ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
-
Mislim da smo se svi potajno nadali da ce pasti malo vise i da cemo dokupiti jos koju dionicu. Cini se da ima dosta zainteresiranih i da je interes veci od zelje za kapitalizacijom profita na ovim razinama onih koji dionice imaju. Mnogi su se odlucili ipak jos drzati i cekati pa ovi koji vide veliki potencijal kupuju na visim razinama i ne pustaju k nama koji cekamo nize. Morat cemo "odrijesiti kesu".
Mozda cete se sjetiti posta u kojem je Parica nedavno rekao tko je poceo kupovati. Oni jos uvijek kupuju i od tada su jos dokupili preko nekoliko tisuca komada. A k tome su se i jos neki pridruzili.
ako nije tajna.... koji fondovi?
Allianz equity i Allianz porfolio...
-
-
Pogled preko bare gratis... Kad sutra otvore pogledajte bid i ask bilo kojeg brodara....... https://www.cboe.com/us/equities/ma…tics/book/gogl/
-
Pa više ih je danas u crvenom vani, nije baš nešto za pohvalu i preporuku.
-
-
evo vjerujte mislio sam sutra kupiti 300 ovih plovila, ali kad vidim "druk" sa ovako velikim slovima odma mi je slabo!
A šta ćeš kad je tako......ili kupiš ulaznicu ili iz maksimirske šume slušaš druge kako navijijaju i vesele se golovima......i tata bi sine po 300 kupovao po ovakvim uvjetima na tržištu vozarina ali ne ide ......neka "zla" ekipa se ovdje okupila i nedaju ništa po akcijskim cijenama......
-
Da ti išta razumijes vidio bi da se taj dan nije trgovalo ni s trećinom te količine. I da se vjerojatno radi o prijenosu dionica sa skrbničkog računa na nečiji osobni račun.
-
Da ali oni do sada nisu agresivno prodavali tako da te njihove vjerovatno kao ni do sada neće niti biti ponuđene u jednom danu.....tko može neka provjeri ali mislim da su zadnjih 5000 kom prodavali bar mjesec dana ako ne i više......jasno je več odavno da oni idu komplet van i ovu će odlićnu dry bulk godinu vjerovatno iskoristiti da izađu do kraja......
-
-
Da ti išta razumijes vidio bi da se taj dan nije trgovalo ni s trećinom te količine. I da se vjerojatno radi o prijenosu dionica sa skrbničkog računa na nečiji osobni račun.
Ma ne, odnosno da, nisu protrgovane na burzi.....ali oni te dionice prenesu na Cros d.d. račun ispod top 10 i onda polako prodaju kada dionica raste.......
-
Pa sto onda?
Nes ti količine…. Milijun eura ukupne pozicije
-
pa ništa, dobro je da ih ima.......koliko je do sada ove godine prošlo ovo je kikiriki čak i za našu burzu.......ja trenutno nemam milju eura ali ako ti imaš otkupi da možemo jače prema gore što prije......ovako čekamo bezveze i odgađamo neodgodivo.......
-
Pa nisam ja rekao da bih to kupio. Al obzirom na promete posljednjih mjeseci to nije neka količina niti cijena da bi trebala predstavljati problem investitorima da ih “pokupe”.
-
Samo neka takvi prodaju.
Prava ekipa kupuje.
Vidjet cete na FI zasto je tome tako.
Zamislite kad nakon jos par pozitivnih kvartala dodje do onih lijepih brojeva na Mojedionice...
Zato i kazem da ce Bozic biti na 600 kn barem.
-
To je skrbnicki racun Croatia Osiguranja koja redovito prebaci kolicinu na svoje ime i onda lagano prodaju to rade vec mjesecima, do sad nije bila prepreka ovom rastu jer su prakticki jedino oni kao veci ostali koji guse rast nakon sta su svi oni prethodni rasprodali.
-
Pa nisam ja rekao da bih to kupio. Al obzirom na promete posljednjih mjeseci to nije neka količina niti cijena da bi trebala predstavljati problem investitorima da ih “pokupe”.
Pa totalno ces mi unistiti reputaciju glasnogovornice. Pa ne mozes ovako javno govoriti da neces kupiti. :))
Sve ce to Allianz fondovi & ostatak drustva zacas asimilirati. :)) Ovi koji vide potencijal. :))
-
Pa totalno ces mi unistiti reputaciju glasnogovornice. Pa ne mozes ovako javno govoriti da neces kupiti. :))
Sve ce to Allianz fondovi & ostatak drustva zacas asimilirati. :)) Ovi koji vide potencijal. :))
Mislim da je tu bez predmetno govoriti da li hoće kupiti nego koliko diona ATPL već ima u porfelju. Sigurno kolega Flight nije bio imun na rast i potencijal ove dione u trenutnom razdoblju.
-
Slabo se vidi na mobu. Ne vide se oznake kad se klikne na Graf. Pa bi dobro dosao i pisani komentar.
Evo pojašnjenje.
Na prvom grafu vidimo omjer indeksa BCI/BPI. Vidimo da je taj omjer kroz godinu strašno volatilan, ali i da oscilira oko nekakve sredine oko 1,50-1,70 (ovisno koju sredinu gledamo). Trenutno je taj omjer 0,90 (prema podacima od jučer), dakle ispod prosjeka. Zato je onda zanimljivo pogledati povijesne podatke u ovakvim okolnostima da probamo odgonetnuti šta će se događati dalje. Siva linija na grafu je omjer BCI/BPI, crvena linija je 100MA, plava 200MA i zelena linearni trendlajn.
Onda pogledamo povijesni graf vozarina (na ovom grafu su podaci od 2009. do danas). Prvo što možemo vidjeti je da je BCI predvodnik indeksa (žuta linija), zato kažemo da je "veliki brat". Ali kako je predvodnik u rastu svih ostalih indeksa, tako je predvodnik i u padu. To je bilo pravilo svih ovih godina, zato možemo reći da je BCI "leading indicator". Zanimljivo je i da je to nešto što se obično ovdje na forumu zanemaruje kada vlada navijačka atmosfera - onda se uglavnom kada BCI raste piše da je to super iako ATPL nema Cape-ove jer da će zbog rasta Cape-ova i sve drugo porasti, ali onda kada Cape pada, piše se da to nema veze jer ATPL nema Cape-ove, i točka "Confirmation bias" je hebena stvar
Ali ajde, da se vratimo na temu. Zanimljivo je još pogledati sljedeće:
- u koje doba godine se uobičajeno događa da omjer BCI/BPI značajnije padne ispod prosjeka?
- što se događa sa BPI (ljubičasta linija) kada taj omjer padne ispod 1,0?
- i do kojih razina je objektivno za očekivati korekciju omjera?
Načelno možemo reći da je taj omjer u pravilu najniži početkom 4. i početkom 7. mjeseca (+/- 15-ak dana). Također, kako omjer BCI/BPI pada i približava se 1,0 u pravilu potom vidimo i snažniji pad BPI-a.
Potencijalno pozitivne stvari u svemu ovome su:
- činjenica da smo u post-korona vremenu kada je sve nešto naopako pa onda možda ove godine budemo vidjeli nešto drugačiju korelaciju indeksa, iako ne vidim zašto bi bila bitno drugačija jer su svi ostali tržišni mehanizmi ostali isti, samo su na višim razinama,
- ako i vidimo dodatnu korekciju BPI-a, te razine sa kojih i do kojih bi se mogli konsolidirati su daleko veće nego što su bile zadnjih godina,
- omjer BCI/PI je padao do 0,40-0,90 (prosjek 0,65), sa time da je prvo dno u travnju u pravilu niže nego ovo drugo u srpnju - ove godine je dno bilo tijekom ožujka do razine 0,60-0,70, a kako smo trenutno na 0,90 možda taj daljnji pad vozarina u sljedećem periodu ne bude značajniji.
Ako ovo sve stavim u kontekst grafa za BDRY, možemo vidjeti da je indeks i dalje unutar "trube" i već mjesec dana klizi prema donjem trendlajnu, u jednom trenuku je pad bio i do 21,50%, sve kako je bio očekivano, pisao sam o tome na temi TA. Prema ovome na grafu, još ima prostora za pad od cca 11%.
Kažu da se povijest ne ponavlja, ali se rimuje. Zato uvijek volim pogledati dobar graf, koliko god to nekima smiješno izgledalo.
-
Meni je recimo jako vidljiva sezionalnost capova koji su najaci u 3Q tj u drugoj polovici godine, ako oni odrade svoje u 3Q onda ce i taj omjer ici gore pa je onda i ovi manji segment jos i dalje pozitivan, naravno s obzirom da je ove godine sve drugacije nego prije treba sve gledati iz vise kutova da se pokusa vidit jel to sve odrzivo i dalje, podaci koji se iznose na Dry bulk temi su dosta pozitivni sta se tice potraznje za bulkerima rijetko tamo se pojavi negativni outlook s razlicitim informacijama da li je moguce i realno da je sve tako jednostavno i da smo svi biased ili je zapravo sve straight forward i jednostavno kada se toliko stvari poklopi pozitivno, a mi volimo bit oprezni i trazit kvaku jer kvaka mora postojat pogotovo nakon toliko godina zakucavanja tesko je vjerovati da je to bas taj trenutak preokreta kada vise nema povratka ?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun