1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • December 31, 2020 at 10:26 PM
    • #1,541

Ne, samo ispravak netočnog navoda. Čovjek je prije napisao jedno a u komentaru je bilo drugo.

Nisam išao računati prosjek.

Vjerujem da bi se našla i koja još lošija godina od ove ako već uspoređujete sa nekom izabranom godinom. Cherry picking ne bi trebalo koristiti u statističkim metodama.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 31, 2020 at 10:28 PM
    • #1,542
    Quote from etoimene

Ne, samo ispravak netočnog navoda. Čovjek je prije napisao jedno a u komentaru je bilo drugo.

Nisam išao računati prosjek.

Vjerujem da bi se našla i koja još lošija godina od ove ako već uspoređujete sa nekom izabranom godinom. Cherry picking ne bi trebalo koristiti u statističkim metodama.

a gdje to ttocno pise da je razlika 6 (slovima šest) ljudi a ne 6 % ?

ja to nigdje nisam pronasao pa molim SS toga gdje pise 6 ljudi je razlika u devetotgodisnjem prosjeku.

link koji ste postavili sam postavio par postova prije vas i to tamo nisam naso.

vi jeste pa samo molim da me uputite gdje je ta informacija.

hvala

inace se statistike gledaju na proslu godinu a ne na neku izabranu godinu ili na neki duzi period. Statisticki zavod je objavio upravo ono ocemu mi ovdje pricamo - usporedba s proslom godinom. ona je rekla 6 ljudi u 9 godina al tog podatka nigdje nema. vi ste rekli da je to ispravak netocnog navoda a isto ste rekli da niste racunali prosjek. pa kako onda znate da je vas ispravak tocan ? znaci podatak i dalje stoji na toj istoj stranici koju ste postali i tamo pise 6% i ovih 6 ljudi se ne spominje.

i da nebi bilo dalej zuabune evo copy paste podataka ejr ih ocito nitko od vas ne cita:

STANOVNIŠTVO

UMRLI

Ukupan broj umrlih od siječnja do studenoga 2020. porastao je za 2,3% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 1 125 više.

Promatrajući razdoblje od ožujka, kada je službeno proglašena epidemija bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj, broj umrlih porastao je za 6,1% od ožujka do studenoga 2020. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 2 298 više.

U studenome 2020. broj umrlih porastao je za 32,9% u odnosu na studeni 2019., odnosno bilo je 1 357 umrlih više nego u istome mjesecu prethodne godine.

Osim privremenih podataka o umrlima po mjesecima za 2019. i 2020., grafikon prikazuje i konačne podatke od 2011. do 2019.

Napominjemo da privremeni podaci o umrlima nisu potpuno usporedivi s konačnim podacima. Privremeni podaci odnose se na mjesec upisa u državne matice, a ne na mjesec događaja.

sad nam samo objasnite sto ste vi ispravljali? koji netocni navod? da bi nas netocni navod bio netocan onaj o 6 ljudi bi morao bit tocan a taj podtak se ne spominje nigdje osim u njenom postu a do njega je dosla kako? odokativno?

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • December 31, 2020 at 11:17 PM
    • #1,543
    Quote from emil
    Quote from etoimene

a gdje to ttocno pise da je razlika 6 (slovima šest) ljudi a ne 6 % ?

Quote from Ledica

Quote from Marielena Pa jasno, degenerici. I ne volim biti teoreticar zavjere ali mislim da je korona i tome sluzila. Unistavanju i upropastavanju europske ekonomije, a moralno su nas ucjenjivali zivotima starijih osoba.
    P.S. stigli i podaci Drzavnog zavoda za statistiku za studeni. U prvih 11 mjeseci u 2020 umrlo 6(Sest) osoba vise od devetogodisnjeg prosjeka.

Nije šest osoba već 6 % .

Dakle, u postu Marielena piše " umrlo 6(Sest) osoba vise od devetogodisnjeg prosjeka."

a korekcija od Ledice spominje "Nije šest osoba već 6 % .",

s tim sa se u ranijem postanom linku u postu od Flight spominje "do kraja studenog 6% više umrlih nego lani"

Ja ne znam kako je Marielena došla do devetogodišnjeg projeka i da li je njen post točan. Zato sam stavio DZS link, pa tko želi računat ...

"Devetogodišnji prosjek" nije isto kao i "lani". Kruške i jabuke.

Kad već moramo mak na konac ...

Quote from Flight
    Quote from Marielena

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…o-lani-15039956

Quote from emil
    Quote from etoimene

inace se statistike gledaju na proslu godinu a ne na neku izabranu godinu ili na neki duzi period.

Bi li ovo značilo da se statistika gleda samo na prošlu godinu a ne u odnosu na neki duži period? Nema zareza, pa ....

Edited once, last by etoimene: Merged a post created by etoimene into this post. (December 31, 2020 at 11:20 PM).

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 1, 2021 at 12:09 PM
    • #1,544

U svakom slucaju vise kapitalizma, liberalizma i individualizma je recept za kvalitetniji zivot vecine ljudi. A manje socijalizma i zajednistva. Zajednistvo je najcesce samo dobro pokrice za lopovluk.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 1, 2021 at 3:36 PM
    • #1,545
    Quote from 5. Element

U svakom slucaju vise kapitalizma, liberalizma i individualizma je recept za kvalitetniji zivot vecine ljudi. A manje socijalizma i zajednistva. Zajednistvo je najcesce samo dobro pokrice za lopovluk.

upravo to.

al većina ljudi to neće shvatiti dok ne bude prekasno.

očito nikome nije problem što nas je globalna elita, kako bi zadržala svoje bogatstvo, prodala kinezima, koji su btw. glavni krivac za ovu pandemiju, a nitko nema muda da ih za to prozove ili da nam plate nekakvu odštetu za sve izgubljene živote jer su skoro pola godine dopuštali da se ovaj virus širi po svijetu i zataškavali svoje znanstvenike koji su htjeli upozoriti svijet.

nego su još za vrijeme lockdown-a trčali tamo sklapati trgovinske sporazume u zamjenu za junk EU obveznice.

i onda nas se još proziva šta ni mi nismo ljudima ograničili prava na način da smo im zavarivali vrata ili uveli sveopću kontrolu i sveli ih na razinu stoke u toru.

nek svak misli što hoće, ali ovaj virus malom čovjeku neće donijeti ništa dobroga, osim što će od njega napraviti slugu pokornog, san svakog autokrata, al zato će odabranima itekako dobro napuniti bankovne račune.

zanimljivo i kako su svi dežurni buntovnici: krepat ma ne molat, bolje grob nego rob, inati se Slavonijo, itd. šaptom pali protiv nevidljivog neprijatelja, kojem su se pokorili.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 1, 2021 at 6:13 PM
    • #1,546
    Quote from rambo_5
    Quote from bbkk0000

Poštovani kolega , ovo je počelo javnih financija, prije ovakvog načina oporezivanja bili su blatnjavi putevi, šekret od wc se bacao sa balkona, nije bilo javnog zdravstva ....

Kolega, sve ovo o čemu vi pričate bi se moglo bez problema pokriti i sa 30%, ali zašto im treba naših 80% zaključite sami. Ajde, pomoći ću vam: 250.000 uhljeba, zlatni WC-i i žičare, trostruka bojanja tunela, 100.000 umirovljenih 30-godišnjaka, tajkuni i njihovi ugovori s državom i njenim firmama, isisavanja milijardi iz Hrvatske preko INA-e, Schwartz grupe, banaka i posebno HT-a, nabava preskupog oružja koje se onda ruši po Lici u prvom letu nakon "servisa" itd. Ajd, pametan ste čovjek, nemojte braniti neobranjivo...

Moje najiskrenije mišljenje; 1945 završava 2.svj rat, pobjeđuju ono što danas zovemo globalistima. U Hrvatskoj guraju komunizam ( svjetski igrači koji su ga i proizveli ) , obrisala se skoro kompletna povijest, dobar dio kulture,stvoreni su novi ljudi za nov sistem. Ekipa koje je bila u vrhuški političkoj,obavještajnoj,vojnoj i njihova djeca su sustavno potkradala sistem INA.Astra... i ti novci su stajli na offhore i sl. računima.. lagano kreće raspad juge, taj proces vode obavještajne službe cijele juge. po mojem dubokom uvjerenju uz pomoć stranih službi instaliraju vlade koje zapravu nemaju stvarnu moć iz puno razloga. Svakako je domaćima i svijetu odgovaralo da ne dođe na vlast "desna" opcija ..hravtsko proljeće je bila druga ili treća košnja tako da se zacementira stanje na dugo. Ne krivim ljude koji su sudjelovali u tome svemu, jednostavno je donešen takav sustav koj je ljude polomio a čovjek je samo čovjek. Zašto sam ovo napisao, da bi znali sadašnju situaciju morate poznavati barem okvirno povjest. Ovaj sadašnji trenutak je rezultat svega ovoga što sam napisao. Evo npr prof Jurčević se nudi da donese dokumente o svemu što sam tu napisao i nitko ga nigdje ne zove. Mislite da je Franjo Tuđman rekao 200 bogatih obitelji i proveo privatizaciju? Ja mislim da nije nego da su to napravili baš ti ljudi iz juge i njihove mladice koji i danas vode priču. Mislite da je slučajno poništena kompletna građevinska operativa? Mislite da je slučajno Agrokor tako završio? Todorić je bio izuzetno moćan čovjek pa razmisite koliko su moćni oni koji su ono sve odradili? Hrvati su dobili svoju državu ali kapital za razvoj neće dobiti nikada. Nas se vraća u zonu interesa između Amerike i Rusije, ekonomski će oni sve preuzeti. Možda malo Kineze ubace ... A kako će preuzeti ako je postavljeno na dobre i zdrave noge? Mora biti kaos, nesređeno društvo.. komunizam je sve suprotno Hrvatskom povijesnom,svjetonazorskom,kulturološkom ambijentu ali su ga progurali. Pitajte se uz čiju pomoć. Čim se pojavi neka suverenistička opcija ali zaista suverenistička biti će na neki način poništena, uvrijeđena,omalovažena... metoda je uvjek ista oblati pa potopi. imaš sve medije pod sobom. Kako je rekao onaj komunist reci laž 100 puta i postaje istina...tako nešto.. pogledajte ovu "corona krizu"?????? kakva kriza? kakva cijepiva?? ljudi pa danas mali čovjek do početka škole primi oko 32 cijepiva u koktelu. Vaši roditelji su ih primili 5-6. sad je intencija da se poveća????????? na takav mali organizam????? statistika kaže ovo ,proteklih 10 godina zaključno sa 10/2020 broj umrilh je identičan, najviše se umire od cigara,alkohola,okoliš..sve ostalo daleko ispod.... e sad vidim neki dan zavod izacio za 11/2020 6 posto više umrlih nego lani. U Njemačkoj su pokrenute i neke tužbe za proglašavanje mrtvih od corone ali bez obdukcije.. Zaustavili su kompletan život zapadne civilizacije. Ne sliči na novi komunizam? Po mojem uvjerenju sve je ovo duboko kreiran scenarij u velikim kuhinjama. Za kraj ne slažem se sa Vašim bojevima ali se slažem sa pričom. Za tu priču nije kriv sadašnji trenutak ,ona se dugo pripremala. Ali piše u Bibliji " vrata paklena neće nadvladati". Poslani smo kao narod na jako težak put ali mislim da će i nagrada biti sukladna. Ljudi nemojte gubiti vjeru ili duh ... Svako dobro svima

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • January 1, 2021 at 8:27 PM
    • #1,547

vrlo zanimljivo razmišljanje, kolega! samo tko će biti petar stijena!!?? a tko isus?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 1, 2021 at 9:13 PM
    • #1,548

Tocno tako, kolega rambo.

Porast smrtnosti zbog korone je zapravo beznacajan, a realno, u taj porast je usao i onaj broj smrti koje su se mogle sprijeciti da se nije histerijom obeshrabrilo koristenje zdravstvenog sustava. I to je jos jedna obmana: zdravstvo NIJE preoptereceno. Bas suprotno, nekoristenje usluga je vece od zauzetosti zbog korone.

Ali gle, korona je nova vjera, i tko se ne pokori bit ce zbrisan. Najmocniji predsjednik na svijetu koji je jasno rekao da ne zeli zatvarati jer je ta vrsta terapije gora od sam bolesti je bio medijski pregazen. Nije imao sanse.

O tome se tu radi.

Uvodjenjem koronahisterije i restrikcija na okupljanje de facto su zabranjeni prosvjedi. Do kada? Pa realno, zauvijek. Dok god nije procijepljeno 100% ljudi i dok god imas nekih 15-20-50 novih na dan moze se tvrditi da je opasnost eto tu, i ajmo, maske, zabrana okupljanja... Znaci suspenzija demokracije. A na izborima ionako nemate izbora. Imas sto ti oni ponude. A ni opozicija to ne problematizira, dapace, poziva na jos jace zatvaranje.

Ovdje se mora povuci crta i podici pobuna.

Moje pravo na prosvjed je jace od necijeg toboznjeg prava da mu se poveca sansa od nekovida.

Tu se radi o cistoj manipulaciji. Boli vladajuce djon za tamo neke dedeke i bakice. To je samo izgovor za ovo o cemu pricam. Kad bi prosla korona pocelo bi ih se nesto i pitati za odgovornost.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 2, 2021 at 8:36 AM
    • #1,549
    Quote from tollway

vrlo zanimljivo razmišljanje, kolega! samo tko će biti petar stijena!!?? a tko isus?

Mislim da je to sve u rukama dragog Boga. Pogledajte ovu coronu što su spremni napraviti ili sa druge strane ovi potresi. A sa treće strane tu ljudsku dobrotu i plemenitost da pomognu. Jeste li mogli ovo zamisliti prije godinu dana? Mi smo toliko sitni kao ljudi. Taj potres čuči i čeka dole 200-300 godina, što je njemu jedan ljudski vijek? Kombinatorika mogućnosti je beskrajna, svako može napraviti koliko mu je dano..nije svima sve dano niti će se tražiti od svakoga isto.. pisanje na ovom forumu ako je iskreno je isto jedan korak naprijed za društvo, svako imna prostora za rad na sebi i drušvu općenito. Narod se mora obrazovati i popravljati javno kroz medije a to nije osmišljeno i namjerno činjeno od 1945. Preporučam se svima za emisiju Projekt Velebit, jednom tjedno gostuje Slobodan Prosperov Novak, čovjek sa zastrašujućim intelektom...otvaraju aktualne teme ali i povijesne... ono o čemu se baš ne priča javno a od kuda bi trebali dolaziti ti novi preporodni pokreti je HAZU i društvo pjesnika. A tamo šipak

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 2, 2021 at 8:50 AM
    • #1,550
    Quote from tollway

Ovdje možda ima nekih koji su sebi namijenili te uloge.

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cor…he-21st-century

Great reset? Build back better?

Pogledajte tko sve koristi slogan!

Najbolje mi je kad kažu da je pandemija "opportunity".

https://www.weforum.org/agenda/2020/07…lism-heres-how/

https://www.worldbank.org/en/news/immers…applied-to-fiji

http://www.oecd.org/coronavirus/po…id-19-52b869f5/

https://www.unicef.org/media/73326/fi…ocacy-Brief.pdf

Kako bolest može biti prilika? Ili je "bolest"?

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • January 2, 2021 at 8:55 AM
    • #1,551
    Quote from 5. Element

Tocno tako, kolega rambo.

Porast smrtnosti zbog korone je zapravo beznacajan, a realno, u taj porast je usao i onaj broj smrti koje su se mogle sprijeciti da se nije histerijom obeshrabrilo koristenje zdravstvenog sustava. I to je jos jedna obmana: zdravstvo NIJE preoptereceno. Bas suprotno, nekoristenje usluga je vece od zauzetosti zbog korone.

Ali gle, korona je nova vjera, i tko se ne pokori bit ce zbrisan. Najmocniji predsjednik na svijetu koji je jasno rekao da ne zeli zatvarati jer je ta vrsta terapije gora od sam bolesti je bio medijski pregazen. Nije imao sanse.

O tome se tu radi.

Uvodjenjem koronahisterije i restrikcija na okupljanje de facto su zabranjeni prosvjedi. Do kada? Pa realno, zauvijek. Dok god nije procijepljeno 100% ljudi i dok god imas nekih 15-20-50 novih na dan moze se tvrditi da je opasnost eto tu, i ajmo, maske, zabrana okupljanja... Znaci suspenzija demokracije. A na izborima ionako nemate izbora. Imas sto ti oni ponude. A ni opozicija to ne problematizira, dapace, poziva na jos jace zatvaranje.

Ovdje se mora povuci crta i podici pobuna.

Moje pravo na prosvjed je jace od necijeg toboznjeg prava da mu se poveca sansa od nekovida.

Tu se radi o cistoj manipulaciji. Boli vladajuce djon za tamo neke dedeke i bakice. To je samo izgovor za ovo o cemu pricam. Kad bi prosla korona pocelo bi ih se nesto i pitati za odgovornost.

Display More

Svakako savjetujem volontiranje na covid odjelu za lijecenje dosade. U studenom 2020 umrlo je 30 % vise ljudi nego u studenom 2019.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 2, 2021 at 9:53 AM
    • #1,552

https://www.seebiz.eu/tvrtke/kinezi-…ke-unije/248675

Vezno na ono što sam ranije napisao... Amerikanci i Rusi uzimaju ovdje sve..

Kad se to sve izdogovara nestati će "corona kriza"

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 2, 2021 at 10:01 AM
    • #1,553

Što se tiča opterećenosti zdravsva, nedavno je gostovao u emisiji dr.Herman Vukušić koj je odmah poslje faxa otišao u rat kao doktor. Kaže čovjek što su tada prolazili da je ovo sve šala naspram tome i uspješno su prošli, pa se i on čudi ovoj histeriji. Zovem prijatelja u starački dom, čovjek nevjerojatnog duha ..kad sam mu čuo glas vidim da je jako potonuo, nesmije van iz sobe..pošto su to sve stari i osjetljivi ljudi do koji više nemože doći nitko mene zanima koliko njih umire od depresije,tuge,anskioznosti? koliko ljudi je preskočilo termine u bolnicama? koliko će ljudi zbog toga umrijeti u budućnosti? ako dobe coronu zbog oslabljenog imuniteta kada im bolest uznepreduje hoće li ući u statistiku broja umlih od Covida?

Mislim da će više ljudi nastradati zbog stresa od posljedica potresa nego corone. Razgovaram sa ljudima, idu psihijatru,piju tablete...ovo je potencijalna velika opasnost

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 2, 2021 at 10:32 AM
    • #1,554
    Quote from etoimene
    Quote from tollway

Ovdje možda ima nekih koji su sebi namijenili te uloge.

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cor…he-21st-century

Great reset? Build back better?

Pogledajte tko sve koristi slogan!

Najbolje mi je kad kažu da je pandemija "opportunity".

https://www.weforum.org/agenda/2020/07…lism-heres-how/

https://www.worldbank.org/en/news/immers…applied-to-fiji

http://www.oecd.org/coronavirus/po…id-19-52b869f5/

https://www.unicef.org/media/73326/fi…ocacy-Brief.pdf

Kako bolest može biti prilika? Ili je "bolest"?

Display More

upravo to.

ovima, čije linkove navodite, njima je bolest prilika, a ne običnom čovjeku.

i kad vidite tko proizvodi ono što je potrebno za zelenu revoluciju (Kina) i kome je EU dan prije Silvestrovoga trčala da s istima sklopi trgovinski sporazum (opet Kina), nadam se da su sad nekima kockice jasnije posložene.

većinu vas se uvjerilo da je dobar život moguć bez proizvodnje dobara i usluga na način da se država vječno zadužuje, a nitko ne pita, pa dobro tko sav taj silni dug kupuje i zašto.

mali poduzetnici sada ispadaju smetala, štediše ispadaju budale, a pametni ispadaju Ribić, nek se država zaduži koliko god treba za šta god treba, i Plenković, da nema države, sve bi propalo, mi smo ti koji financiramo male poduzetnike, a ne oni nas (s velikima se i jedan i drugi dogovore ispod žita).

namjerno ističem male poduzetnike, jer veliki imaju pravo na hrpu poreznih olakšica kojima mali ne mogu niti primirisati (Zakon o poticanju ulaganja).

ako netko misli da ovaj kurbin pir neće jednom doći na naplatu, taj se gadno vara.

a ako netko misli da se lockdown-ovima može povećati proizvodnja usluga i dobara, nek i meni da malo te droge.

ono šta znam da će se u lockdown-u povećati je uvoz iz zemlje koja je pustila da se virus raširi po svijetu, koja je cijelu priču zataškavala, dobronamjerne znanstvenike pobila ili strpala u zatvor, koja krši sve moguće trgovinske sporazume na svoju korist i koju za sve ovo skupa nitko, ali baš nitko ne proziva, a o zahtjevima za plaćanje odštete da ne pričam, nego se u jeku pandemije ide njima ljubit ruke dva dana prije Nove godine, dok svi zaokupirani novim varijantama virusa (britanski, južno afrički, nastavi niz po potrebi).

i onda svi pričaju kako su zavarivači vrata novo ekonomsko čudo, a osobne slobode i ljudska prava, ništa to, to je nebitno.

a da mi zavarimo vrata ovima šta su najrizičnija skupina, tko bi se onda gužvao po autobusima, bolnicama i pazaru?

i bi li se to percipiralo kao njihova zaštita ili ugrožavanje njihovih prava?

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 2, 2021 at 10:42 AM
    • #1,555

Ne treba ići u Kinu, iako ni oni nisu cvijeće. Pazi linkove!

Ja mislim da Kina samo vješto koristi ovo što ovi budalaši rade.

Pa nije nam Kina izmislila zelenu revoluciju!

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 2, 2021 at 11:05 AM
    • #1,556
    Quote from etoimene

Ne treba ići u Kinu, iako ni oni nisu cvijeće. Pazi linkove!

Ja mislim da Kina samo vješto koristi ovo što ovi budalaši rade.

Pa nije nam Kina izmislila zelenu revoluciju!

pa naravno da nije.

al tko zdrave glave ide u opću potrošnju nečega što ne proizvodiš sam nego drugi to radi za tebe?

ili su korumpirana stoka ili su potpuno nesvjesni neželjenih posljedica.

gledali su oni Kini godinama kroz prste i šutili, tako da ne mislim baš da su naivne budale.

prije će bit da se radi o tajnim računima, al nema veze.

glavno da se mi svađamo između sebe oko nebitnih stvari dok za to vrijeme netko broji fine novce.

ova ekipa jako dobro zna da su obični ljude žešće budale kojima samo treba baciti nešto da se glođu oko toga.

a iz svake krize, rata i sličnog netko je uvijek izišao punih vreća, a to nikad nisu bili obični ljudi.

al, hej, this time is different ;)

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 2, 2021 at 2:35 PM
    • #1,557

255?

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…e-foto-20210102

Testiranje je na praznicima.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 2, 2021 at 3:02 PM
    • #1,558
    Quote from etoimene
    Quote from tollway

Build back better?

Evo još jednog koji bi radio bolji svijet.

https://www.24sata.hr/news/ivan-diki…i-svijet-737362

Pisao sam ranije o financiranju instituta u kojem je aktivan.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 2, 2021 at 3:02 PM
    • #1,559

Pa dok ljudi dodju sebi itd.

Ali realno, epidemija je promarsirala, vrhunac je prosao i sad se smanjuje.

Ja znam vise desetaka ljudi koji su bili pozitivni, iz moje zivotne okoline, a nisam bas neka pop zvijezda pa da znam tisuce ljudi. Radi se tu o dobrom % prokuzenosti i s tim bi svaka razumna politika isla racunati, napraviti seroloska istrazivanja, doznati pravo stanje, elem da bi se onda s cjelovitom informacijom moglo kreirati politike. Ali naravno, to se ne dogadja, kao da je zabranjeno to znati. Da, doista, zasto se ne provede serolosko istrazivanje na desetak tisuca ljudi? Pa svaki dan imamo toliko PCR testova. Znaci, nije da se ne bi moglo nego je politicka odluka da se to ne radi. Mozemo samo pretpostaviti zasto. Mozda zato jer bi odredjeni "znanstvenici" clanovi Vladina savjeta koji negiraju prokuzenost ispali telci, crno na bijelo.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 2, 2021 at 3:37 PM
    • #1,560
    Quote from etoimene
    Quote from etoimene

Evo još jednog koji bi radio bolji svijet.

https://www.24sata.hr/news/ivan-diki…i-svijet-737362

Pisao sam ranije o financiranju instituta u kojem je aktivan.

al za razliku od tebe bar zna o cemu prica i gle cuda skolovao se za to o cemu prica .

A ti?

Neznam koji si ti clanak citao al ja sam citao ovaj u kojem je zakljucak ovo:

"Dolaskom cjepiva pandemija će postupno jenjavati, što znači da ćemo u 2022. godinu ući sigurniji i s mnogo više vjere u sebe i svoje snage. Ali ne samo to nego i osnaženi velikom lekcijom koju nas je pandemija naučila: moramo cijeniti znanost, njegovati solidarnost i vjerovati jedni u druge."

Pa mozes malo pojasnit sto to tebi tu ne odgovara osim sto ti on ide na zivce pa samim time sve sto on tvrdi automatski stavljas u skupinu sto sto ti ne odgovara bez obzira sto ti zeli dobro. tipicni si troll koji skace na zadnje noge na sve i svakoga bez obzira sto pisu...

Mozda ti tezis anarahiji i zajebi bliznjeg svoga i svakog kog stignes al eto neki ipak zele solidarniji i bolji svijet jer eto nisu clanovi "znase" ...al ocito je tebi danas jako ljepo kad ga ne zelis mjenjat...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona