1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Hans
    Početnik
    Reakcija primljeno
    6
    • July 30, 2021 at 11:59 AM
    • #6,841

Kada bi se trenutne vozarine zadrzale na ovim razinama do kraja 2022, osim ogromne dobiti u tom razdoblju, virujem da bi neki od brodova izasli iz tc te bi se za iste mogao ugovoriti novi, visegodisnji tc po puno povoljnijim vozarinama od onih po kojima su sada vezani. Zamislite da dogodine stave 4 pmax na par godina na 17k....

To je po meni pravi game changer scenario za atpl, u kojem poslovanje ostaje pozitivno, odrzivo, bez obzira na fluktuacije indeksa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 30, 2021 at 12:07 PM
    • #6,842
    Quote from Fall
    Quote from Moller

recimo, ne toliko loše, nego slabije od očekivanoga

A Vi kolega? Svakako niste vidovnjak😉

ma kakvi, ja budala kupovao neki dan, a mogao sam sve kupiti danas, kada je sve svima vidovito, ali i skokovito, malo i bidovito, valjda i petkovito

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 30, 2021 at 12:15 PM
    • #6,843

sad su svi kupovali samo je onaj budalas prodavao 1000 komada po 390 nekidan .... e moji Milani, Vidoviti

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 30, 2021 at 12:20 PM
    • #6,844
    Quote from Mrcash

sad su svi kupovali samo je onaj budalas prodavao 1000 komada po 390 nekidan .... e moji Milani, Vidoviti

ja sam toliko vidovit da ću sigurno kupovati i u ponedjeljak, obzirom da sam danas nešto i prodao, ali sam i kupovao odmah jutros, radi općeg dojma, a izgleda bih mogao i do kraja dana malo vratiti nazad, ako ufati 400-405

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • July 30, 2021 at 5:02 PM
    • #6,845

I banke prepoznaju uspjeh?

Obavijesti izdavatelja

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 30, 2021 at 5:33 PM
    • #6,846
    Quote from Moller
    Quote from Mrcash

ja sam toliko vidovit da ću sigurno kupovati i u ponedjeljak, obzirom da sam danas nešto i prodao, ali sam i kupovao odmah jutros, radi općeg dojma, a izgleda bih mogao i do kraja dana malo vratiti nazad, ako ufati 400-405

I tata bi sine, ali izgleda ništa od toga😀

• ivomirjana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    7
    • July 30, 2021 at 8:46 PM
    • #6,847

Vikend je, odmor od čekanja. Mala kladionica: ATPL u petak, 6. Kolovoza u 16 sati. Ja: 447 kuna???

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 31, 2021 at 9:11 AM
    • #6,848
    Quote from ivomirjana

Vikend je, odmor od čekanja. Mala kladionica: ATPL u petak, 6. Kolovoza u 16 sati. Ja: 447 kuna???

Petak, 6. kolovoza u 16 sati Atpl 440 kn

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 31, 2021 at 10:20 AM
    • #6,849

Cijena na burzi održava ovaj rezultat, to je jasno sada nakon objave FI. Do nekih novih razina moglo bi doći ukoliko bude nekih novih vijesti .

Evo ja imam teoriju da će atpl kupiti jdpl , da su oni taj kupac o kojemu se prica . Love za to imaju , trenutak je idealan, ima i neke svoje rizike Al ovo je pitanje sad ili nikad, jer svi brodovi jdpl su na spotu, dakle sve se savršeno poslozilo .

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 31, 2021 at 10:24 AM
    • #6,850

Ja mislim da nema šanse za to. Možda će pokusati, al to je zadnja stvar koju bih ja osobno volio vidjeti kao stvarni scenarij. Ja bih radije Debeljaka za vlasnika nego Bilbiju&Co.

