Posts by Digga

  Istina da je cijena plina kljucna, ali 2016 je bila relativno niska pa je bio minus 500mil (iz glave brojka), jer su zamracili brdo novaca. Sad se ulaze i u postrojenje, ne rade samo remonte. Evo, ja se nadam boljim vremenima i da ce to biti tvornica koja je potrebna u HR, a i kasnije tvornica novca (trebalo bi doci ako se bude radilo kako treba).


  Jesam IT struke, ali jako volim proci pored svake tvornice i kad imas nesto "opipljivo/proizvodnja" za vidjeti, a bome u Kutini se da vidjeti sta je mrcina koliko kod da su je zapostavljali.

  SUKC - ide prodaja?

  ADPL - Valjda ce se i oni oporaviti ubrzo, vidim da se prodaja automobila pokrenula.

  PTKM - Dugorocno mi se cini dobra kupovina.

  "Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje."


  Ovaj odlomak mi daje za promisljanje. Dakle, ako HT ne proda Optimu u roku 6 mjeseci od pocetka prodaje, bez obzira da li je vec sve dogovoreno odnosno pred samim krajem, AZTN je zahtijevao da proces nastavi investicijska banka. Zaba je ta banka koja ce samo sve to finiširati. Ja bih rekao da za 2/3 mjeseca imamo sve rijeseno.

  Slobodno udarajte po leđima, ali mislim da HT i ZABA to ne žele prodati ispod 10 kuna, promišljam:


  UG - ne žele trećeg operatera - barem ne sad dok je pad prihoda kako HTu tako i ZABI i zavlače ih.

  A1 - Opet nisu dali adekvatnu ponudu, kao i prije.

  Fond Advent international - drži cijenu na oko 6 kuna i isto to nudi.


  Investicijska banka, može biti i ZABA, pitanje je je kakav dogovor imaju sa HT-om, sve je ovo muljaža na najjače.

  Možda ja krivo tumačim ovaj dio:


  "HT se obvezuje da će za vrijeme koncentracije, a s obzirom na ranije trendove poslovanja Optime, osigurati takvo upravljanje Optimom koje na kraju razdoblja trajanja koncentracije neće dovesti do toga da Optimina imovina bude podkapitalizirana u odnosu na stanje na početku razdoblja koncentracije. Konkretno, riječ je o imovini koja predstavlja Optiminu korisničku bazu (broj korisnika, prihod)


  Dodatno osiguranje samostalnosti poslovanja Optime je obveza HT-a da tijekom trajanja koncentracije neće nuditi zaposlenje ključnim zaposlenicima Optime, da će zaštititi povjerljivost korisničke baze podataka Optime, da neće poduzimati nikakve radnje kojima bi se ograničavala dosadašnja prodajna aktivnost Optiminih prodajnih partnera te da neće prodati Optimina maloprodajna mjesta."


  Zaboravih napomenuti, vecini je ugovor istekao, za ostale konkretno ne znam ali je tu ključna korisnička baza podataka koja daje takve informacije i prednost.


  Ps. Moj broj dionica je mizeran naspram pojedinih kolega na formu i nemam mogućnosti za većim brojem, ali sam zadovoljan ako bude barem približna očekivana cijena, sve u skladu sa mogućnostima. Tema u kojoj pišem je za neke konstruktivne rasprave a bome i za podijeliti s nekim mozda korisne informacije, te naravno podijeliti neka svoja razmisljanja.

  10tak kolega koji koriste Optimu, u zadnja dva tjedna su kontaktirani više puta od Iskon agenta da pređu kod njih i ono sto su primjetili da im govore da promjene operatera sa 31.8. Znamo da se ne moze napraviti prijenos u tjedan dana i vjerujem da je ovo ciljano vremensko nagovaranje, tako da HT kad objavi da ima kupca može djelovati u borbi za korisnike bez ograničenja.

  Priča da dogovorena prodaja cinčaonice u Dugom selu, i to Češkom investitoru. Ide sve ka tome, kako je već pisano, da Dalekovod d.d. postaje tvrtka za usluge..

  Možete mi pojasniti ili me ispraviti ako ne tumačim ispravno ponude na temelju tromjesečnog prosjeka. Naime, kakve veze ima trenutni tromjesečni prosjek ako je rok za podnošenje ponuda bio 18. ožujka u 16:00 sati? Zar se ne gleda prosjek primjerice za 13. ožujka kad su i slali ponude da ista stigne na vrijeme? Informativno, tromjesečni prosjek 13. ožujka je bio 7,50 kuna.

  Dobar dan,AD Plastik je počeo danas sa radom,REVOZ počinje sutra.Ovo danas ne izgleda kao obečavajući start proizvodnje.Vidjet ćemo kako će se stvari odvijat sljedećih par tjedana.

  Načuo sam (zato provjeravam) da od sljedećeg tjedan kreće malo jači start proizvodnje. Možete potvrditi? Hvala

  U »Lencu« nisu pretjerano zabrinuti što »USS Mount Whitney« ovog puta odlazi konkurentskom brodogradilištu jer se u Martinšćici i mimo ovog projekta nastavlja prilično intenzivna suradnja s Američkom ratnom mornaricom. Još od listopada prošle godine na obimnijim se zahvatima nalazi USNS »Trenton«, brzi logistički aluminijski dvotrupac, a uskoro iz »Lenca« odlazi sister-ship, USNS »Yuma«, koji je bio na manjem remontu, dok se sredinom ožujka očekuje i USNS »Carson City« na kojem su ugovoreni veći zahvati i u brodogradilištu će ostati dva mjeseca