Osobno bih preferirao da iskoriste novac za sređivanje Batale i na taj način aktiviraju taj trenutno neaktivni kapital, onda će biti vremena za razmišljati što s novcima i za isplatu divke i za neku investiciju koja generira prihod...
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Da, Batalu bi trebalo rijesiti i prodati, za godinu dvije ce nekretnine otici u nebesa. Tad ce biti pravi trenutak za prodaju.
-
Da, Batalu bi trebalo rijesiti i prodati, za godinu dvije ce nekretnine otici u nebesa. Tad ce biti pravi trenutak za prodaju.
Na temelju cega mislis da ce za dvije godine cijene nekretnina podivljati? To me zanima.
Za Batalu nema brige. To je elitna stanogradnja i uvijek ce imati kupaca. I za vrijeme krize 2008 luksuzne nekretnine su se prodavale.
-
vjerovatno se misli na veliko povećanje cijena rada i materijala. a ne treba smetnuti s uma i uvođenje eura.
s druge strane, kaj nekome znači divka od npr i 30 kn (što je sada nemoguće) ako imate rast vrijednosti dionice od 200 kn do sada kao velika većina forumaša ovdje govori? na ex day cijena padne za taj iznos, a ti reinvestiraš divku. i kaj si time dobio? osim kaj platiš porez i broker dobije proviziju!! možda je i to nekome zanimljivo!!
ako je nekome do divke.... isplatite si ju sami! prodajte 20 kom i lijepo se počastite!
-
Cijene nekretnina rastu i nakon sto se turizam jos zahukta mogle bi jos mnogo vise. Naravno, uvijek je moguc neki crni labud pa da sve padne u vodu. Medjutim, da sam na celu firme napravio bih tako, izgraditi i prodati za par godina kad se zgotovi i bude pravi trenutak.
-
Cijene nekretnina rastu i nakon sto se turizam jos zahukta mogle bi jos mnogo vise. Naravno, uvijek je moguc neki crni labud pa da sve padne u vodu. Medjutim, da sam na celu firme napravio bih tako, izgraditi i prodati za par godina kad se zgotovi i bude pravi trenutak.
Mislila sam da mislis na prelazak na euro ali to se kod nas vec desilo 2003, kada je cijena nekretnina narasla 100%, jer se kod nas nekretnine zapravo odavno vrednuju u eurima.
Sto se tice turizma mislim da ovaj nas masovni jeftini turizam se ne moze puno vise siriti nego sto je sada jer nemamo vecu infrastrukturu. A ne vidim da tezimo nekom drugom turizmu gdje bismo privlacili manje ljudi, ali koji imaju vecu kupovnu moc.
Dalje se ne bih usudila prognozirati. Da sve pa i nekretnine zahvaca inflacija, ali i taj veci novac zapravo manje vrijedi u inflaciji. Mnoge nekretnine se danas kupuju kreditom. Zbog jeftinih kredita sada i imamo povecanu potraznju. Sto ako kamate narastu zbog prevelikog pritiska inflacije? Mnogi ljudi ce se naci u slicnim problemima kao 2008.
Sto se tice Batale tu nema zime. Elitne nekretnine ce uvijek imati svoje kupce.
-
Dali tko ima točan podatak u kojoj fazi je projekt Batala? Imaju dozvole ? Jama iskopana?
-
Ajme, svi se dugoročni
Brodari su ciklična djelatnost, za početak
-
Ajme, svi se dugoročni
Ovdje na ZSE se dugorocnost mjeri danima, ponekad satima, a rjedje tjednima te ne daj Boze mjesecima ili godinama.
-
Ajme, svi se dugoročni
Naravno, zato je bitno i pogoditi početak ciklusa koji bi trebao potrajati nekoliko godina bar.
Politika oko dividende privlači investitore.
-
-
vjerovatno se misli na veliko povećanje cijena rada i materijala. a ne treba smetnuti s uma i uvođenje eura.
s druge strane, kaj nekome znači divka od npr i 30 kn (što je sada nemoguće) ako imate rast vrijednosti dionice od 200 kn do sada kao velika većina forumaša ovdje govori? na ex day cijena padne za taj iznos, a ti reinvestiraš divku. i kaj si time dobio? osim kaj platiš porez i broker dobije proviziju!! možda je i to nekome zanimljivo!!
ako je nekome do divke.... isplatite si ju sami! prodajte 20 kom i lijepo se počastite!
Tako i ja razmisljam, ne trebaju mi isplatit nikakvu divku, neka je reivestiraju, a neka dionica odradi umjesto toga 30-40..-tak kn mjesecno UP i sve sretni zadovoljni 😎
-
Evo kolege, javila mi se Kvark, sve vas pozdravlja i pise:
"Ne razumijem kako ljudi razmisljaju i cime se vode kada rasprodaju dionicu.
Konkretno za Atpl: Ugovori Atpl za sve brodove sigurno traju jos 6 mjeseci - vozarine izvanredne.
Dionica usla u Crobex10 - jako pozitivno. Financijski izvjestaj ce biti iznad ocekivanja - dugo nije bilo ovakve dobiti za kvartal.
I na sve te cinjenice netko jutros rasprodaje. Ako netko ima odgovor, neka napise na forumu da i ja "naucim" nesto novo"
P.s. Kvark, znam da citas, bilo bi prirodnije da si sama napisala ovu poruku...teska vremena dolaze i trebaju nam "ljudi s mudima"😀
-
Konkretno za Atpl: Ugovori Atpl za sve brodove sigurno traju jos 6 mjeseci - vozarine izvanredne.
Dionica usla u Crobex10 - jako pozitivno. Financijski izvjestaj ce biti iznad ocekivanja - dugo nije bilo ovakve dobiti za kvartal.
I na sve te cinjenice netko jutros rasprodaje. Ako netko ima odgovor, neka napise na forumu da i ja "naucim" nesto novo"
P.s. Kvark, znam da citas, bilo bi prirodnije da si sama napisala ovu poruku...teska vremena dolaze i trebaju nam "ljudi s mudima"😀
I nakon ovog posta cijena odmah sa 470 kn na 484 kn
Što rade pravi influenceri -
Napunili su me jutros, ko maloga majmuna vidit ćemo brzo jel to bilo dobro ili loše
-
While the Evergrande story is a big risk, there is a chance that the factors keeping the market high right now, such as congestion, quarantines, and coal trade, may be enough to insulate things. After all, we’ve just simultaneously had the best capesize rates in a decade, and the worst steel output drop ever,” Ristic pointed out.
He also noted that, while China sets the tone for the whole dry market, the sectors which have done the best in relative terms – handies and supras – are the least exposed to China currently.
Handy i Supre najmanje izložene Kini.
-
-
I nakon ovog posta cijena odmah sa 470 kn na 484 kn
Što rade pravi influenceriLako se prodaje a tesko kupuje🤧
-
Napunili su me jutros, ko maloga majmuna vidit ćemo brzo jel to bilo dobro ili loše
Ja sam se dvoumio prije nekoliko dana i pisao i ovdje ako bi kupovao opet da bi valjalo ući po 470kn.
Sad baš nisam ni siguran u to....jer mi razina 390-400 kn tehnički izgleda i zvuči kao snažna razina potpore.
Tu bi mirno kupio....al na 470kn... ne hvala
-
Ja sam se dvoumio prije nekoliko dana i pisao i ovdje ako bi kupovao opet da bi valjalo ući po 470kn.
Sad baš nisam ni siguran u to....jer mi razina 390-400 kn tehnički izgleda i zvuči kao snažna razina potpore.
I tata bi sine,po 400 samo i tada bi kolegi bilo skupo..
-
I tata bi sine,po 400 samo i tada bi kolegi bilo skupo..
Tako je.
On bi po 400 kad je na burzi 470.
A da je na burzi 400 onda bi on po 300.
Mora biti diskont. Ali diskont na trzisnu cijenu??
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner