Ide Smak svijeta.
Sve treba pojesti i popiti dok je vremena pred nama
Ide Smak svijeta.
Ovako otprilike izgledaju mjere stozera.
a ovako otprilike izgleda kad se tih mjera ne pridrzavamo
Evo, stiže i korona izvještavanje ...
emil, ne sviđa ti se post ili vijest?
pa u kakvoj drzavi zivimo smo svjesni valjda svi na ovom forumu.
al ti jednostavno mutis vodu. tebi je sad primjer nekog uhljeba s glupim papirom odma povod za ukidanje maski i svih mjera.. meni to blage veze jedno s drugim nema i mogu bez ikakvih problema prihvatit da sam na njegovoj strani po pitanju ukidanja glupog papira, poreza itd i bit potpuno protiv njega po ukidanju mjera.
+
Ne trebate se truditi, na ignore ste svi redom. Zao mi je onog mladog covjeka kojem su dijagnosticirali rak testisa prekasno jer je odgodio pregled u ozujku, zbog paranoje koju je podigao sustav uz podrsku ovakvih kao sto ste vi, i to potpuno bespotrebno. Ako je netko ugrozen od prehlade zvane korona, e pa to ti priroda veli da si mozda ostao predugo. NHF...
Dosta zajednicarenja. Zivjela sloboda!
Na ovoj temi cemo se tesko svi sloziti. Puno ovisi i o osobno prozivljenom i prema tome stvaramo sliku te prema empatiji za druge. Vecina prodje bez nekih tezih posljedica, ali je jako bitno i ne proslijediti virus dalje jer ne podnosimo svi to jednako.
Moja teta je danas hospitalizirana usljed komplikacija koje je donijela corona. Dakle, radno je sposobna, na poslu je i pokupila virusic. Da nije zarazena, veceras bi se druzila sa svojom obitelji i smijala u toplini svoga doma.
I sto s tim hocete reci? Da zbog vase tete, moje mame, vas ili mene treba zatvarati sve i dovoditi u pitanje egzistenciju, psihicko i fizicko zdravlje stotina tisuca ljudi? Nadam se da to ne mislite.
Ukratko, pravi zlocinci su moralni ucjenjivaci, oni koji zbog straha za sebe ZAHTIJEVAJU OD DRUGIH da se brinu zs njih, zatvaranja, trpljenja i sl. A ne oni koji se protiv toga bune
Ovako otprilike izgledaju mjere stozera.
a ovako otprilike izgleda kad se tih mjera ne pridrzavamo
emil, ma da se razumijemo, trebamo nositi maske i socijalno se distancirati dok se ovo sve ne smiri, ali shvacas valjda apsurdnost mjera koje nas stozer donosi? Na to ova slika aludira. Mi svaku stvar ispolitiziramo/izbirokratiziramo do jaja, i na kraju se uvijek sve svede na formu umjesto na sadrzaj.
Mittko
Trebate shvatiti jednu stvar, a obracam se samo vama jer smatram da imate kapaciteta razumjeti: opce zatvaranje, radikalno epidemiologiziranje zdravih i neugrozenih ljudi, sve to sto nam zagovornici toga pokusavaju prodati pod standardni postupak, kao jedino moguce, to je prvi put ikada primjenjeno sada. Ikada, zbog ijedne bolesti otkad postoji pisana povijest. Harala je djecja paralica, sve bolesti protiv kojih se danas beseziramo i cijepimo, a tada cjepiva nije bilo, znalo se da su bolesti zarazne, i nije se zatvaralo nista. Nista. Nikad. Zivjelo se, obolijevalo, prezivljavalo, umiralo, ali islo se dalje, kom opanci kom obojci. Znaci, zatvaranje nije standardni postupak, nego RADIKALNI NOVOVJEKI SOCIOEKONOMSKI EKSPERIMENT. To je ono sto mnogi ljudi ne da ne razumiju, nego ne zele prihvatiti, mada je dokazana cinjenica. Pitate se sad, pa sto se promijenilo? Od tada pa do sada. Promijenilo se to da babetine poput moje matere i slicnih glasaju. U vecem % neg9 mladji ljudi. I ako nisi pozatvarao birtije da pokazes kako ti njih eto stitis izgubit ces na izborima. Eto, to je jedina razlika. A to sto stotine tisuca ljudi ne moze poslije posla na pivu, da otpusti stres, sto desecima tisuca ljudi doslovce prijeti egzistencijalna ugroza, to nema veze. Vazan je nekovid baba. I njihovi glasovi. Nista drugo.
emil, ma da se razumijemo, trebamo nositi maske i socijalno se distancirati dok se ovo sve ne smiri, ali shvacas valjda apsurdnost mjera koje nas stozer donosi? Na to ova slika aludira. Mi svaku stvar ispolitiziramo/izbirokratiziramo do jaja, i na kraju se uvijek sve svede na formu umjesto na sadrzaj.
tu se potpuno slazem s vama.
Mittko
Trebate shvatiti jednu stvar, a obracam se samo vama jer smatram da imate kapaciteta razumjeti: opce zatvaranje, radikalno epidemiologiziranje zdravih i neugrozenih ljudi, sve to sto nam zagovornici toga pokusavaju prodati pod standardni postupak, kao jedino moguce, to je prvi put ikada primjenjeno sada. Ikada, zbog ijedne bolesti otkad postoji pisana povijest. Harala je djecja paralica, sve bolesti protiv kojih se danas beseziramo i cijepimo, a tada cjepiva nije bilo, znalo se da su bolesti zarazne, i nije se zatvaralo nista. Nista. Nikad. Zivjelo se, obolijevalo, prezivljavalo, umiralo, ali islo se dalje, kom opanci kom obojci. Znaci, zatvaranje nije standardni postupak, nego RADIKALNI NOVOVJEKI SOCIOEKONOMSKI EKSPERIMENT. To je ono sto mnogi ljudi ne da ne razumiju, nego ne zele prihvatiti, mada je dokazana cinjenica. Pitate se sad, pa sto se promijenilo? Od tada pa do sada. Promijenilo se to da babetine poput moje matere i slicnih glasaju. U vecem % neg9 mladji ljudi. I ako nisi pozatvarao birtije da pokazes kako ti njih eto stitis izgubit ces na izborima. Eto, to je jedina razlika. A to sto stotine tisuca ljudi ne moze poslije posla na pivu, da otpusti stres, sto desecima tisuca ljudi doslovce prijeti egzistencijalna ugroza, to nema veze. Vazan je nekovid baba. I njihovi glasovi. Nista drugo.
Povjest Vas demantira- Dubrovnik 1377g . al poznato je da skeptici vole iskrivljavat cinejnice.
A cinjenice koje skeptici iznose nisu cinjenice nego iskrivljavanje i bjezanje od istine.
Ovu temu je najbolje zatvoriti jer se pretvorila u osobno vrijeđanje na oba fronta, ovdje normalne diskusije uopće više nema. Tu i tamo bacim pogled na temu i rijetko se može pročitati komentar koji nije radikalno zauzeo jednu stranu, a još se rijeđe pronađe komentar zreo za zdravo diskutiranje bez etiketiranja suprotne strane.
Ustoličila su se dva tabora, prvi tabor koji je za obvezno cijepljenje i sankcije ili prisilu za nacijepiše i drugi tabor koji je protiv cijepljenja i za slobodu izbora.
Ja nisam protiv cijepljenja, dapace.
To je generalno korisna stvar.
Ali to je prostor svacije osobne slobode.
Mora biti, inace imas diktaturu.
Isto vrijedi i za sve ostalo po pitanju epidemije prehladjevnog virusa. Tko se boji neka zakljuca sebe. Mene neka ostavi ma miru.
Samo da se podsjetimo ovdje cesto spominjanih Švedjana i njihove super taktike koja ce ih dovest do imuniteta krda u kratkom roku al s velikom cijenom (velikim brojem mrtvih)
Evo danas su tu gdje jesu- odnosno tamo gdje su svi ostali bili prosle godine. I dalje nemaju imunitet krda al im je napokon doslo iz guzice u glavu pa su poceli uvodit mjere..
ŠVEĐANI U PAKLU KORONE: Najviše zaraženih od početka epidemije, a bolnice pune
Display MoreOvu temu je najbolje zatvoriti jer se pretvorila u osobno vrijeđanje na oba fronta, ovdje normalne diskusije uopće više nema. Tu i tamo bacim pogled na temu i rijetko se može pročitati komentar koji nije radikalno zauzeo jednu stranu, a još se rijeđe pronađe komentar zreo za zdravo diskutiranje bez etiketiranja suprotne strane.
Ustoličila su se dva tabora, prvi tabor koji je za obvezno cijepljenje i sankcije ili prisilu za nacijepiše i drugi tabor koji je protiv cijepljenja i za slobodu izbora.Ja nisam protiv cijepljenja, dapace.
To je generalno korisna stvar.
Ali to je prostor svacije osobne slobode.
Mora biti, inace imas diktaturu.
Isto vrijedi i za sve ostalo po pitanju epidemije prehladjevnog virusa. Tko se boji neka zakljuca sebe. Mene neka ostavi ma miru.
Ko prvo nitko te nije zakljucao nego je uveo obavezno nosenje maske kao sto je i uveo obavezno nosenje odjece da pametnjakovici puni svojih sloboda ne setaju goli ispred vrtica . Pa ako to ne radis ce te i zatvorit ako treba.
evo kakova su moja razmišljanja i pitanja, a suvislih odgovora nigdje na vidiku. kako ova corona ide sve dalje, otvaraju se mnoga nova pitanja i sa jedne i sa druge strane na koja nema odgovora. i siguran sam da ih u dogledno vrijeme neće ni biti.
u početku sam smatrao da je to prolazna pizdarija poput sarsa, pa lupe lock-down. meni se ništa u životu nije promijenilo ni tada ni sada osim što sam nosio masku samo tamo gdje moram. radoznao kakav jesam, pročitao masu toga za i protiv, malo prikočio. dolaskom ljeta se totalno opustio (kao i velika većina vjerovatno), a na jesen stampedo novooboljelih i opet nekakvo zatvaranje i ograničavanje. u cijelom svijetu!!!
od prije mjesec dana zbog drugih nosim masku i na poslu (iako sam morao i prije, a nisam). neodgovorno?
dolazi cijepivo i opet zilijun pitanja i još više pitanja bez odgovora i pro i contra. i pitanje... cijepiti se ili ne?
zašto to sve pišem? što je drugačije u odnosu na prije godinu dana?
meni osobno ništa bitno (živim u mjestu sa 2000 st koje ima sve što je čovjeku treba u krugu par stotina metara), radim sve što i prije. (apstinencija od kavane i nije tako loša stvar!!) ljudi se rađaju i umiru (prijašnjih g od svih mogućih bolesti, ove zadnje samo od corone), feštaju ne u kavanama, već na dravi, u šumi, na livadama, smjenjuju se dani mjeseci... jednostavno život ide dalje! malo se prilagoditi i sve je ok! znam da je u gradovima puno teže, ali...
naposlijetku... po zadnjim podacima u svijetu (u skoro godinu dana) ima oko 100 milja zaraženih!!! strašna brojka! neka bude i 200 do stavljanja corone pod nekakvu kontrolu. ali, i to je samo 2-3% stanovništva! da li je zbog tog postotka stvarno bilo (i još jest, a ne znamo što nam još slijedi) potrebno zaustaviti cjelokupno svjetsko gospodarstvo, srušiti ekonomije, spaliti trilijarde milijardi dolara i eura, zatvarati ljude i države, staviti sve pod kontrolu..... resetirati cijelu kuglu zemaljsku, promijeniti navike i razmišljanja i stvarati neki novi početak!!??
zar stvarno nije postojao "drugi ili treći način"? neko drugo rješenje?
neznanje ili namjera? pitanja, pitanja, pitanja...
Na sva pitanja Albert Camus je još 1943. napisao odgovor koji o prilike glasi ovako:
- Oduvjek su postojali virusi i zaraze; neke od njih jačeg ili slabijeg intenziteta
- Dok je nas na ovoj planeti biti će i virusa a vrlo lako je i vjetovatno da će nas virusi nadzivjeti ili da neće nestati
- Nama je je umrijeti, sa virusom od virusa ili bez virusa. Mi to svi dobro znamo i u tome se apsurd upravo i sastoji o kome je on pisao i obiljezio prošlo stoljeće.
- Ako sve gore navedeno znamo onda nam ne preostaje ništa drugo nego da dostojandtveno nastavimo raditi, zivjeti i pomagati drugima koliko to mozemo!
.
Display Moreevo kakova su moja razmišljanja i pitanja, a suvislih odgovora nigdje na vidiku. kako ova corona ide sve dalje, otvaraju se mnoga nova pitanja i sa jedne i sa druge strane na koja nema odgovora. i siguran sam da ih u dogledno vrijeme neće ni biti.
u početku sam smatrao da je to prolazna pizdarija poput sarsa, pa lupe lock-down. meni se ništa u životu nije promijenilo ni tada ni sada osim što sam nosio masku samo tamo gdje moram. radoznao kakav jesam, pročitao masu toga za i protiv, malo prikočio. dolaskom ljeta se totalno opustio (kao i velika većina vjerovatno), a na jesen stampedo novooboljelih i opet nekakvo zatvaranje i ograničavanje. u cijelom svijetu!!!
od prije mjesec dana zbog drugih nosim masku i na poslu (iako sam morao i prije, a nisam). neodgovorno?
dolazi cijepivo i opet zilijun pitanja i još više pitanja bez odgovora i pro i contra. i pitanje... cijepiti se ili ne?
zašto to sve pišem? što je drugačije u odnosu na prije godinu dana?
meni osobno ništa bitno (živim u mjestu sa 2000 st koje ima sve što je čovjeku treba u krugu par stotina metara), radim sve što i prije. (apstinencija od kavane i nije tako loša stvar!!) ljudi se rađaju i umiru (prijašnjih g od svih mogućih bolesti, ove zadnje samo od corone), feštaju ne u kavanama, već na dravi, u šumi, na livadama, smjenjuju se dani mjeseci... jednostavno život ide dalje! malo se prilagoditi i sve je ok! znam da je u gradovima puno teže, ali...
naposlijetku... po zadnjim podacima u svijetu (u skoro godinu dana) ima oko 100 milja zaraženih!!! strašna brojka! neka bude i 200 do stavljanja corone pod nekakvu kontrolu. ali, i to je samo 2-3% stanovništva! da li je zbog tog postotka stvarno bilo (i još jest, a ne znamo što nam još slijedi) potrebno zaustaviti cjelokupno svjetsko gospodarstvo, srušiti ekonomije, spaliti trilijarde milijardi dolara i eura, zatvarati ljude i države, staviti sve pod kontrolu..... resetirati cijelu kuglu zemaljsku, promijeniti navike i razmišljanja i stvarati neki novi početak!!??
zar stvarno nije postojao "drugi ili treći način"? neko drugo rješenje?
neznanje ili namjera? pitanja, pitanja, pitanja...
ne cijeli svijet, cijeli svijet osim Kine koja je ove komunističke mao ce mjere nametnula preko WHO-a svim članicama koje su potpisnice konvencija o sprječavanju širenja zaraznih bolesti. Kine koja za razliku od drugih država ima rast bdpa i koja ubrzano kupuje EU i USA firme al dobro, što ja znam jel, po kolegi Emilu u WHO-u sjede moralni giganti i vertikale koje samo misle na zdravlje ljudi i koji sve mjere koje donose oni i vlade su usmjerene na zdravlje i dobrobit stanovništva.
Sad odjednom svi brinemo o jedni drugima, mantra: zdravlje je najbitnije, ali dok je rat bio e onda je bila druga priča, ajmo mladi dajte život i zdravlje za domovinu (za nas i naše fotelje). Ali sada e ne, sada treba zdravlje čuvati. To vam govore ti isti od prije 30 godina, to bi vam trebalo biti dovoljno da shvatite da se tu nešto veće valja iza brda.
I taj argument za Dubrovnik u 14 st. je glupost, zbog Kuge čija je smrtnost bila oko 50% za razliku od ove vaše gripe, u doba bez antibiotika, nitko nije zatvarao grad ili državu, svi su normalno živjeli i radili samo je ROBA i OSOBE koje su pristizale iz kužno sumnjivih područja trebale biti u KARANTENI od 40 dana prije nego su puštani u Grad.
ne cijeli svijet, cijeli svijet osim Kine koja je ove komunističke mao ce mjere nametnula preko WHO-a svim članicama koje su potpisnice konvencija o sprječavanju širenja zaraznih bolesti. Kine koja za razliku od drugih država ima rast bdpa i koja ubrzano kupuje EU i USA firme al dobro, što ja znam jel, po kolegi Emilu u WHO-u sjede moralni giganti i vertikale koje samo misle na zdravlje ljudi i koji sve mjere koje donose oni i vlade su usmjerene na zdravlje i dobrobit stanovništva.
Sad odjednom svi brinemo o jedni drugima, mantra: zdravlje je najbitnije, ali dok je rat bio e onda je bila druga priča, ajmo mladi dajte život i zdravlje za domovinu (za nas i naše fotelje). Ali sada e ne, sada treba zdravlje čuvati. To vam govore ti isti od prije 30 godina, to bi vam trebalo biti dovoljno da shvatite da se tu nešto veće valja iza brda.
ne nego u WHO sjede ludi znanstvenici koji smisljaju razne urote da vama i slicnima umetnu chip za pracnje kroz cijepivo da vas lakse prate kad pisete po forumima...
al taj antibiotik su takodjer izmislili ti isti ludi znanstvenici koje tolko mrzite....
nitko nije rekao da su ludi, molim vas nemojte na ruganje pokušavati diskreditirati drugu stranu.
Radi se o novcu kolega, ljudi imaju svoju cijenu, kada ste kupljeni ili kompromitirani onda radite što vam se reče, ne treba se biti lud. Pa nismo djeca da zamišljamo zlikovce u podvodnim gradovima u sjajnim odijelima i bijelim mačkama.
nitko nije rekao da su ludi, molim vas nemojte na ruganje pokušavati diskreditirati drugu stranu.
Radi se o novcu kolega, ljudi imaju svoju cijenu, kada ste kupljeni ili kompromitirani onda radite što vam se reče, ne treba se biti lud. Pa nismo djeca da zamišljamo zlikovce u podvodnim gradovima u sjajnim odijelima i bijelim mačkama.
Molim da me onda izvinete . krivo sam vas shvatio....
sry
ne nego u WHO sjede ludi znanstvenici koji smisljaju razne urote da vama i slicnima umetnu chip za pracnje kroz cijepivo da vas lakse prate kad pisete po forumima...
ma samo da oni Plenkiju ugrade kakav istančaniji radar, ovaj mu stari model malo trokira, možda su samo baterije u pitanju, jer ako to uskoro ne obavi ode mu stranka u MP3 demontirane
Ide Smak svijeta.
Živ sam mnogo godina i ne sjećam se ni jedne pandemije, lockdowna ni ovog kolektivnog ludila do Covida-19, a sada se spominju "next pandemic" kao da će na traci dolaziti naručene.
Ne tražim da itko vjeruje u teorije urote, ali jako je čudno da u globalno povezanom svijetu živimo barem od vremena nakon drugog svjetskog rata i nije bilo pandemija u 70 godina, a sada bi ih trebali stalno očekivati.
Tko je tu lud ?
pa prije 70 godina covjek nije iskrcio 50-70 % suma - samim time smo usli u "necije" podrucje. Uzmi samo sjeverni pol... otapanjem stoljetnog leda na povrsinu ce izac sta? vidimo da antrax vec izlazi po rusiji svuda- sto ce sljedece? neki "novi" (star milijune godina) soj necega...i onda se vracamo opet na trumpa i istomisljenike kojima globalno zatopljenje ne postoji(pa izlaze iz raznoraznih sporazuma o emisijama co2) nego je urota kao i ovo oko pandemije....
Nekad se nisi morao mislit dal ce te neka superbakterija zakacit u bolnici jer ih nije bilo- pa odkud sad one tu? tko je tu lud? pa eto i bakterije su se u antibiotskom-supersterilnom okruzenju prilagodile... eto otuda svako malo neki novi virus ili bakterija svima prijeti...