Kolege ja ne izmišljam...procurilo je 470kn i točka. Dakle ide se niže.
Prva stepenica 450kn i mislim da neće držati.
Nize. I onda opet vise. I ne toliko nize koliko bi mnogi htjeli.
To je uvijek tako.
Ma kolega vi ne izmišljate vi još uvijek čekate saponiju na 200 kn a TPNG je po vašem već odavno na 80 kn.
Ja samo kažem svoje mišljenje....nitko ne može pogoditi 100%.
Ali me smeta opet isto navlačenje od istih likova na ATPL na 500kn da se kupuje.
isto je bilo prije 2g. pa znamo kako je završilo na 137kn (ja sam govorio javno da tu kupujem i na 144kn).
Prije minimalno 430-440kn ovo neće stati.
Valjda to ide da oni papiri koji su se najvise napuhnuli se i najžešće ispuhuju!
Ali me smeta opet isto navlačenje od istih likova na ATPL na 500kn da se kupuje.
isto je bilo prije 2g. pa znamo kako je završilo na 137kn (ja sam govorio javno da tu kupujem i na 144kn).
Svašta ste vi govorili....fundamenti uvijek odrade svoje tako je bilo i na SAPN tako će biti i na ATPL....a sad hoće li dan dva cijena padati nebitno....na kraju 10 mjeseca će mo vidjeti cijenu i novi target.....kao što sam rekao za SAPN da je možemo 2022 očekivati na 1000 + kuna....tako isto mislim i za ATPL.
Ma 500 je malo, ali može ti i do nule ne samo 400 , eto meni netko prodao malo upravo, pa može i na niže još što se mene tiče
Nisam mislio da cu mjenjat eure, da još kupim, i evo moram...ako padne na 450 opet se krcam...
Napunili su me jutros, ko maloga majmuna vidit ćemo brzo jel to bilo dobro ili loše
Ja sam se dvoumio prije nekoliko dana i pisao i ovdje ako bi kupovao opet da bi valjalo ući po 470kn.
Sad baš nisam ni siguran u to....jer mi razina 390-400 kn tehnički izgleda i zvuči kao snažna razina potpore.
Tu bi mirno kupio....al na 470kn... ne hvala
To je uvijek tako. Mastas o 470, a kada dodje na 470 onda ne zelis.
To je ono kupuj dok se drugi boje. Malo ljudi to radi.
Nisam mislio da cu mjenjat eure, da još kupim, i evo moram...ako padne na 450 opet se krcam...
Milo, dobronamjerno...ne divljaj...nemoj se inatit na brodarima...korekcija od cca. 10% objektivno nije dovoljna dobra prilika za dokup ako vec imas "tonu" papira...
Svi brodari vani danas padaju zbog gradjevinske krize u Kini.
Prema mojem misljenju reakcija je pretjerana i nece imati takav utjecaj na dry bulk, ali to je burza.
Prema mojem misljenju reakcija je pretjerana i nece imati takav utjecaj na dry bulk, ali to je burza.
Uvijek kad je neizvjesnost, dionice padaju. Hoće li biti utjecaja ili ne potpuno je nebitno. Ali trenutno nitko ne može reći da neće biti utjecaja i zato se pada. Kada se s nekom sigurnošću bude moglo reći da utjecaja nema, onda će rasti.
Bi li malo elaborirali ovo kolegice? Građevinska kriza u Kini nema utjecaja na dry bulk? Šta onda ima utjecaja na dry bulk? Berba banana u obali slonove kosti?
Uvijek kad je neizvjesnost, dionice padaju. Hoće li biti utjecaja ili ne potpuno je nebitno. Ali trenutno nitko ne može reći da neće biti utjecaja i zato se pada. Kada se s nekom sigurnošću bude moglo reći da utjecaja nema, onda će rasti.
Utjecaja ce sigurno biti, ali ne tako velikoga.
To je samo jedan segment koji utjece na dry bulk, ne i najbitniji.
Vozarine ce i dalje ostati visoke.
Vikinzi sad na -13,5%, idemo dalje. Krvavo more
Bi li malo elaborirali ovo kolegice? Građevinska kriza u Kini nema utjecaja na dry bulk? Šta onda ima utjecaja na dry bulk? Berba banana u obali slonove kosti?
Šta će se prestat gradit u KIni....e da baš.....
Freight futures am update
Capesize down ~3%
Panamax down ~3%
postao ovdje umjesto na drybulk bez... ali svejedno
Naravno.
Cak kada bi i bankrotirala jedna velika gradjevinska firma u Kini, tko kaze da ce se to i dogoditi, nestati ce potraznje za ugljenom u svijetu? Indija, Kina ove zime nece trebati ugljena? Nema poskupljenja struje.
Nema nestasice kontejnerasa? Zagusenosti u lukama? Rat Australije i Kine je gotov?
Ovo su glavni razlozi zasto su vozarine tu gdje jesu. To se nije promijenilo.
EKVIVALENT ATPL NA 390 KN
EKVIVALENT ATPL NA 390 KN
Dobro NEO jel stvarno misliš da još ima onih koji padaju na te tvoje drukove???