poslije dubrovnika svakako posjetiti korčulu i mljet! pre..pre...pre...
CORONA virus
-
-
-
Ja sam još u bunkeru od sredine ožujka.
Jel smijem van?
-
Jel smijem van?
Kolega mararonac, nedostajali ste nam.
Nadam se da ste dobro i javite se cesce.
-
Jel smijem van?
slažeš neki craft, trebaš kvasca?
da ti dostavimo
-
Sto da radimo?
Ja idem na godisnji, iskoristit priliku za istrazit meni nove destinacije na Jadranu koje su prije bile van dosega.
Predlažem ti otok Cres (+Lošinj) ako voliš netaknutu prirodu i mala mjesta, a svakako je (za mene) poseban i Brač.
Dubrovnik i Cavtat pod obavezno za one koji još nisu bili.
Skradin + NP Krka svakako!
Kornati = golotinja bez mirisa i okusa za mene, osim Telašćice.
DObar izbor, dodao bi jos otok Vis, Komiza, pa onda na izlete na Bisevo, Brusnik, Svetog Andriju do Jabuke.
Hoces skocit sa brodica, strah te da ne polomis noge jer se vidi dno, a nema sanse doc do dna to mi bilo fora prvi puta kad sam bio.
Pricam za Brusnik, sv Andriju i Jabuku.
-
ovaj Capak je baš p.p.k
-
Trebali smo promociju dobit cemo antipromociju
Šok u Zadru! Dimitrov zaražen!
-
Krece drugi pandemijski val, zatvaranje vise nije opcija i neka ide sve dovraga. Na kraju se pokazalo da je lockdown bio potpuni promasaj. Samo je za par mjeseci odgodio neminovno. Face to face with coronavirus. Svedsko rjesenje. Imunitet krda. Kraj price.
-
Krece drugi pandemijski val, zatvaranje vise nije opcija i neka ide sve dovraga. Na kraju se pokazalo da je lockdown bio potpuni promasaj. Samo je za par mjeseci odgodio neminovno. Face to face with coronavirus. Svedsko rjesenje. Imunitet krda. Kraj price.
Nisam siguran da je svedski model najbolji oni tek sada dostizu vrhunce broja zarazenih dnevno tako da je upitno tu ista pamtno reci dok ne zavrsi pa da se moze podvuc crta, po svemu sudeci izlgeda da niti jedno rijesenje nije najbolje rijesenje osim mozda juzne koreje ali to ne mozemo replicirat drugdje
-
nastavi li ovo ovako i ovo malo turizma sta se pocelo osjecat bit ce pisi propalo
The coronavirus reproduction rate based on a four-day average in Germany jumped from 1.79 to 2.88 on Sunday, according to the official data published by the Robert Koch Institute.
-
-
Jedan mudar covjek kojeg jako dobro poznajem rekao je da se mnogo vise treba bojati straha od korone nego korone same. I pokazuje se da je bio apsolutno u pravu. Politicari su glumatajuci politicku korektnost spremni ubiti mnogo vise ljudi kroz nedostatak medicinske skrbi za sve druge bolesti nego sto bi korona ubila da ju pustis da slobodno ide. Naprosto 1000 umrih od korone je medijski uzas, a 10 tisuca umrlih od prekasno dijagnosticiranog raka umre u tisini i ne smetaju puno.
-
Nema nikakve sanse za drasticnim mjerama tipa zatvaranje ekonomije. Preskupo je i love za to vise nema. To je rekao i Horvat nekidan. Bolest nije dovoljno smrtonosna da bi se silnim milionima placalo produljenje zivota 84-godisnjaka za nekoliko mjeseci. Cijeli svijet se otvara bez obzira na rast pandemije.
A da nije vrijeme za turiste, autoindustriju itd. to se slazem.
Lockdown je bio zlocin. Unistili 10 milijardi eura da bi odgodili neminovno za 2 mjeseca. Sad i svi dusebriznici vide da je tako.
-
Jedan mudar covjek kojeg jako dobro poznajem rekao je da se mnogo vise treba bojati straha od korone nego korone same. I pokazuje se da je bio apsolutno u pravu. Politicari su glumatajuci politicku korektnost spremni ubiti mnogo vise ljudi kroz nedostatak medicinske skrbi za sve druge bolesti nego sto bi korona ubila da ju pustis da slobodno ide. Naprosto 1000 umrih od korone je medijski uzas, a 10 tisuca umrlih od prekasno dijagnosticiranog raka umre u tisini i ne smetaju puno.
na HTV 4 prijenos iz šume Brezovica.
prosjek publike 70+, nitko ne nosi masku, a jedino političari sjede na razmaku (ostatak ekipe se šćućurio jedan do drugoga).
na ovakve manifestacije često dođe i 70+ ekipa iz BiH i Srbije.
znači, ovi koji su rizična skupina i radi kojih je i išao lockdown, uopće se ne pridržavaju nikakvih mjera.
a možda virus sada napada samo mlade i bogate, pa ovi više nisu rizična skupina.
pretpostavljam da će se efekti vidjeti za koji dan.
-
na HTV 4 prijenos iz šume Brezovica.
prosjek publike 70+, nitko ne nosi masku, a jedino političari sjede na razmaku (ostatak ekipe se šćućurio jedan do drugoga).
na ovakve manifestacije često dođe i 70+ ekipa iz BiH i Srbije.
znači, ovi koji su rizična skupina i radi kojih je i išao lockdown, uopće se ne pridržavaju nikakvih mjera.
a možda virus sada napada samo mlade i bogate, pa ovi više nisu rizična skupina.
pretpostavljam da će se efekti vidjeti za koji dan.
Ovi 70+ u brezovici se ne moraju bojati, njima ni radijacoja ne može ništa
-
išle i one malo u Rim, ima ih 180 i drže vrtić, mislim da je Beroš već trebao krenuti u Đakovo
-
zanimljivosti pred izbore sve su bolje
https://www.vecernji.hr/vijesti/berosa…brujuce-1412143
kako dolaze na ideju koga treba tesstirati ako nemaju simptome
-
Za koji mjesec ce izmutirati toliko do 90% i onih iznad 75 nema nikakve simptome i to je onda kraj price. Postaje obicna prehlada.
To se doduse vidi i iz globalnih podataka: novozarazenih sve vise, a broj novoumrlih stagnira i pada.
-
Ne bih se slozio sa prethodnim izjavama jer su brojke zastrahujuće:
-
Mozete se vi sloziti ili ne sloziti, potpuno nebitno. Iz istih grafova povlacite potpuno krive zakljucke. Nije svatko obdaren suvislim aparatom za zakljucivanje.
P.S.
Serosloske studije i kod nas kazu da je zarazenih 40-50 puta vise od dijagnosticiranih. Covid19 je blaga bolest, skoro nezamjetna.
I ne postoji niti jedna zemlja na svijetu gdje je prosjek godina umrlih manji od 80.
U prosjeku, tko umre od korone taj se bogme vec dobro nazivio i prenadzivio.
-
Mozete vrijedjati koliko hoćete a to upravo govori o Vašem aparatu za zaključivanje. Poznate su razne teorije i razni zaključci na osnovu kojih donosite Vi Vaše. O kakvoj se zarazi i bolesti radi mozemo vidjeti na mnogim primjerima i u mnogim zemljama uključujući i Švedsku.
Što se tiče prosjeka godina umrlih dostupne brojke govore nešto drugo u odnosu na ovo gore što pišete:
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
IPO Studenac 13
- Avx