CORONA virus
-
-
-
-
dobre vijesti: HZZ produljenje roka prijave
a da ne bi bilo da samo sipam crnjake: Nove mjere HZZ-a, povlacenje otkaza i produljenje rokova
državne institucije su se konačno počele ponašati kao servis građanima i trg. društvima jer tome i služe
no, vrag je u detaljima... znači da je situacija vrlo, vrlo ozbiljna
čekamo rebalans proračuna kad ćemo znati i koliko ozbiljna odn. kakvim točno projekcijama se vodi Vlada i MFIN
-
U kojoj fazi je proces "transparente" prodaje?
18.3. - predane ponude - vjerojatno
25.3. - potvđena kompletnost ponuda?
1.4.-15.4. - dubinsko snimanje 1. Kandidat?
16.4.-31.4. - dubinsko snimanje 2. Kandidat?
7.5. - predaja ponuda???
-
a da ne bi bilo da samo sipam crnjake: Nove mjere HZZ-a, povlacenje otkaza i produljenje rokova
državne institucije su se konačno počele ponašati kao servis građanima i trg. društvima jer tome i služe
čekamo rebalans proračuna kad ćemo znati i koliko ozbiljna odn. kakvim točno projekcijama se vodi Vlada i MFIN
Na zalost oni se moraju osjecat ugrozenima da bi ovako postupili, ovo je dobro za gospodarstvo privremeno ali je lose na duzi rok jer reforme koje su se trebale napravit nisu pa ce morat sada i sad za izaci iz ove krize nakon ovoga potrebna je masa produktivne radne snage koja je sposobna stvarat, problem je da je ta masa mala jer ova neproduktiva je velika (javni, drzavni, braniteljski, prerani umirovljenici itd), a taj dio da postane produktivan potrebno je puno vise vremena i zato nas rast ce stalno biti los dok god je takav omjer.
-
Na zalost oni se moraju osjecat ugrozenima da bi ovako postupili, ovo je dobro za gospodarstvo privremeno ali je lose na duzi rok jer reforme koje su se trebale napravit nisu pa ce morat sada i sad za izaci iz ove krize nakon ovoga potrebna je masa produktivne radne snage koja je sposobna stvarat, problem je da je ta masa mala jer ova neproduktiva je velika (javni, drzavni, braniteljski, prerani umirovljenici itd), a taj dio da postane produktivan potrebno je puno vise vremena i zato nas rast ce stalno biti los dok god je takav omjer.
upravo je država odradila ono što je bila prisiljena i morala, samo to preko svojih PRičalica želi prikazati kao veliku brigu za radnike i građane, ali stvar je vrlo prozirna i jednostavna, za 2-3 mjeseca bi svakako dobili sve te radnike iz zaustavljenih tvornica i tvrtki na HZZ i onda bi nastao pravi kurzshlus, jer bi to bili radnici, koji ostavaruju dugoročno pravo na naknadu sa HZZ, a tko bi to i od kuda platio, ako bi se svakodnevno sve više i više radnika prijavljivalo na Zavod, naravno da bi to državu stjeralo vrlo brzo u nemogućnost izvršavanja tih obveza i vjerojatno mogući bankrot + nezadovoljstvo i prosvjedi ostalih građana,
zato je postupljeno po ovome jedinom mogućem scenariu, dajmo sve što treba i koliko treba, pa ćemo to kasnije nekako uzimati nazad kroz neki period, jer ako to ne učinimo, nećemo više imati od koga uzimati, sjetimo se samo primjera zašto svi kmetovi nisu pogubljeni nakon propasti Seljačke bune, pa netko se od vlastelina upitao, a tko će nam zemlju obrađivati ? upravo je to pitanje i danas aktualno, ako svi propadnu, tko će nas držati na vlasti ?
i jedno moje pitanje; zna li netko zašto se ruke moraju prati u sapunu, a recimo voće, na kojem također može postojati preživjeli virus, samo vodom? ima li to neke veze s tj.temperaturom, jer ako nema, onda mi je to malo čudno
-
vjerojatno što se virus lijepi na živu stanicu (ljudsku) a u lužnatom okruženju ta se veza neutralizira. Virusi za razliku od bakterija nisu živa bića. Vežu se na protein u stanici. Bar koliko se sjećam biologije iz osnovne škole.
-
Bolest ne bira i ne štedi.
-
-
Žalosno je "krdo" ak bez predvodinka ostane!
Zar nije stekao imunitet od te gripice?
-
-
Kolegice probajte neotvoriti index dva dana vjerujte da ce vam zivot izgledati lijepse,toliko crnila i sirenja nepotrebne panike nema nigdje,hrana za prosjecnog hrvata,da ameri ce pokapati preminule u Central Parku,samo mi nemojte reci da ste povjerovali u to
-
znate šta je meni zanimljivo u ovoj prići oko corone.....kinezi su nakon 2 mjeseca karntene, ali one prave gdje im zavare vrata i nitko nikud ne može stavili situaciju pod nadzor a zapadni svijet ovdje ima nadanja da ćemo sa 2 mjeseca "odi mi dođi mi" tu boleštinu riješit......nešto mi tu ne štima......eno i onaj jadni britanski premijer završio na intezivnoj......pa nas može spasiti samo sreća i toplo vrijeme koje dolazi jel mi več vidimo sezonu krcatu turistima (po cijeni dionica naše perjanice) a ja koliko god da zažmirim ne vidim nikoga a one koje vidim nose probleme......nešto slično kao ove hrvatske turke koji su išli u turistički obilazak......
-
Kolegice probajte neotvoriti index dva dana vjerujte da ce vam zivot izgledati lijepse,toliko crnila i sirenja nepotrebne panike nema nigdje,hrana za prosjecnog hrvata,da ameri ce pokapati preminule u Central Parku,samo mi nemojte reci da ste povjerovali u to
https://www.independent.co.uk/news/world/ame…e-a9450561.html
-
https://www.independent.co.uk/news/world/ame…e-a9450561.html
bolesno, nadam se sa oni zajedno sa nama več sutra idu 5% up jel netrebamo biti pognute glave......svašta
-
Izgleda da je upao u citokinsku oluju koja se uobičajeno javlja 7 do 10 dana od početka bolesti. Prejaka imunološka reakcija organizma na virus koji tijelo ne prepoznaje može završiti kobno. Vjerojatno je na respiratoru i davat će mu lijekove koji se inače koriste u liječenju autoimunih bolesti poput lupusa ili reumatoidnog artritisa da se primiri imuno sustav. Sretno mu bilo 👍
-
Ma lik je gori od Trumpa,ubija sa postovima na twiteru,naravno da se to nece desiti,al je dobro skrenuo paznju na sebe
-
Od početka tvrdim da postoji neki jak razlog kojeg nismo niti svjesni zašto se virus kod nas širi sporije. Izgleda da je sada pronađen
-
Od početka tvrdim da postoji neki jak razlog kojeg nismo niti svjesni zašto se virus kod nas širi sporije. Izgleda da je sada pronađen
Da, i ja sam to jucer vidio i ima smisla.
U Italiji to BCG cjepivo protiv TBC-a nije obavezno, koliko sam procitao
-
baš zanimljivo istraživanje, da smo to znali ranije pod uvjetom da je to ključ, nismo ni burzu morali ovoliko srokati , no dobro, sada barem imamo neko vrijeme što popravljati
-
Finally HE saw the Light!!!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-