i gledaj to s pozitivne strane, tih 4 %se mozda prelije na zse

CORONA virus
-
-
-
ne bih se htio igrati epidemiologa, nisam ni spomenuo problem širenja virusa, nego smo financijski iscrpljeni i prezaduženi za brzi oporavak, zar mi na burzi ne vidimo prvi kakvo je stanje gospodarstva, koje će to firme iznijeti taj sav trošak koji se stvara,
nemojmo se zavaravati, nismo političari
To je jasno da to necemo imati od kuda platiti. Evo drzavni sluzbenici izborili povecanje placa. Adio pameti.
to smo već apsolvirali kao poželjno, jer će oni povećanom potrošnjom održavati realni sektor na životu (op.p. Ribič &Co.)
-
Francuzi daju da biras 10000€ ili 20%prometa koliko sam shvatio jednokratno.Još kad bi naši prijavljivali promet...Sve ove godine gdje su rekli za cijenu cuge da je to tako, tko nece u kafic nemora...e pa nemogu da se ne nasmijem.Tu isključujem konobare ovo ide na gazde.
-
kol. Moller, mislim da je taj postotak tek pregovaračka osnova i nije 70%...
kolegice zlocesti, generaliziraš i manipuliraš, naravno da je zdravstveni sektor sada izložen i pod pritiskom ali to ije njihov posao, njihova struka, svaki mjesec uredno dobijaju svoju plaću i ostvaruju kolektivna prava i dodatke imali oni pacjenata ili ne i što sada ti hočeš, imaju kaos zadnjih mjesec dana i pucaju po šavovima jer su kadrovski i organizacijski zapušteni zbog ćega i idemo u zaključavanje da bi se smanjio pritisak na njih...i što bi sada trebalo, ne kužim, pa ćiji je to posao...
...stvarno vas ne kužim, zašto ste toliko zavidni, kao iz onog vica:
Išao zavidnik moliti Boga. I pitao se za što da moli....
Bog mu reče: Moli što god hoćeš, ali tvom ću susjedu dati DUPLO što dam tebi. Što želiš, onda?
Zavidni susjed bio je na 100 muka. Što da uopće i želim? Ako kuću - moj će susjed imati dvije, ... ako auto... moj će susjed imati dva... Što onda?
Nakon dugo vremena odluči se pomoliti:
- Bože, iskopaj ti meni jedno oko!Nije zavidan nego zasto bi netko sponzorirao ugostitelje 70%?Znam ja ljude koji su otvarali boznis i propadali te zavrsili na burzi?Rade bi njima pomogao nego ovima kojima je hamburger 60 kn jeso oni imali respekta prema medicinskoj sestri koja ima plaću 5000kn kad dovede djecu na more?Najbolje da apartmancima uplatimo zato jer čeha nije bilo.Postavljaju se kao da svijet ovisi o njima a konobare plaćaju minimalac i pola ne prijavljuju.
-
međutim, ako ih se obešteti na način da će idućih x godina plaćati PDV po još povlaštenijim stopama od dosadašnjih, palim bager i kopam bazen uz kuću na selu.
kolega, pa ne plačaju ugostitelji pdv, plačaju ga gosti...stoga razmisli malo o ovoj svojoj izjavi...
-
međutim, ako ih se obešteti na način da će idućih x godina plaćati PDV po još povlaštenijim stopama od dosadašnjih, palim bager i kopam bazen uz kuću na selu.
kolega, pa ne plačaju ugostitelji pdv, plačaju ga gosti...stoga razmisli malo o ovoj svojoj izjavi...
majstore, oni kad nabavljaju robu, plaćaju PDV 25% (kao i svi ostali), a gostima naplaćuju PDV 13%.
kako se PDV svaki mjesec prebija, oni imaju pravo na povrat 12% PDV-a koji onda sebi stave u džep.
ista stvar je i sa smanjenim PDV-om na hranu i sa svime ostalim šta ima povlaštene porezne stope.
pa se svi sad lijepo čudite kako to vlada nekima smanji PDV, a oni ne smanje cijene.
na njihovom mjestu, ne bi ni ja.
-
a ne stari moj, pdv na hranu kao i pripremu iste i je 13% a na pića je 25%, također, pdv naplačuju na bruto cijenu repromaterijala + usluga ili marža tako da 13% ulaznog i 13% izlaznog pdva nije isti iznos u novcu, drugo, oni koji su u sustavu pdv-a nisu obveznici plačanja pdv-a stoga isti prilikom nabave plate pdv na repromaterijal ali imaju pravo na odbitak istoga i ne vidim u ćemu je problem kada isti prebijaju sa naplačenim ili traže povrat preplačenoga, to su njihovi novci, ništa oni ne zarađuju od naplate pdv-a za državu, to im je samo trošak...a o formiranju cijena i maržama ne bi polemizirao, to je njihova stvar a na svakome gostu je izbor da li će to htjeti platiti ili produžiti dalje...
-
Kolega barbosa,
Probajte zamislite na što bi svijet ličio kada bi jedan dan medicinari rekli da neće više raditi to što rade........, makar gladni bili, jer eto nitko im nije kriv što su izabrali profesiju koju jesu, al' neće više ustrajati u vlastitoj gluposti.🙃
Neš' ti i plaću i kolektivni ugovor 🤫
A ?
Ajmo malo poštovanja prema ljudima koji su taoci naših gluposti. Običnim malim ljudima između čekića i nakovnja.
-
a ne stari moj, pdv na hranu kao i pripremu iste i je 13% a na pića je 25%, također, prvo- pdv naplačuju na bruto cijenu repromaterijala + usluga ili marža tako da 13% ulaznog i 13% izlaznog pdva nije isti iznos u novcu, drugo, oni koji su u sustavu pdv-a nisu obveznici plačanja pdv-a stoga isti prilikom nabave plate pdv ali imaju pravo na odbitak istoga i ne vidim u ćemu je problem kada isti prebijaju sa naplačenim ili traže povrat preplačenoga, to su njihovi novci, ništa oni ne zarađuju od naplate pdv-a za državu, to im je samo trošak...a o formiranju cijena i maržama ne bi polemizirao, to je njihova stvar a na svakome gostu je izbor da li će to htjeti platiti ili produžiti dalje...
pa upravo u tome i je stvar.
kad je tvoj trošak PDV-a manji, tvoj biznis je profitabilniji.
ti si naveo situaciju nakon zadnjeg usklađenja nekih stopa, ali ako sad izbore za sebe još niži PDV, to će im još više povećati profitabilnost u budućnosti.
lova mi ide odma na ruke, račune tučem kako mi prdne, doslovce sve životne troškove možeš prebaciti na trošak firme (sredstva za čišćenje, hranu i piće, sanitarije, itd.) nitko ti ne kontrolira koliko si viška robe kupio, a koliko "bacio".
inače, vlada radi to šta radi, a zato mi možemo birati čime ćemo se baviti.
ako turizmu i ugostiteljstvu još više skinu gaće, definitivno se bacam u tu priču, barem za djelomičan izvor prihoda.
-
Ajmo malo biti pametni (za promjenu). Imamo problem. Medicinski problem. Trenutno ga ne možemo riješiti s trenutno raspoloživom medicinskom snagom (ili ga jedva rješavamo). Jedino logično je usmjeriti više sredstava i znanja na taj problem. Odakle nam sredstva? Ima uhljeba u RH ko u priči, uzmite njima. Dajte otkaz 50-100.000 uhljeba i ta sredstva preusmjerite u zdravstvo - 20-30% povećanje plaća za početak, 50% onim koji su na prvim crtama, ostatak na novu opremu, ljekove, respiratore, cjepiva, angažman stručnjaka, domaćih i stranih. I problem ako ne riješen, onda bar bitno umanjen. Hrvatska će takvoj vlasti dignuti spomenik, slavit ćemo premijera(ku) više nego Antu Starčevića i Kralja Tomislava zajedno, stoljećima.
PS: ne zatvarajte ekonomiju
PPS: kad prođe kriza ne smanjujte plaće medicinarima i usmjerite sredstva opet na uhljebe, nego nam smanjite poreze, za početak porez na kap.dobit - može čovjek sanjati
-
-
kolegice zlocesti, a što bi bilo kada bi obveznici doprinosa jedan dan rekli da ih neće više plačati...inaće, eno ti puna groblja "nezamjenjivih" i "zaslužnih" pa je svijet nastavio sasvim uredno dalje funkcionirati i bez njih...
i zašto zaključuješ da nemam poštovanja prema zdr. sektoru...itekako imam ali tko bi trebao odraditi pandemiju ako ne oni, pa zato su se ili smo ih i obrazovali za liječnike ili med. osoblje i zato su i zaposleni u javnim zdr. ustanovama da lijeće ljude...da im je trenutno teško- je teško im je, jako...ali nije trebalo do toga doći i to je bio smisao mog posta, kaos sustava a ne zdr. djelatnici...inaće, teško je i vatrogascima kada gori pola obale, teško je i policiji kada pucaju na nju, teško je u meni bilo u sunji u ljeto 91....i fakat ne kužim što hočeš reći, dužnost je dužnost ... isto pitanje sam postavio i jednom gradonačelniku kada je iznosio kako su uspješno napravili 100m nogostupa i asfaltirali tamo neke ceste-a tko bi to trebao raditi pa zato ti i plačamo naknade i poreze... i drugi puta bolje čitaj što sam napisao a ako ima nejasnoća, drage volje ću ih obrazložiti ali nećemo se tako razgovarati niti etiketirati
kol. st-brajo, rekao sam ti da o maržama i tržištu i tko koliko zarađuje ne želim polemizirati, međutim pdv, za posl. subjekta u sustavu pdv-a, je neutralna stavka bio on 5, 15 ili 50% a o drugome dijelu tvoga texta koji se bavi eventualnim izigravanjem fiskalnog sustava ti mogu samo reći da se mnogi iznenade kada se nađu u poreznom nadzoru i onda bude ajoj...
-
kolegice zlocesti, a što bi bilo kada bi obveznici doprinosa jedan dan rekli da ih neće više plačati...inaće, eno ti puna groblja "nezamjenjivih" i "zaslužnih" pa je svijet nastavio sasvim uredno dalje funkcionirati i bez njih...
i zašto zaključuješ da nemam poštovanja prema zdr. sektoru...itekako imam ali tko bi trebao odraditi pandemiju ako ne oni, pa zato su se ili smo ih i obrazovali za liječnike ili med. osoblje i zato su i zaposleni u javnim zdr. ustanovama da lijeće ljude...da im je trenutno teško- je teško im je, jako...ali nije trebalo do toga doći i to je bio smisao mog posta, kaos sustava a ne zdr. djelatnici...inaće, teško je i vatrogascima kada gori pola obale, teško je i policiji kada pucaju na nju, teško je u meni bilo u sunji u ljeto 91....i fakat ne kužim što hočeš reći, dužnost je dužnost ... isto pitanje sam postavio i jednom gradonačelniku kada je iznosio kako su uspješno napravili 100m nogostupa i asfaltirali tamo neke ceste-a tko bi to trebao raditi pa zato ti i plačamo naknade i poreze... i drugi puta bolje čitaj što sam napisao a ako ima nejasnoća, drage volje ću ih obrazložiti ali nećemo se tkol. st-brajo, rekao sam ti da o maržama i tržištu i tko koliko zarađuje ne želim polemizirati, međutim pdv, za posl. subjekta u sustavu pdv-a, je neutralna stavka bio on 5, 15 ili 50% a o drugome dijelu tvoga texta koji se bavi eventualnim izigravanjem fiskalnog sustava ti mogu samo reći da se mnogi iznenade kada se nađu u poreznom nadzoru i onda bude ajoj...
ajde, ako je neutralna stavka, budem ga ja ovaj mjesec ne uplatio u državni proračun, pa da vidimo kako će to proći
btw., obzirom da spominješ sudjelovanje u ratu (nadam se da nemaš neke zdravstvene posljedice), jesi bar to uspio nekako unovčiti?
jer čovjek drukčije rezonira kad mjesec počinje sa nekim fiksnim prihodom iz proračuna ili kad mjesec počinje sa fiksnim troškovima koje treba u proračun uplatiti
-
Nisam se nikada mislila na forumu posvaditi. Ja sam miroljubivo.
Obveznici doprinosa uredno mogu reći da neće plaćati zdravstvo, i neka onda pođu vračari. Ovi prvi će pak konobariti i sve pet.
Ili ćemo američki model, pa će pravo na zdravstvenu zaštitu imati samo oni koji si mogu priuštiti plaćanje premije osiguranja.
Medicinari sigurno nisu krivi za probleme nastale epidemijom, ili postupanjem nadležnih tijekom epidemije, ali ih moraju rješavati. Pomozimo im da nam mogu pomoći. Nama, našim roditeljima, djeci. Odrecimo se za početak kave u kafiću, nema nam druge, ležernim postupanjem došli smo do ovdje.
No, rasprava je odmakla od teme..... i mjesta ...i - Ignore-
Ignore je iz Raja izašao
I onda svakome pravo na njegovo mišljenje i na iznošenje istog
-
kol. st-brajo, nikakvih zdr. posljedica a pre mlad za neka prava, imao sam udjele nekih 5 k kn u FB i imam status dragovoljca...i to je to
-
Realno i nekim doktorima se sad podjelilo nepotrebno.
Nemaju istu situaciju oni koji ne rade jer su operacije odgodene i oni koji su u Dubravi pod skafanderima.Problem je sto ljudi moraju shvatiti da rad i rizik na radu treba platiti kod nas je uvijek bilo ravnalo i onaj tko radi budala.
kol. st-brajo, nikakvih zdr. posljedica a pre mlad za neka prava, imao sam udjele nekih 5 k kn u FB i imam status dragovoljca...i to je to
Kad vidite kako zemlja danas izgleda da li bi opet išli?
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2234310.aspx
Odmah uz to--
Najavljeno je kako će se Arena danas početi puniti kako bi se smanjio pritisak na bolnice.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2234303.aspx
Pa ti budi pametan.
Nema lakih rješenja. Pa se molim- Amo zajedno, a ne jedni protiv drugih. Mada nije da imamo uzor. Dok su nama trebale propusnice i za prigradska naselja, neki su se pak okupljali u kojekakvim klubovima. Možda je i to dio problema, izostanak primjerenog ponašanja pojedinaca koje može biti uzor drugima.
Jedino što je posve izvjesno je da će ekonomske posljedice svega ovoga stići svima nama na naplatu. Naknade za bolovanje, naknade za dane provedene u samoizolaciji, kojekakve potpore. Slabije punjenje proračuna, sve skupa, vužas
Bilo bi tako lijepo da se mi, obični mali ljudi daleko od centara moći i odlučivanja solidariziramo jedni sa drugima. Svi smo krvavi ispod kože.
-
Kolega barbosa,
Probajte zamislite na što bi svijet ličio kada bi jedan dan medicinari rekli da neće više raditi to što rade........, makar gladni bili, jer eto nitko im nije kriv što su izabrali profesiju koju jesu, al' neće više ustrajati u vlastitoj gluposti.🙃
Neš' ti i plaću i kolektivni ugovor 🤫
A ?
Ajmo malo poštovanja prema ljudima koji su taoci naših gluposti. Običnim malim ljudima između čekića i nakovnja.
Ovdje nema veze odabir profesije, budući ti isti zdravstveni djelatnici podržavaju ovakav tip zdravstva kakav je kod nas, ne znam valjda im ovo više odgovara od zapadnog tipa (mogućnost korupcije, namještanja,..) pa onda imamo, tražili ste, gledajte
-
iako se neki čude zašto se teretane i sportski centri zatvaraju osobno poznajem nekoliko ljudi koji su u teretanama dobili coronu..neki od njih su imali i teže simptome... i ne, nisu imali 65+ godina
ne samo da su bili bolesni nego su u out i izolaciju izbacili još najmanje 1 do 2 osobe
-
Čeka nas hebenih mjesec dana, danas umire 50 tak ljudi dnevno a oni su rezultat od prije dva tjedna kad se zaražavalo 2000 ljudi dnevno. Sad se zaražava po 4000 tisuće, dakle za dva tjedna će umirat 100 ljudi dnevno. Sustav je već sad u neredu, u bolnicama su samo teški slučajevi tako da se treba čuvati slijedećih mjesec dana. Kad vidim ove što prosvjeduju muka mi je.
-
Premijer Andrej Plenković pozitivan na Covid19 .
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.8k
- Admin