1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 138
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 12, 2021 at 5:36 PM
    • #1,921
    Quote from Marin83
    Quote from mitkko

Za ADRS2 sam imao ona dva scenarija, a odigralo se prema ovom crvenom scenariju - cijena je došla do 450 kn i sada se korigira/konsolidira. Očekivao sam da će korekcija ići negdje do 439, ali eto, došlo je do 435 kn.

Makro gledano graf je i dalje bullish. Trenutno još uvijek ne vidim nekakv signal za kupnju (divergencije, indikatori i slično), gledano iz perspektive trejdera. Volumeni su mali, ova konsolidacija bi možda mogla biti i bear flag pa možda vidimo još jedan propad negdje do 425, zato treba još malo pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati kako bi povećali vjerojatnost uspješnosti trejda. Dobra stvar je što vidim da firma stalno pomalo kupuje za trezor, zato mislim da neće biti više većih padova.

Lako moguće da sutra propadne na razinu od 425kn, jer je sutra ex dividenda day.

EDIT: Inače bio sam vas poslušao i izašao većinom na 444kn, te ponovno ušao kada je propala na 434 kn.

Zaboravio sam na taj ex-dividend dan, prestao sam pratiti ovu dionicu otkako sam prodao. Onda nema šta, past će, pitanje je samo dokle.

Nije bez vraga ona izreka - "Show me the chart, and I'll tell you the news." :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 12, 2021 at 6:14 PM
    • #1,922
    Quote from mitkko
    Quote from tento

Molio sam mittka za graf atpl, sigurno je zauzet, jeli ima tko od tehničara da objavi. Hvala!!

Hej, sorry, promaknuo mi je ovaj tvoj post. Zavjetovao sam se da neću više objavljivati grafove za ATPL :) pa molim nekoga drugoga od tehničara da pomogne kolegi sa grafom.

Zašto se zavjetovali, ma nemojte molim Vas, nitko normalan Vam nije prigovorio (vjerojatno mislite na onaj graf atpl, pad do 260) I ja sam donosio odluke na temelju toga grafa i propustio priliku za više nadokupiti, i šta sada, trebao bih Vas kriviti. Svašta ne pada mi na pamet. Zahvalni moramo biti što koristimo Vaše znanje a ne da Vas još neko osuđuje radi toga što se graf nije ispunio. Aj gosp mittko ja Vas sada odzavjetujem i dalje da uživamo u Vašim grafovima pa tako i grafu atpl. p.s. Kokegica zločka je uskočila.😀

• Neo
    Guest
    • July 12, 2021 at 10:39 PM
    • #1,923

Envelopa za Atpl je na 300kn i bit ce uskoro PONOR. Ipak TA ne grijesi i u tijeku je distribucija. Svi su indikatori pregrijani i hladjenje je normalno. RSI iznad 80 al ne jos zadugo.

K tome i negativne skrivene divergencije.

Files

Screenshot_20210712-224041_Samsung Internet.jpg 133.17 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 12, 2021 at 10:52 PM
    • #1,924
    Quote from tento
    Quote from mitkko

Hej, sorry, promaknuo mi je ovaj tvoj post. Zavjetovao sam se da neću više objavljivati grafove za ATPL :) pa molim nekoga drugoga od tehničara da pomogne kolegi sa grafom.

Zašto se zavjetovali, ma nemojte molim Vas, nitko normalan Vam nije prigovorio (vjerojatno mislite na onaj graf atpl, pad do 260) I ja sam donosio odluke na temelju toga grafa i propustio priliku za više nadokupiti, i šta sada, trebao bih Vas kriviti. Svašta ne pada mi na pamet. Zahvalni moramo biti što koristimo Vaše znanje a ne da Vas još neko osuđuje radi toga što se graf nije ispunio. Aj gosp mittko ja Vas sada odzavjetujem i dalje da uživamo u Vašim grafovima pa tako i grafu atpl. p.s. Kokegica zločka je uskočila.😀

Nije to ni prvi ni zadnji graf koji se nije ostvario. Uostalom, draže mi je kada zbog lošeg grafa propustim dobit nego kada izgubim :) Tada sam propustio ostvariti dobit. Ali ok, hoće to tako :)

Stvar je u tome da se zbog jake navijačke atmosfere na temi ATPL osjećam kao heretik ako nacrtam nekakav nepoželjan graf. Ljudima nikako ne možeš objasniti razliku između kratkoročne projekcije cijene koju prikazujem na grafu i dugoročnog/šireg trenda.

