Atpl je unikatni bombončić 🤗
Da, po dugovima joj nema ravne
Ma i drugi su zaduženi, ali imaju veću i noviju flotu. I hrpu dokapa iza sebe.
Ma i drugi su zaduženi, ali imaju veću i noviju flotu. I hrpu dokapa iza sebe.
Nemaju bas noviju flotu u prosjeku, prosjek starosti je tu negdi kao i Atpl osim par iznimaka tipa Grinrod, a i opceniti prosjek govori da su nesto bolji sa starosti u svojim klasama od prosjeka, super je stvar sta nemaju niti jedan brod dosta stariji pa nisu u potrebi za prodajom i kupnjom novijeg u nekom kracem roku
Vidim da je netko prodao malo Atpl, al ne znam jel pravi trenutak za to na ovim cijenama.
Mensecini da je jucer ovaj broj zaokruzen "crvenim" bio negativan, a danas je u plusu Nek mi netko pomogne? Sjeca li se tko?
Commodities okrecu u zeleno.
Bio je jedan zanimljiv clanak za koji je jasko dao link. Mozda stvarno tako bude. Ovaj clanak stvarno vrijedi procitati.
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…4onzv496l56gstx
Dakle, ukratko kaze: dugorocni uspon koji ce trajati nekoliko godina, ali ce tijekom tog vremena i cijene fluktuirati. Kod Cape segmenta volatilnost je puno veca, nego kod ostalih u dry bulk segmentu.
Kazu da je nemoguce predvidjeti vrh i dno korekcije i da je povijest putokaz, ali i ne moze tocno predvidjeti buducnost.
Ono sto je meni bilo zanimljivo je: Promatrajuci sezonalnost, ocekuje se vrh potraznje krajem lipnja.
Ajmo vidjeti koliko su dobro ocijenili ovaj segment i dogadjanja.
Pa iskreno ne znam koliko je sezonalnost bitna (kratkoročno da, dugoročno ne) jer Brazil otvara kada kiše stanu itd, to se nekak iznivelira a na to se ne može utjecati. Do sad je extra bio uvoz hrane za svinje u Kinu (kako je bila svinjska kuga prije koju godinu) što je diglo manje brodove dosta + željezo i ugljen očemu se puno pisalo.
No, zamislite da ATPL ima capove. Index se zrokao brutalno, čak spada u "jače/normalne" korekcije s obzirom na svoju volatinost. Hoću reći da jesmo u strong/firm marketu, da se kak kolega kaže "još uvijek piša uz vjetar" a ogromna korekcija na capeovima.
Srećom za ATPL su super prošli spot brodovi a najviše od svega me zanima izvješće. Da li je uprava bila to sposobna maximizirati dobit kada se dobar ciklus nadzirao. Da li mogu, ako ovako ostane natući preko 100 mil dobiti?
Cijene sirovina su zanimljive za pratiti, no uz cijene mora ići i demand. Ako nema demanda visoke cijene odbijaju kupce i vozarine će pasti. Zato je demand puno važniji od cijena sirovina. Povijesno, u "normalnom" marketu su vozarine bile najviše kada su sirovine koje proizvode bili umjerene cijene.
No uvijek će supply stići demand, tada će i prestati ciklus visokih vozarina. Nadajmo se da to bude za nekoliko godina. Pa stoga, mini sezonalnost, npr jel 6 mjesec tradicionalni bolji od 5 nekak nije bitna za cijelu sliku.
Doskora... Vidim pracku prema gore.
Ili sam jedini?
Ili sam jedini?
Ovisi o tome sta SoKre optimas veli
Ili sam jedini?
praćka se nećka, ali prema zastavici nema kuda drugdje, zloćka jesam u pravu de vidi, pusti medikamentozu
Ne vidim zastavicu ?
Vidim trokut, negdje će morati
Up do 440 kn ili down do 330 kn
Ne vidim zastavicu ?
ako će na 330 onda je bermudski u pitanju
ma ne plove oni nuda
Ne vidim zastavicu ?
Je li ovo pennant ili trokut? Ajmo zlo, nauči nas nešto umjesto da plašiš sa 330
Ne vidim zastavicu ?
Zloćka, a meni kao eminentnim tehničaru pokazuje 409 kn...ozbiljno
Sa ovakvim vozarinama ti dugovi ima da se rasplinu kao balon od sapunice, samo gledaj kroz godinu, dvije....
Vidim da je netko prodao malo Atpl, al ne znam jel pravi trenutak za to na ovim cijenama.
Mensecini da je jucer ovaj broj zaokruzen "crvenim" bio negativan, a danas je u plusu Nek mi netko pomogne? Sjeca li se tko?
...
jučer u 13h bio je Pmax Jun 25250 (-600)
Ne vidim zastavicu ?
Je li ovo pennant ili trokut? Ajmo zlo, nauči nas nešto umjesto da plašiš sa 330
Tako nas mitkko uplašio s 260, i bila mi skupa na 330, i na 350, i danas na 360, i 370 Hoću neću po asku i dok mislim ode na 374.
Transportna sredstva će i nadalje biti vrlo tražena.
Europske kompanije žele proširiti poslovne aktivnosti u Kini. Otprilike 59 posto tvrtki navelo je da razmišlja o proširenju poslovanja u Kini, pokazalo je istraživanje Trgovinske komore Europske unije o poslovnim očekivanjima vezanim za azijskog diva. Optimizam europskih kompanija u procjenama izgleda za poslovanje u Kini također je na najvišoj razini od 2014. a odražava se u 68-postotnom udjelu "optimista" kada su u pitanju prilike u njihovom sektoru.
Budi dobar, pa te za uši vuku
Graf ne vidi kuda će, vidi gdje može
Ako me pitate, a da mi reputacija nije na koncu, prije će gore, nego dolje
Budi dobar, pa te za uši vuku
Graf ne vidi kuda će, vidi gdje može
Ako me pitate, a da mi reputacija nije na koncu, prije će gore, nego dolje
I ja isto velim! Zato sam nalog ispod 320kn stavio, neka bude neće dugo čekati!
Baš se posebno ne brinem oko ničega drugoga nego da me poklope... naravno ako ne pobjegnem prije!
Mnogi na nekim drugim topicima spominju nekoga gosp. Krešu koji ulazi ovdje... eeee, ali kad izlazi možda i puno nudim!!!