Mogao bi on osobno kupiti, prije no ATPL. Iako bi to imalo određene benefite i za jednu i za drugu firmu (naravno mnogo vise za ATPL), ja za razliku od većine ovdje i dalje smatram da se kod ATPL radi o jednoj dosta netranspranentoj ekipi kojoj su svi ostali dionicari sporedna stavka u njihovoj računici.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 31, 2021 at 10:33 AM
    • #6,851
    Quote from Flight

Ja mislim da nema šanse za to. Možda će pokusati, al to je zadnja stvar koju bih ja osobno volio vidjeti kao stvarni scenarij. Ja bih radije Debeljaka za vlasnika nego Bilbiju&Co.

Mogao bi on osobno kupiti, prije no ATPL. Iako bi to imalo određene benefite i za jednu i za drugu firmu (naravno mnogo vise za ATPL), ja za razliku od većine ovdje i dalje smatram da se kod ATPL radi o jednoj dosta netranspranentoj ekipi kojoj su svi ostali dionicari sporedna stavka u njihovoj računici.

U usporedbi s debeljakom atpl je transparentna kao jadransko more na 1 metar dubine i to negdje na vanjskoj strani dugog otoka, kristalno bistra. Pri cemu ne mislim da je atpl transparentna :S

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 31, 2021 at 10:37 AM
    • #6,852

Ok, ti imaš svoje misljenje, ja svoje. Debeljak je figure of sppech, samo da se pokaze o kojem se rangu vlasnika govori iz moje osobne perspektive. Očito ovdje mnogi pate od demencije, a mnogo je i novih investitora koji su čuli za ATPL tek prije nekoliko godina. Nisu oni sigurno “najgori” na svijetu, nego ja govorim o interesima i podijeli plijena. Sad kad je dobro svi imaju razloga za sreću i optimizam, al kad se i ako se navuku “crni oblaci” onda će početi iz DU gotovo sam siguran “guditi neka druga violina”…. Al to je valjda uvijek i svugdje u svijetu i stalno tako. Zato najbolje kao i do sada…. Hvali more, drz se kraja.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 31, 2021 at 10:51 AM
    • #6,853
    Quote from Flight

Ok, ti imaš svoje misljenje, ja svoje. Debeljak je figure of sppech, samo da se pokaze o kojem se rangu vlasnika govori iz moje osobne perspektive. Očito ovdje mnogi pate od demencije, a mnogo je i novih investitora koji su čuli za ATPL tek prije nekoliko godina. Nisu oni sigurno “najgori” na svijetu, nego ja govorim o interesima i podijeli plijena. Sad kad je dobro svi imaju razloga za sreću i optimizam, al kad se i ako se navuku “crni oblaci” onda će početi iz DU gotovo sam siguran “guditi neka druga violina”…. Al to je valjda uvijek i svugdje u svijetu i stalno tako. Zato najbolje kao i do sada…. Hvali more, drz se kraja.

Ako se moze birati ja bi zadrane ili nekog treceg ;)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 31, 2021 at 5:22 PM
    • #6,854

Malo pretpostavki jer ocito cinjenica nemamo pa se moramo snalazit, a sa svakim izvjescem je lakse nesto zakljucivat ali nikad dovoljno, jedino sta sigurno znamo, da je konstantno 6 brodova ugovoreno na period duzi od godine dana i da je ostalih 6 brodova ugovoreno na period od manje od godine dana (necu trenutno uzest u obzir ovu promjenu u izvjescu s 5 na 7), za ovih 6 dugorocnih stalno se nagadja da li imaju fiksne ugovore ili ne, moje je misljenje da postoji u odredjenoj mjeri za neke od tih brodova neka prilagodba cijene mozda ne u punom opsegu ali neki raspon promjene mislim da postoji ali s obzirom da to ne mozemo tako brzo saznat i zakljucit kada, koliko itd, treba se barem postavit na nacin nekog worst case scenarija, a to je da uzmemo da su svih 6 na fiksni recimo 12 000 kako se spominje pa eto da ostane ta brojka tesko da bi bas prosjek tih 6 bio ispod tih 12 000$, po mom nekom misljenju ?, druga stvar koju ne znamo kako su ovih 6 ostalih ugovoreni da li na 2 mjeseca ili 9 mjeseci i sad dolazimo do malo igranja brojkama, ako uzmemo trenutno sadasnji kvartal koji nam je izasao znamo da je u njemu ostvarena prosjecna vozarina od oko 15 400 $, ako uzmemo worst case scenarij da je 6 brodova radilo na 12 000$ to daje dnevnu vozarinu za tih 6 brodova 72 000$, e sad da bi dobili ostvarenu vozarinu od 15 400$ ovih ostalih 6 brodova koji su ugovoreni na manje od godine dana morali su zajedno ostvarit ukupnu vozarinu od 18 800$ ili ukupno 112 800$ jer zbroj ukupnih navedenih vozarina daje dnevni iznos od 184 800$ koji kad se podjeli sa 12 brodova daje vozarinu od 15 400$ koliko je ostvarena u 2Q, drugu cinjenicu koju znamo je da je u 2Q ostvarena prosjecna vozarina na trzistu oko 25 000$, s tim da je trenutno spot vozarina oko 30 000$, znaci iz ovog je vidljiivo da u ovom worst case scenariju ovih 6 brodova na kratkorocnom najmu jos poprilicno zaostaju sa prosjekom koji je ostvaren na trzistu te da ocito nisu bas svi ugovarani na prekratki rok da brzo hvataju ove promjene vozarina tako da mozemo sigurno ocekivat da ce neki brod kroz naredni period izac iz najma u novi dosta bolji ugovor naravno ako se ne desi potres s vozarinama , u ovom worst case scenariju mozemo se postavit da ce u jednom trenutku ovih 6 kratkotrajnih najmova uhvatit nekakav prosjek trzista, za sada cu uzet u obzir ovaj prosjek od 25 000$ u 2Q iako su trenutne spot vozarine vece ali da ne pretjerujemo s optimizmom ajmo se zasad zadrzat na 25 000$ prosjeka za ovih 6 brodova to bi onda za njih dalo dnevnu vozarinu od 150 000$ i ako zbrojimo s onih 72 000$ dobijemo zbroj od 222 000$ koji kad podjelimo sa 12 brodova dodjemo do prosjecne dnevne vozarine od 18 500$ ili 3 100$ vise od ostvarenog u ovom kvartalu sta prevedeno u kune i kvartalnu dobit znaci oko 20 mil kuna vise dobit nego u ovom kvartalu odnosno oko 50 tak mil kn s ovakvim parametrima u kvartalu, naravno racunica ispada puno bolja ukoliko se ovih 6 dugorocnih nekako uskladjuje sta necemo tek tako saznat mozemo se samo nadat iznenadjenu na izvjescu.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 31, 2021 at 5:45 PM
    • #6,855
    Quote from Brunos

I banke prepoznaju uspjeh?

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39372

Nije za baciit manje kamate bolje nego da rastu ;(

Cini mi se da bi mogli s ovim pokrit i kredit od libertasa pa da ga ostave bez kredita spremnog za prodaju ako cjene na trzistu budu jos znatno vece

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • July 31, 2021 at 6:08 PM
    • #6,856

Vjerujem da su ugovor napravili, ako vozarine rastu da se mjenjaju pravila.....a to će se vidjeti i na dobiti iz kvartala u kvartal.Uglavnom, nek samo vozarine nastave na ovim razinama, i dobit će bit iz kvartala u kvartal veća.Kako ugovori budu istjecali, novi će ići po boljim uvjetima.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 31, 2021 at 6:18 PM
    • #6,857

ovo što je statusquo napisao, iako bez točke i zareza, i ja sam slično mozgao. Visoke vozarine se jako sporo prelijevaju na rezultat, no unatoč tome rezultat je dobar jer je i breakeven niži. S druge strane, kad krene pila naopako, sporije će i taj dobar rezultat opadati. Ovi brodovi na spotu vjerojatno voze na neke duže periode od par mjeseci, pa je i to razlog što se visoki spot sporije proljeva na dobit .

