1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • October 13, 2020 at 8:28 PM

Mitko se vratio doma!!! skuhala mu .... pastasutu :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 13, 2020 at 8:55 PM

<3

Mitkko, ono gore je -Što je babi milo, to joj se i snilo

U down kanalu je, dokle će.. ne znamo

Ja vidim nekakvu divergenciju na MAcD, al' vidim i partial failure da dodirne gornji rub kanala......... pa sve skupa... sreća na dugom štapu :S

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 13, 2020 at 9:06 PM

Nisam strucnjak za tehnicku analizu dionice analiziram drugacije. I ja sam kupila Atpl. I ja ocekujem rast panamaxa u iducim tjednima. Zasto? Ovo je doba godine kada oni sezonalno rastu. Rast prvo pokrenu Capeovi, a zatim slijeda pnmx.

Sada u ovim uvjetima ocekujem povecanu potraznju Kine. Sada je malo zaustavljena zbog praznika. Da li je to zbog oporavka nakon korone da nadoknade propusteno ili da stvore zalihe u neizvjesnosti ne znam. Smatram da ce povecana potraznja pozitivno utjecati na vozarine.

Mozda sam u krivu. A nista, onda cu u veljaci nadokupljivati na dnu🙃

Quote from emil

Mitko se vratio doma!!! skuhala mu .... pastasutu :)

E da nam se i kolega Neo vrati gdje ces vece srece :)

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (October 13, 2020 at 9:07 PM).

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 13, 2020 at 10:08 PM

Ima li neki tehnicar graf za DLKV? Hvala.

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • October 14, 2020 at 5:03 PM

Jel treba boca za kisik? Ili malo kasnije?

Files

ZSE Equity Index.png 29.52 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 14, 2020 at 5:55 PM

Jel se još uvijek smiju postati bullish grafovi? Asking for a friend :) Ako ništa drugo, ajmo malo maštati :)

OPTE

Graf crta zanimljiv pattern. "If my calculations are correct" :) ovo bi mogao biti Adam&Eve double bottom u razvoju. Da nije korone i nepredvidih Amera, ovo bih sigurno odigrao, svi elementi su tu - ovako, ipak ću još malo pričekati.

Udžbenici kažu da je za ovu formaciju uputno sačekati breakout, ali najbolji prinos je ako uspiješ detektirati Evino dno (ovo čudno zvuči :). Na weekly chartu na MACD i Stoch vidimo skrivenu bullish divergenciju i Stoch je u oversold. Ovaj daily graf ispod pokazuje tipične karakteristike Eve dna - imamo pad cijene na nikakvom volumenu, RSI i MACD pokazuju higher low - sve ukazuje na očaj ulagača. Treba hrabrosti za sada kupovati, znate ono, "blood on the streets" i slično.

U svakom slučaju potencijal rasta je dobar i stop-loss zona je u blizini, tako da je risk/reward, rekao bih, vrlo dobar. Vidit ću još ovih dana šta će se događati na zapadu pa možda i kupim malo, čisto iz dosade :)

Prvi target je neckline na 5,20 kn (+15%), a ako to probije onda je drugi target na 5,90 kn (+30%).

Danas su gadno udarali na ATPL, kupio sam još 200 kom :/ Kako bi kolege zagorci rekli - bumo vidli, ne?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 14, 2020 at 6:09 PM
    Quote from Marielena

Ima li neki tehnicar graf za DLKV? Hvala.

Bolja varijanta je korekcija do cca 6,45 kn - tu je target klina, trendline, 100EMA i prijašnje dno. Crni scenarij je pad do cca 5,00 kn. Za početak pratimo prvi target i čekamo da vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni, sve dalje od toga je za sada predaleko za predviđati. U svakom slučaju - korekcija.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 14, 2020 at 6:21 PM

Nisam mislio postati ovoliko grafova, ali ajde, tu su mi, zanimljivi su, pa zašto ne.

ADRS2

Vidimo falling wedge, što je bullish pattern. Dno wedge-a koincidira sa zonom jake podrške - 361-363 kn je bilo dno više puta u zadnjih 5 mjeseci.

Čini se da smo danas sramežljivo imali breakout, volumen doduše nikakav. RSI i MFI ukazuju na bullish divergenciju, Stoch radi double bottom i hoće izaći iz oversold. MACD histogram ukazuje na popuštanje pritiska prema dolje.

Target je 375 kn (+3,40%). I dalje smo u downtrendu, ovo je samo bounce play. Stop-loss zona je blizu i vrlo je jasna. Risk/reward je dobar.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • October 14, 2020 at 6:35 PM
    Quote from mitkko

Nisam mislio postati ovoliko grafova, ali ajde, tu su mi, zanimljivi su, pa zašto ne.

ADRS2

Vidimo falling wedge, što je bullish pattern. Dno wedge-a koincidira sa zonom jake podrške - 361-363 kn je bilo dno više puta u zadnjih 5 mjeseci.

Čini se da smo danas sramežljivo imali breakout, volumen doduše nikakav. RSI i MFI ukazuju na bullish divergenciju, Stoch radi double bottom i hoće izaći iz oversold. MACD histogram ukazuje na popuštanje pritiska prema dolje.

Target je 375 kn (+3,40%). I dalje smo u downtrendu, ovo je samo bounce play. Stop-loss zona je blizu i vrlo je jasna. Risk/reward je dobar.

Display More

stvarno pravi mitkko

bez ocjena molim

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 14, 2020 at 7:03 PM

Evo još jedan (potencijalno) bullish graf.

ADPL

I ovdje imamo falling wedge koji je upravo doživio breakout. Opet, nikakav volumen, strah je vrag. Unutar tog velikog wedge-a imamo formiran i manji trokut iz kojeg cijena još uvijek nije "utekla", konsolidira se točno ispod 50EMA. Zadnja 2 mjeseca vidimo pozitivan razvoj na RSI i MACD - u tom periodu je i cijena napravila double bottom na 128 kn.

Mogli bismo ovdje vidjeti breakout, karte su za sada tako posložene. Bullish scenarij je ucrtan na grafu. Prvi target je 145 kn (target malog trokuta), drugi target 150 kn (target faling wedge-a). Stop-loss je i ovdje blizu i prilično jasan, tako da je risk/reward prilično dobar.

Opet napominjem, vrijedi za sve ove grafove - ZSE je k'o mali Mujo (ono, kud svi Turci...). Ako Razvijeni zapad odluči ići dolje, nema ni nama spasa, bez obzira na grafove. Ja sam za sada još uvijek u kešu, uz iznimku ATPL (unutra sam sa 30%), a što sam obrazložio ranije.

Neću više postati crne grafove, na DLKV sam se dao povući za jezik :) Od sada samo pozitiva, crnila već imamo dovoljno :)

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • October 17, 2020 at 2:51 AM
    Quote from mitkko

Neću više postati crne grafove, na DLKV sam se dao povući za jezik :) Od sada samo pozitiva, crnila već imamo dovoljno :)

To vam bas i nije neka fora.

Ako se već trudite da stavljate grafove, neka to onda bude s obje strane spektra. Nema zelenih i crvenih / crnih, nego upravo onakvih da prikazuju situacija kakva zaista jest prema zadanim parametrima.

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • October 17, 2020 at 7:48 AM

Kako god nacrtaš izađe na kraju crno.:D:D

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 17, 2020 at 9:41 AM

Nema se baš što raditi u doba korone. Nama je lockdown na vratima, BTW

Dakle Dlkv

Čisti charting i dva indikatora, tijek novca i sentiment

Svatko od nas razumije trgovanje na svoj način, ako je ovo varijanta Adam and Eve topa, target je negdje oko 6 kn. Whoops.

Sorry. Odavno več mislim da me Dlkv na 8 kn podsjeća na Opte na 8 kn :(

Eh, da mi je onda bila ova pamet :S

Files

Dlkv 17.10.png 58.36 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 17, 2020 at 10:43 AM

Adris.

Kraći frame falling wedge, ali šira slika u prilog mogućeg triple top zazivlje na oprez

Pri dnu padajućeg wedga vidimo dragonfly doji, pojavili su se kupci kojima je ova cijena atraktivna, i zatvorili su najvećom dnevnom cijenom, to daje nade da je pad zaustavljen i da se vraćamo u raspon.

Target je stvarno 375 kn

Što će se desiti ovisiti će o neprilikama u lijepoj našoj, meni nos viče za lockdown . Oklijevamo primjeniti strože mjere , politika nečinjenja i nezamjeranja...a onda više neće biti izbora

Files

Adris weekly 17.10.png 44.33 kB – 0 Downloads Adris daily.png 32.4 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 17, 2020 at 1:17 PM

:S

Palac gore, palac dolje, candles ne lažu, pogotovo ako je papir imalo likvidan

Al' sa TA je tako, poredaj nas desetak, nitko neće vidjeti isto.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 17, 2020 at 1:27 PM
    Quote from kvart99
    Quote from mitkko

To vam bas i nije neka fora.

Ako se već trudite da stavljate grafove, neka to onda bude s obje strane spektra. Nema zelenih i crvenih / crnih, nego upravo onakvih da prikazuju situacija kakva zaista jest prema zadanim parametrima.

Naravno, treba prikazati stvari kakvima jesu. Htio sam reci da cu objavljivati grafove za dionice koje po grafu imaju potencijal rasta, a ove druge... kako nemamo mogucnost profitiranja na padu, nema bas ni smisla. Samo me krenu prozivati da crnjacim.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • October 17, 2020 at 9:24 PM

Namazati ćete me katranom i perjem

Loša je vijest da prije nego nam bude bolje, mora nam biti lošije.

Na ovoj se dionici desila noćna mora svih dugoročnih, Dead Cat Bounce. Taj je puppy najčešči na papirima farmaceutskih i tehnoloških tvrtki, i onih gdje jse čeka preuzimanje. Na objavu" loše " vijesti cijena prekonoćno padne za cca 25%, ponekad i do 40%.

Nakon toga imamo konsolidaciju, a potom daljnji pad cijene od cca 10-15 % u odnosu na cijenu ispada iz linije flaga

Dvije su iznimke u kojima se ne dogodi dodatni pad cijene-

insajdersko kupovanje , ili nagli preokret u razvoju događaja

A dobra je vijest........... da se u 70 % slučajeva cijena vrati na razine sa kojih je pala već unutar 6 mjeseci.:S:S

Tako piše Bulkowski

DISCLAIMER

Post je bio napisan na temi Kladionica, tamo je pak skoro sve dozvoljeno pisati

Admin ga je premjestio

Propustila sam napisati da se puppy dešava na USA tržištu, a uzrokovan je shortom.

Kod nas se vjerojatno neće razviti u potpunoj ljepoti jer-

1. Nema shorta

2.Kupuju znalci

3.Desiti će se preokret

Da ne bi kome zbog toga palo na pamet pobacati papire u očekivanju daljnjeg pada cijene.

Ja na svojim papirima sjedim i nadalje:S

E sada, sada molim Admina da oba posta premjesti u Kladinicu, gdje im je i mjesto

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • October 17, 2020 at 10:49 PM

mitkko

Onda dajte OPTE nacrtajte da vas ne crnjače!

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 18, 2020 at 12:16 AM
    Quote from MickeyM

mitkko

Onda dajte OPTE nacrtajte da vas ne crnjače!

Pogledaj gore, stavio sam vec OPTE, i prilicno je OPTEmisticno :)

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    83
    • October 19, 2020 at 5:48 PM

Mitkko može update za Atpl.....dionica je sve jeftinija

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      415
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago