E, pa ne znam, ako koristim Heikin Ashi, pa ne povučem rast do najvišlje cijene, onda se odbija od 23,6%, taman
Kaj ste se u$rali, no, no...
E, pa ne znam, ako koristim Heikin Ashi, pa ne povučem rast do najvišlje cijene, onda se odbija od 23,6%, taman
Kaj ste se u$rali, no, no...
Display MoreDolje može riba na suhome nego ja šutjeti
Ja bih pak rekla, držeći se scallopsa, da neće ispod 6,30
A najviše što smije je do tamo gdje se one dvije linije križaju, oko šestice. Što se nekako podudara sa nalogom na šestici.
Al' onda scallop pada u vodu. Abandoned Baby
Ovo sve postaje boring
Zločesta, ovo se nije trebalo dogoditi, gdje je tu autoritet, znanje, SLAVA?
Naravno da se trebalo dogoditi, bilo vidljivo iz aviona.
A što mislite, zašto sam napisala da više ne crtam
Imali ste objavljen graf sa brojalicom, i Abandoned Baby jučer
Al' ne volim crtati pad.
Samo rast
zlocesti , a mogu i ostali tehničari.
koja je shema s ovim heikin ashi?
koliko sam primjetio, lijepo pročisti graf i jasnije ocrtava trendove (po meni, puno bolja opcija, pogotovo za nelikvidne dionice )
nešto malo črčkam i sviđa mi se što vidim
https://school.stockcharts.com/doku.php?id=ch…sis:heikin_ashi
While traditional candlestick patterns do not exist with Heikin-Ashi candlesticks, chartists can derive valuable information from these charts. A long hollow Heikin-Ashi candlestick shows strong buying pressure over a two day period. The absence of a lower shadow also reflects strength. A long, filled Heikin-Ashi candlestick shows strong selling pressure over a two day period. The absence of an upper shadow also reflects selling pressure. Small Heikin-Ashi candlesticks or those with long upper and lower shadows show indecision over the last two days. This often occurs when one candlestick is filled and the other is hollow.
https://school.stockcharts.com/doku.php?id=ch…sis:heikin_ashi
While traditional candlestick patterns do not exist with Heikin-Ashi candlesticks, chartists can derive valuable information from these charts. A long hollow Heikin-Ashi candlestick shows strong buying pressure over a two day period. The absence of a lower shadow also reflects strength. A long, filled Heikin-Ashi candlestick shows strong selling pressure over a two day period. The absence of an upper shadow also reflects selling pressure. Small Heikin-Ashi candlesticks or those with long upper and lower shadows show indecision over the last two days. This often occurs when one candlestick is filled and the other is hollow.
znam i ja guglat
mislio sam Vaše mišljenje, šta Vam je bolje/preciznije/ljepše?
Na običnim candles vidi se konstelacija svjećica... i uobičajeno Tko jači, taj kvači u taj čas
Na Heikinu se bolje vidi globalno zbivanje, trend i trendić
Na običnim candles vidi se konstelacija svjećica... i uobičajeno Tko jači, taj kvači u taj čas
Na Heikinu se bolje vidi globalno zbivanje, trend i trendić
pa šta nisu trendići najvažniji kod TA?
ne znam, ja sam stavio nove svjećice u svoj crtaći auto i odmah imam osjećaj da mi bolje kreše
Bude onda kakav vlakic na Opte?
Da znam🙃
Bude onda kakav vlakic na Opte?
Da znam🙃
evo, neka kolega sa investiramo.com apdejta grafove, al ovako na prvu, dugoročno da, al čini mi se da bi prvo trebao jedan vlakić unatrag
Crtanje nije znanost, to je više umjetnost
Tako neki ljudi crtaju nadahnuto, lijevom rukom kao Vlad i Godo
Neki crtaju naučno, kao Mitkko.
Neki po dječji kao zloćka, neki neomodernistički kao Neo
Koliko ljudi, toliko grafova. . A svaki ima svoj potpis.
Pa ti vidi.
Display MoreCrtanje nije znanost, to je više umjetnost
Pa ti vidi.
A većina na forumu nikako, pa gledamo u Vas kao u 😍
Hvala Godu na opte!
Display MoreCrtanje nije znanost, to je više umjetnost
Pa ti vidi.
neo crta kao Tigrić
Ovo je suviše zabavno da bi se propustilo
Daklem, kada postavim Heikin vidim, vidim........
Vidim uptrend, a ovo je danas dip, buy the dip........
i već smo imali istu situaciju
Možda me sutra stvarnost demantira, netko podemoni i istrese se, pa hvala mu.......
Ovdje vidim snažnu kupnju od 21.01., , iz razloga kojeg ne znamo. Još
A/D up, Chaikin up, On balance ljubi plafon. Tko što ima za reći neka kaže odmah, ili šuti dovijeka
Display MoreDisplay MoreJDPL
Ovo je neozbiljno od mene uopće da postam, ali eto, ne mogu odoliti
Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.
Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.
Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.
JDPL apdejt
st-brajo evo nešto za napucavanje rekli bi - hešteg ZSEbets
Ima sve preduvjete za napucavanje - stečajuša, veliki spread, trenutno povoljna klima u dry bulk-u, potencijalno preuzimanje... Moram napomenuti da sam ovdje u sukobu interesa, imam puno ovih dionica
Cijena je narasla 39% od mog zadnjeg grafa, a očekujem još toliko. Nedavno smo vidjeli breakout i retest. Pratimo dalje.
Molila bih kolegu mitkko kada nadje vremena za JDPL update. Kladila bih se na ovu stecajusu. Pocinje lijepo vrijeme za dry bulk.
Kada mi nije uspjelo na Viru😂🙃
Display MoreOvo je suviše zabavno da bi se propustilo
Daklem, kada postavim Heikin vidim, vidim........
Vidim uptrend, a ovo je danas dip, buy the dip........
i već smo imali istu situaciju
Možda me sutra stvarnost demantira, netko podemoni i istrese se, pa hvala mu.......
Ovdje vidim snažnu kupnju od 21.01., , iz razloga kojeg ne znamo. Još
A/D up, Chaikin up, On balance ljubi plafon. Tko što ima za reći neka kaže odmah, ili šuti dovijeka
scallop u nizu? emil
Ja sam mislio da Moller misli na mene, jer sam se mislio kupiti na 35, ali krivo smo svi skupa mislili
ovo je bio taj, ali se izvukao s jednom riječju, napisao je da mu se čini, jer stvarno je teško u odsudnim trenucima procijeniti točno, meni se isto ukazivalo da će to još srokati na 35, ali eto stigle su ohrabrujuće vijesti iz bijelog svijeta, rekli bi za one što čekaju na 35, više sreće drugi put, tu je to, 35,45, ma tko će te pitati po koliko su ušao kad jednoga dana bude 85
Ma vidi nezahvalnika Upozorim vas na vrijeme da ide veci pad, nacrtam i trajektoriju koja se za sada pokazala "neobicno" tocnom, i opet ne valja. Pardon, cijena je pala sa 42,40 do 39,20 umjesto do 38. Moj grijeh Cak su me i isprdali na forumu zbog najave tog pada. Nikada nisam zazivao 35 kn.
Nije cilj pogoditi target u lipu, moras si dati malo +/- prostora. 38 kn je bila donja zona podrske i iluzorno je ocekivati da ces pogoditi samo dno. Nisam ovo kupovao, bavio sam se drugim stvarima, ali da jesam rasporedio bih kupovne naloge od 38-40 kn. Ne bih uhvatio samo dno, ali bih u prosjeku jeftino kupio. I sada bih bio u plusu prosjecno vise od 10%. Tako to trejderi rade.
Ja mislim da ti se malo i posrećilo i da su čitajući tvoje crtkarije neki nastavili iskrcavati. Al je market okrenuo pilu naopako.
Al ti si korektno to odradio i naveo svoju procjenu. A na korisnicima je da ocjene vjerodostojnost i pouzdaju se ili se ne pouzdaju u procjenu.
Ja mislim da ti se posrećilo i da su čitajući tvoje crtkarije neki nastavili iskrcavati. Al je Market okrenuo pilu naopako.
Al ti si korektno to odradio i naveo svoju procjenu. A na korisnicima je da ocjene vjerodostojnost i pouzdaju se u procjenu.
Ja mislim da Mitkko ovdje nije MM.
Imam svoju teoriju sto se ovdje dogadja, ali zadrzati cu je za sebe. Da ne bi bilo drukanja i ljutnje.
Nije market maker ali većina investitora ovdje koliko ja vidim malo zna i o TA, kao i fundamentima. Nažalost, većina i dalje burzu dozivljava kao kladionicu i vlakić do burekdzinice.
Ja mislim da ti se posrećilo i da su čitajući tvoje crtkarije neki nastavili iskrcavati. Al je Market okrenuo pilu naopako.
Ima ona jedna: "Puno ti mislis, a sve nesto krivo."
Nemoj zamjeriti, smijemo se malo saliti
TA je u sustini vrlo jednostavna ako razumijes o cemu se tu radi, odnosno znas ju pravilno interpretirati.
Jedan poznati trejder je to lijepo opisao. Mi se tu salimo da je to kristalna kugla, grah i tako to, i tko ne razumije o cemu se tu radi, stvarno tako i misli. Horoskop.
Vidi sta on kaze:
"Charts to NOT predict future prices. Every sunken ship had a chart room.
Charts show where prices have been, the POSSIBLE path of least resistance and POSSIBLE zones for concentrated buying and selling.
Sorry folks, that's all you get with charts."
Tvoje pravo je misliti da je to sreca, ali ja ti toplo preporucam da pokusas detaljnije uci u TA, mocan je to alat. Citam sta pises po forumu, dobro baratas sa zivotnom logikom i fundamentima, i ovo bi ti bila odlicna nadopuna. Ovo ti govorim vrlo pomirljivo, ne trebamo se oko ovoga svadjati.
Ma joj daj mittko ne filozofiraj. Daješ si previše ne značaju. Ljudi uglavnom ne znaju i sugestivno doživljavaju tvoje grafove. Sto ja ne znam ili znam je potpuno nebitno, al ja tako ne bih tebe podcjenjivao. Meni vise njihovo ponašanje govori o njihovim nedostacima, nego o prediktivnost tvojih crtkarija.
Ti si oportunist. To sam shvatio kad si napisao da rudaris Bitcoin. To je daleko od investiranja, sto ne znaci da se na tome ne da zaraditi novac.
Ti dobro znaš da je prediktivnost tvojih crtkarija tamo gdje je volumen mnogo mnogo veći, u skladu sa prosjekom tih prediktivnosti i da tamo ne bi “pogađao” ništa vise od prosjeka tržišta. Ovdje si ti i još možda dvoje troje prosjek tržišta, a kako ekipa nema pojma dosta njih se oslanja na to. Barem ovi sitni špekulanti. A takvi su i uglavnom aktivni već dulje vrijeme na trzistu.