Display MoreNe, nije moguc false positive test. Za pocetak osnove biologije - ne postoji mrtva 'stanica' virusa, jer virus nema 'stanicu'. Virus je virus. Stanica ima DNK i smatra se 'zivim organizmom', virus ima RNK i negdje je na granici zivog, iako je vise neziv.
U konkretnom slucaju kod PCR testova na Covid19 - ako ne svijetli, onda nemas virus... Ako svijetli, zao mi je, imas virus. Nema tu nekih false positiva, osim u slucaju da ti je netko kontaminirao uzorak. Tu ispod je prilicno opsezan clanak u kojem je objasnjeno na koji nacin se radi PCR testiranje.
https://www.otago.ac.nz/biochemistry/r…tago736925.html
Ako dobijes negativan test, e onda si u problemu jer si se mozda prerano isao testirati. A mozda si prebolio. No za detekciju antitijela se koristi test na protutijela (tzv. seroloski test), a ne PCR ili brzi antigenski test. Mozes ga i kod nas obaviti, kosta 200-300kn u raznoraznim laboratorijima.
...the false-negative rate was 20% when testing was performed five days after symptoms began, but much higher (up to 100%) earlier in infection... Procitaj si rad tu dole...
Malo stiva o false negative rezultatima - https://www.acpjournals.org/doi/full/10.7326/M20-1495
Najveci problem je sto nitko od laika ne zna NISTA, ali svi se prave pametni! Nit ikoga zanima kako testovi rade, niti kako citati rezultate. Svi ko najvece budale vjeruju idiotskim medijima i onda smatraju da su sve naucili. Nece nosit maske jer je na Indexu / Vecernjaku / Jutarnjem / Gloriji pisalo da maske ne koriste. A eto, gle cuda, maske stvarno stite, ali ne one bezvezne kirurske, vec FFP2/FFP3 maske. A nisu ni skupe. Onda imamo debile koji 'ne vjeruju u koronu'...
Virus je jako gadan, i moze prouzrokovati nebrojen broj problema - od stvaranja krvnih ugrusaka, do otkazivanja organa. Nevjerojatno mi je da se jos nitko u masmedijima nije dotaknuo cinjenice da objasni na koji nacin virus funkcionira i sto tocno napada. Virus napada ACE2 receptore (isto kao i prvi SARS-Covid iz 2003). Mala djeca su prirodno zasticena jer nemaju velik broj ACE2 receptora (nastaju kao odgovor tijela na povisen tlak i smanjenje elasticiteta krvnih zila), no stariji ljudi ih imaju brdo, pogotovo ovi najstariji. I to je doslovno sve sto trebate znati o tom glupom virusu.
https://www.thelancet.com/pdfs/journals/…(20)30212-5.pdf
Radije procitajte nekoliko znanstvenih radova, falabogu, ima ih sad vec poprilican broj. CItajte izvore koji su relevantni, poput recimo CDC, Harvard, Oxford, Lancet i jos brdo stvarno relevantnih medicinskih i biokemijskih casopisa koji zahtijevaju recenzije clanaka prije objave.
I za kraj - mnoge bih poslao natrag u 7. osnovne na biologiju da nauce sto su virusi i kako se razmnazaju! Fakin gradivo osnovne skole koje mnogi nisu bili u stanju shvatiti!
bravo!
stvarno nisam znao za ovo sa receptorima kod hipertenzije i ovo da jedino djeluju ove FFP2/FFP3 maske.
mislim vlada tolika kakofonija, pogotovo u vezi ovih glupih maski.
koliko sam shvatio, onda ne djeluju ni ove krpene što ih svi sad furaju kao iz nekog đira.
puno hvala na informacijama