ako se promatraju nedavne promjene u vlasničkoj strukturi TOP 10 i kome gravitiraju određeni srbnički računi (oni koji su duže dioničari zaju o čemu pričam) onda se može sa popriličnom sigurnošću zaključiti da dok su neki stvarali paniku, drugi su kupovali. I to ne bilo tko. I dalje će značajno skupljat, a dosta njih koji ovdje izražavaju negativne stavove će se vrlo brzo promjeniti mišljenje. Stanje u Kini se smiruje i vrlo brzo će se vratiti u normalu. Cijene vozarina su se kod Panamaxa i Supramaxa uvećale skoro za duplo u odnosu na stanje prije cca 1 i pol mjesec s daljnjom tendencijom oporavka. ATPL je objavila kako brodovi voze i posluju normalno i kako nema zastoja. Ova panika će proći, a mnogi će plakat jer su se odlučili na prodaju.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
-
"The rich get richer and the poor get poorer". Ova tablica gore sve govori. Šišanje ovaca.
-
Vidim da sveto pismo kupuje ko da sutra ne postoji. Da nije svetog pisma otišlo bi u bunar u cugu
-
U Kini je u petak bilo ukupno 11 novozaraženih, od toga 4 u pokrajini Hubei. Po prvi put je više uvezenih slučajeva zaraze, nego zaraženih unutar zemlje.
Xi offers help to Italy, Iran, S. Korea over COVID-19 outbreak
Earlier, Xi said the peak of the outbreak passed in China, but Chinese authorities pointed out on Friday that the number of imported coronavirus cases to mainland China was higher than newly transmitted cases within the country for the first time. The offer also comes after China already sent experts to Italy where more than 17,600 cases have been recorded.
-
Mislim da bi se brodari mogli među prvima izvući iz ove krize,
kako su i prvi pali zajedno sa BDI-em početkom godine.
To nemojte ni pomisljati. Brodari su out.
Slijedi prekid opskrbe za EU i USA.
I dalje sam siguran da ce brodara biti barem duplo jeftinije ako ne i 3-4 puta jeftinije.
Sad se treba bazirati na prehranu, sapune deterdzente, telekomunikacije.
Sve ostalo je osudjeno na pad bez granica.
Od nasih dionica HT, Podr, Sapn...ne znam sto bi vise preporucio.
-
Neo, brodari uvijek prvi rastu ili padaju, to je povijesna činjenica, a i životno je logično. Kada stane trgovina robom države troše svoje zalihe koje u jednom trenutku kada blokada trgovine prestane moraju vrlo brzo nadoknaditi. Svježi primjer ti je ovo sa Kinom prije samo mjesec dana.
Ako i dođe do većih trgovinskih restrikcija u SAD uslijed ovog virusa, mislim da pad vozarina neće biti ni blizu onom koji se dogodio kada je proizvodnja u Kini stala, ako ga uopće i bude. SAD je kapitalistička država, veliki izvoznik žitarica i ugljena, i nekako mi se ne čini izglednim da će zaustaviti izvoz robe. Prije će te ljude koji rade na utovaru robe držati u izolaciji u lukama nego ih poslati kući i obustaviti trgovinu
Za razliku od SAD-a Kina je najveći uvoznik. Kina to što uveze prerađuje i troši u tvornicama gdje radi masa ljudi i velika je opasnost širenja zaraze pa su sve tvornice bili privremeno ugasili. Ako nema radnika u tvornicama (su u izolaciji/karanteni), proizvodnja stoji pa nema potrebe za novim uvozom. Kako je Kina ovo sa Coronom već zaboravila, mislim da ne bi trebalo biti većih potresa po tom pitanju. Također, za brdare su još možda puno važniji Brazil, Australija i drugi izvoznici robe koju Kina kupuje, a kod njih ovaj virus nije uzeo maha, a kako je kod njih tretnutno vrijeme (klima), mislim da ni neće biti većih širenja zaraze.
-
Vi kako zelite kolega. Meni je Atpl jedna od najskupljih dionica na marketu i smatram da ne vrijedi ni 200kn.
Al Vi kupujte kolega. Ja necu.
I budite sigurni idica 3 izvjesca bit ce negativna.
-
"PRC Macro anticipates spending by Beijing of as much as $570 billion primarily focused on infrastructure.
Sharp rises in infrastructure investments in China led to surges in its dry bulk commodity imports in the past. It is rational to expect a similar rise in demand over the coming months, assuming that the stimulus goes ahead as planned. Great news for drybulk shipping and freight rates."
-
U Kini u subotu samo 11 novozaraženih, većinom pridošlice
Među jedanaest novooboljelih četvero je zabilježeno u gradu Wuhanu, epicentru Covida 19, gdje se virus pojavio krajem 2019., objavilo je ministarstvo zdravstva.
To je najmanji broj od početka vođenja evidencije u siječnju.
Ostalih sedmero - četvero u Šangaju, dvoje u pokrajini Gansu i jedna u Pekingu - došli su iz inozemstva. Ne navodi se iz kojih su zemalja.http://hr.n1info.com/Svijet/a490825…pridoslice.html
U Kini se stvaraju sve povoljniji epidemiološki uvjeti za ubrzavanje gospodarstva i nadoknađivanje propuštenog u 1. kvartalu.
-
-
Di su komentatori dobrih vijesti nestali?
Kupuju mozda?
E pa ja kupujem sada, a ne nadam se rastu od 450 do 700 kuna. Iako ce ovo i jos dolje, sranje je tek pocelo, a sranje nije slatko.
-
Freight futures am update
Capesize down ~10%
Panamax down ~10% -
Freight futures am update
Capesize down ~10%
Panamax down ~10%sve su vece sanse da cemo opet kupovati po pocetnoj
-
Prije tri god sam bio tako blizu pozitivne nule..... siguran sam da ce ovo jednog dana opet biti respektabilna dionica samo "sused to bude potrajalo", treba biti strpljiv. U svakom slucaju lijepa prilika za ulaz tko ima novaca.
-
-
Baltic Dry Index Falls 1.27% to 623
•Capesize -0.07% to $2,795
•Panamax -4.26% to $7,396
•Supramax 58k tons +0.46% to $8,293
•Handysize +2.08% to $5,244 -
https://www.hellenicshippingnews.com/category/repor…rter-estimates/
TC rastu i dalje omogucavaju uredno pozitivno poslovanje
-
Kad je bal nek je maskenbal, nek sruši odmah za 70-80% u cugu, a ne ovako svaki dan po 20%...ovako nije zabavno...
ovo je stvarno veliki doprinos temi.
A sada ozbiljno, trenutak za kupiti je povoljan, barem kratkorocno. TC nisu losi toliko da,se ne bi uzelo na 170-180 cisto tehnickog odbijanca. Sad treba kupovati ali strucnjaci na temi atpl nestali ili zazivaju pad
-
george, nismo nestali, samo kupujemo u tisini
-
Cijena je neopravdano brutalno zakucana. Ali svijet nece stati, panika ce proci, trgovina i zalihe roba ce se morati brzo nadoknaditi, a svi znamo sta to onda znaci za vozarine.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin