1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 6, 2021 at 8:30 AM
    • #2,161
    Quote from Sony

Svi govore o nekim nus pojavama koje se događaju ili ne događaju,pa svi mi imamo neke nus pojave ,netko od previše fizičkog rada ,netko zbog hrane ,netko zbog alkohola ,tako da je sve to normalno.Tko hoće neka se cijepi a tko neće pa dobije koronu i završi u bolnici,sve treba to onda platiti.

e tu sam te čekao :thumbup:

da netko spomene i (dosad) ispostavljeni račun

što se toga tiče, najbolje bi bilo da ništa nisu dirali naši, nikakva povjerenstva i stožeri

nikakve posebne mjere i zatvaranja, sjetite se samo besmislenog čekanja u redovima pred trgovačkim centrima i šore za WC papir

račun Covid-19 je zasigurno prevelik, zaslugom svih vlada zajedno koje su pod egidom zaštite građana unazadile na tisuće i tisuće malih obrtnika, umjetnika, trgovaca... i opet jako malo su učinile, štiteći jedan manji broj bolesnika, da bi zaštitili možda i veći broj drugih koji boluju od srca, bubrega, karcinoma i drugih opakih bolesti koje traže brigu i njegu

zato mi nemojte govoriti da sam bezosjećajan jer imam i sam takvog jednog u obitelji a kojemu je uskraćena pravovremena skrb dok je korona bila na vrhuncu: od dužih listi čekanja do beskrajnih procedura ulaska-izlaska iz bolnica

gledano u globalu, a vjerujem da će kasnija statistika to potvrditi, činjenje je ovdje donijelo više štete svima ostalima

naravno, onima koji su spasili najdraže, na respiratoru ili cijepljenjem, svaki račun je jednako visok jer je imao smisla

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 6, 2021 at 8:48 AM
    • #2,162
    Quote from accountant
    Quote from Sony

Svi govore o nekim nus pojavama koje se događaju ili ne događaju,pa svi mi imamo neke nus pojave ,netko od previše fizičkog rada ,netko zbog hrane ,netko zbog alkohola ,tako da je sve to normalno.Tko hoće neka se cijepi a tko neće pa dobije koronu i završi u bolnici,sve treba to onda platiti.

e tu sam te čekao :thumbup:

da netko spomene i (dosad) ispostavljeni račun

što se toga tiče, najbolje bi bilo da ništa nisu dirali naši, nikakva povjerenstva i stožeri

nikakve posebne mjere i zatvaranja, sjetite se samo besmislenog čekanja u redovima pred trgovačkim centrima i šore za WC papir

račun Covid-19 je zasigurno prevelik, zaslugom svih vlada zajedno koje su pod egidom zaštite građana unazadile na tisuće i tisuće malih obrtnika, umjetnika, trgovaca... i opet jako malo su učinile, štiteći jedan manji broj bolesnika, da bi zaštitili možda i veći broj drugih koji boluju od srca, bubrega, karcinoma i drugih opakih bolesti koje traže brigu i njegu

zato mi nemojte govoriti da sam bezosjećajan jer imam i sam takvog jednog u obitelji a kojemu je uskraćena pravovremena skrb dok je korona bila na vrhuncu: od dužih listi čekanja do beskrajnih procedura ulaska-izlaska iz bolnica

gledano u globalu, a vjerujem da će kasnija statistika to potvrditi, činjenje je ovdje donijelo više štete svima ostalima

naravno, onima koji su spasili najdraže, na respiratoru ili cijepljenjem, svaki račun je jednako visok jer je imao smisla

Display More

To je bila alternativa stožerima, povjerenstvima , zatvaranjima, maskama, distancama i raznim zabranama. Dozvoliti rad svima, obrtnicima, trgovcima, umjetnicima, djeca nek idu u škole i vrtiće, vježbači u teretane, a ostali na posao. Liječnici su trebali i dalje liječiti, a bolnice primati bolesnike koji boluju od svih drugih bolesti. Osim korone. Koja ometa normalan život. Pristup koronašima u bolnice i ambulante trebalo je zabraniti jer su ugušili zdravstveni sustav i uništili ekonomiju zbog šmrkavice.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 6, 2021 at 8:56 AM
    • #2,163

dajte se skulirajte ljudi.... kaj vam vručina udarila u glavu? idete iz jedne krajnosti u drugu!!

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 6, 2021 at 9:19 AM
    • #2,164

https://www.sos-usa.org/about-us/where…ldren-in-africa

Despite the millennium goal of reducing child mortality by two-thirds between 1990 and 2015, one child in the world still dies every five seconds. The child mortality rate is particularly high in the African states of Nigeria, Democratic Republic of the Congo and Sierra Leone. Sierra Leone is the country with the highest infant mortality rate ever: out of 1,000 live births, 185 children do not experience their fifth birthday. The five most common causes of early death for many children in Africa include pneumonia, diarrhea and malaria, and complications during pregnancy and childbirth.

teška bolest ta korona.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 6, 2021 at 9:20 AM
    • #2,165
    Quote from Ledica
    Quote from accountant

...što se toga tiče, najbolje bi bilo da ništa nisu dirali naši, nikakva povjerenstva i stožeri

račun Covid-19 je zasigurno prevelik, zaslugom svih vlada zajedno koje su pod egidom zaštite građana unazadile na tisuće i tisuće malih obrtnika, umjetnika, trgovaca... i opet jako malo su učinile, štiteći jedan manji broj bolesnika, da bi zaštitili možda i veći broj drugih koji boluju od srca, bubrega, karcinoma i drugih opakih bolesti koje traže brigu i njegu...

To je bila alternativa stožerima, povjerenstvima , zatvaranjima, maskama, distancama i raznim zabranama. Dozvoliti rad svima, obrtnicima, trgovcima, umjetnicima, djeca nek idu u škole i vrtiće, vježbači u teretane, a ostali na posao. Liječnici su trebali i dalje liječiti, a bolnice primati bolesnike koji boluju od svih drugih bolesti. Osim korone. Koja ometa normalan život. Pristup koronašima u bolnice i ambulante trebalo je zabraniti jer su ugušili zdravstveni sustav i uništili ekonomiju zbog šmrkavice.

vidim ironiju

pa da budem i ja malo ironičan: očekujem nakon ovog nogometnog Eura ozbiljni izboj delta soja u Mađarskoj jer je tamo stadion cijelo vrijeme bio pun do vrha, ljudi kihali i pljuvali jedni po drugima, proljevali pivo

s druge strane je Njemačka gdje se pazilo na distancu, stadion je primio valjda 1/4 ili manje gledatelja od kapaciteta i tamo će biti sve u najboljem redu

činjenica je da i dalje, nakon toliko mjeseci, jako malo znamo o tome a donosimo mjere kao da znamo sve

jel Merkelica pametnija od Orbana? nije, samo je opreznija

no Njemačko gospodarstvo si to može priuštiti, Mađarsko a kamoli naše više ne može!

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 6, 2021 at 9:21 AM
    • #2,166

S obzirom da nijedan uhljeb nije dobio otkaz naše gospodarstvo si očito može priuštiti koronu.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 6, 2021 at 9:22 AM
    • #2,167

hrpa dokonih bjelčića strepi zbog kihavice, za to vrijeme svaki dan u africi umire 10 000 crne dječice... koga briga, korone amo.

p.s. ima li kakakv block teme, koliko god se trudim ne ići na ovu temu digne mi živac. može li se nekako maknuti temu

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 6, 2021 at 9:34 AM
    • #2,168

Kolega accountant , u posljednjih godinu i pol od kada se pojavila korona nijedna država nije uspjela postići balans. Švedska je pokušala živjeti normalno pa odustajala pa ponovno pokušala, ali Skandinavci su ipak drugačiji narod i dosta se razlikuje njihov način života od ostalih naroda.

Svi vrludaju, voze slalom između dviju krajnosti, netko više, netko manje uspješno, ne znamo koliko je staza duga, grbava je i puna hupsera, kada će i tko svladati tu stazu , a tko će izletiti na kojoj dionici još se ne zna.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 6, 2021 at 9:37 AM
    • #2,169
    Quote from Ledica

Kolega accountant , u posljednjih godinu i pol od kada se pojavila korona nijedna država nije uspjela postići balans. Švedska je pokušala živjeti normalno pa odustajala pa ponovno pokušala, ali Skandinavci su ipak drugačiji narod i dosta se razlikuje njihov način života od ostalih naroda.

Svi vrludaju, voze slalom između dviju krajnosti, netko više, netko manje uspješno, ne znamo koliko je staza duga, grbava je i puna hupsera, kada će i tko svladati tu stazu , a tko će izletiti na kojoj dionici još se ne zna.

ili da skratimo priču, to vam je sve politika. epidemiologija je ovdje nebitna.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 6, 2021 at 9:56 AM
    • #2,170

Ja nisam primijetila da je Svedska odustala od svog puta. A mislim da broj umrlih od korone nije nista drugaciji od drugih drzava.

Imam i ja pitanja oko cijepljenja. Sto ako iduce godine dodje novi soj koji je otporan na ova cjepiva? Zasto ne? To se svake godine dogadja s gripom.

Boris Johnson je rekao jucer da ce se sa virusom morati nauciti zivjeti.

Ali kako god, mislim da ce stvarna posljedica pandemije biti siromastvo sirokog broja ljudi u Europi, propast mnogih malih poduzetnika, porast ljudi na socijalnoj pomoci.

Nebitno na kraju tko je kriv.

A kada u Hrvatskoj vise ne bude novaca za uhljebe, povlastene mirovine i razna HDZ potkupljivanja? Ne dao bog veceg zla. Mozda nam promjene i trebaju :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2021 at 10:08 AM
    • #2,171
    Quote from Marielena

Ja nisam primijetila da je Svedska odustala od svog puta. A mislim da broj umrlih od korone nije nista drugaciji od drugih drzava.

Imam i ja pitanja oko cijepljenja. Sto ako iduce godine dodje novi soj koji je otporan na ova cjepiva? Zasto ne? To se svake godine dogadja s gripom.

Boris Johnson je rekao jucer da ce se sa virusom morati nauciti zivjeti.

Ali kako god, mislim da ce stvarna posljedica pandemije biti siromastvo sirokog broja ljudi u Europi, propast mnogih malih poduzetnika, porast ljudi na socijalnoj pomoci.

Nebitno na kraju tko je kriv.

A kada u Hrvatskoj vise ne bude novaca za uhljebe, povlastene mirovine i razna HDZ potkupljivanja? Ne dao bog veceg zla. Mozda nam promjene i trebaju :)

Display More

ma ima vode i dodaš malo soli, možda ta sol u stvari i pomogne, ako dospije do glave

https://seebiz.eu/drustvo/indija…-cjepiva/261102

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2021 at 10:53 AM
    • #2,172

a kuku nama, evo nam se i nekada omiljena lamb(a)da popišmanila

https://www.24sata.hr/news/stigao-je…-cjepiva-772026

otporan na cjepiva? sipaj novi koktel u drugo rame

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 6, 2021 at 10:58 AM
    • #2,173
    Quote from Moller

da, evo iz portugalskih novina baš pišu o tome:

Chorando se foi quem um dia só me fez chorar

Chorando se foi quem um dia só me fez chorar

Chorando estará ao lembrar de um amor

Que um dia não soube cuidar

Chorando estará ao lembrar de um amor

Que um dia não soube cuidar

Lambando estarei ao lembrar que esse amor

Por um dia, um instante foi rei

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 6, 2021 at 11:05 AM
    • #2,174
    Quote from Moller

Sad će doći Pfizer 2.0, Moderna 2.0, itd., i sve ispočetka, glavno da se velika lova okreće.

Čini mi se da će ovim tempom sojeva grčki alfabet brzo doći svome kraju.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 6, 2021 at 11:07 AM
    • #2,175
    Quote from Paulie
    Quote from Moller

Sad će doći Pfizer 2.0, Moderna 2.0, itd., i sve ispočetka, glavno da se velika lova okreće.

ma neeee, životi su važni, profit njima nije toliko bitan. Dok sam ovo napisao dvoje djece je umrlo u africi.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 6, 2021 at 11:10 AM
    • #2,176

Netko uvijek zarađuje. I Coca Cola zarađuje na otrovu već 100 godina. Pandemije dosad nije bilo. Vrijeme je malo za Pfeizer, Modernu i ostale. Za 10-20-30 godina će se pojavit nešto novo. To je tak. Evolucija. Zbog razvoja turizma, rade i birtije... tu si doma Paulie. Da nema masovnog turizma, bilo bi 10x manje birtija po obali.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • July 6, 2021 at 11:11 AM
    • #2,177

...zeta, etha, tetha...ima još latinska pa arapska ljestvica, pa na bantu, dari, pashtu...znači sojevi forewer🧐

goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • July 6, 2021 at 11:12 AM
    • #2,178

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2288575.aspx

Teško je ne složiti se sa izrečenim.

Cijepio se iz istog razloga kao i ja, morao sam zbog Harvarda^^

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2021 at 11:18 AM
    • #2,179
    Quote from goldfinger

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2288575.aspx

Teško je ne složiti se sa izrečenim.

Cijepio se iz istog razloga kao i ja, morao sam zbog Harvarda^^

je li to onda neka pogreška u nazivu tih PCR testova, da nisu .........ufff pa cijelo nas vrijeme ......... i to mi se čini kako se kojem "znanstveniku" digne

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 6, 2021 at 11:21 AM
    • #2,180
    Quote from Moller

Moram priznati da sam čekao hoće li tko primijetiti od vas genijalnu matematiku iz članka, pogledajte ovu rečenicu. Pa je li piskarala za 5000 kn plaće uopće gledaju kakve gluposti pišu ?

Skoro 10% zaraženih koronavirusom na kraju umre. Na 100 000 stanovnika, 600 ih umre.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona