INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• Official Post

Tema o dionici INA:

Tržište Službeno tržište
    Sektor: CD
    Vrsta vrijednosnog papira Dionica - redovna
    Broj uvrštenih 10.000.000
    Nominalna vrijednost 900,00 HRK
    Dividenda u novcu 125,00 Kn
    Datum isplate dividende 5.7.2019
    Datum stjecanja prava na dividendu 19.6.2019
    Početak trgovanja bez dividende 18.6.2019
    Prospekt vrijednosnice PDF prospekt
    Temeljni kapital: 9.000.000.000,00 HRK
  • Lijepo od administratora da je otvorio i topic Ina

Gledam u graf..... zdvajam.

Baš se ništa ne dešava posljednjih godinu dana, trgovanje u sve užem rasponu

Piše u literaturi da ako nakon pada cijena dionice dugo vremena dalje ne pada, da je vjerojatnije da će u budućem vremenu rasti, nego padati.

Bacim povremeno pogled na monitor. Bid se gotovo svakodnevno diskretno nadopunjava

Gledam vol. acc distribucija

U tijeku je dubinsko snimanje poslovanja po nalogu Vlade RH, a i Rusi su izrazili nakanu da otkupe udio od Mola. I ne zna čovjek što bi mislio.

Dividenda je čini mi se 3%

Molim vas za mišljenje.

Uljudno :)

• ------------- Čak i u slučaju potpuno nerealne MOL-ove valuacije svog udjela u Ini na iznos od 3 milijarde eura te izdanje obveznica uz godišnji kupon (kamatu) od poprilično visokih dva posto godišnje, za financiranje tog posla država bi trebala oko 450 milijuna kuna godišnje. Tijekom proteklih godina Ina je ostvarivala konsolidiranu neto dobit od 1,2 milijarde kuna godišnje, pa je evidentno da bi država, kao gotovo apsolutni vlasnik tvrtke, trošak zaduženja mogla pokrivati iz dividende, čak i u okolnostima znatnog pada profitabilnosti.

Ali,.......................:/

Watch List

• nikakve objave na burzi o hakerskom napadu?

nevjerojatno!

to sve govori i o Upravi INA-e i o odgovornima na ZSE koji nisu tražili dodatna pojašnjenja

znači kao investitor sam osuđen 'čupati' članke o INA-i iz medija?

da ne kažem da se bilo kakva cjenovno osjetljiva info mora trenutno objaviti na burzi

jer tko zna kakva je situacija zapravo s tim, možda su kompromitirani više nego što su voljni priznati?

stvarno svašta!

• znam da ima na njihovim stranicama i u medijima?

ali zašto nema na ZSE? to ne spada pod cjenovno osjetljive informacije?

recimo ja sigurno ne idem tankat ovih dana na INA-u

ne želim da mi se broj kartice nađe na nesigurnom :(

• Slažem se da trebaju napraviti objavu, i dobro zboriš.

Što se tiče napada, ovo je klasični DDOS napad koji riješe sa ISP-om ali je očito vikend pa nisu riješili jer svi odmaraju. ;) Nema mjesta panici.

• Molim accountanta da pročešlja Inino izvješće ....objavljen podatak o milijardu i 200 milijuna eura neto dobiti zvuči kao znanstvena fantastika

Hellou....., to je jako puno novaca 🙃

• Molim accountanta da pročešlja Inino izvješće ....objavljen podatak o milijardu i 200 milijuna eura neto dobiti zvuči kao znanstvena fantastika

Hellou....., to je jako puno novaca 🙃

dobit 2017_2018_1

dobit 2017_2018_2

koliko vidim, sveobuhvatna dobit se kreće zadnej dvije godine na oko 1 mlrd kn

ne eura, kuna

a ako pritom mislite na onaj pasos teksta gore koji ste naveli (doduše, ne i izvor :( )

mislim da nije dobra ideja da država otkupi Molov udjel

za mene osobno barem nije

fosilna goriva nisu više in iako će još neko vrijeme izvlačiti profite i iz toga

ali MOL i INA će se morati prebaciti i na zelenije izvore prihoda

• čini se da se ovdje nešto počelo događati.

prošlo 500 dionica i nalozi na prodaji porasli na preko 100 dionica.

ima li netko neki valjan info?

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

• čini se da se ovdje nešto počelo događati.

prošlo 500 dionica i nalozi na prodaji porasli na preko 100 dionica.

ima li netko neki valjan info?

info ti je da je nafta na 20 dolara, drugi info ti ne treba

da, ali cijena INA-e nije pala u onoj korekciji svih ostalih dionica, a ni u ovim transakcijama nije pala iako je cijena nafte dobro opala

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

• info ti je da je nafta na 20 dolara, drugi info ti ne treba

da, ali cijena INA-e nije pala u onoj korekciji svih ostalih dionica, a ni u ovim transakcijama nije pala iako je cijena nafte dobro opala

Nije jer tu nema malih bas cijena je strogo kontrolirana od vecih igraca, dugorocno ako nafta ostane jeftina ne mogu ni oni branit do ko zna kada

• Ova dionica je fenomen i dokaz da i precijenjenost na ZSE može biti dokaz neefikasnosti tržišta. Nafta na 10 usd, još uvijek se čuva nedodirljivosti dividende, većina radnika već na 60% plaće, što u primjerice u Agrokoru nije bilo niti jednog trenutka, a dionica još uvijek oko 3000 HRK.

S obzirom da firma zadovoljava kriterije Dalićkinog zakona o "trgovačkim društvima od sistemskog značaja ", zašto se sada ne bi aktivirao taj zakon. Ili možda nema potrebe za tim jer grupa Borg je već ionako unutra s obzirom da je mr Dalić još uvijek u upravi i bez tog zakona, što znači da opet htjeli ne htjeli imamo sukob interesa. A sindikati i dalje samo šute i čuvaju plaće u javnom sektoru.