Evo ga ažurirani graf. Prije 20 dana smo vidjeli breakout iz pennanta, cijena je školski došla do targeta na 447 kn, tu smo vidjeli zabrinjavajuću bearish divergenciju na RSI i MACD te opadajući volumen što naznačuje potencijalni pad cijene, cijena je potom pokušala još jednom probiti tu zonu 447 kn ali bezuspješno (opet opadajući volumen, bearish RSI i MACD cross) i time formirala opet zabrinjavajući "double top". Cijena od tada (zadnjih 10 dana) pada i sada je blizu 406 kn, zona koja bi trebala biti zona podrške, barem kratkoročna. Ako cijena padne ispod te zone, vjerujem da će otići do 375 kn, što je target te "double top" formacije, a tu je ujedno i 50EMA.

Širi trend je i dalje bullish.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Neo
    Guest
    • July 12, 2021 at 11:07 PM
    • #1,925

Kakav bullish kolega Mitko?

Sve vristi sell. I vrijeme nek pokaze.

Ja mislim da cemo vidjeti opet razine manje od 200kn.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • July 12, 2021 at 11:23 PM
    • #1,926

Slažem se da vrišti sell. Ne bih se složio kolega @Neo da to ide do 200 u nekom srednjem vremenskom intervalu. Prva zona 375 ako to probije ide u zonu 330. Slijedeća je 265 a do tada ima još puno za ići prema dolje. Sve to naravno ako ne okrene prema gore radi neke dobre vijesti. P.S. nemam Atpl

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 13, 2021 at 12:57 AM
    • #1,927
    Quote from mitkko
    Quote from tento

Nije to ni prvi ni zadnji graf koji se nije ostvario. Uostalom, draže mi je kada zbog lošeg grafa propustim dobit nego kada izgubim :) Tada sam propustio ostvariti dobit. Ali ok, hoće to tako :)

Stvar je u tome da se zbog jake navijačke atmosfere na temi ATPL osjećam kao heretik ako nacrtam nekakav nepoželjan graf. Ljudima nikako ne možeš objasniti razliku između kratkoročne projekcije cijene koju prikazujem na grafu i dugoročnog/šireg trenda.

Evo ga ažurirani graf. Prije 20 dana smo vidjeli breakout iz pennanta, cijena je školski došla do targeta na 447 kn, tu smo vidjeli zabrinjavajuću bearish divergenciju na RSI i MACD te opadajući volumen što naznačuje potencijalni pad cijene, cijena je potom pokušala još jednom probiti tu zonu 447 kn ali bezuspješno (opet opadajući volumen, bearish RSI i MACD cross) i time formirala opet zabrinjavajući "double top". Cijena od tada (zadnjih 10 dana) pada i sada je blizu 406 kn, zona koja bi trebala biti zona podrške, barem kratkoročna. Ako cijena padne ispod te zone, vjerujem da će otići do 375 kn, što je target te "double top" formacije, a tu je ujedno i 50EMA.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju. Uvijek je moguce i da vozarine opet potegnu jace gore pa onda ovo sve skupa na grafu vise nece biti relevantno. Vozarine su kao neke vijesti na drugim dionicama koje fundamentalno mijenjaju sliku dionice. Graf u takvim slucajevima prestaje biti relevantan. U slucaju stagnirajucih vozarina kao sto su sada, graf dolazi do izrazaja.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 13, 2021 at 8:50 AM
    • #1,928

odlično pitanje!? kako u ovome trenutku gotovo svi relevantni svjetski stručnjaci na tom području govore da će visoke vozarine potrajati (neki spominju čak i 2-3 godine!!??), što nam preostaje nego jahati na valu. ponekad jačem a ponekad slabijem.

a oni koji igraju na rast ili pad.... sretno im bilo.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 13, 2021 at 8:53 AM
    • #1,929
    Quote from Flight
    Quote from looserst

Sorry mitkko ali meni nema logike da atpl pada na stagnirajucim vozarinama 2 ili 3x breakeven. Svaki dan koji se vozimo po ovim cijenama je kes u kasicu, smanjenje dugova, korak blize izvjescu itd. Zamislimo da imamo ove vozarine iducih par godina i redovito kvartale sa dobrom dobiti, pa nije to sve uracunato u trenutnu cijenu? Ukratko ocekivao bi da pad vozarina spusta cijenu a ne stagnacija :/

Do sada smo 100 puta rekli: "samo neka ostanu ovakve vozarine, ne trebaju rasti"...nebi rekao da smo ciljali na ovu varijantu iz grafa tada :rolleyes:

Al kolika je vjerojatnost da se ova razina vozarina održi u dugome roku?

Čak i ako je visoka, vozarine su volatilne i ta volatilnost potiče i volatilnost na procjenama uprava u poslovanja, kao i rezultata kompanija, a posljedično i na cijenama dionica.

Tlko u ovome trenutku može tvrditi da će ovaj trend vozarina i njihova razina održati 3, 6 ili 15 mjeseci?

Jako je mala vjerojatnost, volatilno je, u pravu ste. I jasno je da TA najbolje funkcionira kad nema suma od fundamenata. Ja samo mislim da ove razine bdi djeluju kao osigurac od nekog konkretnijeg pada kojeg mozda ta i pokazuje

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 13, 2021 at 10:30 AM
    • #1,930
    Quote from mitkko

Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju

Dobri kolega Mitkko može osvrt na VLEN di da ga čekam za kupnju....Bdw propao ADRS2 na svega 420kn

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 8:28 PM
    • #1,931
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko
    • na grafu za CROBEX također vidimo bearish divergenciju, index je došao vrlo blizu zoni otpora i mislim da je zrel za korekciju,

CROBEX apdejt

CROBEX je došao točno do te predviđene zone otpora (2004,95) i počeo se konsolidirati, target sam podcijenio za 1,5 poen (2003,27). Bearish divergencija se manifestira, danas smo vidjeli i MACD cross. Sada bi bilo lijepo da zadržimo ovaj trendlajn koji drži zadnjih 6 mjeseci. Trendlajn podrška je oko 1970 poena - ako index to probije, onda ćemo početi paničariti i gledati kako dalje :) - sljedeća razine otpora su onda 1927, odnosno 1890. Za sada se nadamo pozitivnoj reakciji na 1970.

CROBEX apdejt

Eto nas blizu prve zoni podrške na 1927, tu bismo trebali vidjeti nekakav odbijanac. Za daljnju prognozu trebamo prvo vidjeti kakva će biti reakcija u ovoj zoni - moguć je nakon odbijanca i daljnji pad do 1890, ali je moguće da vidimo retest ove zone, pa higher low i onda nastavak rasta. U svakom slučaju, sve će biti jasnije kroz sljedećih par dana.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 8:57 PM
    • #1,932
    Quote from Marin83
    Quote from mitkko

Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju

Dobri kolega Mitkko može osvrt na VLEN di da ga čekam za kupnju....Bdw propao ADRS2 na svega 420kn

ADRS2 i RIVP

ADRS2 izgleda dosta loše. Ovaj veliki pad nema nekog posebnog tehničkog objašnjenja, mislim da je ovo reakcija na vijesti i strah od korone. Tehnički bismo trebali vidjeti barem nekakvu reakciju u zoni 419-425 kn, tu je nekakva zona podrške. Dobra stvar je da se pad dogodio na relativno malom i opadajućem prometu, tako da se čini da pritisak na prodaju jenjava pa možda ubrzo i vidimo odbijanac. Ne znam koliko je trenutno oportuno ulaziti u turiste, ja se trenutno držim podalje.

RIVP izgleda još puno gore, tamo je sell signal bio kada je cijena napravila lower low na oko 30,60. Cijena je ispod 200EMA, a probila je i dugoročni trendlajn. Trenutno je oversold i blizu tehničke zone podrške na 26,60, tako da možda ubrzo vidimo nekakav odbijanac, ali daleko je to od tehničkog buy signala.

Trenutno je ovo lovljenje noževa u padu i na ADRS2 i na RIVP, ne vidim nekakav signal za kupnju. Treba vidjeti kako će se cijena ponašati nakon odbijanca i onda možda tražiti nekakav ulaz.

VLEN

VLEN i dalje koketira sa tom donjom granicom wedge-a. Bilo bi lijepo kada bi zajašila 200EMA koja je trenutno na 10,40 kn, tu bi onda mogli očekivati daljnji rast. Trenutno su prometi užasno mali, nema baš ni smisla gledati graf na dnevnoj bazi, više treba pratiti širi trend, a širi trend pokazuje da je cijena još uvijek u konsolidaciji. Da smo na nekoj likvidnijoj burzi bih ovo sada kupovao, ali ovako se držim po strani i gledam kako da što bolje prodam i ovo što imam.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 9:10 PM
    • #1,933
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju. Uvijek je moguce i da vozarine opet potegnu jace gore pa onda ovo sve skupa na grafu vise nece biti relevantno. Vozarine su kao neke vijesti na drugim dionicama koje fundamentalno mijenjaju sliku dionice. Graf u takvim slucajevima prestaje biti relevantan. U slucaju stagnirajucih vozarina kao sto su sada, graf dolazi do izrazaja.

Display More

ATPL apdejt

Vidjeli smo odbijanac u očekivanoj zoni, ali još uvijek nismo "out of the woods". Lako bismo mogli vidjeti još jedan leg prema dolje, sve prema ovoj trajektoriji na grafu, što bi zpravo bilo tehnički očekivano - spasiti stvar mogu vozarine ukoliko ubrzo počnu rasti.

BDRY

Pozitivna stvar je što BDRY izgleda da je blizu dna ovog vala pa možda ubrzo stvarno vidimo i porast vozarina. Cijena je u hidden bullish divergenciji na svim indikatorima i oscilatorima, a i blizu je dna ovog šireg trendlajna. Od vrha je pala oko 24%, to je u skladu sa prosjekom ovih zadnjih nekoliko korekcija.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 9:21 PM
    • #1,934
    Quote from mitkko

JDPL

Graf i dosadašnji rast izgleda dosta zdravo. Raste na rastućem volumenu, nema divergencija. 42 kn bi trebala biti dobra zona podrške. Sljedeći uspide target je 63 kn.

JDPL apdejt

JDPL se drži vrlo bullish, tehnički izgleda puno bolje od ATPL (sada očekujem kritike da sam pristran :) ). Cijena se konsolidirala do te očekivane razine na 42 kn, vidjeli smo odbijanac do 48 kn što je također bilo u skladu sa očekivanjem, a sada bih rekao da gledamo retest gdje bi cijena trebala napraviti higher low (zadržati se iznad 42 kn). Uz to bi se trebao formirati nekakav trokut ili zastavica, što je bullish continuation pattern. Dalje bi trebala rasti prema 52 kn, konsolidirati se iznad i dalje napadati 63 kn.

Na RSI, Stoch i MFI vidimo hidden bullish divegenciju. Cijena se konsolidira na opadajućem volumenu, što je karakteristika konsolidacije. Još jedna jako bullish stvar je činjenica da se i nakon ove konsolidacije cijena i dalje cijelo vrijeme zadržala iznad 10EMA.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 9:35 PM
    • #1,935
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

HPB apdejt

Mislio sam da će konsolidacija ranije, ali cijena je napravila još jedan leg gore i tek sada se konsolidira. Target za kupnju je isti, oko 500 kn, iako bi moglo brzinski propasti i do 490 kn.

Sljedeći target je 570 kn.

HPB se pokrenuo, gledamo breakout iz zastavice, jučer sramežljivo, danas uvjerljivo.

Display More

HPB apdejt

HPB napreduje u skladu sa očekivanjem i projekcijom na grafu, trenutno se konsolidira iznad prijašnjeg vrha, što je naznaka za kontinuitet rasta prema targetu, ali kako smo na ZSE to sve ide dosta kilavo i kao na usporenom snimku. Da nam je burza likvidna bih ovo kupovao kao zicer, ali ovako eto i ovo samo promatram sa strane.

Nisam pratio ove vijesti sa blokadom računa DDJH, hoće li tu HPB nekako nastradati?

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • July 18, 2021 at 9:38 PM
    • #1,936

Ovo posljednje je trebao biti scallop, al je odustao ?

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 18, 2021 at 10:15 PM
    • #1,937
    Quote from mitkko

HPB apdejt

Nisam pratio ove vijesti sa blokadom računa DDJH, hoće li tu HPB nekako nastradati?

ne, kredit hpb-a ddjh je dio plana restrukturiranja odobrenim od ek i pokriven državnim jamstvom

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 10:44 PM
    • #1,938

DXY izgleda da zeli dalje prema gore. Znamo kako to utjece na dionice, ali jednako tako i na kripto i commodity.

Quote from zlocesti

Mislis na HPB? Nisam nikada proucavao te scallopse pa nemam neko misljenje. Ovo na HPB je lijepi primjer breaokuta iz bulla zastavice, konsolidacija iznad vrha zastavice i utvrdjivanje/retest te kote kao zone podrske, i onda bi trebali ici u napad na krajnji target zastavice, sto je u ovom primjeru 570 kn.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (July 18, 2021 at 10:47 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 18, 2021 at 10:53 PM
    • #1,939
    Quote from zlocesti

Kolegice, ajde molim te pogledaj mi JDPL, sta ti mislis, da eliminiram pristranost.

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • July 19, 2021 at 9:24 AM
    • #1,940

Iz razloga koje ne razumijem ovo izgleda bullish :)

Bullish flagpole i flag, volumen pada, konsolidacija pri kraju ?

Verdict- bullish

• 1
    • 96
    • 97
    • 98
    • 138

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 815

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 5:48 PM
    2. Odgovora
      815
      Pregleda
      300k
      815
    3. Skribi

May 8, 2025 at 5:48 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 454

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 4:33 PM
    2. Odgovora
      454
      Pregleda
      182k
      454
    3. Vule

May 8, 2025 at 4:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 3:53 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      821k
      1.9k
    3. All

May 8, 2025 at 3:53 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 124

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • May 8, 2025 at 2:39 PM
    2. Odgovora
      124
      Pregleda
      43k
      124
    3. KitoLovac

May 8, 2025 at 2:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 8, 2025 at 5:48 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Vule May 8, 2025 at 4:33 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 8, 2025 at 3:53 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

goranbj May 8, 2025 at 10:41 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)