Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Onaj gornji target je izgledao pozelniji 😛
Nije lako kad si u dionicama ostat objektivan svi volimo crtat samo up i nac nacina da to ima vecu tezinu ☺️
-
A V bottom is a V-shaped trough as its name suggests. The trough is very sharp. Investor irrationality leads to a sudden price fall, then a complete retracement of the bearish movement in the aftermath.
A V bottom regularly appears after an economic announcement that has taken investors by surprise. This is a sign of high volatility.
It is very difficult to anticipate a V bottom
- The interest in the pattern lies in its potential to reverse the trendOvdje će još biti svega. Svežimo se
Ništa od onoga što nam se desilo nije dakle novoga
-
OPTE
Teško je projicirati daljnji slijed događaja kod ovakvih paničnih rasprodaja. TA ti može ukazati na zone koje su potencijal za odbijanac gdje kao trejder možeš uhvatiti par postotaka rasta, ali ne može ti reći kuda će stvari nakon toga otići. Kako je ova vijest objavljena u petak poslijepodne, vjerojatno će i u ponedjeljak biti agresivnih prodavača koji bi mogli još malo spustiti cijenu. Nakon toga očekujem jači odbijanac negdje do 100 i 200 weekly EMA (negdje oko 5,00 kn), nakon čega bi mogli imati još jedan "leg" prema dolje (korekcije obično idu u tri koraka - ABC). Ovaj drugi "leg" prema dolje se može dogoditi u ovom obliku ali i ne mora, to za sada ne mogu prognozirati, to će biti jasnije kada krene odbijanac. Moguće je da će taj drugi leg biti i nešto viši od ovog prvog.
Ove moje "švrlje" kojima crtam projekciju kretanja cijene nisu vremenski ograničene - one označavaju samo smjer, ne i vremenski period u kojem će se nešto dogoditi. Ja ću kao trejder pokušati uhvatiti odbijanac, a za dalje ću vidjeti kako se već stvari budu odvijale.
IGH
Ja IGH čekam malo iznad 200EMA, zona 108-111 kn, to bi bilo dobro mjesto za ponovni ulaz.
DLKV
Bull flag je u razvoju, ovo je (za sada) "game plan". Game plan se uvijek može u hodu i promijeniti ovisno o novonastalim okolnostima.
-
Za Igh mislim da ce se korigirati do 97-100kn pa opet rast. Opte ima 2 opcije i uskoro ceno znati gdje ce i dokle. Moja optimisticna varijanta je povrat do 5.30 kn i o toj koti puno ovisi. Definitivno cudna dionica.
Dlkv mora jos dolje kao i HT, Sapn, Hpb...da ne nabrajam dalje.
-
Zanimljiv graf na ATPL. Ova dionica mi se čini da je izvan radara ovdje na forumu, svi očekuju niže razine (170-190) i slično, zato bi baš bilo zgodno kada bi se igra odigrala prema ovoj projekciji na grafu.
Graf crta descending triangle. To je inače bearish pattern, ali se mora gledati u kontekstu jer može biti i continuation pattern. Ako ga gledamo kao bearish pattern, target bi bio oko 176 kn, ali meni se čini da će biti continuation sa targetom oko 255 kn.
Cijena se konsolidira ispod 100EMA a iznad Ichimoku Clouda i podupire ju 50EMA (206 kn), Stochastic je u oversold sa tendencijom rasta. RSI pada i kroz nekoliko dana bi trebao probiti ovaj trendline prema gore, to bi signaliziralo preokret. MACD histogram već opada. Prometi nikakvi, svi valjda čekaju da BDI prestane padati.
Šta mislite?
ATPL apdejt
Morao sam napraviti apdejt. Ono što je u to vrijeme izgledalo kao descending trokut na kraju ispalo falling wedge. Wedge mi je inače pouzdaniji za trgovinu - target i breaokut su jasniji.
Ovaj falling wedge je zapravo zastavica većeg bull flag-a koji potječe još od pullbacka od zadnjeg breakouta od sredine 5. mjeseca. Ako gledamo tadašnji falling wedge, imao je pullback do 0,618 Fib. Sličnu sliku danas pokazuje i ovaj. Trenutno smo pri kraju wedge-a sa prostorom za pad još do cca 195 kn. Naznaka breakouta bi bila kada bi cijena zatvorila iznad 210 kn, što bi bio prvi higher high u ovom wedge-u.
Cijena je, osim 0,618 Fib, također vrlo blizu ovog rastućeg trendline koji bi trebao podržati wedge, kao i dna Ichimoku clouda te prijašnjeg swing high. RSI je već probio svoj trendline, jednako kao i MACD i MFI koji izlaze iz oversold. Volumeni su sve manji, što naznačuje kraj konsolidacije.
Target ove formacije je cca 265 kn, što koincidira i sa weekly 50EMA.
Brodare je nezgodno chartirati jer ih ne možeš gledati neovisno o vozarinama. Ovaj target smatram vjerojatnim samo u slučaju da se vozarine u sljedećem periodu ne strmoglave, a što je u današnjim uvjetima vrlo teško prognozirati.
BDRY mi izgleda kao da izlazi iz korekcije, tako da u tom slučaju u sljedećim danima ne bi smio pasti više od 6% ako se uptrend misli održati.
Projekcija je na grafu.
ATPL
BDRY
-
Svaka cast kolega Mittko...al od tog rasta Atpl nema nista. Puno puta ste na Atpl zvali rast pa je bio pad. Gledajte malo siru sliku. Ako i krene malo rasti, vrlo vjerovatno hoce imat cete istovare po 220-230kn i onda grand finale i propad do 130kn. Gledajte weekly graf i malo ga bolje proucite.TA mi kaze Atpl ce pasti do 130kn i siguran sam 90% u to. Iza toga skok do 250kn i opet pad.
-
Svaka cast kolega Mittko...al od tog rasta Atpl nema nista. Puno puta ste na Atpl zvali rast pa je bio pad. Gledajte malo siru sliku. Ako i krene malo rasti, vrlo vjerovatno hoce imat cete istovare po 220-230kn i onda grand finale i propad do 130kn. Gledajte weekly graf i malo ga bolje proucite.TA mi kaze Atpl ce pasti do 130kn i siguran sam 90% u to. Iza toga skok do 250kn i opet pad.
Daj stavi graf.
-
Rado bi stavio...al na plazi sam i na mobitelu je jako nezgodno crtati...nastojat cu sutra...veceras imam goste..
-
Ma gledajte, ajmo pojednostaviti pricu. Ako vozarine nastave rasti i ne padnu previse na jesen i zimu, govorim o dnu BDI oko 900 -1000 stvari ce biti dobre za brodare. Oni bi s trenutnim vozarinama mogli za Q3 i Q4 izbaciti bolja izvjesca nego za Q1 i Q2 i cijena bi mogla poslije toga porasti, ali ne previse. Kljucna je jesen, cjepivo za Koronu, 2. val hoce nece biti, tako da je tesko trenutno bilo sto predvidjati ovako odokativno ili bubati cifre i ostati ziv kao Neo. Bez uvrede, jer si inace simpa kolega i vidim imas sljedbenike ovdje.
-
-
Kolega mitkko,sta se sad na optimi moze ocekivati po tehnickoj? Ostao je jos jedan gap na 3.30...nece valjda da nas zabetonira na te razine?!
Nema sanse ni blizu. Imali ste dno na 4.4 kn.
-
Odradili smo na Opte u izvanderdnim okolnostima M obrazac
M je bullish
Posljednji leg se dogodio u jedan dan, u formi V bottom, isto bullish.
Kaže literatura da je vrijeme za long poziciju, tko ima long namjere
Al' sve skupa, ovo je ezoterija kojom se bavi čitav svijet i nije nagovor. Pamet u glavu, svatko po svome
Opte se trguje u rasponu 5,40 -6 kn. MACD bearish divergencija?
Chaikin pokazuje akumulaciju, negdje od početka 07. mjeseca.
Nakon što smo probavili attack, mislim da nam predstoji ponovno isti trgovinski raspon. Piše literatura da se svaki papir teži vratiti u svoj raspon
-
Da bi TA radila kako treba nije ponekad lose zaviriti u fundamente koji u realnom svijetu pogone poslovanje doticnih dionica. Inace je to stvarno cisto laprdanje.
-
Da bi TA radila kako treba nije ponekad lose zaviriti u fundamente koji u realnom svijetu pogone poslovanje doticnih dionica. Inace je to stvarno cisto laprdanje.
Bravo kolega, bez fundamentalne analize i racionalnih argumenata neki grafovi sve vise lice na horoskop. Moze na 200, a moze i na 90 pa si ti izaberi.
Naravno da postoje neke zakonitosti u trgovanju i da se oni mogu i matematicki modelirati.
-
Ajde sto ste se prepali..Opte je odradila pad. U ponedjeljak manje crveno pa zeleno u utorak i krece rast. I sve po TA uredno. Zasto 4.5kn zna svaki imalo solidan tehnicar. Ako zna kako gledati.
Evo ja mogu pogadjati targete sad 10 dionica i pogoditi dokle ce pasti u 2%.
Sapn,Hpb,HT,Adpl,Atpl...da ne nabrajam dalje..mogu postaviti odmah negativne projekcije i dokle ce pasti.
Može
-
Ništa double bottom, čini se da ovo ide na descending triangle
60% za breakout na gore, target isti... a za dolje vam neću reći... i ovako bacate papire
Ovo je baš gruba igra
Sve skupa, suport je za sada na 4,40
-
Ništa double bottom, čini se da ovo ide na descending triangle
60% za breakout na gore, target isti... a za dolje vam neću reći... i ovako bacate papire
Ovo je baš gruba igra
Sve skupa, suport je za sada na 4,40
Jel to po onoj, kako cigići kažu.......60% šamse za gore i 100% za dolje..........
-
kakva nam je tehnička za Tpng?......tamo več ravno 2 mjeseca nema onih koji žele prodavati ispod 50 kn a ni onih koji su spremni platiti više od 52 kn........fundamenti su poznati valjda več i babi na placu......
PS
Neka odgovori ukazuju na rast jel za pad je potrebno navesti "debele" razloge.
PS od PS
uf što volim sarkazam
-
kakva nam je tehnička za Tpng?......tamo več ravno 2 mjeseca nema onih koji žele prodavati ispod 50 kn a ni onih koji su spremni platiti više od 52 kn........fundamenti su poznati valjda več i babi na placu......
PS
Neka odgovori ukazuju na rast jel za pad je potrebno navesti "debele" razloge.
PS od PS
uf što volim sarkazam
Mislim da su za nelikvidnost zadnja dva mjeseca odgovorni mali broj slobodnih dionica, nedostatak investitora na burzi, tu trguju cini mi se uvijek 100 istih ljudi te cinjenica da index za sada ne ide gore.
Jasno je da ce oni godinu zavrsiti najbolje do sada, ali za sada nisu u fokusu trejdera.
A ozbiljnih investitora cini mi se ima na kapaljku.
-
Zanimljiv graf na ATPL. Ova dionica mi se čini da je izvan radara ovdje na forumu, svi očekuju niže razine (170-190) i slično, zato bi baš bilo zgodno kada bi se igra odigrala prema ovoj projekciji na grafu.
Graf crta descending triangle. To je inače bearish pattern, ali se mora gledati u kontekstu jer može biti i continuation pattern. Ako ga gledamo kao bearish pattern, target bi bio oko 176 kn, ali meni se čini da će biti continuation sa targetom oko 255 kn.
Cijena se konsolidira ispod 100EMA a iznad Ichimoku Clouda i podupire ju 50EMA (206 kn), Stochastic je u oversold sa tendencijom rasta. RSI pada i kroz nekoliko dana bi trebao probiti ovaj trendline prema gore, to bi signaliziralo preokret. MACD histogram već opada. Prometi nikakvi, svi valjda čekaju da BDI prestane padati.
Šta mislite?
ATPL apdejt
Morao sam napraviti apdejt. Ono što je u to vrijeme izgledalo kao descending trokut na kraju ispalo falling wedge. Wedge mi je inače pouzdaniji za trgovinu - target i breaokut su jasniji.
Ovaj falling wedge je zapravo zastavica većeg bull flag-a koji potječe još od pullbacka od zadnjeg breakouta od sredine 5. mjeseca. Ako gledamo tadašnji falling wedge, imao je pullback do 0,618 Fib. Sličnu sliku danas pokazuje i ovaj. Trenutno smo pri kraju wedge-a sa prostorom za pad još do cca 195 kn. Naznaka breakouta bi bila kada bi cijena zatvorila iznad 210 kn, što bi bio prvi higher high u ovom wedge-u.
Cijena je, osim 0,618 Fib, također vrlo blizu ovog rastućeg trendline koji bi trebao podržati wedge, kao i dna Ichimoku clouda te prijašnjeg swing high. RSI je već probio svoj trendline, jednako kao i MACD i MFI koji izlaze iz oversold. Volumeni su sve manji, što naznačuje kraj konsolidacije.
Target ove formacije je cca 265 kn, što koincidira i sa weekly 50EMA.
Brodare je nezgodno chartirati jer ih ne možeš gledati neovisno o vozarinama. Ovaj target smatram vjerojatnim samo u slučaju da se vozarine u sljedećem periodu ne strmoglave, a što je u današnjim uvjetima vrlo teško prognozirati.
BDRY mi izgleda kao da izlazi iz korekcije, tako da u tom slučaju u sljedećim danima ne bi smio pasti više od 6% ako se uptrend misli održati.
Projekcija je na grafu.
ATPL
BDRY
ATPL
Izgleda da ATPL hoće gore. Jučer smo sramežljivo probili liniju trokuta, danas već imali ozbiljniji volumen i cijena se zadržala iznad trokuta. RSI je uvjerljivo probio liniju trenda i trenutno je na točno 50, što se smatra bullish zona. Stochastic strmo ide prema gore i izašao je iz oversold, MACD će kroz dan-dva dati buy signal. MFI je također probio liniju downtrenda i uskoro bi trebao izaći iz oversold.
BDRY
BDRY je danas trenutno na +8% i malo ispod 200EMA. Ovo je drugi put da testira 200EMA. Ako danas-sutra probije tu zonu, vozarine bi mogle oštro potegnuti prema gore. Vidjet ćemo kako će se danas trgovanje zatvoriti.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner