uglavnom raspravljamo o priči gdje je velika večina, od tog vjerovatno relativno malog broja dioničara, ušla sa par tisuća kuna do eventualno 10-20 tisuća koja eventualno može biti zanimljiva i pokazati se perspektivnom nakon q2 ili kroz neko vrijeme i to je zanimljivo ali o tom, po tom.....to je više za rekreaciju i zabavu.....
vidim da se nakon koji tjedan okupila stara ekipa pa mene zanima mišljenje o trgovanju brodarima vani......naime, vozarine su jako lijepo narasle zadnjih cca 3 tjedna, ali nekako mi se čini da brodari vani pa tako i atpl ( čak mi izgleda da u tom odnosu prema onima vani u to vrijeme atpl bolje i stoji al to čemo pripisati našem tržištu) ne dijeli taj entuzijazam porastom cijene dionice?.......mišljenja o tome?........uz to glavni su indexi vani bili stabilni i rasli pa mi je to nekako još čudnije......
Zbog toga jer su brodari vani poceli rasti puno prije Atpl-a. Danasnje vozarine su vec uracunate u sadasnju cijenu.
A ne znam baš. Sa današnjim vozarinama od 30.000 USD dobit bi mogla biti 450 mil. kn.
Zarada po dionici 320 kn.
Ali zato treba vremena i naravno pod pretpostavkom da vozarine ostanu na ovim razinama.
Kolika bi cijena dionice trebala biti da imamo p/e 5 ?!
1600 kn.