (Vujnovac).
u svakom slučaju, ovo je zasad račun bez krčmara, jer prvo Mađari trebaju prodati, a pitanje je žele li to uopće i po kojoj cijeni.
-
sinoc se vidila sva jad i bijeda naše polite i tog jadnog ministra koji je onako napuhan u početku, pokisao do kraja emisije potopljen argumentima grubisica i sterna.
Grubisic me iz nastupa u nastup sve više oduševljava, treba imati cohones i reci nekom tamo mudonji iz hdza u javnosti , između redaka , koji ste vi idioti, nije posao države da bude poduzetnik već da potiče poduzetništvo.
-
Uzmite u obzir da su odnosi s Mađarskom koma, od premijera, dviju vlada, do predsjednika. Ne miriši na deal
-
Pa zato će “deal” biti veći uspjeh. Ne samo gospodarski nego i vanjsko-politicki. Eh... sve je uvijek suprotno od onoga sto se prezentira. Iste kaste u dvije države sklapaju deal, neće ni jedni, a ni drugi ići protiv vlastitog džepa,
Kako nas narod kaže: “Ruka ruku mije”... a ja bih tome dodao... “a oni obadvije”.
-
Nemam pojma koliko INA vrijedi, niti da li ide u preuzimanju, ni po kojoj cijeni
Nisam razumjela niti zašto smo je prodali, niti zašto bi j eotkupili
Činjenica je da je Mađari , ako će je dati, neće dati bez premije
I da netko INU pasionirano sakuplja već dulje vrijeme. U promjenama u top 10 piše da je ustrajno i kroz dugo vremena kupuje Interkapital
-
Nemam pojma koliko INA vrijedi, niti da li ide u preuzimanju, ni po kojoj cijeni
Nisam razumjela niti zašto smo je prodali, niti zašto bi j eotkupili
Činjenica je da je Mađari , ako će je dati, neće dati bez premije
I da netko INU pasionirano sakuplja već dulje vrijeme. U promjenama u top 10 piše da je ustrajno i kroz dugo vremena kupuje Interkapital
To je skrbnički račun.
Premije na sto? Trzisnu cijenu? Tesko.
Mislim da su to oni neki Česi ili Slovaci koji su svojedobno igrali za Mol.
-
Pa upravo se pusta u pogon novo PPS postrojenje vrijedno 550 mil kn, i ide izgradnja DCU postrojenja vrijednog 3.5 milijardi kn. A sad koliko vrijedi cijela kompanija ? Ali nikad losije stanje nije bilo , to je istina
-
Nedjeljom U2 kod Stankovica je Plenkovic sa smjeskom govorio kako zna procjenu vrijednosti za INU, ali naravno ne smije reći. Jel u pitanju neka izrazito povoljna vrijednost zbog eventualnog preuzimanja od strane drzave treba pricekati da vidimo!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun