Tehnička analiza - komentari LIVE

 • <3

  Mitkko, ono gore je -Što je babi milo, to joj se i snilo

  U down kanalu je, dokle će.. ne znamo

  Ja vidim nekakvu divergenciju na MAcD, al' vidim i partial failure da dodirne gornji rub kanala......... pa sve skupa... sreća na dugom štapu :S

 • Nisam strucnjak za tehnicku analizu dionice analiziram drugacije. I ja sam kupila Atpl. I ja ocekujem rast panamaxa u iducim tjednima. Zasto? Ovo je doba godine kada oni sezonalno rastu. Rast prvo pokrenu Capeovi, a zatim slijeda pnmx.

  Sada u ovim uvjetima ocekujem povecanu potraznju Kine. Sada je malo zaustavljena zbog praznika. Da li je to zbog oporavka nakon korone da nadoknade propusteno ili da stvore zalihe u neizvjesnosti ne znam. Smatram da ce povecana potraznja pozitivno utjecati na vozarine.

  Mozda sam u krivu. A nista, onda cu u veljaci nadokupljivati na dnu🙃


  Mitko se vratio doma!!! skuhala mu .... pastasutu :)

  E da nam se i kolega Neo vrati gdje ces vece srece :)

  Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. ().

 • Jel se još uvijek smiju postati bullish grafovi? Asking for a friend :) Ako ništa drugo, ajmo malo maštati :)


  OPTE


  Graf crta zanimljiv pattern. "If my calculations are correct" :) ovo bi mogao biti Adam&Eve double bottom u razvoju. Da nije korone i nepredvidih Amera, ovo bih sigurno odigrao, svi elementi su tu - ovako, ipak ću još malo pričekati.


  Udžbenici kažu da je za ovu formaciju uputno sačekati breakout, ali najbolji prinos je ako uspiješ detektirati Evino dno (ovo čudno zvuči :). Na weekly chartu na MACD i Stoch vidimo skrivenu bullish divergenciju i Stoch je u oversold. Ovaj daily graf ispod pokazuje tipične karakteristike Eve dna - imamo pad cijene na nikakvom volumenu, RSI i MACD pokazuju higher low - sve ukazuje na očaj ulagača. Treba hrabrosti za sada kupovati, znate ono, "blood on the streets" i slično.


  U svakom slučaju potencijal rasta je dobar i stop-loss zona je u blizini, tako da je risk/reward, rekao bih, vrlo dobar. Vidit ću još ovih dana šta će se događati na zapadu pa možda i kupim malo, čisto iz dosade :)


  Prvi target je neckline na 5,20 kn (+15%), a ako to probije onda je drugi target na 5,90 kn (+30%).


  Danas su gadno udarali na ATPL, kupio sam još 200 kom :/ Kako bi kolege zagorci rekli - bumo vidli, ne?  You can't stop the waves, but you can learn how to surf.

 • Ima li neki tehnicar graf za DLKV? Hvala.

  Bolja varijanta je korekcija do cca 6,45 kn - tu je target klina, trendline, 100EMA i prijašnje dno. Crni scenarij je pad do cca 5,00 kn. Za početak pratimo prvi target i čekamo da vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni, sve dalje od toga je za sada predaleko za predviđati. U svakom slučaju - korekcija.


  You can't stop the waves, but you can learn how to surf.

 • Nisam mislio postati ovoliko grafova, ali ajde, tu su mi, zanimljivi su, pa zašto ne.


  ADRS2


  Vidimo falling wedge, što je bullish pattern. Dno wedge-a koincidira sa zonom jake podrške - 361-363 kn je bilo dno više puta u zadnjih 5 mjeseci.


  Čini se da smo danas sramežljivo imali breakout, volumen doduše nikakav. RSI i MFI ukazuju na bullish divergenciju, Stoch radi double bottom i hoće izaći iz oversold. MACD histogram ukazuje na popuštanje pritiska prema dolje.


  Target je 375 kn (+3,40%). I dalje smo u downtrendu, ovo je samo bounce play. Stop-loss zona je blizu i vrlo je jasna. Risk/reward je dobar.  You can't stop the waves, but you can learn how to surf.

 • stvarno pravi mitkko

  bez ocjena molim

 • Evo još jedan (potencijalno) bullish graf.


  ADPL


  I ovdje imamo falling wedge koji je upravo doživio breakout. Opet, nikakav volumen, strah je vrag. Unutar tog velikog wedge-a imamo formiran i manji trokut iz kojeg cijena još uvijek nije "utekla", konsolidira se točno ispod 50EMA. Zadnja 2 mjeseca vidimo pozitivan razvoj na RSI i MACD - u tom periodu je i cijena napravila double bottom na 128 kn.


  Mogli bismo ovdje vidjeti breakout, karte su za sada tako posložene. Bullish scenarij je ucrtan na grafu. Prvi target je 145 kn (target malog trokuta), drugi target 150 kn (target faling wedge-a). Stop-loss je i ovdje blizu i prilično jasan, tako da je risk/reward prilično dobar.


  Opet napominjem, vrijedi za sve ove grafove - ZSE je k'o mali Mujo (ono, kud svi Turci...). Ako Razvijeni zapad odluči ići dolje, nema ni nama spasa, bez obzira na grafove. Ja sam za sada još uvijek u kešu, uz iznimku ATPL (unutra sam sa 30%), a što sam obrazložio ranije.


  Neću više postati crne grafove, na DLKV sam se dao povući za jezik :) Od sada samo pozitiva, crnila već imamo dovoljno :)  You can't stop the waves, but you can learn how to surf.

 • Neću više postati crne grafove, na DLKV sam se dao povući za jezik :) Od sada samo pozitiva, crnila već imamo dovoljno :)
  To vam bas i nije neka fora.


  Ako se već trudite da stavljate grafove, neka to onda bude s obje strane spektra. Nema zelenih i crvenih / crnih, nego upravo onakvih da prikazuju situacija kakva zaista jest prema zadanim parametrima.

 • Nema se baš što raditi u doba korone. Nama je lockdown na vratima, BTW

  Dakle Dlkv

  Čisti charting i dva indikatora, tijek novca i sentiment

  Svatko od nas razumije trgovanje na svoj način, ako je ovo varijanta Adam and Eve topa, target je negdje oko 6 kn. Whoops.

  Sorry. Odavno več mislim da me Dlkv na 8 kn podsjeća na Opte na 8 kn :(

  Eh, da mi je onda bila ova pamet :S

 • Adris.

  Kraći frame falling wedge, ali šira slika u prilog mogućeg triple top zazivlje na oprez

  Pri dnu padajućeg wedga vidimo dragonfly doji, pojavili su se kupci kojima je ova cijena atraktivna, i zatvorili su najvećom dnevnom cijenom, to daje nade da je pad zaustavljen i da se vraćamo u raspon.

  Target je stvarno 375 kn

  Što će se desiti ovisiti će o neprilikama u lijepoj našoj, meni nos viče za lockdown . Oklijevamo primjeniti strože mjere , politika nečinjenja i nezamjeranja...a onda više neće biti izbora

 • Naravno, treba prikazati stvari kakvima jesu. Htio sam reci da cu objavljivati grafove za dionice koje po grafu imaju potencijal rasta, a ove druge... kako nemamo mogucnost profitiranja na padu, nema bas ni smisla. Samo me krenu prozivati da crnjacim.

  You can't stop the waves, but you can learn how to surf.

 • Namazati ćete me katranom i perjem

  Loša je vijest da prije nego nam bude bolje, mora nam biti lošije.

  Na ovoj se dionici desila noćna mora svih dugoročnih, Dead Cat Bounce. Taj je puppy najčešči na papirima farmaceutskih i tehnoloških tvrtki, i onih gdje jse čeka preuzimanje. Na objavu" loše " vijesti cijena prekonoćno padne za cca 25%, ponekad i do 40%.

  Nakon toga imamo konsolidaciju, a potom daljnji pad cijene od cca 10-15 % u odnosu na cijenu ispada iz linije flaga

  Dvije su iznimke u kojima se ne dogodi dodatni pad cijene- insajdersko kupovanje , ili nagli preokret u razvoju događaja


  A dobra je vijest........... da se u 70 % slučajeva cijena vrati na razine sa kojih je pala već unutar 6 mjeseci.:S:S

  Tako piše Bulkowski


  DISCLAIMER

  Post je bio napisan na temi Kladionica, tamo je pak skoro sve dozvoljeno pisati

  Admin ga je premjestio

  Propustila sam napisati da se puppy dešava na USA tržištu, a uzrokovan je shortom.

  Kod nas se vjerojatno neće razviti u potpunoj ljepoti jer-

  1. Nema shorta

  2.Kupuju znalci

  3.Desiti će se preokret

  Da ne bi kome zbog toga palo na pamet pobacati papire u očekivanju daljnjeg pada cijene.

  Ja na svojim papirima sjedim i nadalje:S

  E sada, sada molim Admina da oba posta premjesti u Kladinicu, gdje im je i mjesto