1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • August 7, 2021 at 6:24 PM
    • #6,941
    Quote from tin
    Quote from tin

Benefiti za institucionalne ulagače su takvi da su ušli po 65 kn...a sad je cijena 47 kn....tu se profit izvlači kroz TP koja je većinski vlasnik TPNG....i koja redovno isplačuje dividendu...ali nije izlistana na ZSE ...odnosno delistirana je uz veliku štetu na račun malih dioničara....zato oprez ovdje s količinom...jer vuk dlaku mjenja ali čud nikada...direktor firme imao neku siću i prodao na 53 kn.

Krivi topic molim admina da prebaci u Tpng.

A ti misliš da su u ATPL super transparentni? Kako to gotovo nitko osim Bilbije nema značajnije količine dionica? Kulaš nešto, ostali skoro ništa. I koliko su kupovali u ovome rastu?

U TPNG u revidiranom izvjescu imaš dobro opisano kako se naplaćuje fee od kojeg ovisno društvo ima korist. A i ti fee-evi su značajno smanjeni posljednjih godina jer ovise o poslovnim rezultatima i nekim drugim uvjetima.

Moja najveća zamjerka upravljačima ATPL ide upravo prema netransparentnosti i onda forumasi moraju pogađati po kojoj cijeni plove brodovi, po kojim cijenama odnosno uvjetima i u kojim rokovima su brodovi u TC, bareboatu i sl. Kakve su otkazne klauzule i slično. Uvjeti refinanciranja, uvjeti kupnje/prodaje imovine, cijene (stjecanja/otuđenja) imovine Itd. Itd. Svaki brodar koji drži do investitora to uglavnom javno objavljuje. Ja zaista ne razumijem u čemu je problem da to učine i u ATPL? I to u trenutku nastanka poslovnog događaja. Tajnost podataka iz ugovora?!. Yeah right….

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 7, 2021 at 9:47 PM
    • #6,942
    Quote from Flight
    Quote from tin

Krivi topic molim admina da prebaci u Tpng.

A ti misliš da su u ATPL super transparentni? Kako to gotovo nitko osim Bilbije nema značajnije količine dionica? Kulaš nešto, ostali skoro ništa. I koliko su kupovali u ovome rastu?

U TPNG u revidiranom izvjescu imaš dobro opisano kako se naplaćuje fee od kojeg ovisno društvo ima korist. A i ti fee-evi su značajno smanjeni posljednjih godina jer ovise o poslovnim rezultatima i nekim drugim uvjetima.

Moja najveća zamjerka upravljačima ATPL ide upravo prema netransparentnosti i onda forumasi moraju pogađati po kojoj cijeni plove brodovi, po kojim cijenama odnosno uvjetima i u kojim rokovima su brodovi u TC, bareboatu i sl. Kakve su otkazne klauzule i slično. Uvjeti refinanciranja, uvjeti kupnje/prodaje imovine, cijene (stjecanja/otuđenja) imovine Itd. Itd. Svaki brodar koji drži do investitora to uglavnom javno objavljuje. Ja zaista ne razumijem u čemu je problem da to učine i u ATPL? I to u trenutku nastanka poslovnog događaja. Tajnost podataka iz ugovora?!. Yeah right….

Kada su u pitanju netransparentnost i los odnos prema malim dionicarima, uprava Tpng i Atpl si samo mogu dati ruku.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • August 7, 2021 at 10:01 PM
    • #6,943
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Kada su u pitanju netransparentnost i los odnos prema malim dionicarima, uprava Tpng i Atpl si samo mogu dati ruku.

To naprosto nije istina. TNPL krije podatke kao zmija noge (al ona ionako odavno vise i nije na burzi), al TPNG navodi sve bitne podatke i presjek tržišta. ATPL navodi ponešto, al to sto navodi nije dostatno ni zadovoljavajuće za kvalitetnu i preciznu procjenu prihoda i operativnih rezultata.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • August 9, 2021 at 9:36 AM
    • #6,944
    Quote from 5. Element
    Quote from tin

Meni se čini da je jučer počeo period rasta....počelo se lupati po asku...isto i danas na početku trgovanja....vidjet ćemo uskoro....jučer vani u prosjeku + od 4 do 5 %....futuresi dosta visoko....bdi u porastu.....vikinzi i danas otvorili u blagom plusu.

Ovdje je i dalje akumulacija.

Tako da bih se slozio s navedenim.

Knjiga kaze da sam otklizao za 3 mjesta unazad par mjeseci, a ne prodajem niti kupujem.

Krupni dionicari kupuju. Znate da ne smijem o imenima, ali tko je pogledao knjigu sve mu je jasno.

Pozdrav.

Display More

Upravo tako.

Dolazi nam jesen, tada BDI index obično raste, čekamo 3. kvartal i realno povećanje profitabilnosti.

Napokon Atlantska dobro zarađuje.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 9, 2021 at 10:17 AM
    • #6,945
    Quote from tizian1
    Quote from 5. Element

Ovdje je i dalje akumulacija.

Tako da bih se slozio s navedenim.

Knjiga kaze da sam otklizao za 3 mjesta unazad par mjeseci, a ne prodajem niti kupujem.

Krupni dionicari kupuju. Znate da ne smijem o imenima, ali tko je pogledao knjigu sve mu je jasno.

Pozdrav.

Upravo tako.

Dolazi nam jesen, tada BDI index obično raste, čekamo 3. kvartal i realno povećanje profitabilnosti.

Display More

Nisam siguran da traje akumulacija, meni to više izgleda kao iskrcavanje nakon porasta cijene.

Kupuje se TPNG i ostale na kojima se veći rast tek očekuje (samo se još ne zna kada), a ovdje je

većina rasta, po meni odrađena. Nemojte me krivo shvatiti, jer i ja imam bulk dionice, pogotovo

vani, jer je tamo sve transparentnije, a i već isplaćuju dividendu, ali jednostavno nema force da

ATPL poraste, a koji je razlog nisam siguran, vjerojatno ovo što sam spomenuo dvije rečenice prije.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • August 9, 2021 at 10:41 AM
    • #6,946
    Quote from BudFox

Nisam siguran da traje akumulacija, meni to više izgleda kao iskrcavanje nakon porasta cijene.

Kupuje se TPNG i ostale na kojima se veći rast tek očekuje (samo se još ne zna kada), a ovdje je

većina rasta, po meni odrađena. Nemojte me krivo shvatiti, jer i ja imam bulk dionice, pogotovo

vani, jer je tamo sve transparentnije, a i već isplaćuju dividendu, ali jednostavno nema force da

ATPL poraste, a koji je razlog nisam siguran, vjerojatno ovo što sam spomenuo dvije rečenice prije.

Ja ću čekat reviziju crobex indeksa u rujnu pa ćemo vidjet ako (a trebali bi) uletimo u crobex10 možda se neki fondić zainteresira....

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • August 9, 2021 at 10:53 AM
    • #6,947

bespredmetno je razglabati da li je trenutno boliji izbor atpl, tpng ili jdpl... ulpl je priča za sebe. sadašnja cijena bla, bla, bla.... nekome uvijek podcijenjena, nekome uvijek ne opravdava porast cijene od 130%, nekome uvijek preskupa. uvijek bilo i uvijek će biti.

neki dan išao čitati forum na temu atpl 2006-08 g. ništa se po percepciji promijenilo nije. i onda je bilo uvjeravanja da su cijene na 600 i preniske i previsoke, i na 900 ista priča, na 1500 teška balončina..... ostalo je povijest.

činjenica jest da je sa vozarinama atpl (kao i ostali brodari) već "gotova" za q3 i za očekivati je barem dobit od 50-55 milja. q4 vjerovatno isto tu negdje, ako ne i bolje. ako ne bude nekog tektonskog poremečaja. kada vidimo godišnje, tek onda ćemo imati pravu krvnu sliku. kakva očekivanja netko ima i kako će shodno tome postupati, osobna je stvar percepcije svakoga od nas.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • August 9, 2021 at 11:46 AM
    • #6,948
    Quote from BudFox
    Quote from tizian1

Upravo tako.

Display More

Ma naše tržište nije efikasno i stoga treba vremena da se cijena dionice iznevelira sa realnom vrijednosti.

Ove priče da se prodaje ATPL na rastućem bulk tržištu da bi se kupovao TPNG su naprosto netočne, kao i to da je rast odrađen.

Nitko ozbiljan ne prodaje, baš obrnuto, isti pomalo rade dokup.

A vidjeti ćemo, vrijeme će pokazati.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • August 9, 2021 at 3:17 PM
    • #6,949

Ne bi bilo čudo da pred kraj kao i zadnji puta, uleti neki pop po 390, daj što daš, nije radio za njih.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 9, 2021 at 3:32 PM
    • #6,950
    Quote from tento

Ne bi bilo čudo da pred kraj kao i zadnji puta, uleti neki pop po 390, daj što daš, nije radio za njih.

ne bi to baš bilo popularno, meni se najprvo čini da netko prebacuje malo kapitala u nemirnu luku

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • August 10, 2021 at 10:55 AM
    • #6,951

Da li je itko gleda knjigu dioničara u zadnje vrijeme? Jel netko veći izlazi?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 10, 2021 at 11:04 AM
    • #6,952

Al' vam se svima tresu ruke

Vozarine, ako ne rastu, ni ne padaju

A teško je za očekivati da će se zamašnjak oporavka u svijetu i potražnje za sirovinama zaustaviti sutra navečer

A svi dugoročni investitori, i već brije dobit trećeg kvartala ??

:S

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 10, 2021 at 11:18 AM
    • #6,953
    Quote from zlocesti

Al' vam se svima tresu ruke

Vozarine, ako ne rastu, ni ne padaju

A teško je za očekivati da će se zamašnjak oporavka u svijetu i potražnje za sirovinama zaustaviti sutra navečer

A svi dugoročni investitori, i već brije dobit trećeg kvartala ??

:S

Upravo tako....a sva ova kašnjenja s prelijevanjem rasta vozarina na rezultate poslovanja anulirati će se u Q3....gdje će po mom mišljenju po prvi puta dobit biti veća nego što većina na forumu očekuje.....brodovi su ugovarani i po 45 000 usd i to će se očitovati u Q3.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 10, 2021 at 11:24 AM
    • #6,954

Postoje i prednosti trgovanja u vrijeme godišnjih odmora raznih fond menadžera i velikih investitora, ne bi se u redovnim okolnostima dugo tržilo po ovim cijenama nakon izvješća. Očekujem rast cijene po završetku ovog mjeseca kad se vrate svi veliki dečki u urede i namjeste se. Kažu neki "sell in May" jer cijena stagnira do jeseni, ali onda bi se nekad i trebalo vratiti u dionice pa nek bude "buy in September".

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • August 10, 2021 at 11:25 AM
    • #6,955

ja računam da će zaradit nekih 50ak milja u ovom kvartalu , taman da imaju za platiti dokap jadrića, a možda i koja milja ostane za aftera

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 10, 2021 at 11:30 AM
    • #6,956
    Quote from Milo

Prodaju najviše oni koji su dobili dionice od CERP-a....to je uvijek tako kad se dijele dionice....ali sve dođe kraju pa tako će i ova rasprodaja....povijest trgovanja na ovoj dionici nas uči da je tako....zato je puno važnije da vozarine i za supre i za handy i za supre rastu ili su na visokim razinama.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 10, 2021 at 11:55 AM
    • #6,957
    1.BILBIJA IGOR (85341849685)175.00012,54Osnovni račun
    2.CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)114.6028,21Zast. račun
    3.VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO (73030785846)56.3864,04Osnovni račun
    4.USKOKOVIĆ ŽELIMIR (27190032222)51.7883,71Osnovni račun
    5.LONZA VLAHO (41641954033)48.7403,49Osnovni račun
    6.ŠMOK DAMIR (11454175213)33.1282,37Osnovni račun
    7.JERKOVIĆ HRVOJE (63261254196)25.0001,79Osnovni račun
    8.ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)20.0001,43Skrb. račun
    9.OTP BANKA D.D. (52508873833)/OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM (85535430386)15.0411,08Skrb. račun
    10.ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (61063868086) (1/1)13.9721,00Osnovni račun

Evo TOP 10 da se nađe.....dakle ispod top 10 nitko ne ma više od 13 000 komada....pa sad neka svatko za sebe procjeni koliko netko takav prodajom može utjecati na cijenu dionice i koliko to može trajati.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • August 10, 2021 at 12:50 PM
    • #6,958
    Quote from Milo

Uvijek netko prodaje/kupuje.

Free Float je velik ali nitko veći ne izlazi.

Dio većih igrača radi pomalo dokup.

Ja očekujem u 3 kvartalu dobit oko 50 mil. kn, dobre vozarine i višu cijenu dionice.

A šta će biti...vidjeti ćemo :)

• igi
    Student
    Reakcija primljeno
    83
    • August 10, 2021 at 9:08 PM
    • #6,959

Vani zelenjava... indeksi rastu...raspravljalo se vec o brodarima vani i kod nas... sve jasno da se ne ponavljamo nesto se moze uspoređivat nesto ne, kruške, jabuke i sl.. na nasoj burzi nazalost nedostaje kapitala... a nije ni cudno zasto... afere nepovjerenje neprocesuiranje, ekonomski poluslom, male plaće, nesigurnost... a kada se nesto i procesuira onda otezanje i zastare i na kraju nista... kao da se samo prelijeva postojeca lova sa dionica na dionicu... osobno sam iznenadjen, osupnut, a malo i uvrijeđen... ali dugorocno vjerujem u rast

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 11, 2021 at 10:16 AM
    • #6,960
    Quote from tizian1
    Quote from Milo

Uvijek netko prodaje/kupuje.

Free Float je velik ali nitko veći ne izlazi.

Dio većih igrača radi pomalo dokup.

Ja očekujem u 3 kvartalu dobit oko 50 mil. kn, dobre vozarine i višu cijenu dionice.

A šta će biti...vidjeti ćemo :)

Display More

jedino ovi popuju

Promjene dioničara - MojeDionice

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 4, 2025 at 8:41 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      913k
      2k
    3. KitoLovac

June 4, 2025 at 8:41 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      841k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 32

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 4, 2025 at 4:38 PM
    2. Odgovora
      32
      Pregleda
      17k
      32
    3. bluelionZG

June 4, 2025 at 4:38 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 4, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. All

June 4, 2025 at 4:34 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 4, 2025 at 1:50 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

June 4, 2025 at 1:50 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

KitoLovac June 4, 2025 at 8:41 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,570 Replies, 4 years ago