Zaključak je da treba proći bar još jedan kvartal da se visoke vozarine spota brutalno reflektiraju na dobit, stoga bi Q4 i i tek 2022 godina trebale biti bericetne , ako sve ne ode kvragu

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 31, 2021 at 10:41 PM
    • #6,858
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Pa debeljak nemoze brodogradiliste voditi a ne da ce kupit 😂

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 1, 2021 at 4:44 PM
    • #6,859

Malo sam se uhvatio gledat izvjesce zapelo mi je za oko za sada kako je na pocetku godine kratorocna obveza prema kreditima iznosila 128 mil kn, nakon toga je usljedilo jedno refinanciranje brodova, te po novcanom toku izgleda da su u ovih pola godine otplatili 46mil kn i sad ta stavka kratkorocnih obveza iznosi 66mil kn sta znaci po tome da su kreditne obveze glavnice u sljedecih godinu dana jednake tom iznosu, s obzirom na trenutne projekcije dobiti za 3Q izgleda skoro da bi te obveze mogli isplatit s jednim kvartalom ili nesto malo vise i da sve nakon toga bude povecanje novca ovisno o zaradi, a najveci jos trosak koji bi utjecao na to bi bilo dokovanje i ugradnja balastnog sistema kako koji brod dodje na red, sad jos jedino je pitanje kako je ovo neki dan refinanciranje utjecalo na otplatu kredita i ovu racunicu, a treba uzest u ovo i obzir da novac na racunu je vec sad 47mil.

Izgleda da su nakon ovih svih refinanciranja i trenutnog stanja na trzistu napokon uspjeli stabilizirat tekuci omjer, uskladjenost kratkotrajne imovine s kratkotrajnim obvezama nakon dugo vremena, a vjerovatno ce se da dalje i povecat s obzirom na ovi gore zakljucak, ali osjetni je pomak bas u ovom kvartalu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 1, 2021 at 5:21 PM
    • #6,860

#Mittko

Vezano za pitanje oko stanja nekretnina koliko vidim atlantska vodi batalu kroz proizvodnja u tjeku u sadasnjem iznosu od 16,7 mil, ulaganje u nekretnine u iznosu od 39mil izgleda da se odnose na prostore koji se iznajmljuju u atlant centru to se vidi iz revidiranog 2018

"

Sukladno MRS 40 - Ulaganje u nekretnine izvrsena je reklasifikacija dijela nekretnina u AP centru koje su u vlasnistvu i koje se iznajmljuju.

"

Ostatak prostora koji su ostali u vlasnistvu atlantske u atlant centru i koji su na prodaji isto iz revidiranog 2018 se vidi da se vode na poziciji "Dugotrajna imovina namijenjena prodaji"

Ostaje jos pitanje na sta se odnosi 40 mil vrijednosti pod zemljista i gradjevinske objekte, jedan dio je izgleda od atlant centra koji sami koriste za svoje svrhe, ali to po svoj logici ne moze bit toliki iznos koji koriste, znaci po meni se tu jos neka nekretnina skriva koja je vjerovatno neiskoristena, a i pitanje je koja je vrijednost ovih nekretnina koji prodaju i koji iznajmljuju, mislim da ce bit tesko sve to povezat kad ne znamo o koliko kvadrata u atlant centru i dalje pod njihovim vlasnistvom.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:06 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. goranlagea

May 23, 2025 at 4:06 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 473

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:39 PM
    2. Odgovora
      473
      Pregleda
      205k
      473
    3. All

May 23, 2025 at 3:39 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

goranlagea May 23, 2025 at 4:06 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago